לחמניות פטה
נהדר לפתוח איתם בקר טוב למצב רוח טוב
כמות: 2 תבניות גדולות מצופות בניר אפיה
מצרכים בקערה:
200 גרם מרגרינה רכה / מחמאה רכה
6 כפות שמן קנולה
חלמון
3/4 כוס מי ברז
3 כוסות קמח רגיל ולהכין עוד קמח בצד לזמן לישה
שקית אבקת אפיה
300 גרם גבינת פטה מפורקת לחתיכות (לא מגוררת)
אופן הכנה:
ללוש לבצק קצת ד ב ק י (אפשר להוסיף קמח)
ומלח אחרי טעימה.
בעזרת ידיים לחות (חובה) יוצרים כדורים בגודל ביצה ומניחים על ניר אפייה
כל כדור מועכים 1/2 מגובהו אפשר למעוך במזלג.
מברישים בחלבון מוקצף+מעט מים
מפזרים שומשום
אופים בחום 175 עד הזהבה חומית קלה
ניתן להקפאה ולחימום מחודש בטמפרטורה של כ-80 מעלות.
תהנו
בוקר טוב פירגה
הוספתי עכשיו גבינת פטה לרשימת הקניות שלי :P כדי שאוכל להכין את הלחמניות.
אני מסכימה מאד – ארוחת בוקר עם לחמניות מהסגנון הזה עושה יופי של מצב רוח
מתכננת להכין אותן בתחילת שבוע הבא (בעז"ה), שיתפנה קצת מקום קודם בפריזר שלי
וויני יקירה בוצריים טובים
שמחה שאהבת.בטוחה שיהיה לכם ממש טעים.
תאפי רק עד לצבע זהוב שמתחיל טיפה לקבל את הגוון החום.
בפעם השניה של החימום את יכולה להוסיף עוד טיפונת גוון. למרות שלא חובה.
בלחמניות גבינה הסוד הוא לאפות טיפה בהיר ולא לעבור בהגזמה את זמן האפייה. כך מרגישים היטב ממש את טעם הגבינה.
פירגה, אהבתי-אהבתי-אהבתי !!
גם אני הוספתי כרגע פטה לרשימת הקניות שלנו להיום….
בע"ה אכין אותן בשישי בבוקר לפיקניק המסורתי של הסופ"ש….
שאלה לי: עשיתי חיפוש באתר לרעיונות לניצול מנגו…ומצאתי גלידה מנגו ובוואריה פסיפלורה (שניתן להחליף במנגו). האם יש לך רעיונות נוספים? נשארו לי 10 מנגו ענקיים שאוטוטו עובר זמנם.
תודה רבה :!:
עדי תודה חמודה תכיני גם את ותהנו.טעים טעים.
לגבי המנגו תרשמי מילקשייק ותמירי את הפירות במנגו.יוצא פצצות.
כמו כן תמירי פירות בעוגות בחושות למנגו.אין בעיה.
כנ"ל מאפינס פירות.
בהצלחה ובהנאה
עדי,את יכולה להקיש ב"גוגל" מנגו ולקבל רעיונות
תודה וויני .עדיף כך.
תודה עדי :lol:
שלום פירגה
אני מאוד' נהניית מהמתכונים שנשלחים אלי כמעט מדי יום. כל מה שהכנתי עד עכשו יצא = 10 !!!
אם מקפיאים חלק מהלחמניות ומחממים אותן במיקרו זה יוצא טוב?
או שצריך לחמם רק בתנור או טוסטר אובן?
תודה על ההשקעה שלך :!:
מירי חו חן לך על הפירגון והמחמאות :lol:
עונג לי לפתוח כך את הבקר.
עדיף לחמם בתנור/טוסטר כדי לקבל את המירקם של תיכף אחרי האפייה. במיקרו יוצא צמיגי
יום נפלא
פריגה בוקר טוב וגם לכל השפיות
בעלי והילדים מפרגנים לי בכל יום שאני מכינה להם משהו חדש מהמתכונים
במיוחד שאני אישה עובדת אז יש לי כעת מבחר גדול וכל יום משהו חדש
תבורכי על זה
בהצלחה
שירי :lol: :lol: ;)
שירי מקסימה בקר טוב
אין אושר גדול מלקבל כל יום מחמאות.
המשך מוצלח וטעים לכולנו :lol:
פירגה בוקר טוב
אני רוצה להגיד לך שזה כיף גדול לפתוח את המייל כל בוקר ולמצוא "הפתעות" האתר שלך תענוג גדול והפצתי אותו לכל מי שרק יכולתי!
תודה על על הכל זה פשוט מ-מ-כ-ר אני יכולה לבלות בו שעות
שיהיה לך יום נפלא
באהבה רבה!!
אילנית
אילנית צהריים טובים ותודות מקרב לב.
תמשיכי להנות ולרגש אותי במילים כל כך יפות תודה והמשך יום נפלא :lol:
בוקר טוב,
נשמע ונראה טעים, אצלי לא כל כך אוהבים גבינת בטה, באיזו גבינה אחרת אפשר להשתמש?
