לקציצות שמים בקערה:
1/2 קילו בשר טחון עוף
3 כפות אורז לא מבושל (אם הקציצות לאכילה בלי הבישול ברוטב חייבים לשים אורז מבושל)
1/4 כוס תירס
בצל קטן מגורר גס
3 כפות פירורי לחם
ביצה
כפית סוכר חום או דבש
כפית מלאה טחינה גולמית
מלח,פלפל שחור,פפריקה
ליצור קציצות מארכות ולטגן במעט שמן עד שישחימו
להוציא על ניר סופג
באותה מחבת על אותו שמן לטגן בצל קצוץ גס
להוסיף קופסה עגבניות מרוסקות 280 גרם(לא רסק)
למלא את הקופסה במים פעם וחצי ולצקת למחבת
תיבול:
כף סוכר
כף אבקת מרק עוף
כף פפריקה
מלח ופלפל אחרי טעימה
להרתיח היטב ולצרף את הקציצות לסגור מכסה ולבשל על להבה נמוכה מאד כ-40 דקות
אפשר להוסיף ב-5 דקות אחרונות לתוך הרוטב תירס.
מגישים על אורז/פתיתים
תהנו
היי פירגה!
כרגיל כמו כל מתכונייך גם הקציצות הללו נראות נהדר ואני בטוחה שגם טעימות ינוסו בהקדם אפשר להוסיף לתערובת הקציצות במקום אורז פתיתים לא מבושלים יש לי מתכון של קציצות מאוד טובות עם פתיתים. :idea:
תודה חניתה יקרה
כן גם לי יש מתכון עם כדורי בשר ופתיתים מעולה.
ברור שאפשר להחליף .גם אטריות קטנות לא מבושלות מתאימות לכדורים האלה. מה שיש במזווה ומזדמן.
חפשי באתר: ירקות וכדורי בשר על קוסקוס – מתכון נהדר וצבעוני.
את יכולה להוסיף את המתכון שלך לקציצות בכיף. אשמח לגיוון.
פריגה יקירתי
טטטטטעעעעעעיייייםםםםםם מאוד
קלי קלות כל המשפחה ליקקה את הסיר
אלי התוספת היתה פירה :idea:
תודה .
חברים נסו
סיגלי,גם אצלי הסיר נטרףףףףףףף בעונג
תודה על ההמלצה והתגובה הטעימה שלך :lol:
המתכון נפלא.חייבים לטגן את הקציצות לפני הבישול ברוטב?
אי אפשר להכניסן לרוטב ללא טיגון?
שגית תודה
כדאי לטגן על מעט שמן או טפלון כדי שלא יתפרקו.
תנסי להכניס לרוטב ה ר ו ת ח כדור אחד ללא טיגון ותראי איך הוא מתנהג וכך תוכלי להמשיך…..
בהצלחה
אני קודם כל רוצה להגיד לך, ישר כח ואני מאוד שמחה ש"גילתי" את האתר המיוחד שלך ובכלל כל מתכון ומתכון נראה מעניין ומאתגר
כל הכבוד :lol: :lol:
סימה תודה רבה רבה :lol:
מקווה להמשיך ולרצות את כולכם וגם אותי ;)
יום נפלא לך
מנסה ובהקדם.נראה מעולה.אפשר תירס מסנפרוסט?
תודה על המתכונים שאת מעבירה :lol:
מלכה ערב טוב
אפשר סנפרוסט.
לבריאות ובאהבה גדולה :lol:
שאלה נוספת.. האם אפשר להשתמש בבשר הודו?
תודה…וערב טוב גם לך.
מלכה,לא מכינה רק מהודו תמיד משלבת הודו+בקר.
מעולה.כי בקר והודו יש לי.אז יצא לי טעים כמו עוף?או שכדאי להתאמץ ולקנות
עוף?
מבקר והודו יוצא מעולה. פעם אחרת תכיני מעוף.
ערב טוב
תודה. :lol:
לפירגה המקסימה.
הכינותי את קציצות הבשר עם התירס ויצא
מעולה…. תודה.
לבריאות מלכה שימחת אותי מאד תודה.
