התלהבתי מהגלילות אז יש המשך……. טוב נו,אין הרבה חידושים
אבל שוב….התלהבתי.
מצרכים:
200 גרם מרגרינה ר כ ה בהנחה שאפשר להמיר לחמאה
מיכל שמנת חמוצה 200 מ"ל (המרה לפרווה מוצרי סויה בנפח דומה)
1/2 2 כוסות קמח ולהכין עוד קמח לזמן לישה
ל א להוסיף אבקת אפיה
2 כפות סוכר או "כמו סוכר"
מלית:
מיכל 300 גרם ממרח שוקולד השחר (הספיק לי בול לכל הגלילות)
אפשר להכין עם ממרח השחר בלי סוכר
ציפוי נוזלי:
1/4 כוס מים מהברז
כפית סילאן
2 קורטים קינמון
לערבב
אופן הכנה:
לשים בצק לא דביק וגמיש
מגלגלים כרוכית שמנמונת באורך 36 ס"מ
את הכרוכית חותכים לחתיכות של 4 ס"מ כל חתיכה
יוצאות 9 חתיכות
לקמח את השיש ואת המערוך
להעביר כל חתיכה בנפרד לשיש המקומח ולרדד ד ק למרובע 22X22
למלא בנדיבות כפית בממרח שוקולד ולמרוח על כל העלה אבל לא בשוליים.
לגלגל צפוף לגלילה .
להניח על ניר אפיה בתבנית הגדולה של התנור
להבריש בציפוי את פני הגלילות
לאפות בתנור שחומם מראש לחום 190 מעלות עד שישחימו
הערה:
כמובן שאפשר גם מלית אחרת אבל שלא תהיה דלילה .
תהנו
פירגה שלום,
נראה חבל על הזמן, זה על אתו בסיס של הבצק כמו הגלילות חלבה.
אכין את מגולגלות השחר ליום שישי הבא.
תודה, תודה , תודה.
איריית
אירית,תכיני ולא תצטערי,העוגות נפלאות וכל כך טעימות :lol:
תודה :lol:
פירגה שלום, רק מה זה… "מגלגלים כרוכית שמנמונת"?מה זה כרוכית? הכוונה לגליל? חוץ צזה נראה מעולה.
פירגוש נעתקו לי המילים…אפשר אחד ליד התה….? בבקשה
תודה….ממממממ…זה טעיםםם לי ;)
גילוש ממוש
באמת מ ע ו ל ו ת . איזה כיף שיש לנו לשבת.
חן חן יפתי :lol:
פירגה שלום
הם כל כך טעימות שאני ממליצה להכפיל או לשלש הכמות
שבת שלום יקירתי
ריקה,גם את מכינה בלי אבקת אפיה? זה טעם גן עדן :lol:
תודה
פירגה יקירתי
ללא אבקת אפיה
תודה לך
ניראה מצויין
אחלה של כיבוד
תודה פירגה
רחלי.ג.
תודההההההההה רחלי יקירה
שבת שלום וטעים :lol:
איך בה לי!!!!
פירגוש ניראה ממש ממש טעים!!!
גם אם ממרח תמרים למשל.???שואלת ומתגרה חהה
אחלה מתכון פירגוש שלנו..
אוהבת מאוד ושבת נהדרת אשה יקרה
שונטלי ממוש מה שלומך?
תודה יקירה
תכיני עם תמרים למה לא?
את מוזמנת להכין אותם גם עם ממרח הפרג המדליק שלי. יצא חבל"ז.מבטיחה.
נשיקות
אני עדיין "חדשה" במדור- אך נראה לי מגניב, ואנסה לשבת הבאה! תודה
רינה קרייתית
רינה חמודה ברוכה הבאה
אני שמחה שהצטרפת אלינו לאתר
מקווה שתהני כמו כולם ותכיני ממיטב המטעמים שבו
שבת שלום
אני חדשה וקוראת את הדברים שלך את מסבירה נהדר הכול טעים
פירגה יקרה.
מתכון מעולה. טעים טעים טעים. אני בכלל אוהבת בצקים שמורכבים ממוצרי חלב. שמנת למשל. זה מעדן את המאפה. והפעם זה מוצלח ביותר.
שבת שלום ותודה רבה לך.