אולי אוהבים סוג אחר של בולגרית?
פירגה בואי רגע
הרגע ממש יצאו לחמניות הפטה מהתנור
יאמייייייייי יאמיייייי.
כמובן רק טעימה עד שיגיע הבעל מהעבודה
ואז נשב לאכול ולהתענג על אמת חחח.
יקירתי האהובה תבורכי על מתכונייך הנהדרים.
עוד מעט אדווח על הפשטידה שמחכה להכנס לתנור.
חיבוקים מלאן יהודית
באתי יהודית יקרה
הכי טעים לטעום כשיוצא מהתנור חם . יאמי.
מקווה שהבעל יאהב . מקווה שיהיה טעים.
כנ"ל הפשטידת מחמר.
חיבוק לערב נפלא
עכשיו בהכנה……. איזה ריחות בוקעים מהתנור…זה לא ייאמן!!
כבר אני יודעת שיהיה טעים
תודה על מתכון נהדר
:lol:
עדי תזכרי לאפות רק עד לצבע שרואים בתמונה
תהנו
פירגה, משהו לא הצליח לי… הלחמניות לא תפחו. הם יצאו די דומות לבורקסים… בהחלט טעימות גם ככה, אבל לא ממש יפות. מה עשיתי לא בסדר??? :|
תמר שלום רב
לדעתי אם נצמדת להכנה אז לא טעית ויצא לך כדיוק כמו שלי.
זה לא לחמניות כמו לחמניות עגולות ותפוחות וכך גם כתוב בהכנה .
כתבתי להכין כדורים בגודל ביצה ולמעוך אותם לחצי מגובהן. כלומר, ל פ ח ו ס .
הלחמניות אמורות לצאת בדיוק כמו בתמונה. הם לא עגולות הם דומות לפיתה שמנמנה.
להבא אם את רוצה ממש לחמניות תכיני בתבניות מאפינס ויצאו לך כדוריים.
מקווה שהסברתי טוב ומובן
תודה. אז אולי זה לא כזה כשלון… פעם הבאה, אשקיע יותר בסידור הצורה כדי שהן יצאו יותר עגולות.. בכל אופן, זה טעים מאוד.
תודה תמר. ליופי, נהדר להכין אותם בתבניות מאפינס ואז הם יוצאים עגולים ויפים.
שימי לב לזמן האפיה שיצאו זהובים ולא מעבר…..
שבת שלום וטעים
נננננננננננננננננההההההההההההדדדדדדדדדדדדדדדררררררררררררררררר
למי שיש משפחה גדולה נא להכפיל כמויות ;)
אני הכפלתי והקפאתי יצא מדהים
תודה יפתי
צריך לקרוא להם לחמניות פטה בצורת פיתה ;) .מי שרוצה צורה עגולה יכין בתבניות מאפינס אישיות.
תודה על הפירגון וחוות הדעת הטעימה.בהחלט שווה להכין כמות ולהקפיא.יאמי
יצא טעים ונחטף !!
תודה :P
וואלללללה נחטפו כלא היו גם אצלי. הכנתי עוד נגלה ועכשיו יש במקפיא ;)
עשיתי אתמול בערב יצא מעולה, עשיתי עם שינויים קלים.
במקום המים שמתי חלב והוספתי כפית שטוחה של זעתר.י
אליה יקרה
ודווקא יש לי בין התבלינים תבלין של זעתר עם שומשום.מעורב.
חבל שלא שמתי.
אין דבר…בפעם הבאה. תודה על ההמלצה את מקסימה.
תודה
עוגיות פשוט מעולות הכנתי אותן קצת יותר קטנות, הן חוסלו מיד.המתכונים מאד ברורים ותענוג להכין תודה :lol:
רוחי ערב טוב
חן חן על המחמאות ותמשיכו להנות מהמתכונים
היי פירגוש..
אני מחפשת סוג של לחמניות גבינה להכין לישיבת צוות של העבודה…אפשר להוסיף גם גבינת קצ'קבל או להחליף את הפטה בגבינה אחרת?
לימור בקר טוב
את יכולה להחליף את הגבינה או להוסיף עוד סוגי גבינות.
יש גם בקטגוריה:מאפים מלוחים
מבחר לחמניות עם גבינות צריך לדפדף בין המתכונים בקטגוריה הזו ולבחור.
בהצלחה.
כן מצאתי
תודה רבה
הי פירגה, מה שלומך?
כמה שאלות :
1. אפשר להכין את הבצק במיקסר?
2. כמה קמח להוסיף בזמן לישה? כף? כוס?
3. הקפאה היא אחרי האפייה, נכון?
בא לי להכין אותם…
הי שחר
לא במיקסר.
להוסיף קמח אבל הבצק נשאר דביק אז לא להוסיף מדי
הקפאה אחרי האפיה.
בהצלחה
הי פירגה,
הכנתי את הלחמניות ביום שישי ויצא פשוט ממכר… גם חמותי התלהבה…
לחמניות כ"כ טעימות, רכות וגם פריכות והטעם משגע…
קשה להיות בדיאטה… חה חה חה חה :?