קציצות בשר ברוטב עגבניות
רכות,אוריריות ומה זה טעימות
וכמו תמיד רוצים עוד ועוד
לשקדי תודה על ששיתפת אותי בטעם. סיבה להכין שוב ;)
עם חיבוק
פירגה שלום
אכן הכנתי את הקציצות.כתוספת הכנתי אורז ותירס, התבשיל מצויין ונטרף בכייף
מזלי שמצאתי את האתר שלך עם המתכונים והרעיונות שלך
אנטה
אנטה יקירה,גם אני שמחה שאת באתר שלנו.העונג שלי.
שמחתי שאת משתפת אותי,כרגיל
ענת,תכיני לפי המתכון והכמויות.לא לשנות. קראי את התגובות של כולם חיבוק
בהצלחה :lol:
הי פירגה. לאחרונה יצא לי להכיר את האתר שלך ואני מאושרת מהצלחת המתכונים.ממש חגיגה. מפרגנת לך עד הגג. כל הכבוד לך !! בקשר למתכון הזה, אני נמצאת בחו"ל ומאחר ששומרת כשרות לא מבקשת שיטחנו לי אלא טוחנת בעצמי בבית. רציתי לדעת איך אוכל להעריך כמה חתיכות של חזה עוף עליי לטחון בשביל שזה יהיה חצי קילו בהתאם למתכון. יש לך מושג אולי ?…. ושוב תודה על כל המתכונים הנפלאים.
אושרית יקרה בקר אור
תודה רבה וגם אני מאושרת שאת באתר שלי.
עונג גדול.
את יכולה לבקש מהקצב לשקול לך חצי קילו נתחים ולשמור בנילון נפרד במקרר וכך תהיה לך המידה.
:lol:
הי פירגה .
האם אפשר במקום חזה עוף , חזה הודו פשוט יש לי כרגע בפריזר?
תודה מראש
איילה,אני לא מכינה מחזה הודו
אם את רגילה להכין חזה הודו ויוצא לך טוב וטעים,תלכי על זה.
דרך אגב יצא מ ע ו ל ה!
תודה תודה
איילה שבת שלום וטעים לכם
הי פירגה
אני בדר"כ מכינה קציצות מבשר הודו, ובדר"כ הן יוצאות יבשות – אין מה לומר
שאלתי מהמתכון שלך את הרעיון לשים תירס טחינה ודבש.
הקציצות יצאו מעולות!
תודה
תודה דפנה
פירגה היקרה ,
התבשיל יצא מעול……….ה , הריח בבית היה נפלא , הילדים שלי אהבו מאד את הטעם והריח
התחסל במהירות .
תודה רבה לך
שבת שלום :lol:
הייי מלכי
כל הכבוד ששיתפת אותנו בחוויות.
שבת שלום לכל המשפחה
היי פירגה,
המתכון נראה מעולה ובהזדמנות הראשונה ינוסה.
שאלה קטנה: אין אפשרות לשמור איכשהו מתכונים מועדפים? בכל פעם שאני רוצה לחזור למתכון אני שוכחת איפה היה ולוקח לי המון זמן למצוא…
קרן ערב טוב
תנסי לפי שם הקטגוריה ומספר עמוד.
אולי לבן שלי יהיו הצעות טובות יותר.
בהצלחה
נהדרות!
טלי חביבתי
תגובה קצרה ועניינית.אהבתי.
תודההההההה
כבר פעם שניה שאני מכינה את הקציצות האלה, פעם ראשונה הכנתי עם רוטב אדום (בלי טיגון מקדים) והיום הכנתי עם תוספת של קישוא, אורז מבושל ומטוגנות בפירורי לחם, יצא מעולה בשתי הפעמים!!! היום יצא ממש כמו שניצל תירס ;)
אגב, גם אני רציתי לשאול אם יש אופציה לשמור מתכונים מועדפים…אני כל היום קוראת באתר שלך ורואה המון מתכונים שאני רוצה לנסות ולא תמיד זוכרת איזה,למרות שתמיד כיף לחזור ולדפדף באתר,אני תמיד מגלה עוד ועוד מתכונים :eek:
רעות
רעות יקרה ערב טוב
נקרא מעולה ותודה רבה לך.
לגבי המועדפים אני מחכה לשמוע מה הבן שלי יגיד או יעשה.זה תפקיד שלו ;)
ערב נעים וטעים
יצא מצויין
לא גיליתי לחבר'ה כאן שיש טחינה גולמית ;)
אגב, הוצאתי אחרי ההכנה את הקציצות מהרוטב, הכנסתי ספגטי והכנתי אותם ברוטב של הקציצות
פעם ראשונה שקיבלתי תשבוחות על הספגטי
הזדמנות לשאלה…עגבניות מרוסקות …יש קופסאות בגודל שציינת? כי אני מצאתיי רק קופסאות 800 גרם (את יודעת כמה זמן אפשר לשמור במקרר אחרי הפתיחה?)
ברבורה ערב טוב
בין הקופסאות היותר קטנות של רסק עגבניות המחוברות יש אותו דבר גם עגבניות מרוסקות יש בטעם שום,בצל,לשקשוקה ועוד……..כולן נראות אותו דבר פשוט צריך לקרוא את הכתוב עליהן.משקל כל קופסה 260 גרם והן מחוברות בזוג או רביעייה.
שמרי במקרר עד שבוע.לא יודעת אם אפשר יותר.
חתימה טובה
היי פירגה,
כדרכי , אפיתי את הקציצות במקום לטגן וגם כך התבשיל יצא מצוין.
שמחתי לשמוע שהצליח באפיה.
חתימה טובה
היי פריגה,
האם הכמות של ה-1/4 כוס תירס מיועדת לתערובת הקציצות או שמא הכוונה להוסיף את התירס לרוטב, בתום הבישול.?
דנה הי
1/4 כוס תירס לתוך תערובת הקציצות,את יכולה לכתוש מעט אבל לא חובה.
תהנו
היי פירגה,
תודה על המענה.
האם תוכלי לכמת לי את כמות המים הדרושה?
יש לי קופסה גדולה של עגבניות מרוסקות ולכן אין לי אפשרות לדעת כמה מים צריך להויסף.
דבר נוסף, האם ניתן להויסף קצת רסק עגבניות או שמא יצא מספיק רטוב?
דנה ערב טוב
תוסיפי 2 כוסות מים. תרטיבי מדי פעם תוך כדי בישול את הקציצות מהרוטב שנוצר.
את יכולה בנוסף לעגבניות המרוסקות להוסיף כפית רסק.
בהצלחה ותהנו
it came out sooooo good.
Thank you
טלי,בכיף,ותודה על התגובה הנהדרת לקציצות
טעים מאוד, כרגיל כמו כל המתכונים שלך,ממליצה בחום להכין… :lol:
שירי,תודה על ההמלצה החמה שמצטרפת כאן לעוד המלצות נפלאות על המתכון.
חג שמח
היי.
אצלי בבית לא כל כך אוהבים תירס.
אז לשים משהו אחר במקום או שזה יהרוס כבר את כל הרעיון?
המון תודות
שילונת אני בדיוק יושבת ליד המחשב ורושמת מתכונים עתידיים שעוברים לי מהחלומות לעשייה בפועל……
ובדיוק תפסת אותי חושבת על חזה עוף משודרג……חהחהחהחהחהחה
טוב, את יכולה לשים פטריות קצוצות ממש דק, גרגרי חומוס מבושלים בחלקם כתושים,את יכולה אפונה וגזר .
למעשה מה שבא לראש. אישית, אני מנסה,ומה שעובר טוב אני מעבירה אליכם לאתר……עוד אין לי נסיון עם כל המוצע. אבל הגיונית אפשר. לשיקולך
את כזו חכמה!
מצטערת שהפרעתי לך באמצע הרעיונות… :?
שיהיה לנו המשך יום נפלא
שלום פירגה
האם אפשר להשתמש בתירס מקופסא
תודה
מרים,אפשר.
בהצלחה
פריגה – יבורכו ידייך. מתכון גאוני, פשוט וטעים. מאוד. תודה לך. אימצתי.
אימוץ טעים שמחה
תודה :lol:
שלום פירגה… שני החיילים שלי הגיעו הביתה לחמשוש …. הולכת להכין להם את הקציצות.אבל , לצערי, אין לי טחינה….מה לשים במקום ?
גילה,שימי: סלט חצילים,סלט חומוס,דבש,סילאן…..
