מעדן קייצי בהכנה של רגע מחומרים זמינים ובלחץ שיהיה משהו טעים טעים ומהר מהר….
מצרכים:
תבנית עמוקה וגדולה של אינגליש קייק
2 שכבות של ביסקוויטים או עוגיות לתחתית. טפטפתי עליהם סירופ פטל מהול במים.
מארז פטל קפוא 380 גרם
250 גרם גבינה לבנה אפשר לשלב מסקרפונה
מיכל שמנת מתוקה להקצפה
1/2 כוס חלב
2 כפות ליקר פירות או יין מתוק
שקית אינסטנט פודינג וניל
3 כפות סירופ מייפל או דבש
סוכר לטעם
הכנה:
שמים את הפטל הקפוא בקערה ויוצקים 3 כפות סירופ מייפל או דבש – 30 דקות להפשרה
בינתיים מקציפים את השמנת מתוקה+חלב+אינסטנט
כשמוקצף לקרם מוסיפים לאט את הגבינה וטועמים אם צריך להוסיף סוכר
מוסיפים את הפטל והסירופ
מערבבים רק קצת שתישאר דוגמת השיש .כמו שרואים בתמונה.
מסדרים את הביסקוויטים בתחתית ויוצקים את הקרם. לא מיישרים למעלה משאירים גבשושים וגבעות קטנות פשוט יותר יפה.
שומרים במקרר למוס או בפריזר למקפא.
מהפריזר מוציאים 10 דקות לפני ההגשה.
תהנו
שלום פירגה
תודה את מקסימה בדיוק יש לי אורחין בסופ"ש וחיפשתי משהוא קל
תודה
קל וטעים.תודה.
תכיני ותהנו :lol:
פירגה יקירתי
מה יכול להיות אם נאמר אני אוסיף קצת ריבת תות או דובדבנים עם פרי כמו במעדניות הרוסיות?
תודה
ריקה,במקום הפטל? תנסי,אולי יתאים
מתכון נפלא.
יש לי כמעט 3 קילו פטל אדום שהבאתי איתי מבולגריה
ועוד 2 קילו בערך פטל שחור.
בערב הולכת להכין את המתכון הזה שיצטרף לגלידת
משמש הנהדרת שלך.
שאלה אפשרי יהיה להכין גם עם הפטל השחור?
תודה אישה יקרה מפז ויום נפלא.
יהודית,אני מניחה שפטל שחור גם מתאים כמו כל פרי יער אחר שיכול להתאים למקפא הזה.
בהצלחה חמדתי ותהנו
יו..פירגה איזה קינוח :lol:
באיזה פרי אפשר להחליף את הפטל?
סיגלית
פירות יער מכל סוג יהיה מעולה.
לדעתי אפשר גם עם פרי העונה.
נסי ותהני.
היי פירגה
ברצוני להכין את הקינוח כפרווה
האם אפשר לוותר על הגבינה?
סמדר,הגבינה מרכיב במקפא. אל תוותרי :!:
אשתמש בחלב סויה להקצפת השמנתׁ(אני עושה זאת מידי פעם ומאוד ממליצה)
חלב סויה מעולה.אוהבת
תודה על ההמלצה.
אוקיי לא אוותר תודה ;)
תודה… אוהבת את מתכונייך ♥♥♥
תודה :lol:
סמדר – אם את נורא רוצה לעשות את פרווה, אז יש להשיג גבינת טופו. המרקם שלה הוא כמו גבינה לבנה, ויש את זה בסופרים (ולא רק בחנויות טבע). הבעיה היא רק המחיר שהוא פי 2.
ויני,גבינת טופו אכן פתרון מדליק
תודה
:lol:
עשיתי ויצא ניפלא אבל ויתרתי על המייפל או הדבש, ניראה לי מיותר.
אליה,תודה על השיתוף ולגבי המייפל,טוב שידעו שאפשר לגרוע במצרכים ולא בטעם ;)
הייי פירגה הולכת להכין את העוגה הזאת
לא צריך לבשל קודם את הפטל????
לי יש פטל שחור במקפיא..
אף פעם לא הכנתי עוגה עם פטל…פשוט גיסתי אמרה לי קחי….בסוף תמצאי משהו להכין..בטוח יש לפירגה הניפלאה שאת מספרת לי עליה..משהו טעים וניפלא
והנה………..מצאתי
העוגה ניראת מאוד יפה וציבעונית… בטוח שהיא גם טעימה כמו יתר העוגות שאת מביאה לכאן ויתר הבישולים הטובים שלך,
תודה וסוף שבוע שקט רגוע וניפלא
לך ולכל בית ישראל
רחל,אני הכנתי בדיוק כמו שרשום בלי לבשל
בהצלחה
בוקר טוף לך פירגה יקירתי
העוגה יצאה נהדר , היא טעימה ולא מתוקה
הקפאתי את שני העוגות שיצאו לי
והוצאתי 10 דקות לפני והגישתי
הצבע ניראה ניפלא והטעם גן עדן.
תודה לך והמשך יום ניפלא
רחל,המשך טעים ונפלא עם כל המטעמים שאת מכינה לבני ביתך