לחם בסיסי שאפיתי באופה לחם.
המשכתי את האפיה בתנור לקבלת קראנצ'יות
מצרכים והכנה:
את הלחם הזה אפיתי שעה באופה הלחם
והמשכתי את האפיה על ניר אפיה בתבנית בתנור
בחום 180 מעלות עוד 1/4 שעה.
לפני שהכנסתי לתנור—הברשתי מעט מים על פני הלחם.
והמשכתי את האפיה על ניר אפיה בתבנית בתנור
בחום 180 מעלות עוד 1/4 שעה.
לפני שהכנסתי לתנור—הברשתי מעט מים על פני הלחם.
לבצק:
300 מ"ל מים מהברז
2 כוסות קמח לבן
כוס אחת קמח לאפית לחם קראנצ'י של סוגת
כפית מלח
כף סוכר
כף שמן
1/2 1 כפות שמרים יבשים
מכניסים למיכל של אופה הלחם בתחילה את המים.
מעל את הקמח שיכסו היטב את כל המים (לא לגעת ולא לבחוש)
עושים גומה בקמח ומכניסים את השמרים למרכז.
בצד אחד שמים את המלח ובצד אחר את הסוכר ובצד נוסף את השמן.
אפשר להוסיף מים וקמח לבן לפי הצורך עד למרקם הרצוי. כאמור-לבצק (לא דביק)אבל רך ונעים.
להפעיל על תוכנית של שעה.
כשהלחם מוכן מיד מוציאים ומרטיבים במעט מים.
מכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות וממשיכים לאפות
עוד 1/4 שעה.
300 מ"ל מים מהברז
2 כוסות קמח לבן
כוס אחת קמח לאפית לחם קראנצ'י של סוגת
כפית מלח
כף סוכר
כף שמן
1/2 1 כפות שמרים יבשים
מכניסים למיכל של אופה הלחם בתחילה את המים.
מעל את הקמח שיכסו היטב את כל המים (לא לגעת ולא לבחוש)
עושים גומה בקמח ומכניסים את השמרים למרכז.
בצד אחד שמים את המלח ובצד אחר את הסוכר ובצד נוסף את השמן.
אפשר להוסיף מים וקמח לבן לפי הצורך עד למרקם הרצוי. כאמור-לבצק (לא דביק)אבל רך ונעים.
להפעיל על תוכנית של שעה.
כשהלחם מוכן מיד מוציאים ומרטיבים במעט מים.
מכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות וממשיכים לאפות
עוד 1/4 שעה.
מצננים את הלחם החם על גבי רשת.
"טיפים והערות"
1. הכנסתי בזמן הלישה חצאי זיתים מגולענים. כ-12 זיתים.
2. אפשר תוספת של גרעיני חמניה.
3. אפשר להכין רק מקמח לבן.
1. הכנסתי בזמן הלישה חצאי זיתים מגולענים. כ-12 זיתים.
2. אפשר תוספת של גרעיני חמניה.
3. אפשר להכין רק מקמח לבן.
תהנו
המלצה…
יש לנו אופה לחם כבר מספר שנים, ובערך פעמיים היינו צריכים להמשיך לאפות בתנור, וזה רק בגלל שהלחם משום מה לא היה מוכן.
כל הרעיון האופה לחם שלא יהיה צורך להתחיל לשחק עם זה, זורקים הכל פנימה,מדליקים, אחרי חצי שעה תוספות, ואחרי 3 שעות הלחם מוכן.
אצלינו באופה יש אופציה לציפוי, בהיר, רגיל, וכהה (קרנצ'י) תבדקי בתוכניות אולי יש לך גם, חבל שסתם תוציאי לתנור
קראנצ'י אין לי. אגב,אני לעיתים מאד רחוקות משתמשת באופה לחם הוא נהפך ליותר ויותר אבזר לא שימושי אצלי בבית.
האם יש לך מתכונים ללחם חיטה מלאה ?
איילת,אם את מתכוונת לאופה לחם אז לא.
בכל אופן,יש לי מגוון לא גדול ללחמים שונים עם שמרים או בלי שמרים.
לדעתי את יכולה הלחליף 1/2 מכמות הקמח לקמח מלא. כמובן שיוצא במירקם יותר כבד.
http://pirge.co.il/category/לחמים-ולחמניות
לילה טוב
אפשר לקבל מתכון בלי שמרים ?
אודה לכם מאוד
יוסף הי, מתכונים באופה לחם אין לי. אפשר להיעזר בגוגל בוודאי יש המון….
יש לי באתר מלא מתכונים של לחמניות ולחמים ללא שמרים בקטגוריה המתאימה בצד ימין.
תוכל להיעזר. דווקא ממש טעים וביתי.מגוון רחב.
בריאות והנאה.