אביב. :lol:
בצק השק"מ (שמנת קמח מרגרינה) לא מאכזב אף פעם. אני הכי אוהבת מגולגל עם ריבה חמצמצה, שומשום, צימוקים ואגוזים כלשהם. יאמי… ולנמנע הסוכר להמיר בריבה ללא סוכר.
לכל המחמיאים והמחמיאות קבלו חיבוק תודה ענק וטרי .איזה כיף שאתם בהתלהבות שלי :lol: ;)
פירגה יקרה שבוע טוב
לאחר הצלחה מסחררת אני נאלצת עכשיו לאפות עוד נגלה כי הכל התחסל אבל הפעם אני מתכוונת לגלגל לגלילה ולפרוס מה דעתך?
תודה :|
ריקה ,לדעתי לגלילה תחזירי את אבקת האפיה שלא תתפרק לך.
בהצלחה ותודה חמודה
נראה נפלא, אבל לא כל כך הבנתי את התגובה (או את המתכון), האם לפי המתכון לא מדובר בגלילה? אז מה ההבדל? למה כתבת להוסיף אבקת אפיה שלא יתפרק?
מקווה שלא עבר יותר מדי זמן ועדיין תוכלי לראות את השאלה ולענות.
באיזה מוצרי סויה אפשר להשתמש במקום השמנת החמוצה?
תודה..
נטלי,תבררי במדף מה יש ומה מותר לאפיה.כל המעדנים מתאימים.
פירגה יקירה
שוב מאפה מדהים שלך
ינוסה בהחלט ינוסה הבנות בטוח יהנו
תודה לך את מדהימה
ענת בקר אור חביבתי
תנסי,הן נחטפות כל כך טעימות
פירגה יקרה.
את לא מפסיקה להפתיע.
את פשוט גאון.
כל הכבוד.
נשיקות אליה.
אליה הי חמודה
משתדלת לגוון ולשמח את כולנו
תודה :lol:
בוקר טוב פירגה,
כמה זה 200 מ"ל האים זה כוס בערך? נראה טעים מאוד אנסה עים נוטלה.
תודה מראש ושבוע טוב שיהיה לך ולכולם.
דניאלה מקליפורניה
דניאלה יקרה בקר אור
זו הכוס זכוכית עם הידית הכי סטנדרטית והקטנה – לא מאג.
בכל מקרה את הקמח את מוסיפה תוך כדי לישה כך שלא תהיה לך בעיה להגיע לתוצאה מעולה.
בהצלחה
באיזה מוצר פרווה סויה אפשר להמיר את השמנת
תנסי גבינה סויה או מעדן סויה על בסיס ניטרלי בטעם . קראתי שהכינו על בסיס מעדן וניל שהוא פחות דומיננטי.
יש כאלה שהכינו עם שמנת מתוקה צמחית.
פירגה, הכנתי מקודם ויצאו יאממממייייי!!
(המרתי לריצ' בקום השמנת, ואולי לכן הייתי צריכה להוסיף עוד המו קמח למתכון.)
תודה לך! התמכרתי לאתר שלך…
לנהנית ערב טוב
מזל שיש תמיד קמח בסביבה. ;) חייבת להכין עם ריץ' נשמע פגז.
שמחה שאת באתר אתנו. תודה על שחזרת לספר…..המשך טעים :lol:
ערב טוב
האם אפשר להקפיא?
בוודאי שאפשר להקפיא.
תהנו חמודה
פירגה בוקר טוב
זו פעם השלישית שאני מכינה את הרולדות עם ממרח השחר, הם מתחסלות מהר מאוד, אני לא
מספיקה להקפיא אותם.
תודה לך ממני אנטה
אנטה חמודה
זה משמח אותי שהן טעימות כל כך. זו מחמאה גדולה שהן טעימות ;) וזלילות
תנסי להכין כמות כפולה ;)
שיהיה לכם המשך יום נפלא
אפיתי לילדים. הם היו הסיבה הם אכלו נורמלי ואני חיסלתי.
לא יאומן כמה טעים. תודה פירגה.
שושן ערב טוב
יש בעיה בעוגיות האלה ביס מביא ביס ועוד ביס ועוד ביס וזה נגמר.טעים פחד ;)
אפיתי את העוגיות הנהדרות האלה במילואי שוקולד וממרח חלבה והיו טעימות מאוד חן חן לך .
