בא לי להכין מקלות נישנוש בטעם גבינה ופירות יבשים
שלפתי את המצרכים , ערבבתי לשתי ולתנור הכנסתי ואוטוטו עם כוס תה נשנשתי.
כיפיות,טעימות,פריכו עם הפתעות, קלות הכנה ומתאימות לכל שעה.
שמים בקערה:
200 גרם חמאה/מחמאה/מרגרינה רכה (מה שרוצים ואוהבים)
ביצה שלמה
1/4 1 כוסות סוכר
250 גרם גבינה "טוב-טעם"
1/2 2 כוסות קמח ולהכין עוד קמח ללישה
שקית אבקת אפיה
טעמים לבחירה: וניל,שקדים,קינמון,לימון,ברנדי.
חופן צימוקים לבנים – לא לוותר
חופן צימוקים שחורים – לא לוותר
חופן חמוציות – לא לוותר
חופן אגוזים שבורים
חופן שקדים מולבנים
חופן קליפות הדרים מסוכרות קצוצות – לא לוותר
חופן שוקולד צ'יפס מעורב לבן ומריר – לא לוותר
ללוש בקערה לגוש בצק . להמשיך ללוש על השיש (אם צריך לקמח מעט את השיש ולהוסיף קמח)
להכין כדורים גדולים ולהדק כל כדור היטב בכפות הידיים
מכל כדור להכין שרוך ש מ ן (אני גלגלתי לשרוך על השיש)
להניח את השרוכים במרווחים על ניר אפיה
ציפוי: לשים בקערה 2 כפות סילאן נוזלי (בטמפרטורת החדר) ולהבריש היטב את העוגיות מכל הצדדים.
לחמם תנור לחום 165 מעלות ולאפות כ-15 דקות או עד שיהיה גוון זהוב יפה.לא לאפות יותר מדי.
מקררים ושומרים בקופסה סגורה.
"טיפים"
1.ניתן להכין עם כוס ורבע "כמו סוכר" – הכנתי ויצא מ ע ו ל ה.
2. להבריש עם סילאן ללא סוכר
3. המלצה חמה ממני לרכוש מברשת סיליקון להברשה
4. ניתן להכין כדורים די גדולים במקום שרוכים.
תהנו
בוקר טוב,
יצירתיות כמו שלך היא ברכה. שהבאר ממנה את שואבת לעולם לא תיבש…
האם אפשר להציע לציין בכל מתכון (שלא מגביל לתבנית בגודל מסוים) כמה יחידות או כמה מנות מתקבלות ? זה יעזור לנו לקבל מושג .
יומטוב
אתי
תודה אתי יקרה
במקרה הזה יצא תבני וחצי הגדולה עם עוגיות במרווחים.
לא ספרתי.
בהצלחה ותהנו
אני לא מכירה את הגבינה של טוב טעם אין אצלינו בסופר האם אפשר להשתמש עם גבינה אחרת של תנובה או שטראוס ואיזה
תודה
אנט,את צריכה גבינה ללא נוזלים. את יכולה לנקז גבינה לבנה מנוזלים ולהכין.
בהצלחה.
צהרים טובים פירגה
נשמע נהדר וינוסה בקרוב מאד
בסה"כ כמה אגוזים+שקדים וכו' שמת? כוס/כוס וחצי?
ויני,כמה שאת רוצה חופן שלי בערך 1/4 כוס את יכולה לשים יותר.
ממליצה בחום לכולם. טעמתי אותם, ויש להם טעם של עוד. כל הכבוד לך. קניתי את המצרכים ומחר אכין אותם
ערב טוב דורית
שמחה שאהבת את העוגיות. תכיני מחר ותהני את בני ביתך.
תודה על ההמלצה
נשמע נפלא..האם אפשר להכין מקלות כאלה אבל לא מתוק? זיתים, עגבניות מיובשות אגוזים וכו?
אני צריכה רעיונות לסדר טו בשבט וזה נראה לי מתאים לו לא היה מתוק.
תודה.
בילי
בעקרון אפשר להמיר את הסוכר למלח ולהוסיף מגוון טעמים שמתאימים לנשנושים מלוחים.
וגם יש קטגוריה עם 50 מתכונים למאפים מלוחים:
http://pirge.co.il/category/מאפים-מלוחים
אני מחפש תחליף לגבינת טוב טעם- האם פילדלפיה יעבוד? אולי שמנת חמוצה?
לא כ"כ מכירה את הפילדלפיה.. אם היא די יבשה,אז כן.