ברוטב צ'ילי ח ר י ף – אפוי
אין הרבה מה להגיד רק שזה קל להכין וזה טעים .
מצרכים והכנה:
5-7 תפוחי אדמה בקליפה האדומה – לא לקלף
פורסים בצורת פלחי צ'יפס ע ב י ם .
מסדרים בתבנית הגדולה של התנור בשכבה אחת מאד צפוף
יוצקים מעל:
3 כפות דבש
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
4 כפות שמן זית
כף טימין יבש
מלח ופלפל לטעם
לערבב עם הידיים עד שכל הפלחים יצופו בתבלינים
לחמם מראש תנור ל- 180 מעלות ולאפות כ-30 דקות . לבדוק . אם לא רכים להמשיך באפיה עוד מספר דקות עד שרכים.
ל א ל ע ר ב ב.
החלק התחתון מקבל צבע אדמדם צלוי מעט אז יפה להניח אותם על צלחת ההגשה כשהצד הצלוי כלפי מעלה.
הערה: אפשר להכין אותו דבר מפלחי בטטות מקולפות.
"טיפ" מאבי שקדי: להרתיח את התפוחים 10 דקות. לצנן . לקלף ולהמשיך לפי המתכון.תודה.
תהנו
ביו טיוב אבי שקדי הכין את המתכון על כל שלביו ואתם מוזמנים להיכנס ולהנות:
http://www.youtube.com/watch?v=cdJg-olpQyI&feature=youtu.be
+
היי פירגה יקירה מה שלומך ? כבר כמה ימים שלא נכנסתי לאתר מסיבות כאלה ואחרות והיית ממש ממש חסרה לי . עכשיו הכל בסדר במיוחד שראיתי את כל המתכונים החדשים והשלמתי את החסר . כמו תמיד הכל אצלך נראה סוף הדרך מספר מתכונים שלך יהיו כמובן על שולחן החג ואני בטוחה שכולם יהיו מרוצים. כייף להתעדכן כל פעם מחדש עם מתכון מנצח. שתיהיה לך ולבני ביתך וכן לכל עם ישראל ;) ש נ ה ט ו ב ה ו מ ת ו ק ה ;) חג שמח לכל הגולשים והגולשות :lol:
שירית מקסימה
מאחלת לך שהכל יהיה בסדר ושיהיה לכם חג שמח ומאושר ושנה טובה ונפלאה
חיבוק
איך הפך הצילי המתוק את תפוח האדמה לחריף?
מירי הצ'ילי המתוק הוא חריף.ככשמים מעט הוא לא חריף אבל כששמים 3 כפות הוא חריף מאד.
תודה , לא ידעתי. לתומי חשבתי שיש צילי מתוק וצילי חריף.
שנה טובה
פירגה האם יש לכסות את תפוחי האדמה לשקית קוקי או בניר כסף? כי לי אף פעם לא מצליח אם אין כיסוי או שלא שמתי מים בתבני ת האפיה? או שהרטבים מספיקים לגגרום לתפוא להיות רך?
אסנת,את יכולה לפני האפיה לבשל חצי בישול ואז אין בעיה שהתפוחים לא יתרככו
בהצלחה.
חג שמח
האם אפשר לוותר על התימין?
מה אפשר במקומו?
אני פשוט לא אוהבת את טעמו הדומיננטי
שנה טובה :idea:
נירה,תוותרי על הטימין. :!:
האם לחתוך לציפסים עבים בלי לקלף את התפוחי אדמה?הבנתי נכון??
תודה :x :lol:
שקדי בקר אור
המלצה חכמה לאפייה קצרה ובכלל תודה.
אוסיף גם למתכון
יום נפלא עם
גם יפה וגם טעים.עוד משהו מוצלח ממך.הוספתי 5 כוכבים
ערב טוב ניר
איזה כיף לנו. ותודה על הכ ו כ ב י ם :lol:
אצלי המתכון הזה 5 כוכבים.
איילה תודה רבה על הדירוג הגבוה והטעים
היי פירגה
הכנתי ביום שישי את התפוחי אדמה טעיםםםםםםםםםםםםםם
וכן עוגה כושית עם חלבה ואגוזים בציפוי של גנאש מהמםםםםםםםםםםם
היו לנו אורחות מארצות הברית היתלהבו ברמות.
תבורכי
רותי,אני כל כך שמחה שהצליח ושהיה לכולם טעים.
נפלא תודה שחזרת לשתף אותי :lol:
נראה מעולה! נראה לך שייך להוסיף בצל ובטטה?
תודה מיכל.אם את אוהבת,תשדרגי לטעמך.
מדהים!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:
הילה,אצלינו "מתעלפים" על הצ'יפס הזה
תודה רבה
היי.. זה נראה מעולה.. שאלה קטנה – אצלי במשפחה לא אוהבים חריף.. האם אפשר להוריד מכמות הצ'ילי ובכך להוריד מהחריפות?
שמחה חמודה
התיבול עלייך.
תכיני איך שאתם אוהבים
:lol: לפירגה היקרה.
הכנתי את תפוחי -האדמה בצ'לי ,יצא מ ע ו ל ה, ועסיסי,
למרות שהם נכנסו לתנור חתוכים ,וללא בישול בכלל גם לא חלקי.
מכיון שאני אוהבת תוספות תבלינים שאהובים עליי,
בכול מתכון שאני עושה,גם כאן הוספתי :
3 כפות רסק עגבניות מהסוג האיכותי של-חברת "יכין ":
ערבבתי את הרסק בצלוחית ביחד עם כף פטרוזליה יבשה ,,מעט כורכום, כפית פפריקה -מתוקה ,
ומעט פפריקה חריפה.
בשאר ההחומרים נצמדתי למתכון .
יצא ט ע י ם .ב גמר האפייה,זה היה היום בשעה חמש אחה"צ ,היו לי זוג אורחים שקפצו לשעה קלה,
,למרות שהגיעו שבעים, התלהבו מהריח ומהצבע האדמדם האפוי של תפוחי האדמה ,
שאלו אותי אם אני הכנתי,
אמרתי להם לא ,
זו פירגה מבלוג המטבח שבאינטרנט.
הם לא הבינו מה אני אומרת ,
וענו לי:לא חשוב מי הכין ,העיקר שיצא פיצוץ.
פירגה יקרה,
את אלופה !!!!!!
המשיכי להעשיר את הבלוג במתכונים,
כי את הבשלנית הדגולה שיש,
וכול מתכון פיצוץ !!!.
ערב טוב שרון,הצחקת אותי טוב, לא כולם מכירים את פירגה….. ;) אם היית אומרת אהרוני אז בטוח שהיו מכירים.
שמחתי שהצליח ושאהבתם וכיף שחזרת אלי לעדכן. כיף לי מכל המחמאות.תודה.
המשך טעים
פירגה שלום!
פעם ראשונה שאני כאן באתר. הגעתי לכאן אחרי חיפוש בגוגל אחר מתכון לתפו"א מיוחדים.
רק רציתי להגיד: המתכון הזה מעולההה..! תודה רבה וכל הכבוד על ההשקעה!
תודה רבה,
עמירם.
הי עמירם
נחמד ששיתפת אותי. הכל באהבה גדולה.
מקווה שתמצא באוסף הגדול שלי עוד מתכונים טעימים
להתראות
פירגה.
פירגה שלום רב, לפני שנכנסתי לאתר כבר חתכתי תפוחי אדמה ובטטה לצ'יפסים וקילפתי את הקליפה. האם אני יכולה להכין את המתכון הזה עם בטטה ותפוחי אדמה קלופים? ממתינה לתשובתך…
גלית,אפשר.
בהצלחה
פירגה חג שמח ושנה טובה…
יש משהו אחר שאפשר לשים במקום הכף טימין יבש?
פשוט אין לי….
לוותר על הטימין וזהו.
שנה טובה
:lol: :lol: :lol: :lol:
כאשר כבר חשבנו שכבר ניסינו כל מיני סוגים של תפוחי אדמה בתנור
נפלתי על המתכון הזה. זו היתה נפילה כדאית!!!
ליקקנו את האצבעות!!
תהיי בריאה ותמשיכי להמציא מתכונים אהובים ומוצלחים.
סבתא ס. כיף לשתף ולהשתתף.
באהבה.
היה מאוד מאוד טעים לקקנו את האצבעות מרוב שזה היה טעים!
;) :lol: :x :P :P
נפלא. שמחתי לקרוא שכולכם אהבתם והתפנקתם.
אם אני רוצה קודם לבשל קצת את התפוחי אדמה אז אני צריכה לבשל אותם שלמים ואז לחתוך או לבשל חתוכים ואס פשוט להוציא ולהמשיך באפייה? אשמח לתשובה בהקדם האפשרי! המון תודות! :lol:
ילנה,הכי טוב בשיטה שאת רוצה לבשל יום קודם עם קליפה ולקרר . לשמור במקרר.
למחרת להכין כרגיל.
אני רוצה להוסיף כנפיים לאותה תבנית, בשלב ניקוי הכנפיים הרתחתי אותך מעט ואז חתכתי כל כנף לשניים. אני יכולה פשוט להכניס אותן לתבנית יחד עם תפו"א ולתבל כמו שכתבת?
אני לא ניסיתי,נשמע בסדר.
בהצלחה.
הי\, נראה מעולה, האם צריך לכסות בתנור?
לא כתוב? אז לא.
זה נראה מעולה. נראה לך שיצליח גם עם תפוחי אדמה קטנים?
אורלי,
בהנחה שכן,אבל לא ניסיתי
טעים טעים אמרו המשפחה למרות שלא ממש אוהבים אוכל מתוק אז כן הורדתי מכמות הדבש וטרפו תודה על המתכון ושבת שלום
יהודית,העיקר שאהבו ותמיד אפשר לווסת תבלינים לפי טעם אישי.
שיהיה לך ולבני ביתך המקסימים חג שמח וטעים
זה ניראה מאוד טעים אבל קודם להרתיח את התפו"ח ואז שזה רך להוסיף את כל התבלינים
פשוט להכין כפי שכתוב ללא תוספות.
שבת שלום
הי, נראה מצוין!
אני מכינה עכשיו את תפו"א, וכבר הם מונחים בתבנית ומוכנים לאפייה.
לא בישלתי את התפו"א קודם.
האם לכסות קצת או לאפות בכל מקרה רגיל?
מה העניין לאפות עם הקליפה? (סתם מסקרן..) ;)
תודה ושבת שלום..
הי זוהר,
יש סוגים של תפוחי אדמה ולא כולם נאפים טוב.אני מעדיפה לבשל קודם ולהמנע מפשלות.
קליפה,עם או בלי,לשיקולך. עדיף לכסות.
שיהיה טעים ושבת שלום לכולכם
היי אני קצת חדשה כאן קודם כל התגובות מעולות וגם אני הולכת לנסות אתמזלי עם המכונים כאן באתר….רציתי לדעת האם ניתן להקפיא את התפוחי אדמה האלו??
תודה וחג שמח!!