d7a7d7a0d799d7a9 d791d7a6d79c 2 - קניש בצל מתכון נוסטלגיה מזה דורות

קניש בצל מתכון נוסטלגיה מזה דורות

d7a7d7a0d799d7a9 d791d7a6d79c 22 - קניש בצל מתכון נוסטלגיה מזה דורות
קניש הבצל שלי מתכון שעבר בירושה במשפחתי מזה כמה דורות . הסבתות הכינו אותו בבצק עלים.  היום אתם יכולים "לזייף" ולהכין בבצק פילו,או בצק פריך כמו "שקם".   זה טעים ומיוחד.  ניתן לשמור בהקפאה תקופה ארוכה.
המצרכים:
חבילה של קילו בצק עלים מגולגל.
שמים בקערה גדולה:
6 בצלים ממש גדולים חתוכים כמו לסלט
לא מטגנים את הבצל-הבצל נשאר טרי
2 ביצים טריות טרופות במזלג
3 ביצים קשות מגוררות על פומפייה גסה
חצי כוס קמח רגיל
מלח פלפל ולהוסיף 3 כפות שמן
מערבבים וטועמים שיהיה מספיק פלפל שחור ומלח ומחלקים את המלית ל-3
אופן הכנה:
לרדד עלה בגודל 27X33
את המלית לערוך באמצע העלה בכמות נכבדה.
לכסות את המלית בבצק, פעם מצד אחד ואחר כך מהצד השני.
להכין כרוכית סגורה. להדק את הקצוות.
להניח בתבנית על ניר אפיה כש"התפר" כלפי מטה
ס"ה מכינים 3 כרוכיות .    לחתוך למנות לפני האפיה לפחות 1/2 מגובה הכרוכית.

לאפות בחום 180 מעלות עד שישחים. כ-35 דקות.
ניתן להקפיא, ולהוציא רק את הכמות הרצויה לחימום .

שבלולי קניש בצל:

d7a7d7a0d799d7a9 d791d7a6d79c7 - קניש בצל מתכון נוסטלגיה מזה דורות
לשבלולים:
לקרר היטב את הכרוכיות לפני האפיה
לפרוס בעזרת סכין חדה לפרוסות עבות מאד של כ-4 ס"מ
להניח את השבלולים בשכיבה, במרווחים על ניר אפיה ולאפות בחום 175 עד שמשחים

"טיפ"
1.אפשר להוסיף 50 גרם גבינה צהובה למאפה – התוספת מודרנית שלא שייכת לנוסטלגיה.
תהנו
d791d795d7a8d7a7d7a1 d791d7a6d79c - קניש בצל מתכון נוסטלגיה מזה דורות

27 תגובות על “קניש בצל מתכון נוסטלגיה מזה דורות

  1. עשיתי את זה אתמול לארוחת יום העצמאות במושב שלי. יצא משהו משהו.
    תודה.

  2. פירגה יקרה
    יצא פשוט נפלא באמת נוסטלגיה
    תודה
    יש לך אולי מתכון עוף שאפשר לאפות בתנור בכלי טאג'ן?
    תודה

  3. פירגה אהובתי

    אני מתכוונת להכין היום את המאפה הזה, לארוחת בוקר מחר בעבודה, כל אחת צריכה להביא משהו, ואני החלטתי להביא איתי את הקניש הטעים טעים הזה שאני מתכננת עליו כבר המון זמן….

    שאלה לי אלייך יקירתי, האם לפני הכניסה לתנור יש צורך למרוח ביצה על גבי הבצק, או להשאיר אותו בלי כלום????????????

    תודה אהובתי,

    ואגב, קניתי בצק פילאס בשביל המתכון הזה, האם זה בסדר???????????????

    אוהבת,

    ליאתי :lol:

    • ליאתוש יקרה
      יופי. סוף סוף תכירי את הקניש המהולל הזה. אצלינו לא נוהגים למרוח ביצה.אבל אולי אם בא לך,כרוכית אחת תברישי ותפזרי שומשום.אולי תגלי לנו משהו חדש ואפילו יותר טעים?
      בפילאס גם יוצא כמו בבצק עלים עלים? קריספי? נראה שזה בסדר.
      בהצלחה מתוקה אוהבת smile

  4. פירגה מדהימה
    אני מתכננת על הקניש הזה כבר המוןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן זמן, מתה לטעום אותו….

    ולא, לא אכין עם ביצה

    אעשה בדיוק כפי שאתה עושה….

    נוסטלגיה כבר אמרנו??????? !!!!!!!!

