בתוספת מיני תפוחי אדמה .
מחבת עמוקה ורחבה או סיר שטוח ורחב מספר 28 או 30
מצרכים:
8 חלקי עוף עם או בלי עור לבחירתכם.
30 מיני תפוחי אדמה בקליפה
6 בצלים קטנים בגודל אגוז שלמים ומקולפים
6 כפות שמן
10 פטריות שמפיניון בינוניות (טריות) חתוכות ל-2
(קוטמים את רגלי הפטריות (זרקתי, לא הוספתי) ומושכים את הפלומה החיצונית מהדופן הפנימי כלפי חוץ.)
10 שיני שום שלמות מקולפות
כף גריל עוף
כף פפריקה מתוקה
כף אבקת מרק פטריות
כף סילאן או דבש (עוד כף לסוף הבישול)
פלפל שחור
מלח רק אחרי הרתחה ואחרי טעימה –לא תמיד חסר.
אופן הכנה:
מחממים היטב את השמן ומשחימים בהקפצה את כל תפוחי האדמה
מוסיפים גם רק 3 יחידות מהעוף
מקפיצים עד שתפוחי האדמה משחימים
מוסיפים את הפטריות,הבצלים והשום ומקפיצים ביחד כ-2 דקות
מוסיפים את יתר חלקי העוף (ללא טיגון) אבל מי שרוצה יכול לטגן את כל החלקים)
מוסיפים את התבלינים וממלאים מים עד 3/4 מגובה התכולה.
מרתיחים , טועמים ומשפרים טעמים.
מבשלים ש ע ה עם מכסה חצי סגור.
מדי פעם יוצקים על העופות מהרוטב.
אחרי שעה בסוף הבישול מרטיבים שוב את העוף ברוטב ומזלפים על הכל כף גדושה (נוספת) סילאן וסוגרים להבה.
תהנו.
פירגה שלום,
חייבת לשתף אותך ולספר שמעולם לא עסקתי בבישול אך מאז שהתחתנתי ושי לי ילדים קטנים הדבר די מתבקש :!: המון פעמים חיפשתי שעות מתכונים באתרים חלקם היו טובים וחלקם פחות.
מאז שגיליתי את הבלוג שלך אני לא מחפשת בשום מקום אחר, אני מבשלת רק מתכונים שלך כי אני יודעת שהכל יוצא מוצלח וכל בני הבית שלי מרוצים.
תודה רבה ושבת שלום.
נעמה יקרה
יופי ששיתפת אותי . ריגשת אותי. אני מאחלת לך הרבה אושר ושתמיד תכיני ויהיה מוצלח.
נשיקות
פריגה העוף נקרא טעים ינוסה בקרוב
תודה לך ושבת שלום
אילנה ;) ;) ;)
:lol: כל הכבוד לך ולמתכונים שלך תמשיכי ככה את מקסימה
היי פירגה,
ממש נשמע טעים. חבל שרק היום קראתי, אחרת הייתי מכינה לשבת. לא נורא, בעזרת השם בשבתות הבאות.
הכנתי את ה"עוף ותפוחי אדמה של יום ששי" (אכלנו בשבת חהחהחה) ומאד אהבנו – בעלי שיחיה ואני. הכנתי הכל כפי שכתוב מלבד הקינמון שאותו אני אוהבת רק בתבשילי חלב. מה אומר? שפתיים יישקו. באחת השבתות הקרובות כשהילדודס והנכדודס יגיעו, אכין שוב.
אולי במקרה יש לך מתכון לכדורי שוקולד שמכינים מעוגת שוקולד שלמה שלא צלחה אבל אכילה?
באהבה רבה, רחלי 10. ;)
רחלי יקרה
תהנו מהתבשילים ותודה שאת מעדכנת אותנו. תשימי קורט קטן קינמון זה נותן ריח משגע לאוכל.
את העוגה תכניסי למיקסר ותוסיפי 3-4 כפות ממרח שוקולד או נוטלה
תוסיפי בזרם איטי שמנת מתוקה ממש לאט עד שאת רואה שנהית עיסה שנוחה להכנת כדורים.
זהו……תהנו.
רחלי,בזכות התבשיל הזה היתה לנו שבת מאד טעימה
תכיני ותהנו גם אתם
רחלי,אגב, הכנתי עם קוסקוס והרוטב של הבשר על הקוסקוס היה משהווווווווווו
וואו ]ירגה ניראה אחלה מתכון, ינוסה בקרוב
תודה יקירה,
רחלי.ג.
רחלי ג יקירתי
טעים.עבר את המבחן עם הרבה מחמאות.כדאי
פירגוש, אחלה רעיון. ינוסה אבל מקוסקוס מוכן שומו שמיים!!! :idea:
רחלי יקרה תנסי את המתכון ותוספת עלייך.חהחהחהחהחה חיבוקים
:lol: הכנתי אתמול יצא מעולה הגשתי עם אורז עם הפול המצרי והכנתי גם את הקלופס – ליקקנו אצבעות
טעים וקלי קלות תודה
מירי תודה מתוקה
הכנת מעדנים ולא פלא שיצא פצצות.
המשך שיתוף נפלא וטעים.תמיד שילחי את דעתך.את נהדרת
ממש מעורר תאבון, מכינה היום, האם אפשר לחתוך תפוחי אדמה מזן אדום לקוביות במקום המיני תפוחי אדמה.
ענת,תכיני אם איזה תפוחים שאת רוצה.
תהנו
יצע פיצוץ כול הכבוד!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אורית,נהדררררררררר
תודההההההההה
פירגה יקרה,
אני מבקרת יום יום באתר שלך,ונהנת בהמלצה חמה גם מסרתי את הבלוג להרבה
הברות……רציתי לדעת באיזה שלב מוסיפים את הפיטריות ?
מירי מזכרון
תודה.
מירי ערב טוב
תודה על המחמאות ושאת מעבירה את האתר שלנו הלאה. את נהדרת.
את הפטריות מוסיפים בטיגון הראשון של תפוחי האדמה.
לבריאות
פירגה בוקר טוב
הכנתי את התבשיל ללקק את האצבעות, בנוסף את מרבית הארוחה בלליל שבת הכנתי ממיטב מתכונייך אני ארשום תגובה בכל מתכון
תודה לך על המבחר העצום
אנטה
אנטה,מעולה. תמשיכי להכין,להנות ולשתף אותי.כיף אמיתי
פירגה שלום
תודה על מתכונים מצויינים.
האם אפשר להחליף את הפטריות השלמות הטריות לפטריות שלמות מקופסא. (לא בגלל עצלנות אלא פשוט מבחינת הטעם…)
תודה
מירי תסנני היטב את הפטריות מהקופסה . אין בעיה.
בהצלחה ותהנו :lol:
אני לא אוהב עוף אבל הכנתי לחברה שלי שליקקה את האצבעות.
הוספתי גם זיתים להעשרת הטעם, מומלץ!
למוי כיף תודה וחיבוק לחברה שאהבה.
חן חן על תוספת הזיתים למתכון.נשמע נהדר.
תודה על המומלץ ;)
ראשית, חברה סיפרה לי על ה- website שלך ואני נהנית לקרוא את המתכונים. התבשיל הזה נשמע משהו משהו ואני רוצה להכין לשבת — יש לי 2 שאלות: האם אפשר להשתמש בפטריות מקופסא וגם יש לי עוף שלם – לפרק אותו ל-8 חלקים או שצריך 8 רבעים? :?
פירגה, אני יודעת שאת באילת (מקווה שאת נהנת…), אז אם את לא יכולה להשיב, אשמח אם מישהו אחר שכבר הכין יוכל לענות ? I would appreciate it…
Thanks :!:
סוזן יקרה
מסרי תודה לחברה וגם חיבוק.
את יכולה להכין עם איזה חלקי עוף שאת רוצה
את יכולה לשטוף פטריות שלמות מקופסה ולהכין איתם את התבשיל .
תהנו :lol:
היי פירגה
Welcome back :!:
תודה לך שענית כל כך מהר…
ברגע זה סיימתי להכין את "סיר עם עוף ותפוח אדמה " (במקום עוף עם פטריות)
and so far, so good. ;)
עוד מעט אני הולכת להכין עוד מתכון שלך — אורז עם ירקות בפיירקס שאופים בתנור אך אני מתלבטת אם להכין אורז מלא או אורז רגיל.
בינתים, the chicken smells delicious :!: :lol:
Thanks again! Your recipes are absolutely marvelous!!
סוזן נקרא מאד טעים .מקווה שתהנו. תודה על הכל :lol:
יצא מצוין
נכנס לרשימת התהילה
אבי,בעונג.נפלא.
תודה שאתה משתף אותי בהצלחות
חג שמח :lol:
1. שנה טובה ומבורכת !
2.בחרתי את התבשיל הזה לאחת המנות לערב חג. ההצלחה היתה מושלמת,האורחים שחלקם נהנים להיות קטלניים הפעם הודו שאין להם עילה לקיטורים .תודה לך…..
ניר הי
בחירה טובה ומוצלחת ולך המחמאות מגיעות.
מאחלת שגם ביתר המתכונים תמצא נחת.
