נטעם כתוספת ירוקה ב"על האש" אצל רוחלה ומשם הדרך היתה קצרה אל שולחני.
הטעם ליוה אותנו כל הדרך הביתה.
נראה שיתאים מאד גם לארוחה חלבית/צמחונית.
המצרכים:
700 גרם שעועית ירוקה רצוי מסוג ע ד י נ ה מ ב ו ש ל ת – אפשר טרייה או סנפרוסט אבל אפשר כל סוג של שעועית.
2 גמבות אדומות חתוכות לרצועות כמו השעועית
2 שיני שום
4 כפות שמן
הרבה בזיליקום ט ר י קצוץ – להתחיל לקצוץ כחצי חבילה ולהוסיף אחרי טעימה
2 כפות חומץ
קוביה צ'ילי – של דורות
3 כפות גדושות רסק עגבניות+כף שטוחה סוכר
כף אבקת מרק עוף
מלח ופלפל אחרי טעימה
הכנה:
לטגן את השום בשמן ולהוסיף את השעועית והגמבות
להקפיץ ביחד כדקותיים ולהוסיף את יתר המרכיבים
ובערך כוס וחצי מים שיהיה רוטב.
לטעום ולשבח במלח ופלפל ומיתר התבלינים לטעמכם.
תהנו
שלום פירגה
נראה נפלא אבל בגלל שאין ל כרגע בבית שעועית ירוקה אפשר עם אפונה או ברוקולי?
תודה
ריקה,תנסי ותדווחי
פריגה יקרה,
האם אפשר לוותר על הצילי? ושאלה נוספת, מדוע שמים חומץ?
מרי יקרה היייייייי
החומץ להשלמת טעמים. אם את לא בטוחה בצ'ילי אל תוסיפי.
בהצלחה
מעולה מעולה מעולה הכנתי ביום שישי
האמת שקצת התבלבלתי וכל הזמן חשבתי שמדובר על נענע ולא על בזיליקום
רצתי אצתי קניתי נענע קצצתי ובדקה ה-99.99 שמתי לב שכתוב במתכון בזיליקום חחח…
לא יודעת למה נכנס לקודקודי שמדובר בנענע
לא נורא גם בלי בזיליקום יצא מעדן
והילדים הרוויחו לימונענע
פעם הבא אכניס בזיליקום ואשווה
תודה פירגה ושבוע טוב
הצחקת אותי טל ונהניתי לקרוא את התגובה שלך.
העיקר שטעם לכם בניחוח הנענע.
אני מאד אהבתי את הבזיליקום.בהחלט תכיני ותשווי.
יום נפלא לך ;)
פירגה יקרה!
יש לי רוטב צילי מתוק בבית האם גם יתאים? וכמה זמן את מבשלת את זה,האם רצועות הגמבה אמורות להשאר קרספיות או להביאם לרכוך מושלם?
דורית הצ'ילי המתוק שיש לך יתאים לתבשיל השעועית.
את מבשלת עד שהכל מתמזג ויש עדיין רוטב. הגמבות מתבשלות בערך חצי בישול.
ניסיתי
ויצא מעולה ממליצה בחום
אמלי,תודה רבה ועונג לי שהגבת
כרגע מכינה את התבשיל…כמה זמן אמור להיות על הגז?
רוחלה,אני מניחה ש-20 דקות יספיקו.
איך יצא?
פשוט נפלא…המון תודה…הכנתי גם את הצ'ילי קון קרנה שלך….יצא לי טיפה מלוח… אך אני מניחה שלאחרים לא תהיה בעיה בנדון
יישר כח
רוחלה הי
מלח רצוי להוסיף תמיד רק אחרי טעימה.
שבת שלום ונהדרת לכם :lol:
יצא טעים מאוד. :lol:
ניר,תודה על השיתוף והתגובה הטעימה שהבאת :lol:
האם אני צריכה לבשל את השועית של סנפרוסט לפני הכנת התבשיל?
האם התבשיל מתאים לערב החג?
האם הכוונה לחומץ רגיל?
תודה מראש ושנה טובה ומלאת מתכונים חדשים :P
שלום פירגה, בד"כ לא מגיבה,אך אחרי הבישולים לשבת הייתי חייבת,
מתכונייך פשוט מעולים ואין אף פעם פיקשושים,
הכנתי את השעועית והבזיליקום, עוף עם בטטות, כוסמת עם ירקות ועוגת פרג שלך
תודה רבה רבה, תמשיכי להרעיף עלינו עוד הרבה מתכונים…
שבוע טוב!
תודה עינת יקרה.ערב טוב
את מהסמויות ;)
כיף לקבל מחמאות כאלה.מרגש.
עכשיו סיקרנת אותי לגבי הפרג אז כשיהיה לך זמן ואם ר ק בא לך תכתבי מתחת למתכון שכולנו נראה ונדע?
