בצק גבינה בחוש ומתובל
כ-40-50 עוגיות
מצרכים בתוך קערה:
250 גרם גבינה "טוב-טעם"
100 גרם גבינה צהובה מגוררת -מכל סוג
ביצה
1/2 כוס שמן + 2 כפות מרגרינה רכה
כף אבקת מרק פטריות
כף אורגנו
מעט מלח לטעם כי אבקת המרק מלוחה.
אפשר להוסיף לבצק 2 כפות גרעיני חמנייה או שומשום
1/2 1 כוסות קמח רגיל ב ל י אבקת אפיה.
מכל החומרים לשים בצק נעים ולא דביק (אפשר ל"שחק" עם מעט חלב וקמח לקבלת בצק גמיש)
להכין כדורים קטנים או מקלות ולטבול אותם בקערית שומשום
להניח בלי רווחים על ניר אפייה
אופים בחום 180 מעלות כ-15 דקות או עד הזהבה נאה.
שומרים בכלי סגור.
תהנו.
כמה גרם זה 2 כפות מרגרינה ?
האם לט טעים ובריא יותר חמאה?
מרגרינה=חמאה שימי מה שאת רוצה במשקל של 50 גרם.
ניתן לשלב כמה גבינות קשות ולהוסיף כמה סוגי ציפויים . .האם אפשר להשתמש רק עם שמן המקום מרגרינה וחמאה ..
עוגיות מעולות
היי פירגה,
אפשר עם גבינה לבנה לדוגמא: סקי?
הן יוצאות רכות או קרעכצניות?
איריס,לדעתי צריך להשתמש בגבינת טוב טעם – גבינה קשה.העוגיות לא ממש קריספיות כי יש את הגבינה.
מתכון מ-ע-ו-ל-ה. הכנתי עם גבינת כנען (לא היה טוב טעם בסופר) ועם 150 גר' גבנ"צ ויצא ממש טעים.
אהבתי מאוד.
רעות תודה חמודה
אגב, טוב-טעם תואם כנען וכשאין להשיג אחד מהם קונים את השני.
שניהם מצויינים.
שמחה שאהבת. :lol:
מתכון מצויין וקל. תודה רבה
סיגי בקר טוב ותודה רבה על המחמאות לעוגיות
שלום פירגה,
האם צריך לשמור את העוגיות במקרר לאור העובדה שהן מכילות גבינה?
:?
לא צריך מקרר.
פירגה שלום
האם אפשר להקפיא?
שבת שלום!!
כן. תקפיאי ותהנו.
שבת שלום.
עשיתי יחד עם הילד. גם נהנינו וגם יצא מעולה. השתמשתי באבקת מרק בצל כי לא היה לי אבקת מרק פטריות.
תהנו מהעוגיות.
היי פירגה
מה שלומך?
אני לא משתמשת באבקת מרק בצל/פטריות,
בלי זה נראה לך שיצליח ?
תודה
אני תמיד משתמשת בכל מתכון כמעט. אז אני לא יודעת.
תנסי.תעדכני ובהצלחה.
תודה על תשובתך המהירה
האמת שפעם הייתי מכינה תפוחי אדמה עם אבקת מרק פטריות/בצל
אבל מאז שאני מכינה תפוחי אדמה לפי מתכון שלך עם תבלין
מקורמיק, התמכרתי לזה….
ושוב שואלת גם פה- אני גרה בניו יורק ולא יודעת מה זה בדיוק גבינת טוב טעם ובמה אפשר להמיר. אשמח לתשובה והמון תודה מראש.
בקר טוב ענת
יש גבינה רוסית שנקראת טובורג. היא מחליפה את הטוב טעם אחד לאחד.
בעקרון זו גבינה לבנה רגילה בלי נוזלים . יותר סמיכה. אולי ריקוטה?
אפשר לשלב כמה סוגי גבינות וכמה סוגי ציפויים .והאם אפשר לשים רק שמן במקום מרגרינה וחמאה .
הי טובה
העוגיות מאד עדינות ולא ניסיתי לשנות אותן.כל שינוי לשיקולך
בהצלחה