שנה נפלאה וטעימה
האם יש אפשרות עם חתיכות של שניצל במקום העוף
סיגל הי,
תמיד יש אפשרות אבל יוצא יותר יבש ומה גם שצריך לאכול תיכף ומיד בגמר הבישול.
:lol:
היי פירגה היקרה,
לפני כמה חודשים מצאתי את האתר הזה ומאז אני כל הזמן משתמשת פה במתכונים!!! הכנתי כבר שלל מהמתכונים הנפלאים שקיימים באתר ואת ראוייה לשבחים!!
האמת שמצאתי את האתר דרך המתכון הנפלא הזה שהפך להיות מתכון קבע בביתנו הקט,
אני חושבת שהיום אני מכינה אותו בעיניים עצומות מרוב הפעמים הרבות שהכנתי אותו,
ורק היום פתאום הבנתי שעד עכשיו לא כתבתי כאן תגובה!
אז חזק ואמץ ותמשיכי להיות מדהימה כמו שאת ולהעלות מתכונים מדהימים!!!
תודה רבה רבה
הי טל יקרה
תודה רבה וברוכה הבאה בצל אתרינו הביתי והחמים.
תודה על הפירגון והמחמאות.מרגש. :oops:
אני מאושרת לקרוא את התגובות שלכם מתחת למתכונים שאתם מכינים.זה חשוב לי כל כך ולא פחות מכתיבת המתכון באתר. חשובה לי מאד חוות דעתכם אחרי טעימות.
אני שקטה שהמתכונים שלי טובים לפחות בדרך כלל….. ;) כי הם עוברים את "טבילת" הטעם הראשונה בבית, בחיק המשפחה ומפה אחרי שיתוף חוויות זה עובר אליהם לאתר.
גם אם על טעם וריח לא נתווכח , נפלא לקבל ממירב התגובות של כולכם כדי לשתף את כולנו.
שוב, תודה רבה ושולחת חיבוק מקרב ליבי
שבת שלום וקסומה לך :lol:
בשבת היו לי אורחים ובין המאכלים הרבים ניראה לי שהעוף בפיטריות היה הכוכב, מפני שלא הספקתי
לטעום והתבשיל חוסל [עם מחמאות,והיתה כמות גדולה]
רציתי להמליץ בהמלצת 20 אורחי.
כמו תמיד תודה פירגה.
פנינה יקרה
המלצה מ-20 אנשים זו המלצה לוהטת.
תודה רבה ותפרגני לעצמך ותכיני גם לך , חיבוק
היי פירגה,
אני "לקוחה" חדשה שלך.
את המתכון הזה כבר עשיתי בעבר ושמתי לב כי אין איזכור לשלב בו יש להוסיף הפטריות.
כך או כך יצא מעולה. (פשוט הוספתי את הפטריות). ישר כוח.
תודה לימורי
הוספתי,למרות שבכל שלב ניתן להוסיפם
באמת אחלה מתכון בשילוב טעים מאד.
שמחה שנהניתם והמלצת
פירגה יקרה אני נשואה טרייה ומאוד מתחשק לי לנסות את המתכון.. :P אבל אינלי לא סילאן ולא דבש אפשר להשמיט או שיש תחליף כלשהו?? :?
עדי הי חמודה
אם את רוצה להכין לפי המתכונים שלי ולהמשיך איתי,חהחהחהחהחהחה ;) תקני צנצנת אחת של סילאן.
שמרי במקרר אפילו שנה והיא תשמש אותך להמון מתכונים נפלאים שיש באתר.
תקני סילאן כנרת. צנצנת גדולה אני חושבת שהמחירים משתנים אבל לא יקרים.
תכיני פעם אחת מתכון שלי עם סילאן ולא תצטערי שקנית.
שלך באהבה
פירגה
היי, נראה טוב
אני רוצה להכין בלי התפ'א אז לטגן את הבצל,שום ופטריות ומשם להמשיך כרגיל? בכמה כפות שמן לטגן וכמה זמן? עד שהבצל מוזהב או רק 2 ד' כפי שכתבת במתכון? ועוד שאלה, למה להוסיף רק 3 חלקי עוף?
תודה מראש
תכיני כלשונו או שתכיני כרצונך.יצא גם כך וגם כך טעים.
האם אפשר להכין עם פטריות שימורים פרוסות? אני רוצה להכין כעת את המתכון ואין לי בבית פטריות שלמות.
אשמח לקבל מענה בהקדם האפשרי ותודה מראש.
פנינה ערב טוב,
אפשר להכין ,אין בעיה.
האם זה אפשרי להכין עם פטריות שימורים פרוסות, אין לי כרגע פטריות שלמות בבית.
תודה מראש
פנינה,תוטיפי אותם 15 דקות לפני תום הבישול. ללא הקפצה…