חיבוק תודה מכל הלב :lol: שבוע טוב.
חג שמח פירגה
הכנתי ויצא מאד טעים!
אני גם מתה על בזיליקום, וזה משתלב מעולה
תודה רבה!
הי וויני יקרה
אני אוהבת את הצבעוניות הנפלאה של המתכון הזה.הטעם הנהדר
תודה לך ששיתפת והוספת לשורות את חוות דעתכם
פירגה יקירתי שלום
הייתי רוצה לעשות עם ברוקולי סנפרוסט לא עם שעועית זה אפשרי?
תודה :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
ריקה אני ממש לא יודעת.
צריך לנסות בשביל להגיב לך
יש לך ראיון איך לעשות ברוקולי רק עם קצת שמן ושום?
ריקה,תרככי את הברוקולי ותקפיצי אותו במחבת/ווק עם שמן,מעט רוטב סויה,מעט סוכר
פלפל שחור ושום כתוש.
האם זה מה שאת רוצה?
אני מבשלת מעט את הברוקולי, מחממת מעט שמן זית עם שום כתוש ומלח ושופכת על הברוקלו……….. לא מספיק להגיע לשולחן, אגב טוב גם עם כרובית.
תודה רבה
כן יקירתי זה מתאים לי תודה מכל הלב
לבריאות.אכין למשפחה שלי ואם זה יתאים להם אוסיף לאתר.
פירגה יקירתי
יש לי שקית אפונה וגזר אפשר להקפיץ כמו את הברוקולי?
ריקה תקראי את המרכיבים ואם זה נראה לך שיהיה טעים אז תכיני
לבריאות
יש לי בזיליקום קפוא בקוביות. כמה קוביות אני אכניס? ויש להקפיד על חומץ רגיל או אפשר להשתמש בסוג אחר למשל חומץ אורז או תפוחים? תודה רבה.
אידה,אני חושבת שאפשר לשים בזיליקום קפוא.שימי קוביה.
חומץ רגיל גם טוב
פירגה שלום
הוכן ויצא נפלא עכשיו אני מחפשת לזה דווקא עוף או כרעיים במלח יש לך משהוא?
ריקה בקר אור חמודה
תודה על השיתוף הטעים.
יש בקטגוריה: עופות מגוון גדול של מתכוני עופות. כנסי לשוטט ולבחור.
למשל:
http://pirge.co.il/עופות/עוף-במלח-קלאסי-ועוף-במלח-סילאני-2-מתכונ
בהצלחה
קיבלתי שעועית ירוקה ישר מהאדמה
לפני הבישול צריך לרכך במים רותחים???????????????????
או לשטוף טוב טוב וישר לבשל
תודה טובה ושבת קסומה
טובה ,תנקי ותבשלי במים רותחים עד שרך. אין לי מושג כמה זמן…אז תבדקי כל פעם.
אף פעם לא הכנתי טרי.תמיד אני מכינה קפוא.
בהצלחה
שלום …אני חדשה כאן… נסיתי .כבר כמה מתכונים .כולל את זה ..פשוט ט ע י ם……כל הכבוד :lol:
הי בר, ברוכה הבאה לאתר שלנו. המשך בישולים טעימים.
כיף שאת משתפת אותנו בחוות דעתך
תודה.
פירגה יקרה – רעיון מעולה, נקרא טעים מאוד. יש לי שעועית צהובה, האים יתאים???? רוצה להכין להיום בצהריים
תודה ושבת שלום
יוכי,נראה שיתאים
שבת שלום
היי פירגה
כרגע מתבשל לו סיר ענק עם שעועית צהובה לפי המתכון הזה. איזה ריח ואיזה טעם………
מעולם לא הייתי מעלה בדעתי להוסיף חומץ וצילי לשעועית – אבל זה מה שעושה את ההבדל, והבזיליקום שיחוק אמיתי תודה רבה לך
יוכי הי חומד
אני שמחה שהדברים הקטנים עושים את ההבדל ושזה טעים גם לך.
באהבה
יש לי בזיליקום מיובש, כמה כפות צריך להשים?
אין לי את הקובית צ'לי, אפשר רוטב צ'ילי במקום?
לא יודעת כמויות של יבש.
מקווה שצ'ילי ברוטב יתאים,לא ניסיתי.
בהצלחה.
כמה כפות בערך זה יוצא חצי חבילת בזיליקום טרי?
לא יודעת.שימי 1/3 כפית ותטעמי.
תודה!!
אנסה ואגיד לך איך יצא.
הי פירגה שבוע טוב
הכנתי אתמול ויצא מדהים. לא היה לי צ'ילי ולכן שמתי מעט פפריקה חריפה. גרף מיליון מחמאות.
שוב תודה ושבוע נפלא
תודה מיכל,הצ'ילי מוסיף חריפות עדינה ומתוקה.שווה לנסות.
תודה רבה ששיתפת ושבוע נפלא לך