בקיצור, המתכון הנ"ל מצטרף ליתר המתכונים שלך אצלנו בבית.
שבוע טוב ומקסים
שחר הי, כיף לכם שהכנת את הלחמניות פטה הטעימות. תמשיכו להנות שיהיה תמיד טעים
עשיתי אתמול .יצא מאוד טעים , רק הוספתי כף אבקת מרק פטריות.
מאוד מומלץ.
טליה מעולה
הכנתי עם אבקת בצל ופטריות.אכן,טעים.תודה ששיתפת
שבוע טוב,
למרות שיש לי כבר תגובה על המתכון הזה הייתי חייבת לכתוב שוב כי השבת עשיתי שוב את הלחמניות הטעימות האלה ויצא יותר טעים. פשוט לחמניות קלות, פשוטות, מעולות !
אז לא רק פעם אחת מנסים את המתכונים שלך פירגה… הם ממשיכים לככב.
יום מקסים
שחר הי חמודה
אף פעם לא מזיק לקבל מחמאה כפולה בעיקר כשהיא כל כך טעימה. ;)
אז בכיף ובהנאה וחג שמח
פירגה יקרה!
מחמאות אני תמיד שמחה להעניק לך…ובטעות רשמתי אותן במקום הלא נכון!
אז שוב:
מזל שעשיתי מלכתחילה את כל הכמות שרשמת,ולא התפתתי לעשות רק חצי-מכיוון שאת התבנית הראשונה כבר חיסלנו….
את השנייה אשאיר להשוויץ למי שיחליט לבקר היום.
אז שוב תודה:
:x
מירב חמודה,תודה ואת באמת נהדרת שטרחת לשוב ולהחמיא ללחמניות.
מקווה שתמשיכי להכין אותם ועוד מתכונים מהאתר.
לבריאות ובכיף
פירגה תודה על מתכון נפלא הכנתי לאשתי לארוחת בוקר היה מעולה במקום גבינת פטה השתמשתי בגבינה בולגרית .
דרור ערב טוב
איזה פינוקים,שתמיד תפנק אותה בדברים טובים וטעימים.
תודה על השידרוג של הגבינה
הולכת להכין עכשיו…
מעולה!!!!!!!!
בהחלט עוד מתכון מנצח!
תודה רבה
שיר יקרה
תודה ותהנו מהלחמניות הטעימות
נטרפו כלא היו….
איזה יופי. סימן שהיו טעימות ;)
שיר, תודה ששיתפת אותי
בכיף וגם אשלח לך תמונות למייל
אשמח
ה פירגה- תענוג של מאפה. גם קל מאוד להכנה, ויופי של תוצאה. תודה רבה. תענוג
תודה מירי
תהנו
פירגה היקרה!
אתמול ארחתי את המשפחה לארוחת ערב. ממתכונייך הרבים הכנתי סלט חיטה ודלעת (כתבתי את התרשמותי תחת המתכון ההוא כבר אתמול), אצבעות פיצה מהירות, פשטידת איטריות סבתא ובטטה וכן את לחמניות הפטה. כולם אהבו את הכל אך במיוחד את לחמניות הפטה. נשארו מספר לחמניות שנלקחו על מנת להוות את ארוחת עשר בבית הספר של נכדתי. הוחלט שבמקום כריך רגיל הנכדה תשתדרג בלחמניות פטה… איזה תענוג להכין מטעמים למי שמבין באוכל!!!
מיכל חמדתי
איזה כיף לבוא למחשב ולראות את התגובות שלך. מדליק הלחמניות פטה לבית ספר.באמת כיף.
תמשיכי לענג את כל המשפחה ולשתף אותי. אני מרגישה חלק ממכם ;)
הי פירגה,
רק לציין שהכנתי הבוקר לילדים- הם לקחו לגן ולבית הספר. הם מאוד אוהבים את המיני לחמניות פטה.
רציתי לשאול אם אפשר להכין את כדורי הבצק בערב, להניח במקרר ובבוקר רק להבריש בביצה ולהכניס לתנור?
אני יודעת שאפשר להקפיא מוכנים אבל אני מעדיפה שלא.
תודה
בקר טוב שיר
שימחת אותי שהילדים אוהבים. תודה תודה.
בהחלט ניתן להכין בדרך הזו.
יום מקסים
אפשר לנשתמש בחמאה במקום במרגרינה?
ענת,אפשר חמאה
נראה טוב … האם ניתן להמיר את החלב בקוטג / גבינה לבנה במיכל של 250 ? וכמה זמן צריך לאפות את הלחמניות הללו ? ואם לא מברישים בחלבון הביצה אלא בשמן כלשהו או במים ניתן לשים ביצה שלמה ?
ערב טוב עומרי, לא ראיתי חלב במתכון.
לגבי המריחה אפשר למרוח ביצה ולפזר שומשום .אפשר חלמון מהול בקצת מים או חלבון מוקצף במזלג או ביצה שלמה מוקצפת במזלג.