עוף ארומתי ריחני וטעים
מי שלא אוהב את העוף שלם יכין אותו דבר עם רבעי עוף או פרגיות
מצרכים ותבלינים:
עוף שלם או רבעים/פרגיות שלמות
2 לימונים חתוכים לרבעים
כף גדושה גריל עוף
5 שיני שום שלמות מחורצות
6 כפות שמן זית
עשבי תיבול לבחירה:
רוזמרין,מרווה,אורגנו,תימין,מיורן,בזיליקום
הכנה:
מורחים את העוף מבפנים ומבחוץ בשמן זית וגריל עוף
בוזקים מעט מלח ופלפל שחור
מכניסים לבטן את השום , הלימונים, עשבי תיבול.
מזלפים עוד שמן זית על פני העוף
אופים בחום 190 מעלות שעה ורבע ובמהלך האפייה הופכים את העוף על הצדדים ומסיימים את האפייה כשהעוף שוכב על הבטן. לקראת סוף הבישול ב-10 דקות האחרונות, אפשר להניח ניר כסף.
מגישים מיד.
תהנו
פירגה זה נראה מעולהההההההה!!!
מיטלית
ערב טוב תודה
שבת שלום,
הכנתי עוף שלם, תיבלתי אותו עפ"י הנחייתך בשיני שום שלמות ורבעים של לימונים לתוך העוף
אני לא משתמשת בתערובות של תבלינים, כי אני מכינה אותם לבד
התערובת שלי הכילה:מלח, פלפל שחור גרוס, פפריקה מתוקה, מעט כמון, וכורכום, שמן זית, כמובן גם שיני שום כתושות, רוזמרין טרי קצוץ, קליפת לימון מגוררת, וחצי לימון סחוט.
את התערובת הזו הכנתי בקערה נפרדת, משחתי היטב בתערובת את העוף גם בפנים וגם על העור כולו,
לתוך פנים העוף הכנסתי 3 שיני שום גדולות, 1 לימון שלם חתוך לפלחים [ללא חרצנים] אבל עם הקליפה לבישומת, כעת העוף נמצא בתוך המרינדה הזו עד מחר
מחר נצלה את העוף בתנור, והוא יוגש על מגש באורז עם זעפרן
אני כבר מרגישה את הניחוחות בבית [מדמיינת חחחחח]
תודה לך פירגה יקרה ושבת שלום לכולם
מקווה שתהנו ושתהיה לכם אחלה ארוחה
שבת שלום ונפלא לך ולבני המשפחה
:lol:
נראה טוב,
אבל לא הבנתי איך עושים אותו דבר עם רבעי עוף, פשוט שמים את כל הדברים הטובים האלו בתבנית?
כן שלומית. לערבב הכל היטב עם חלקי העוף.
תהנו חמודה
בקר טוב.
תודה!
ינוסה בשבת.
זה יהיה המתכון לשבת, כולם יהנו
תודה רבה :lol:
אחלה
נהדר לשבת
ערב טוב… ;)
מעולה.אני בדיוק מכינה כך ושמה על האש (פחמים).
תנסי להזליף מידי פעם לימון על העוף במשך האפייה.
יופי של מתכון.
מלכה תודה רבה על ה"טיפ" הנפלא
בכיף לכולנו
בוקר טוב פירגה, האם את משתמשת בעשבי תיבול טריים או יבשים והאם זה משנה ? יום מקסים!
רומי בקר אור
עדיף טרי אבל אם לא בנמצא יוצא טעים גם עם יבשים
יום מקסים גם לך
הי
לאור ההצלחה, אני חוזרת על אותו התכון הנפלא שלך פירגה יקירה
בתוספת מעט עלי טימין במקום רוזמרין
תודה נפלאה שכמותך
ושבת שלום לכולם :lol:
תהנו ושתהיה לכם שבת טעימה ונפלאה
:oops: :oops: :oops: בוקר טוב פירגה!!!
הכנתי את העוף לשבת,והרשתי לעצמי קצת לשדרג. בתחתית הוספתי פרוסות של תפוחי אדמה-שתהיה גם תוספת באותה הזדמנות-וכמו כן לכבוד ט"ו בשבט הוספתי מסביב גם פרוסות מתפוז אחד.נתן ריח נפלא והיה טעים מאוד. המחמאות לך.יישר כוח! :oops: :oops: :oops:
דליה חמודה
השידרוג נקרא מ ע ו ל ה . יופי של רעיונות לתוספות בתבנית.
חיבוק להמשך נפלא וטעים עם שיתוף
פירגה יקרה,
וואוו!!!!!
חיפשתי משהו חדש לעשות עם העוף ונתקלתי במתכון הזה (מיותר לציין שאני מחפשת רק באתר שלך)
.. ויצא פשוט נ-ה-ד-ר.
ממש שינוי מרענן וטעים .
(שמתי מתחת לעוף אורז עם מים רותחים- נייר כסף ולתנור, האורז מלמעלה יצא קצת קשה..
אבל מלמטה ספג את כל הטעמים של העוף והלימון.. בעלי היה מבסוט :P )
תודה.. שוב!!!!!!!!!
ציפי ערב טוב
תודה שחזרת לשתף אותי .
כיף לשמח את הבעל בתבשיל טעים
באהבה :lol:
בשבילי את מאסטר שפ פירגה!!!
:lol: אני בחופשת לידה, אז יש לי זמן לנסות את המתכונים הנהדרים והטעימים שלך..
ציפי,תהני מהחופשה הכי נפלאה בעולם ;)
כמה פשוט, וכמה טעים.
העוף יצא עסיסי ובטעם של עוף בגריל. כולם אהבו מאוד.
מאז שהבכור התחיל לאהוב את החלק של חזה העוף, אני מחפשת מתכונים נחמדים וטעימים לעוף שלם.
תמר יקרה
תודה לך ולבכורך.
יש לי כמה מתכונים לעוף שלם אבל אפשר גם עם חלקי עוף וההיצע שלי גדול מאד.
תכיני ושיהיה לבן שלך כיף וטעים
שבת שלום פירגה
בכמה לאפות
;)
שלום פירגה
בכמה מעלות לאפות ואיך אני מגישה אותו שלם? אם כן איך אני חותכת אותו לפני האורחים?
ריקה,190 מעלות
יש מספריים לעוף. חותכים ממש לפני הארוחה.
תודה פירגה
אז אם הבנתי נכון ממש לפני ההגשה אני חותכת זורקת לימונים ועשבי תיבול מהבט ומגישה אני טועה?
??????????.צר לי שאת לא קוראת את המתכון.קראי שוב.
שלום פירגה,
קניתי 4 חתיכות של חזה עוף, האם המתכון מתאים?
ארוחת ראש השנה שלנו תהיה רובה "מנות פירגה"- תבורכי.
דורית יש קטגוריה : חזה עוף
שנה טובה ונפלאה לכם
היי פירגה..
איך את חותכת עוף שלם ?
לא אני.הקצב חותך.
עוד מתכון שאימצנו לפני מספר חודשים
ומופיע אצלנו לא אחת בארוחת ערב שישי
מתכון מצוין וכ"כ פשוט
השנה היגשנו לראש השנה לאורחים..
השינוי היחיד שערכנו למתכון- יותר מכף אחת של גריל עוף- שתיים לפחות כדי להסמיך את השמן…
ואנחנו אימצנו את הרעיון של תפ"א מתחת לעוף.
שניצל הי,תודה על התגובה הנהדרת למתכון.כיף לאורחים שנהנו.
רק להמשיך ולהכין ולפנק את כולם,זה העונג שלנו
שנה טובה