d7a7d795d7a1d7a7d795d7a1 d79ed792d793d7a8d794 - מג'דרה מקוסקוס

מג'דרה מקוסקוס

d79ed792d793d7a8d794 d7a2d793d7a9d799d79d d7a7d795d7a1d7a7d795d7a1 1 - מג'דרה מקוסקוס

עוד מתכון למג'דרה יצירתית שמשלבת עדשים בקוסקוס.
קצר הכנה וטעים ברמות קשות.

מצרכים:
חבילה קוסקוס של 350 גרם להכנה מהירה (מכינים לפי הוראות היצרן)
כוס עדשים ירוקות (אין צורך להשרות)
4 כוסות מים לכיסוי העדשים
3-6 בצלים (כל המרבה הרי זה משובח) חתוכים לטבעות
3 כפות שמן לטיגון הבצלים
כף פטרוזיליה כתבלין (יבשה)
מלח ופלפל לטעם מי שאוהב יוסיף כמון,כורכום.

אופן ההכנה:
מטגנים בשמן את טבעות הבצלים עד להשחמה
מכינים בקערה גדולה או סיר עם מכסה תואם את הקוסקוס מהיר ההכנה
להקפיד על אופן ההכנה.
מבשלים את כוס העדשים בהרבה מים (לפחות 4 כוסות )
לבדוק אחרי 20 דקות שהעדשים התרככו.
לסנן את העדשים ולתבל . להוסיף את העדשים לקערת הקוסקוס הגדולה
להוסיף גם 1/2 מכמות הבצל לקערה ו ל ע ר ב ב בתנועות הקפצה.
את החצי השני של הבצל לפזר למעלה בעת ההגשה.
לטעום שטעים ולזלול.
תהנו

המתכון הוכן וצולם ביו טיוב ע"י אבי שקדי ולהלן הקישור:

http://www.youtube.com/watch?v=sDWtGbuCDE8

76 תגובות על “מג'דרה מקוסקוס

  1. יופי של רעיון. שווה לנסות. זה נתן לי רעיון לנסות להחליף את האורז בקינואה. אגב, אני החלפתי את הבורגול בסלט טבולה בקינואה וזה ממש טעים. שבת שלום. :oops:

  2. אין אין עליך, את יצירתית ברמות קשות(אהבתי ממך).
    מתכוונת לנסות כמובן שאדווח.
    שבת שלום :lol:

  3. פירגוש יקירתי ,

    אוהבת מג'דרה , ואנסה גם את שלך ….. בטוחה שטעים ואפשר לאמר טעים מאוד ! :lol:

    אהבתי !

    smile

    שרית-ב


  4. פירגה ערב טוב.
    רעיון יפה וטעים.
    אצלי מאוד אהבו.
    מתכון קל ומומלץ עם 6 בצלים מוסיף מאוד.

  5. אין עליך, פירגה… היצירתיות שלך מעוררת בי התפעלות בכל פעם מחדש.
    אז אחרי המחמאות, אני כמובן אימצתי !

  6. עכשיו אני יודעת שאפשר לשלב בין השניים!

    מתכון גאוני, הילדים שלי מאוד אוהבים מג'דרה, אחלה שילוב, לא חשבתי אף פעם על שילוב כזה.

    תודה אישה יקרה ומקסימה!

    אוהבת,

    רחלי.ג. smile

  7. שלום פירגה,
    לא הבנתי את ההכנה של הקוסקוס… אם ללא בישול (כפי שכתוב בשקית) אז איך להכין את הקוסקוס?
    אודה לך על תשובתך המהירה. חייבת לנסות את זה!

    • לורן הי
      כמו שרשומה ההכנה על גבי השקית. לצקת את המים הרותחים ולחכות 5 דקות וכו'…….
      לא על הגז….

  8. פירגה שלום!
    כרגיל -מיד ניסיתי ואכן נהניתי ונהינו כל בני משפחתי.
    נכנס לכרטסת המתכונים המומלצים. תודה – אורה.

  9. שלום,
    רציתי לדעת יש לי עדשים כתומים בבית
    מה אפשר להכין איתם? והאם אפשר להתייחס אליהם כמו לעדשים ירוקים?

  10. היי פירגה יקרה, מתאים לי מאוד להכין, שאלה קטנה, אני יודעת שיש כמה סוגים של קוסקוס – דק, רגיל ועבה. האם יש לך המלצה מה מתאים פה?
    תודה רבה מראש!!

