גיסתי נתנה לי מתכון לבצק עלים ביתי למגוון מליות מלוחות ומתוקות
ההכנה נעימה ומשתלמת.
המצרכים:
200 גרם מרגרינה רכה למריחה על העלים
200 גרם מרגרינה רכה למריחה על העלים
שמים בקערה:
1/2 2 כוסות מים
1/2 כוס שמן
כף מלח
3 כפות חומץ
קילו קמח
1/2 כוס שמן
כף מלח
3 כפות חומץ
קילו קמח
אופן ההכנה:
ללוש ולהניח למנוחה של חצי שעה
לחלק את הבצק ל-2
לרדד עלה ולמרוח 1/2 חבילה מרגרינה =100 גרם
לקפל ל-1/3 ולמרוח 1/4 חבילה מרגרינה =50 גרם
לקבל שוב ל-1/3 ולמרוח את 1/4 המרגרינה שנשארה = 50 גרם
לגלגל ולהכניס לפריזר לשעה
להוציא ולרדד באותה צורה עוד פעמיים (בלי מרגרינה)
ללוש ולהניח למנוחה של חצי שעה
לחלק את הבצק ל-2
לרדד עלה ולמרוח 1/2 חבילה מרגרינה =100 גרם
לקפל ל-1/3 ולמרוח 1/4 חבילה מרגרינה =50 גרם
לקבל שוב ל-1/3 ולמרוח את 1/4 המרגרינה שנשארה = 50 גרם
לגלגל ולהכניס לפריזר לשעה
להוציא ולרדד באותה צורה עוד פעמיים (בלי מרגרינה)
אפשר להקפיא במנות .
תהנו
תהנו
רחל
יש בבצק רק 200 גרם מרגרינה שאותה מורחים על העלים. שימי לב שכתוב בדיוק איך למרוח וכמה.
לגבי עוגה שלא נאפתה מספיק – תמיד כדאי בעוגות בחושות לבדוק עם שיפוד או סכין מטבח וכך אין מצב שהעוגות יצאו לא אפויות.
אחרי בדיקה אם עדיין "רטוב" בפנים כמו שאני כותבת תמיד יש לכסות ב ר פ י ו ן בניר כסף ולהמשיך לאפות עוד מספר דקות.
ריגשת אותי מאד עם התגובה הנפלאה שלך על האתר שלי. כיף לי שאתם משתפים אותי בתוצאות.
מקווה שתמשיכי להכין,להנות ושיהיה תמיד רק טעים.
בכיף של כולנו
פייגי,את נהדרת ששיתפת אותנו ב"סקופ" הנפלא הזה. בטוח שהרבה יותר קל ואפילו טעים.
תודה וחג שמח
לידיה ערב טוב
מה שבטוח שאני לא אכין עם שמן ולא אקח סיכון.
ערב טוב