הביאה לפורומים בתיה זלצברג טבחית ביה"ס משנות ה-50
מצרכים והכנה:
סוחטים היטב 1 ק"ג פילה בקלה מוקפא ומופשר .
טוחנים במטחנת בשר יחד עם 2 בצלים קלופים,4-5 שיני שום קלופות וצרור פטרוזליה,או כוסברה.
מעבירים לקערה ומוסיפים תוך כדי עירבוב:
2 ביצים טריות,1/2 כוס קמח מצה,מלח,פלפל שחור,כמון,בוחשים חצי כפית סודה לשתיה עם חצי כוס מים.
יוצקים לעיסה ומערבבים היטב.
צרים קציצות.מחממים את השמן במחבת ומשחימים את הקציצות משני הצדדים.
הערות של פירגה:
אני פירגה לא הוספתי מים. הוספתי עוד ביצה. אם חסר קמח מצה אפשר להוסיף או קמח מצה או פירורי לחם.
אחרי הטיגון (השחמתי את הדגים טוב טוב) העברתי לאפייה של 10 דקות בחום 170 מעלות כדי שהקציצות תצאנה קריספיות כמו שאני אוהבת. אפשר להפוך ולאפות עוד כמה דקות.לדעתי זה רק ישתבח.
אפשר להכין רוטב לימון או רוטב אדום ולשדך את הקציצות המטוגנות לרוטב.
הכנתי כתוספת את פשטידת התירס ותפוחי האדמה וסלט חסה חמצמץ.
תהנו
הזכרת לי נשכחות. הייתי עושה את הקציצות לפני 30 שנים לילדי כשהיו קטנים.
לפעמים מזכירים לי ומבקשים שאכין אותם. נתת לי רעיון.
נוסטלגיה שכזו.
אשמור במועדפים.
תודה.
הוי הוי מיזמן לא היכנתי היגיע הזמן להכין זכרונות ילדות :lol:
היכן המתכון לרוטה הלימון? :lol:
מיני יקרה
רוטב לימון:
רוטב לימון לקציצות דג
לרוטב:
מיץ מ 2 לימונים
כוס מים
כפית רסק עגבניות
כף סילאן
כפית אבקת מרק עוף
קורט פלפל שחור
מחממים במחבת עד לרתיחה
טועמים ומשפרים טעמים.
מגישים בכלי נפרד עם הקציצות.
תהנו
פירגה יקירתי…
באחת החזרת לי טעמי ילדות נשכחים ואהובים…
אמי היתה מוסיפה לתערובת הזו גזר ובצל מגוררים ומטוגנים ומחביאה בבטן הקציצה
חצי ביצה קשה,הוי שנות החמישים האלו……
אריאלה
פירגוש בוקר טוב!
נראה נהדר, ממליצה בפה מלא
גם לי יש את המתכון הזה לקחתי פעם מעיתון ישן,הכנתי בשנה שעברה.עשית לי חשק להכין.
יום קסום.
:lol:
תודה למגיבות ולתשואות.תכינו,זה באמת טעים במיוחד אחרי האפייה. קראנץ'.
פירגוש כמו תמיד את גדולה הקציציות האלה הוגשו עי טבחיות בית הספר שאחת מהן היתה אימי זל הזכיר לי נשכחות אני כמובן יכין זאת ושוב תודה ענקית :lol:
לאה,נוגע ללב ומרגש אותי.
חיבוק
פירגה נהדרת,
הזכרת לי את חדר האוכל של בית הספר היסודי בילדותי תחילת שנות ה-70 כאשר עוד היו מטבחים בבתי הספר , יכולה להריח עדיין את הניחוחות שעלו מן המטבח.
תודה שהבאת!!
וואו, ניראה ניפלא
תודה פירגה היקרה
רחלי.ג.
הי,
האתר שלך פשוט נפלא.
אגב, בהמשך למתכון של מרשמים של פעם מבית הספר, היו מגישים לנו לקינוח, כדורי קוואקר (עם קקאו).
אשמח מאוד אם תצליחי להשיג מתכון זה. אני מתגעגעת לטעם בטירוף.
תודה.
חג שמח לכולם.
פירגה, את מזכירה לכולם נשכחות- בית אמא, מטבח בית הספר של פעם ,אני מכינה את הקציצות לפי המרשם ,ולאחר מכן מכינה רוטב עגבניות להשבחת הטעם. וכולם מתלקקים.
שוב תודה .שהמאכלים של פעם לא נס ליחם.
אסתר תודה וחג שמח
יש לי את כדורי הסולת וגבינת "טוב-טעם,מתכון נוסטלגי וכבר באתר. לא מכירה כדורי קוואקר.
שוב תודה גדולה לכל המפרגות המקסימות.אם תכינו ספרו לנו אם אהבתם
"טיפ" נפלא
תקנו את הקופסאות הענקיות של הטונה ותסחטו מהשמן.
תכינו אותו דבר מטונה. אין אין……חבלז,זזזזזז אושר וטעים.
;)
פירגה יקירתי חג שמח
לאילו קופסאות את מתכוונת? איזו כמות יש שם?
ריקה את כבר תראי בין קופסאות הטונה קופסאות גדולות לדעתי יש שם קילו טונה.
מיוחד למאפים,פשטידות,לביבות וכו'…….
בבקשה
הצטרפתי רק אתמול ומקוה להנות יחד עם כולם שכ"כ מפרגנים ואוהבים את מתכונייך הם לאור הניסיון כבר יודעים למה אני רק אתמול הצצתי התלהבתי והצטרפתי.אגב לי מתכון קציצות הדג מזכיר נוסטלגיה משנות ה-60 שעורי תזונה ומפעל הזנה בביה"ס היסודי כשאנו התלמידים מכינים ועוזרים לבישול האוכל לתלמידי ביה"ס הארוחות התקיימו ב-2 משמרות ע"מ שכולם יואכלו צהרים .מאד אהבתי את התורניות של ימי הבישול האלה.מבלי לפגוע חלילה,קציצות הדגים היה עלי באופן איש מאכל לא אהוב במיוחד. :lol: :lol:
ערב טוב פנינה יקרה
הקציצות האלה חלוקות בטעם ולא כולם אוהבים אותם. צודקת.
אישית,מעדיפה להכין עם טונה מקופסאות ובעיקר אחר כך לבשל אותם קצר ברוטב אדום מתקתק
בקטגוריה דגים תמצאי את המתכון.
שמחה שהצטרפת אלינו לאתר ומקווה שנהנה ביחד עם כולם תודה :lol:
פירגה חג שמח.
את הקציצות הללו אימי ז"ל הייתה מכינה החזרת אותי אל ילדותי הניפלאה.
הקציצות פשוט מעדן, הן מתחסלות מיד עם הכנתם.
רותי ערב טוב
תודה ובכיף
היי פירגה.
גילית אותך לא מזמן וכמובן הכנסתי אותך למועדפים, אין מילים לפירגון, לאמר לך רק שאפו.
לגבי הבקלה האם הם ניתחנים עם האידרה.
אשמח לקבל תשובה.
ויישר כח.
תודה רוזי יקרה
כיף שאת איתנו פה ונהנית מהאתר.
את קונה רק פילטים לבנים של בקלה. אחרי הפשרה אני בודקת שלא נשארו עצמות טועות. בד"כ אין.
ומה שקשור לאתר שלי? הכל בכיף ובאושר רב לשיתוף.
גם אני מצטרפת ..נוסטלגיה של מטבח ביה"ס עם המורה אהובה .מרק אפונה ,קציצות דגים תוספת עוגה בחושה ולפתן. אך איזה יופי.
חלוקים לבנים כובעים על הראש….
מזמן חיפשתי את המתכון .אני זוכרת שטיגנו בשמן עמוק ולא אפינו…אבל אנסה לאפות
האם יוצא אותו דבר? ;)
חדי ערב טוב
שימי לב שהקציצות מטוגנות ולא בשמן עמוק. שימי שמן כמו שאת מטגנת קציצות בשר.
את "תוספת" האפייה אני שידרגתי בשביל הקריספיות.יותר טעים לנו. קודם מטגנים ואחר כך אופים.
תודה על הנוסטלגיה ;)
היי פירגה,
אחת המגיבות ביקשה מרשם לכדורי שוקולד מקוואקר, הנה הוא לפנייך:
2.5 כוסות קוואקר אינסטנט.
2 ביצים
0.5 בקבוקון תמצית וניל
0.5 בקבוקון תמצית רום
1 כוס סוכר
8 כפות קקאו
2 כפיות קפה נמס באבקה
מעט קוניאק
100 גרם חמאה או מרגרינה
ללוש בצק מכל החומרים. להשהות במקרר עד שמתקשה.
ליצור כדורים ולגלגל בפתיתי קוקוס או בפרורי שוקולד או באגוזים מגוררים.
אני אישית מעדיפה קוואקר על פני ביסקוויטים. הכדורים רכים יותר והקוואקר מזין יותר.
לבריאות והנאה. שבת שלום.
חיה יקירה
המתכון הוכנס לאתר בשמחה רבה
בקרוב אכין ואצלם שתהיה גם תמונה
חג שמח
לפירגה היקרה חג שמח ושבת שלום. הקציצות היו ונגמרו כאילו לא היו היום בארוחת חג כולם התענגו על הקציצות המעולות כן הירבו כאלה מתכונים בברכה ציפי. :lol:
ציפי יקירה
תודה רבה וכיף לשמוע. :lol:
המשך יום טוב
איזה כיף, החזרת אותי לשיעורי כלכלת בית במטבח בית הספר עם המורה ציונה בקריות,
יצא נפלא, אני חייבת לראות תמונה שלך, פירגה, אילו פנים מסתתרות מאחורי היכולת הגאונית שלך, התמכרתי לאתר שלך!!!
מליסנדה יקרה,תודה רבה חמודה
ואני שמחה שאת איתי באתרי. איזה כיף.גם אני מכורה לאתר.חהחהחהחהחה.
תהני מהקציצות הטעימות. תודה ששיתפת.
הבקר,בא לי לחבק את כל העולם,שרק יתנו לי|חיבוק|
לא יאומן.
שהייתי בבית הספר בחדר אוכל הכריחו אותי לאכול אותן כשלא רציתי.
רןעכשו הן ממש טעימות לי.
ממש נעים להזכר.
איילת,הן טעימות בעיקר בגלל ה"קטע" של התנור
לפריגה בקר טוב
הכינותי את הקציצות דגים
של פעם
וזה היה מדהים
זה מזכיר את הקציצות שלחדר האוכל בבית הספר
בשנות 50 ו60
תודה פריגה ושבת שלום
שושי בקר אור
נכון,זה בדיוק מזכיר את שנות החמישים שישים הרחוקות.
שמחה שהגבת והחמאת לקציצות
אצלינו עדיין אוכלים את זה
יעל :lol:
בכיף
הי פירגה יקרה
האם אפשר להכין את הקציצות האלה עם דג נסיכה טחון והן יצאו טעימות באותה מידה?
ברור שאפשר
כגע אני קוראת את מתכון קציצות הדגים שהגישו במטבחי ההזנה בביתי ספר היסודיים[אני למדתי בקוממיות בבני ברק],אכין אותן בהמשך ,אעדכן לגבי התוצאות.תודה רבה לך פריגה.
בתיה ערב טוב
אשמח לקבל את חוות דעתך על הקציצות.
מחכה לעדכון תודה
מאת כוכבה:
22 ביולי 2010 בשעה 17:42 (לערוך)
פירגה היקרה הכנתי את העוגה והיא יצאה מעולה וטעימה מודה לך מאוד כוכבה מקריית אתא(נ.ב) הקציצות דגים ממש כמו הטעם של פעם תודה ושת שלום.
[הוספת תגובה]
היי פירגה אני אוהבת קציצות דג אני הייתי עושה גם אבל אף פעם לא הגעתי לטעם ולריח המשגע והכנתי בזכותך היום בלי להתעצל לכבוד שבת וזה פשוט השלים הכל המתכון הזה בפעם הראשונה יצא בדיוק כמו שחלמתי והילדים הקטנים שלי ייהנו ללא ספק גם בריאות וגם טעים… שבת שלום ומבורך תבורכי בכל הברכות :P
טלי,תמשיכי להכין ולהנות ולשתף אותי . נפלא.
שלום פירגה , כשהייתי קטנה אמא שלי קראה לכל דג בלי צורה : דג פילה .
נראה לי שככה כולם היו קוראים לזה …..
אני מצאתי בסופרמרקט רק דג בקלה שלם קפוא ( ממש צורה של דג רק בלי הראש ) , ולא "פילה בקלה " .
כן ראיתי בחנות : פילה דג סול , אבל לא פילה בקלה .
אשמח אם תוכלי להבהיר לי בנושא קצת יותר , כדי שאני אדע בדיוק מה לחפש .
דרך אגב , הסופרמרקט שבו חיפשתי הוא שופרסל דיל .
אין לי בעיה לגשת לסופרמרקט אחר , העיקר למצוא ולהכין כבר לילדים שלי …..
תודה .
סיגלית הי
דג בקלה שלם זה טוב
פשוט תבדקי היטב שאין עצמות ותטחני היטב
בוקר טוב פירגה חביבה!
כל כך התגעגעתי לקציצות הדג הללו
ולא ידעתי איך להכין אותם בדיוק כפי שאני אוהבת -עשיר ובריא
קניתי לי כבר את הדג – אעדכן לגבי התוצאות. :lol:
המון תודה לך יישר כוח
שבת שלום
פיגה שלום 12.12.2010 בקשר לעוגיות השוקולד הכנסת שתי ביצים והעוגיות לא נאפות האם זה בריא.
סילבי יקרה
אני אישית לא אכין את העוגיות קוואקר האלה אכן,בגלל הביצים.
זה מתכון שמישהי ביקשה ספציפית להזכיר לה את הנוסטלגיה.
מי שרוצה להכין מוזמן,ומי שלא אז לעבור הלאה….תודה חמודה על שימת הלב.
אריאלה ערב טוב
להבא כתבי את התגובה בסוף כל התגובות. למטה. תודה.
רעיון נהדר להוסיף ביצה.אהבתי.
בכיף ולבריאות
שבת שלום
היי פירגה,
יש לי קופסאות רגיולת של טונה — בכמה להשתמש במקרה הזה? :twisted:
Looks and sounds delicious!
Thanks :lol:
סוזן שלום
תבדקי כמה זה נטו ותכפילי עד שתגיעי לקילו
לפירגה שלום , ביקרתי השבוע במעון ילדים ובדיוק הגישו לילדים קציצות דגים , כמובן שהתכבדתי ובאחת שתיים, והטעם היה גן עדן.
למחרת מיקשתי את המתכון מהטבחית – לא חשבתי שיש באתר שלך , שהוא בשימוש קבוע אצלי.
והתוספות הם – תפוח אדמה – גזר – קישוא – דלעת.
אני טיגנתי ויצא נהדר אבל רק מחוסר זמן , בפעם הבאה אנסה כמו שעשו במעון רק לאפות.
תודה
מיטל הי חמודה
אני מקווה שתאהבי את הגירסה הזו גם.
יום נעים וטעים
ואוו -היית יאוכלת קציצות אלה במסעדה בבית ספר יסודי.
פירגה-למה משמש החצי כפית סודה לשתיה?מה הוא נותן לעיסה?
בבלוג של אילנית-אותם קציצות-רשו 4 ביצים,אני רואה שאצלך זה 2 -מתאים לי.
האם חצי כוס מים לא יעשה את העיסה לממש מימי?
שאלה כללית-שרשום לתבל עיסה ושל קציצות לתת לו קצת מנוחה -הכוונה-במקרר?עלהשיש?תודה רבה
ענת,הסודה מאווררת .
המתכון שלי מדוייק ,לא מכירה מתכון אחר.
לגבי המים תוסיפי בהדרגה. תראי את הבלילה ותחליטי.אצלי היה צריך את הכל.
לנוח,אפשר על השיש ואפשר במקרר..לא חשוב.
בהצלחה
תודה רבה.
פירגה-בהערות למתכון למעלה-רשמת שלא הוספת מים בכלל.
ולי בתשובה רשמת שאצלך היה צריך את כל המים – מה נכון?
בצל מגורר -בפומפיה עבה? דקה?שבת שלום
ענת,מים תוסיפי רק לפי הצורך. אם הבלילה דלילה לא להוסיף. אם הבלילה סמיכה להוסיף אבל בהדרגה.
הבלילה צריכה להיות כמו של קציצות רגילות שנוח להכין ביד את הקציצות.
בצל מגורר במגררת עבה. בדקה יצא מיץ.
שבת שלום
אחרי מספר תגובות זה עובר דף.אוטומטי…..
את נמצאת בדף הקודם.את יכולה לעבור לשם.
בכל אופן,עניתי לך כי ראיתי את השאלות
ב
תודה רבה.אדווח איך יצא.-אם לא אצטרך מים -היש צורך להוסיף את הכפית סודה לשתייה?
או שאין קשר?אף פעם לא השתמשתי בסודה לשתייה. אגב-זה עם הקופסה שרשום עליו ?
ענת,תוותרי על הסודה.
בהצלחה ותהנו מהקציצות
חזרתי. הקציצות יצאו עשר .בסוף לא הוספתי לא מים ולא סודה לשתייה.
קיררתי את העיסה במקרר שעה – ואז טיגנתי.אוי-איזה ריח נפלא התפשט בבית.תודה על מתכון נפלא.
תודה ענת
תהנו מהקציצות
ניסת פעם בלי טיגון? בבישול.
אני רוצה להמנע מהשמן.
דפנה,לא ניסיתי ללא טיגון
נוסטלגיה
אולי יש למישהו מתכון של נזיד עדשים(?) אפונה(?) שנהגו לבשל במסעדה בבי"ס בלפור?.
תודה על פיסות הנוסטלגיה.
נזיד עדשים:
נזיד עדשים
נזיד עדשים זה מרק עדשים סמיך מאד.
מצרכים:
500 גרם שקית עדשים ירוקים יבשים
2 ליטר מים
מלח,אבקת מרק עוף,פלפל שחור
אופן הכנה:
מבשלים את העדשים במים עד שהם מסמיכים ונעשים דייסתיים לגמרי.
להוסיף מים לפי דרגת הסמיכות הרצויה.
אחרי יום במקרר הנזיד מאד יסמיך.אפשר להחזיר לאש ולבשל עם תוספת מים רותחים עד לסמיכות הרצויה.
אחרי שהעדשים רכים ונמסים מתבלים כל אחד לטעמו.
ניתן להוסיף:
קוביות תפוחי אדמה,בצקניות,בצל מטוגן,שום.
תהנו
תיכף אני אוסיף את המתכון לאתר ותהיה גם תמונה ממחישה.
אין לי מילים!!!! פשוט מעולה!
לבריאות.
כולכם אכלתם בבי"ס עממי ? אני נולדתי ב-46 ומעולם לא היה לנו אוכל בבית הספר (צפון ת"א)
הוזכר גם רוטב אדום. אולי אפשר לפרט ?
כל רוטב לדגים,אין בעיה
איזו פלצנות יש פה לכל אחת מהמתימרות להיות טבחיות
אנשים ביקשו את הקציצה המקורית מבית הספר וזהו!
אז תצמדו למתכון בלי פלצנות!!!
מאיר, תרגיע. כל איש-ה שאוהבים לבשל הם מאסטר שף במטבחם הם!
יופי של רעיונות, פירגה. רוב תודות ופסח שמח ;)
מירי, תודה והמשך נפלא וטעים ביחד
חג שמח
הכנתי את הקציצות לחג – עם רוטב חריף לגדולים ובלי רוטב לילדים. פשוט (ו)נפלא. תבורכי
מירי,תודה רבה
שהחג ימשיך להיות לכם טעים ונפלא
:shock:
:P
:lol: :lol: נזיד עדשים טעים וריח
הדגים טעימים בתרוף
תודה רבה קים,
המשך יום נפלא וטעים
בעוגת השקולד אם גבינה טעימה מאוד מומלצת שפו על המתכונים המופלאים תודה
העוגה טעימהבטירוף תודה
שאני ניזכר בקציצות דגים שאכלנו בבת הספר עולה לי הטעם בפה אני הולך להכין את הקציצות תודה
הרצל בקר טוב, יופי,
בבקשה,לעדכן אחרי טעימות.
תוד ה
אולי יש לכם את מתכון לביבות הגבינה המטוגנות שהכינו בעממי ״הגבעה״ בטירת כרמל? הדבר היחידי שאכלתי במסעדת ביה״ס. מתגעגעת לטעם.
התגעגעתי מאוד לטעם , אפשר להכין עם דג טרי ? ואיזה סוג מומלץ ?
אורטל,לטעם האורגינלי זה מה שרשום במתכון : בקלה, אפשר גם פילה מרלוזה.
לטעם אחר של קציצות דג מטוגן את יכולה להשתמש:
פילה מרלוזה מעורבב עם דג נסיכת הנילוס או סלמון או מוּסַר טחון גס.
עוד דג מומלץ להכין קציצות מטוגנות מעולות זה בורי. אפשר לבקש שיטחנו לך אותו בחנות הדגים/סופר.
תודה רבה , אקנה היום ואעדכן איך יצא .
יופי.תודה ובהצלחה
הכנתי את הקציצות רק במים וסודה לשתיה.יצאו מאוד טעימות.הבעיה היחידה שאפשר להתמכר.כול בני המשפחה אהבו. :lol:
סליחה טעות התכוונתי שהכנתי את הקציצות בלי מים וסודה לשתיה
עליזה הי,דגים מהסוג שמיד מהמחבת מתחילים לנשנש.כל כך טעים.
לבריאות ותהנו.
שבת שלום
תודה לך על המתכון של הילדות שנים הייתי נזכר והשלמתי שלעולם לא אטעם את זה שוב !!
הי רוני,
אני שמחה מאד לשתף בנוסטלגיה שהיא גם שלי
לבריאות ולעולם לא לאבד תקווה