הן אכן,מלהיבות ותמיד תמיד טעימות ;)
תודה רחלי חמודה
פשוט ניפלא :lol:
הי פירגה,
נראה טעים מאוד. לא הבנתי את התגובה שלך לריקה לגבי הוספת אבקת אפיה אם עושים גלילות. האם המתכון הוא לא לגלילות? אני מבולבלת. אשמח אם תסבירי, כי מאוד מתחשק לי לנסות
לימור תודה חמודה
אין אבקת אפיה.
הגלילות לא רגילות.הן צרות ולא ארוכות . גלילוניות אישיות.
תנסי ותהני מתוצרת נפלאה
לימור הי
אם את מכינה כרוכיות בגודל רגיל,תוסיפי לבצק אבקת אפיה. כמובן לא חובה,אבל זו דעתי.
תודה על התגובה המהירה
אני אנסה
מה הכמות שיוצא מהמתכון
לא ספרתי אולי 15 יחידות
הכנתי יצא טוב אם כי שומני מידי אפשר להפחית מרגרינה :?
מירב תודה . אני לא אפחית אבל אם תחליטי להכין עם פחות,תעדכני אותנו,בכיף :lol:
אורחת בקר אור
התגובה שלך לא בסוף לכן לא מוצאת אותך. תמיד לרשום תגובה בסוף אחרי כל התגובות שכבר רשומות.תודה.
התשובה היא כרוכית+גליל
חג שמח
אוי, רק אחרי שכתבתי שוב את השאלה (פעם במקום המתאים) ראיתי שענית לי. ממש סליחה על הניג'וס, אך אינני מבינה מה זה כרוכיות ומה ההבדל בינן לבין גליל. המון תודה.
פירגה שלום, מקודם לא כתבתי תגובה במקום הנכון אז למקרה שלא תראי – מה זה "כרוכיות"? האם את מתכוונת לגלגל לגלילים? אשמח להבהרה ותודה על הרעיון המקסים והמגרה.
אורחת יקרה
תכיני כמו שרשום
אופן הכנה:
לשים בצק לא דביק וגמיש
מגלגלים כרוכית (גלילה או גליל) שמנמונת באורך 36 ס"מ
את הכרוכית (הגלילה /גליל) חותכים לחתיכות של 4 ס"מ כל חתיכה
יוצאות 9 חתיכות
לקמח את השיש ואת המערוך
להעביר כל חתיכה בנפרד לשיש המקומח ולרדד ד ק למרובע 22X22
למלא בנדיבות כפית בממרח שוקולד ולמרוח על כל העלה אבל לא בשוליים.
לגלגל צפוף לגלילה .
להניח על ניר אפיה בתבנית הגדולה של התנור וכו'…..
חג שמח
בוקר טוב פירגה
כמו שכתבתי אתמול (בתגובה למתכון אחר), אני מכינה את הבצק הזה ה-מ-ו-ן, ממלאה כל פעם במשהו אחר.
וכמו שאת כבר יודעת אני בדרך כלל מכינה אותו פרווה עם מעדן סויה בטעם וניל.
אתמול הכנתי את הבצק עם מעדן סויה בטעם שוקולד, ומה אני אגיד – זה פשוט מעולה!
לדעתי האישית הבצק אפילו יוצא טעים יותר עם המעדן (וניל או שוקולד) מאשר עם השמנת.
מיליתי מחצית מהבצק עם ממרח שוקולד ללא סוכר, ומחצית שניה עם קונפיטורת אוכמניות.
פשוט נפלא :lol:
וויני יקירה
מגולגלות השחר –
אני אכין אותם שוב לשבת עם סויה שוקולדה.
אני כבר מדמיינת לי את הטעם.
באמת נפלא כמו שכתבת. יאמי.
יום נפלא ותודה על ההתייחסות והשיתוף
פירגה יקרה , חג שמח , נהנית לקרוא ולשאוב השראה , ארצה להכין בקרוב את המגולגלות , יש לי הכל חוץ מסילאן שאיני אוהבת … האם יש תחליף לציפוי שעל המגולגלות ? מה תפקידו בעצם ? יש לך רעיון עבורי ? תודה וחן חן :P
מישמיש הי
סילאן=דבש/מייפל
בהצלחה
פירגה יקרה
הכנתי יצא מדהים. חיסלו הכל.
המון תודה
ואואואואווו יפה מ ק סי מ ה תכפילי ב-10 אין עלייך שעדכנת אותי.
