גם אתם אוהבים ברוקולי? אני אוהבת ברוקולי מאד ובהמשך תראו עוד הרבה מתכוני ברוקולי שלי. הכי אני אוהבת את המאפים .
המאפה הזה לאירוח ויפהפה במיוחד. מורכב מ-3 שכבות ונראה כמו עוגה נאה.
מצרכים לבצק:
100 גרם חמאה/ מרגרינה רכה
כוס קמח תופח
חלמון –החלבון ישמש אותנו בציפוי
2 כפות שמנת חמוצה 9% —- היתר ישמש לציפוי
ללוש בצק נעים ורך ולהוסיף קמח במידה וצריך
לשטח על תבנית משומנת מספר 26–לשטח גם קצת בדפנות
אפיה בתנור שחומם מראש-חום 175 כ-10 דקות (חצי אפיה) הבצק צריך לקבל גוון זהוב בהיר.
המצרכים למלית בתוך קערה:
ראש גדול של ברוקולי מפורק לפרחים ומרוכך (אפשר במיקרו)
2 בצלים חצויים ופרוסים מטוגנים ב-4 כפות שמן
200 גרם גבינה פטה
200 גרם גבינה קשקבל מגוררת
4 כפות קמח
2 ביצים
פטרוזיליה טרייה
פלפל שחור גרוס
מעט אגוז מוסקט
מלח
לערבב הכל ביחד ולצקת על הבצק
המצרכים וההכנה לציפוי שמנת מוקרם :
1/4 מיכל שמנת מתוקה-בערך רבע כוס
השמנת החמוצה שנשארה מהכנת הבצק
ביצה קטנה+החלבון שנשאר מהבצק
כף וחצי קמח רגיל או אגוזים כתושים גס
כף קטשופ
קורט מלח
לערבב ביחד ולצקת על המאפה
לזרזף מעט פפריקה ופטרוזיליה בתבלין יבש
לאפות בחום 175 40 דקות .
אחרי 40 דקות החלק העליון מאד שחום—לכסות את המאפה (ברפיון) בניר כסף ולהמשיך לאפות עוד 20 עד 30 דקות.לבדוק שמוכן.
"טיפ"
1. ריכוך ברוקולי–לחתוך לפרחים ולשים בקערה גדולה ועמוקה שמתאימה למיקרו -למלא מים בגובה 1/2 מהברוקולי.לכסות היטב בניילונית ולחורר עם קיסם ב-4 מקומות. לבשל כ-5 דקות ולבדוק שרך ולא רך מדי.
תהנו
פירגה תודה.מעולה ממליצה .
מירי הי,אני שמחה שיש תגובה טעימה על הקיש המהודר הזה.
תודה על ההמלצה
שבת שלום לך פירגה.
אני רוצה להכין את הקיש הנ"ל אבל ללא ההקרמה. מה עושים. בתודה ושבת שלום. :lol:
פשוט תכיני בלי ההקרמה.
שבת שלום
מתי שמים את הציפוי של השמנ המוקרם לאחר האפיה של 40 דקות או על המלית
הי רחל
לפני האפייה… אופים הכל ביחד.
כפי שכתבתי:
לערבב ביחד ולצקת על המאפה
לזרזף מעט פפריקה ופטרוזיליה בתבלין יבש
לאפות בחום 175 40 דקות .
חג שמח באיזה בצק מוכן מתאים להשתמש