הי פירגה…. פעם ראשונה שאני הולכת להכין מתכון שלך ואני בטוחה שלא אתאכזב….
בתגובה מעלי, כשכתבת סלט חומוס- הכוונה לסלט חומוס מוכן אני מניחה, נכון? כי אין לי טחינה גולמית ולא בא לי לקנות צנצנת שלמה בשביל כפית…חומוס דווקא יש….
תודה רבה!! :lol:
בקר אור עינת
בחרת במתכון מעולה וטעים מאד.
שימי סלט חומוס מוכן .
אשמח לשמוע חוות דעתך אחרי טעימות
בברכה וסופ"ש טעים
חזרתי כדי לספר….
יצא מ-ע-ו-ל-ה!
חבר שלי היה בשוק!!
יצאו קציצות מושלמות… פעלתי בול לפי המתכון בלי להוסיף/לגרוע.
והשוס- הכנתי גם את האורז הצהוב שלך-אחד אחד! בחיים לא יצא לי אורז כזה טעים!! באמת אחד אחד!!
איזה כיף…. אני מאמצת את האתר ללבי…
עכשיו מחפשת משהו לשישי הקרוב… בטוחה שאמצא..
עינת יקרה,אני גאה בך,איזה כיף לקבל מחמאות מהחבר.
תמשיכי להכין עם הרבה אהבה כי זה חלק בלתי נפרד מהעשייה במטבח. ;)
תמיד אשמח שתשתפי אותי במעלליך
האתר שופע הפתעות.כיף לדפדף ולמצוא משהו שאת אוהבת,להכין לשתף ולהנות.
ערב נפלא לכם
מצויינות! קלות להכנה ונ-ה-ד-ר-ו-ת!!
תודה רבה לך על העשרת התפריט המשפחתי שלנו
באהבה מיה
תודה ששיתפת
פירגה לאור התגובות הנפלאות אי אפשר שלא לרוץ להכין את הקציצות
יש לי אורחים קטנים , הילדים של אחותי ;) ואני רוצה להכין להם קציצות לערב. זה משהו שנראה לי שמאוד יאהבו אז כמה שאלות ברשותך :P
1 – אפשרי להכין את הקציצות מבשר בקר טחון?
2 – יש לי קופסא גדולה של עגבניות מרוסקות, כמה זה יוצא 280 גרם?
3 – אם אבשל את זה בסיר ולא במחבת, תסלחי לי ?? ;)
תודה מראש !
הי
לפי הגרמים שיש על הקופסה שלך,תפרישי בערך 280 גרם.
אפשר בסיר שטוח ורחב
אפשר בשר בקר
בהצלחה ותהנו מהקטנים
תוכלי לומר לי כמה כוסות/כפות זה יוצא בערך? זה קופסא של 800 גרם ואין לי שמץ כמה צריך להפריש ?? :?
בין רבע לחצי קופסה
כמה קציצות יוצא?אפשר להקפיא?
תודה.
לא זוכרת כמה קציצות אבל די הרבה.
לא יודעת אם אפשר להקפיא.
האם תוכלי להפנות אותי למתכונים שמכילים מראש רק עוף טחון? הבעל צריך להמנע מבקר.
תודה מראש, מיכל.
יש באתר קטגוריה מתאימה:
http://pirge.co.il/category/מתכונים-מחזה-עוף-ופרגיות
פירגה בוקר טוב ,
אילו הקציצות הכי אהובות על ילדיי , אני מכינה את הקציצות האלו לפי המתכון שלך הרבה זמן ותמיד יש הצלחה ,
תודה רבה
מלכי,תודה רבה על המחמאות למתכון.
המשך טעים לכולכם.
שלום לך שוב,
אין לי עגבניות מרוסקות.
מה יכול להוות תחליף?לרסק עגבניות טריות?ילך?כמה?
תודה :cool:
פשוט להגיע למשקל של כמעט 300 גרם.תשקלי.
בהצלחה
חזרתי לפרגן…
יצא מעולה!!!
תודה רבה על המתכון!
גם פשוט להכנה וגם טעם מעולה
הי קרן,
תודה על המחמאות
תמשיכי להכין ושתמיד יהיה טעים
האם אפשר לוותר על הדבש או סוכר
לי,אפשר לוותר