הבצק הלבן הוא בצק יוקרתי בעיני. מצאתי אותו באחת מהמחברות המשפחתיות שלי.שנים אנחנו מכינים אותו ותמיד חוזרים אליו בגעגועים.
רוצים בצק חום? תוסיפו לו מעט קקאו.
כנסו לקישור הזה לראות את המגוון הגדול של המאפים שאני מכינה ממנו.
http://pirge.co.il/המלצת-היום/משלוח-מנות-משגע-וכולו-מהבצק-הלבן
המאפים נשארים גם אחרי האפיה לבנים ובתוספת ציפוי של אבקת סוכר נראים כמו עננים חלומיים.
הבצק הוא בצק רב גווני ומתאים להרבה סוגי מאפה.
מצרכים לבצק:
חבילה חמאה/מרגרינה לאפיה=200 גרם
1/4 כוס שמן קנולה
1/2 כוס מים מהברז (אפשר להמיר למיץ אבל יוצא לבן ושלגי עם מים)
3 כפות סוכר או לטעמכם
4 כוסות קמח-מתחילים ללוש עם 3 כוסות וממשיכים להוסיף לפי הצורך
שקית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל או תמצית וניל
אופן ההכנה:
ללוש לבצק רך ועדין ולחלק ל-5 כדורים שווים.
לרדד , לקרוץ עיגול בעזרת כוס למלא ולסגור לצורת אזן המן.
אופים על ניר אפיה. מניחים את המאפים במרווחים כי הם תופחים.
אפיה בחום 175. כ-30 דקות ולא יותר.הבצק עדיין לבן-זהוב ואחרי קירור הוא מתקשה.
מקררים ומאבקים באבקת סוכר.
בצק לבן רב גיווני מתאים להרבה סוגי מאפה נפלאים:
אזני המן , מעמול, כדורי בצק ממולאים בממרחים שונים, שבלולים , עוגיות סנדויץ', כרוכיות ממולאות, עוגיות צורות, סהרונים ועוד.
קישור למתכון מצולם ע"י אבי שקדי שהכין והמליץ בחום:
http://avishkedy.blogspot.co.il/2012/03/blog-post_5186.html
וכאן תמונה של אזניים כפי שהכינה וממליצה בחום s h i R 1 2 3 ללחוץ על התמונה להגדלה
"טיפים"
1. כדאי לאחסן את הבצק לפחות שעה במקרר כדי להקל על הרידוד.
2. הבצק הלבן יכול להפוך לבצק שוקולד ע"י תוספת של כפית קקאו ולישה מסיבית.
3. תכנסו לדף הבית שלי ותקישו את המילים: בצק לבן. תקבלו שפע מאפים נפלאים.
תהנו וחג שמח
שיר123 מכינה עם כוס בקוטר 7 ס"מ וממלאת בשוקולד נוטלה.ממליצה בחום. תגדילו את התמונה. מעלפת.
פירגה יקירתי\לא יהיה יותר טוב אם אוסיף מיץ תפוזים במקום מים? או חלב? :| :|
ריקה,כל נוזל מתאים הכל שאלת טעם לתפוזים יש טעם וניחוח הדרים….שימי לב.
מאת s h i R 1 2 3:
23 בפברואר 2010 בשעה 08:31 (לערוך)
חייבת לספר לך שהכנתי (כבכל שנה) את אוזני ההמן מהבצק הלבן ויצא נ ה ד ר. הכנתי אותן קטנטנות ולכן יצאה כמות גדולה מאוד. אי אפשר להפסיק לנשנש אותן…
תודה
[הוספת תגובה]
שיר תודה מתוקה.
המחמאה שלך הועברה לכאן למתכון המקורי
שתכיני כל שנה וכל השנה מהבצק הזה עוד עוגיות ועוד מאפים כי אין לו גבולות…הוא טעים בכל מצב.
הי פירגה
האם אוזני המן אלו פריכות או רכות??
אשמח לתשובה
הי אילנה,זה הבצק כמו של המעמול.יוצא פריך. לא משחימים אותם . מספיק אופים אותם רק עד שיתחילו לקבל גוון חום.
לקרר היטב ולשמור בכלי סגור.
כדי לשמור על פריכות שמים פרוסת לחם.
הי פריגה
קודם כל יש לך אתר כיפי פשוט ונעים לעינים!
