המצרכים:
מבשלים פסטה במשקל 400 גרם לפי הוראות היצרן.
מיד אחרי הבישול מסננים ומכניסים את הפסטה לקערה עם כף טחינה גולמית או שמן זית.מערבבים.
במחבת עמוקה מטגנים:
2 בצלים קצוצים ב-3 כפות שמן
פלפל גמבה אדום חתוך קוביות קטנות
פלפל גמבה ירוק חתוך קוביות קטנות
אפשר להוסיף זיתים קצוצים,תירס או פטריות ולטגן עם הבצל והגמבות
מזהיבים ומוסיפים לקערת האטריות ומערבבים.
מוסיפים:
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק לילדים עדיף להחליף לקטשופ.
100 גרם עגבניות מרוסקות (לא רסק) אפשר בטעמים כמו בבזיליקום או שום
200 גרם גבינה צהובה מגוררת מכל סוג ואפשר גם לערבב כמה סוגים
מלח או אבקת מרק עוף
אורגנו/בזיליקום לניחוח פיצה
פלפל שחור
כפית סוכר
4 ביצים טרופות במזלג.
2 קופסאות קטנות טונה סחוטות מהשמן לציפוי מעל לפשטידה
מערבבים הכל למעט הטונה טועמים ומשפרים
יוצקים לתבנית משומנת בגודל 26 ולפזר על התחתית 2 כפות פירורי לחם
את הטונה לסחוט היטב מהשמן ולהניח בגושים מעל לפשטידה .להדק מעט לתוך הפשטידה
לנקד את פני הפשטידה עם 2 כפות חמאה כדי למנוע התייבשות פני המאפה.
מחממים תנור לחום 175 מעלות ואופים כ-35 דקות.
מוציאים ומגררים גבינה צהובה (מכל סוג) וממשיכים לאפות עוד 5 דקות
תהנו
אני לא נוהגת להגיב או לכתוב טוקבקים אבל אני לא יכולה שלא להגיב הכנתי את הפשטידה פעמיים ויצא מעולה נהנינו מכל ביס
תודה רבה על מתכון נפלא.
המתכון הבא שאני מתכננת להכין הוא הכרוב הממולא נקווה שיצא טוב לפחות כמו הפשטידה כי אני לא בשלנית.
שמרית יקרה תודה במיוחד על זה שבאת וטרחת לכתוב לי תגובה כזו נפלאה על מאפה פסטה טונה.
שמחתי לקרוא שאהבת.
את הכרוב ממולא אל תהססי להכין כי הוא מדהים.
בהצלחה וחג שמח לך
פירגה, את פשוט מקסימה, איך אפשר שלא להגיב
שמרית יקירתי
התגובות שלכם מעודדות אותי ומחממות אותי כמו שמיכת "פוך" נעימה.
תודה על כל תגובה
יום נפלא וחג שמח