      • היי פירגה יקירתי,
        הכנתי (דרך אגב השתמשתי בשקית עם הסוג העבה כי נראה לי יותר מתאים), ממליצה גם להוסיף קצת כורכום למי שאוהבת.
        פשוט מעדן טעים טעים טעים!!!

        כל מתכון שלך בול!!

        תודה ונשיקות

  11. פירגוש יקרה שלי, כמעט והתעלפתי, כל כך אוהבת את המג'דה הזו ובכלל כל מה שאת עושה יקירתי, שתבורכי, והמון המון בריאות בעיקר…כל אחד צריך לא? smile ;) :lol:
    אוהבת כמו תמיד… smile

    • גילה, צודקת בהכל יקירתי.
      גם שהמג'דרה מיוחדת וטעימה smile וגם שצריך בריאות.בעיקר בגילי ;)
      אוהבת ושולחת חיבוק חם smile

  12. פירגוש יקרה,
    גם אני הכנתי היום את המג'דרה. היא יצאה 10 – מאוד מאוד טעימה. :lol:
    את העדשים הירוקות בישלתי 50 דקות – בעלי אוהב שהכל רך רך.
    יישר כח על המתכונים שלך – כל המשפחה שלי נהניית בזכו…תך smile smile

    • מירי יקרה
      אני רואה שמצאת את המג'דרה המדוברת.
      שמחה שגם אצלכם אהבו אותה
      המשך טעים ונפלא ביחד smile תודה

  13. פירגה..אין כמוך… :lol:
    הכנתי את זה היום (הגשתי כמנה ראשונה עם מעט סלט ליד…), עם מעט שינויים…הוספתי בשר קצוץ אחרי טיגון הבשר, ואז הוספתי למחבת את העדשים והקוסקוס, וכיוון שלא היתה לי פטרוזיליה, תיבלתי עם כמון ולימון…
    יצא נהדר!!!
    תודה smile

  14. לשפית שלי בוקר טוב,
    לערב שבת הכנתי מג'דרה מקוסקוס, כדורי בשר בנגיעות פתיתים בשלל ירקות,תפו"א ציפס ברוטב צ'ילי וכמובן אורז פרסי לבן.
    מיותר לציין שהכל נטרף עם שלל מחמאות!!!
    תודה על הכל, אוהבת הכי בעולם, שרי

    • שרי יקרה
      תודה ששיתפת אותי במטעמי השבת הנפלאים שלכם.
      נקרא שהיה טעים ומדהים.
      אוהבת ומחבקת מכל הלב smile
      האורז הצהוב יגיע….

  15. פירג'ה….אתמול ניסיתי…פשוט מעדן זריז הכנה…ובכלל פעם ראשונה שאני מחמיאה לך כאן,אני מנסה המון מתכונים שלך ואף פעם לא מתאכזבת…התמונות מזמינות…המתכונים ברמה גבוהה, ומוגשים בצורה שאפשר להבין. כל פעם שאני רוצה רעיון לעוגה, או איזה מאכל תמיד אני ימצא פתרון בפינה החמה שלך….. :lol: :lol:
    אין עליך את מדהימה!!!!!!!!!!

    • חיה ערב טוב
      נפלא לקבל הודעות כאלה שהכל מצליח ומאד טעים.
      זה מסמיק לי את הלחיים :x
      לבריאות והמשך טעים smile

  16. ערב טוב ושבוע טוב ומבורך פירגה!
    המג'דרה הנ"ל – לדעתי מתכון מנצח וזה יהיה לנצח נצחים אצלנו במטבח! הכנתי את זה לערב שבת וכולם אהבוווווווווווווווווווווווווווווווווווו! תודה לך שוב ! shila smile :lol:

  17. שלום פירגה.
    חיפשתי מתכון של מג'דרה והגעתי כרגיל אלייך, ראיתי עכשיו ואני אעשה לערב שבת (יש לי אורחים נחמדים). אני בטוחה שזה יהיה שוס. בכל מקרה אדווח . תודה רעיון מעולה . שאלה קטנה יש אפשרות לעדשים שחורות? מה דעתך? :|

    • סיגלית ערב טוב
      לדעתי בפעם הראשונה תכיני לפי המתכון . מתכון מדהים ומצרפת המלצה חמה.
      וההחלטה לגבי עדשים שחורות תהיה עלייך לפעם הבאה.
      ב'סדר?
      לילה טוב smile

  18. היי פירגה….שוב ליאת
    נכנסתי מהר לעניינים חייבת לציין שהכל כ"כ מזמין…. ;)
    אשמח לתשובה מהירה-האם ניתן לוותר על הפטרוזיליה או אולי לשים במקומה טרייה….?
    אולי משהו אחר שיתבל….?

    • ליאת תודה
      את יכולה להחליף בכוסברה או לוותר בכלל.
      קצת חבל,זה מוסיף המון smile
      תהנו

  19. או.קיי זה נעשה בשלל אילתורים…
    בהזדמנות הראשונה נקנה את הפטרוזליה היבשה וננסה שוב
    יש לציין שיצא טעים מאוד גם בלעדיה smile
    תודה תודה תודה

  20. פירגה היקרה
    עוד מתכון מהשלל שלך שנוסה היום מוצלח מאד טעים מאד ובעיקר מקורי
    לא הייתי חושבת על השילוב הזה וזה גם ססגוני עם השיבוצים של העדשים בקיצור ממש מעולה
    השתמשתי בפטרוזיליה טרייה כי לא היתה לי יבשה וגם הוספתי קצת כמון

    תודה רבה לך
    ושבת שלום
    אורנה

    • אורנה,אכן,שילוב נהדר וטעים.
      אני שמחה שגם אתם אהבתם וששתיפת אותי,בכיף ושבת שלום smile

  21. שבת שלום פירגה יקרה !!
    תודה לך על המירשם הכל כך מוצלח !
    כמה שזה פשוט הטעם נפלא !
    היתה הצלחה אמיתית , כולם נהנו ואני עוד יותר ! ובטח חשבתי אליך !
    המשך יום נהדר ! smile smile smile

    • לידיה יקרה בקר טוב
      כיף ועונג לי לקרוא את התגובה על הבקר ;)
      שימשיך להיות יום טעים smile

  22. ניסיתי את המתכון לפני כמה ימים ויצא מדהים, אפילו שהייתי צריכה לעשות כמה שינויים- לא הייתה פטרוזיליה ועבדתי עם עדשים כתומים.
    פירגה, את אלופה!

  23. היי דליה יקירתי.. smile
    מחפשת מתכון המיוחד לתשעה באב, לפי העידה הסורית (דמשקאית)
    התבשיל הוא מקרוני עם תפוחי אדמה (השכן שלי-רווק) שזוהי עדתו, נזכר במאכל אהוב שאימו ז"ל היתה מכינה, חיפשתי ולא מצאתי…אם את מכירה אשמח מאוד…
    המון המוןג תודה ….גילה :P smile

    • לא זכור לי מבית בעלי תבשיל משולב מקרוני+תפוחי אדמה.
      גם חיפשתי קצת בגוגל ואין זכר.
      צר לי מאד smile

      אם תמצאי,תני לי מתכון ואכין אותו לרווחת כל העדה.
      חיבוק smile

  24. היי פירגה,

    יש לך רעיון למי שלא אוהב עדשים בכלל…, אני יודעת, זה לא יהיה ממש מג'דרה אבל אולי תבשיל אחר.??? :lol:

    תודה!

  25. אפשרי לעשות במקום קוסקוס בורגול גס על אותה המתכונת יוצא טעים וגם פחות משמיו

    • תמי בקר אור

      בורגול עם בצל-פירגה

      כתוספת לארוחה בשרית
      המתכון אסלי בבישול פשוט, מחברת ילדות מראש-פנה .

      מצרכים:
      4 כפות שמן זית
      4 בצלים קצוצים
      2 כוסות בורגול עבה
      1/4 כפית אבקת מרק עוף
      פלפל שחור
      מלח להשבחה רק אחרי טעימה.

      אופן הכנה:
      לטגן את הבצל ולהזהיב יפה.
      לבשל את הבורגול ב-2 כוסות מים (מבשלים עד שהמים מתאדים)
      לערבב ולהגיש.
      תהנו.

  26. שנה טובה וגמר חתימה טובה ! אני מכינה את המתכון הנ"ל המון פעמים וזה פשוט מתכון מנצח עם מחמאות רבות מבני משפחתי. תודה לך פירגה על המתכונים הנהדרים ! smile

    • שולה חמדתי,חתימה טובה וגמר חתימה טובה.
      תודה על המחמאות הרבות.
      כיף שהכנת וכיף שאהבתם.
      לבריאו smile ת והמשך הנאה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *