צלי פטריות וקישואים על מצע מחית עדשים אדומות
בא לי כזה משהו קליל ושיהיה קל הכנה וזריז.
מצרכים והכנה:
מבשלים כוס עדשים כתומות בהרבה מים כ-15 דקות או עד לריכוך ומסננים
שמים בקערה ומוסיפים את הבצל המטוגן,מלח,קינמון, פלפל שחור,קורט כמון,כף רוטב צ'ילי מתוק, קורט כורכום
לערבב. לטעום ולשפר טעם. להניח בצד.
מטגנים 3 בצלים קצוצים גס ומזהיבים
מורידים 1/2 מהכמות לעדשים וליתר מוסיפים:
קוביות גדולות מ-4 עד 6 קישואים ומזהיבים ביחד תוך כדי הקפצה עד שיתרככו ולא יותר מדי
מוציאים לקערה
שמים באותה מחבת 300 גרם פטריות חצויות
כוס גרגרי חומוס מבושלים גדולים
מקפיצים כדקותיים לניקוז נוזלים
מחזירים למחבת את הקישואים ומוסיפים:
2כפות רוטב סויה
רסק עגבניות קטן/או 3 עגבניות מרוסקות
כף קטשופ (לא חובה)
קוביית שום דורות או 2 שיני שום כתושות
2 כפות סוכר חום
מלח
פלפל
פטרוזיליה טרייה קצוצה
מקפיצים,טועמים ומשפרים טעמים.
מקפיצים כ-5 דקות שהרוטב ייספג והצבע יתעצם.
מגישים את המוקפצים על העדשים.
מגישים חם
תהנו
יאמי…. נראה טעים ועושה חשק!!!
שאלה: יש לי בבית עדשים אדומות וכשאני מבשלת אותן הן נשארות לגמרי שלמות ולא "מתפרקות".
זכור לי שבפעמים קודמות העדשים היו הופכים למחית אחרי בישול ממושך. יש לך רעיון מה קורה עכשיו??
שירי בכל מקרה על העדשים להיות מחיתיות.
תנסי לבשל עוד זמן.
הי, האם אפשרי גם אם פטריות מקופסת שימורים?
אילנגנ בקר טוב חמודה
תמיד אפשר גם משימורים למרות שפחות מוצלח.
שיטפי את הפטריות מהקופסה במסננת ויבשי.
תהנו.
נראה לי שזו תהיה ארוחת הצהריים שלי היום!
איילה יקרה
אני אהבתי מאד.לא כולם אהבו.
לדעתי אחלה מתכון מגוון ומיוחד.
ספרי לנו איך? מחכים……
הרגע סיימתי להכין, עם קצת שינויים, לפי המלאי בבית – עדשים ירוקות במקום אדומות, קטשופ חריף במקום צ'ילי מתוק, בנתיים טעמתי כל חלק לחוד וזה טעים. עוד מעט אחבר ביניהם.
זה נראה טוב וגם מאוד בריא. :lol:
איילה צהריים טובים
בתיאבון.
נקרא אחלה שידרוגים טעימים.
תהנו
פריגה, כרגיל נהדר,,,,,,ותודה.
תודה רבה לך mismish
הבטחתי לחבר'ה כאן ארוחת ערב מיוחדת (כאן באופן כמעט קבוע אין ארוחות ערב :oops: )
ועכשיו, כשיש לי אותך קלי קלות לי להבטיח
בכל אופן התלבשתי על המתכון הזה. זה לא היה לי מהיר (אולי כי אני לא מיומנת…חחחח)
לקח המון זמן כל התהליכי בישול טיגון ערבוב אבל היה שווה את הסוף
קיבל צל"ש המתכון
(אני בכל זאת אשמח אם תפרטי כמה קינמון (גורגום וכמון לא הכנסתי כי לא אוהבים כאן) נדמה לי ששמתי יותר מידי :cry:
ברבורה
בפעם השניה כבר ילך יותר מהר.חהחהחהחה
קורט זה כשאת לוקחת בין האצבעות מעט מהתבלין ומפזרת. הכמות לא בכפית.
אחרי טעימה ניתן לשים עוד קורט או שנתיים.
כמובן שהטעימה היא הקובעת את המינון.
שמחה שהמתכון עבר בהצלחה תודה לך שעדכנת אותנו.
פירגה בוקר טוב
הכנתי את המתכון היות שאחת מכלותיי צמחונית, יצא תבשיל שממש ליקקו אצבעות,בנוסף הכנתי גםגולש חצילים נהדר ממש
הארוחה הוכתרה כ-ארוחה א- לה-פירגה את כל המשפחה הכנסתי לסוד
אנטה
אנטה יקרה
העונג גם שלי . נהניתי לקרוא את התגובה שלך. תודה :lol:
פירגה שבת שלום..
כרגיל מתכון משובח… הכנתי עם עדשים ירוקות ולכן המנה לא הייתה למחית. אני חייבת לציין שמבחינה ויזואלית המנה לא נראתה משהו.. ( ממש לא כמו בתמונה!) אבל הטעם נפלא וחשוב מהכל מדובר במנה בריאה!
הקערה חוסלה לחלוטין …
המשך סופש חמים ומהנה.
אביטלי,תודה רבה. שימחת אותי
מאחלת גם לכם המשך סופ"ש נעים ומתוק