תהנו
פירגה אהובה, כבר אמרתי לך שאת מלכה?!
יצא מדהים. יותר טעים בצורת המגולגלת….
לפני דקה יצא מהתנור ובעוד דקה לדעתי כבר לא יישאר…
אוהבת אותך, תודה.
אסנת בקר אור מקסימה
העונג שלי לקרוא אותך על הבקר.איזה מחמאות :lol: :lol: :lol: למגולגלות השחר.
תודה
סוף הדרך – מעדן אמיתי, לא הפסקנו לזלול …ישר כח…
חן חן מעין חמדתי
תהנו
האם קמח אוסם תופח, או בכלל בלי אפייה – תשובה מהירה
חנה יקרה שלום
הכל כתוב במתכון.לא כתבתי קמח תופח.
במפורש כתבתי בלי אבקת אפיה.
בהצלח
פריגה האלופה
כבר בהכנת הכרוכיות בזמן פתיחתן הכל התפקשש למרות הקמח שפוזר כמה חבל
יתר מתכוני הבישול שלך נהדרים ישר כח אשה יקרה
שרי
שרי יקרה אין דבר מחר יום חדש ונסיון חדש
בטוח יצליח ותהני כמו שכולם נהנים
היי פירגה ,מתכון נפלא ,רציתי לשאול אם אפשר במקום שמנת חמוצה ,להשתמש ביוגורט
יום טוב
ברור שכן
בהצלחה
תודה תודה את פשוט מקסימה והאתר נפלא .
המשך יום נפלא
תודה תודה לך,שרק ימשיך להיות תמיד טעים
האם תמיד אפשר להחליף שמנת חמוצה ביוגורט..
עוד שאלה אם במתכון כתוב קמח תופח ואין לי האם אפשר להחליפו בשמן רגיל עם שמרים ..איך ומה הכמות? של השמרים ביחס לקמח
נאנא הי,
בוודאי שאפשר ויש לי בצק עם שמן.
לשיקולך:
http://pirge.co.il/%D7%91%D7%A6%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%A9%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D/%D7%A9%D7%91%D7%9C%D7%95%D7%9C%D7%99-%D7%92%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%94-%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A1
אם אני לא טועה זה ניקרא בצק שקם
אם אני לא טועה זה נקרא בצק שקם
פירגה שבת שלום נעימה, מזג האוויר הוא זמן טוב להמציא ולחשוב על עוד מתכונים מעולים. את לא מפסיקה להפתיע,
ולי הוא זמן טוב לשוטט באתר שלך ולהתפעל ולשאוב מתכונים, כפי שכבר כתבו וכותבים לך כל הזמן אין עלייך, ובצדק
את מרוויחה אותם ביושר. רציתי לברר אם הבנתי נכון, יוצאים 9 סיגרים מהמתכון הזה ?? ואם צריך לרדד כל יחידה ל-22
על 22 זה אומר שכל סיגר אורכו יהיה 22 ס"מ, או שלאחר הגלגול חותכים באמצא, אשמח להסבר אם הבנתי נכון, תודה מראש !
מרים הי, תודה רבה תלוי איזה גודל את רוצה את המגולגלות. אם תחצי באמצע יצאו לך יותר קטנים ויותר בכמות.
בזמן הרידוד את יכולה להחליט איזה גודל את רוצה ולחתוך בהתאם.
פירגה, תודה על מענה מהיר, לא ענית לי לגבי שאלתי אם בשלב הראשון כשחותכים לחתיכות של 4 ס"מ,
יוצאות 9 חתיכות, משהו לא ברור לי, אשמח להבהרה, אני רוצה להכין את המתכון למשלוח מנות. תודה וסליחה.
ערב טוב מרים יקרה,
מכל הבצק את מכינה כרוכית שמנמנה באורך 36 ס"מ
תמדדי 4 ס"מ ותחתכי. עוד 4 ס"מ ושוב תחתכי. כך את כל הכרוכית לקבוצות של 4 ס"מ. ס"ה יצאו לך 9 חתיכות של 4 ס"מ כל אחת.
כל חתיכה את מרדדת לריבוע 22X22 ואז יוצאות לך 9 מגולגלות.
כמובן, את יכולה להכין יותר קטנות לטעמך.
מקווה שברור. תכיני ותהני