    אוהבת,

    ליאתי :P

    • ליאתוש,אני אוהבת את הקראנצ'יות של בצק העלים. רואים גם בתמונה כמה שזה קראנצ'י.
      נוסטלגיה, אבל גם את נוסטלגיה שוברים לפעמים בשידרוגים מודרניים.
      תכיני כמו שזה בנוסטלגיה ואני בהזדמנות אכין עם ביצה ושומשום.נראה.
      חהחהחהחהחה נשיקות smile

  5. עשיתי אתמול ויצא מעולה!!! אנשים לא הפסיקו לשבח… כמובן שהיפנתי את כולם לאתר שלך
    תודה רבה.

    • אלה,לא הגיוני פשוט איך אנשים לא מכינים את הפלא הזה?
      מעדן,בחיי שזה מעדן.
      אני שמחה ששיתפת עוד אנשים בקניש הנוסטלגי שלנו . שיכינו ויהנו וכך יפיצו אותו בכל העולם ;)
      smile תודה לך

  6. פירגל'ה אהובה, אני חייבת לומר לך שכשהעלית את התמונה לפורום אמרתי :"וואו, זה נראה טוב", אבל עכשיו אני אומרת :"זה נראה טובבבבבבבבב"!!!!!!!!

    הרגת אותי עם השבלולים.
    אני אחרי יומיים קשים של וירוס מטורף, ירדתי אולי 18 קילו ( הייתי רוצה…. :P ) אבל נראה לי שמחר, או לכל המאוחר מחרתיים אני אכין את המתכון הזה, כי הוא מאלו אצלך שאי אפשר להתעלם מהם !!!
    נשיקות אישה יקרה ואהובה של כולנו. smile

    אריאלה

    • אריאלה חמדתי,אין אצלינו במשפחה אירוח בלי הקניש. (לרוב אמא שלי מכינה -היום היא בת 84)
      כשהיא מכינה הטעם אחר,זה לא יעזור.חהחהחהחה

      אשמח לשמוע דעתך אחרי שתכיני.
      שימי לב למרות שזה נראה פשוט להכנה …לאופן ההכנה שרשמתי.

      בהחלט אחרי ירידה כל כך משמעותית במשקל מגיע לך להתפנק (עד כמה שמותר לך) ולהנות מדברים טעימים.
      בריאות ואהבה,פירגה. smile

    • קרן, קודם כל יש קמח בנוסף לבצל.
      בנוסף, אם את רואה שיש עודף נוזלים בקערה אפשר לסנן קצת.
      תראי בתמונה כמה שזה מוצק ויפה,שלא לדבר עם טעים.
      ממליצה בחום להכין. אפשר להקפיא. אצל אמא יש תמיד קניש בהקפאה.
      :lol:

  7. היי פירגה יקרה
    כל כך בא לי לעשות את הכרוכית, אבל זה נראה לי מסובך, אני ממש לא טובה בלשחק עם בצק.
    איך מכסים צד אחד ולאחר מכן את השני? אנא הסבר……..

    • רחוול יקרה
      תרדדי עיגול. שימי בקצה העיגול כפית מלית וסגרי את העיגול על המלית. חשוב להדק את הקצוות שלא ייפתח באפייה.
      בבקשה. smile

    • זה כרוכית לכל דבר.כמו שאת ממלאה בצק עלים במלית אחרת,פה תמלאי עם מלית הבצל. חובה לחתוך לפרוסות ,לא עד הסוף,לפני האפייה.
      בהצלחה.

  8. שלום פירגה.
    מה שלומך?
    תמיד את עוזרת לי…מקווה שגם הפעם.
    אף פעם לא השתמשתי בבצק עלים.ויש לי במקפיא אחד כזה כבר הרבה זמן
    ולא מצאתי מה לעשות איתו כי בכל המתכונים שראיתי צריך רק חלק מהבצק.ומה אני אעשה עם השאר…
    במתכון הזה השתמשת בכל הגליל?כמה זמן צריך להפשיר?לילה?
    ושאלה אחרונה האם צריך לרדד?
    ממש תודה. smile

    • אמא של נועיתה שלום
      למתכון הזה צריך קילו בצק עלים.
      כן לרדד אבל לא דק.
      מפשירים עד שמופשר. תבדקי.
      נ.ב.,
      לא מקפיאים בצק שהופשר . ניתן למלא בשלל מליות מתוקות/מלוחות ראי בקטגוריות שרשמתי.
      בהצלחה. smile

  9. יש לי שאלה שתמיד אני שואלת:איך אפשר לדעת מתי מחממים תנור מראש ומתי לא צריך?
    אגב, זה נראה ממש מגרה אנסה בהיזדמנות היום הכנתי עוגת קצפת :lol: :lol:

    • א. אני לא כ"כ מתעסקת בזה. רצוי תמיד לחמם מראש.אם אני שוכחת אני מכניסה קר.

    • הי רחל,תקפיאי אותם מוכנים בתבנית ותאפי ממש לפני שאת יוצאת למסיבה. smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *