מצרכים והכנה:
1/2 1 כוסות חיטה מושרית לילה ומבושלת עד לריכוך. או ריכוך בשיטת התרמוס (טיפ למטה)
לסנן את החיטה.
כ-קילו גזר גמדי מבושל ורך. (לא יותר מדי רך,כי עובר תהליך אפיה)
מכניסים לתבנית פיירקס מ ש ו מ נ ת. מסדרים צפוף. (ללא נוזלים)
מפזרים תמרים מיובשים מגולענים שלמים או שילוב של פירות יבשים
ואגוזי מלך.
מפזרים את החיטה המסוננת באופן שווה.
מוסיפים כמה בטטות קטנות שלמות מעל לכל.
מפזרים כוס סוכר חום.
בוללים בקערה:
כוס מים+ כוס יין מתוק +3 כפות סילאן+ 4 כפות שמן רגיל +קורט מלח+ קינמון.
יוצקים את הבלילה עם כף באופן שווה.
לא חיממתי מראש את התנור. מכוונים לשעה.
אופים לא מכוסה בחום 165 מעלות.
לא להפוך ולא לגעת עד תום האפייה.
בתום האפייה נשארים מעט נוזלים בתחתית התבנית.
מגישים עם הבזק קינמון מעל למנות.
טיפ" לריכוך מהיר של חיטה:
למלא חצי תרמוס עם מים רותחים.
להוסיף כוס חיטה מלאה.
להוסיף מים רותחים עד למלוי התרמוס ולפקוק.
להשאיר 3 שעות על השיש.
להוציא. לשטוף במים קרים, לסנן ולשמור במקרר.
שמחה לגלות מידי פעם מתכון טבעוני בשבילי. אני אוהבת חיטה והולכת להכין את זה מיידית.
בכיף,גם אני שמחה ומקווה שתאהבו את המעדן
תודה על המתכון כאם לבת צימחונית כל רעיון לגיוון מבורך. רציתי לדעת איך עובדת שיטת התרמוס?
הייי דליה
שמחה שאני עוזרת ואפילו רק לפעמים.
את ה"טיפ" לריכוך מהיר של חיטה רשמתי בסוף המתכון.לרווחת כולם.
מקווה שהטיפ יעזור לכל מאכלי החיטה באשר הם.
אצלינו פירגה מעדן מזרחי-מצרי
עושים כך כעין סחלב מחיטה כך
מבשלים את החיטה כפי שהוריית
אחרי שהתבשלה,לגמרי,על חצי כוס חיטה
מבושלת,מוסיפים,כוס חלב ומחממים;) עד להרתחה
אחרי כן מוסיפים,קוקוס,אגוזים גרוסים,מיי ורדים,/קינמון
אוכלים חםחם,,,,,,מעדן,,,,,,,,,,
;) ;)
רחלי