אני די חדשה במטבח בהיותי אישה טרייה
:lol: רציתי לדעת כמה בערך אוזני המן צריך לצאת?
ברוכה הבאה לאתר אוריה
מקווה שתמצאי פה מבחר מתאים להנאה ולכיף.
לא ספרתי אבל בערך 2 תבניות.
המשך טעים
תודה רבה אין לי ספק בכך! :lol:
:lol: :lol:
בהצלח ה
לא ולא לביצים אין צורך.יש בצקים בלי והם נפלאים כמו זה.
בהצלחה ותהנו
יצא מעולה! וכ"כ קל!!
תודה רבה ופורים שמח
רותם
חן חן על התגובה הנהדרת
יצא נהדר! תודה
נעה נהדר שעדכנת
תודה רבה
פורים שמח פירגה
מזמן לא הגבתי כאן, אבל לא החמצתי אף מתכון, אני אורחת קבועה באתר המקסים שלך
וכמובן לכבוד פורים הכנתי אוזני המן מהבצק הנהדר !!!!!!!!! הזה
יצאו אוזני המן נפלאים, רכים וטעימים!
הכנתי עם מלית פרג וגם שוקולד עם אגוזים
קראתי באיזשהו מקום שאם מקררים את האוזניים לפני האפיה , הן לא נפתחות
הכנסתי להקפאה ל 10 דקות ובאמת הן לא נפתחו בכלל
תודה, מחכה בכל בוקר למתכון חדש
איריס
אפשר לדעת בדיוק כמה קמח את שמה? קשה לי כשאומרים בערך ואני נהניית תמיד ממתכונייך המיוחדים.
גאיה,במתכונים שלי אני כותבת תמיד שמוסיפים את הקמח תוך כדי לישה ואז אף פעם אין פשלות.
הידיים מרגישות הכי טוב.
חיבוק
הי פירגה!
אני רוצה להכין את הבצק אבל במיקסר,זה אפשרי? האם שמים את כל המצרכים ביחד ?
תודה
;) טלי
טלי, תנסי כי אני אף פעם לא הכנתי את הבצק הזה במיקסר ואני מכינה אותו כבר עשרות שנים.
סופ"ש טעים ונעים
בוקר טוב יקירה,
את יודעת שאני מאוד אוהבת את הבצק הלבן.
מה דעתך על הוספת גרידת לימון?
תודה
הי שיר יקרה,אפשר לקבל טעם לימוני עדין.תלוי במלית .
אני מכינה עם מילוי נוטלה. לדעתך תתאים גרידת לימון?
לא לטעמי שיר. לא מתחבר לי לימון ושוקולד.
לימון יתאים לקונפיטורות. אבל תמיד יש שאלת טעם אישי….אז לא יודעת
תהני מאזני ההמן
תודה
הכנתי הבוקר 2 מגשים של האוזניים מהבצק הלבן ובנוסף הכנתי על פי המתכון של שמו.
אין להשוות בכלל
הבצק הלבן כמובן מ נ צ ח
לטלי מאילת,
אני תמיד מכינה את הבצק במיקסר ויוצא מצוין. רק לא לעבד יותר מידי…
בהצלחה
תודה מקסימה
תודה רבה בתגובה לשיר שהכינה ושיבחה.תענוג לקרוא אותך שיר.
תהנו מהאזנים ;)
ערב טוב
היום נערך בית מארח בביתי 4 ילדים שצרכים להפעיל בשעה וחצי
אז כמובן נכנסתי לאתר ומצאתי את המתכון המצוין הזה והילדים הכינו אוזני המן ממש בעצמם- אני את הבצק כמובן
יצאו מעולה והילדים מאוד נהנו וגם אני
מאיהתודה לך ולחבורה שהכינה.
הבצק באמת נהדר וכיף לעבוד איתו וליצור ממנו יצירות טעימות.
אחרי פורים תכינו פשוט עוגיות ממולאות או רגילות ותמשיכו להנות
היי פירגה
שלשום הכנתי את אזני המן במלית נוטלה וחלקם במלית ממרח תמרים עם אגוזים קצוצים.
כרגיל – הצליחו ויצאו מאוד יפים וטעימים וקצרו מחמאות רבות. :lol:
מירי חמדתי
תודה מתוקה ותהנו מהאזנים הכי טעימות בעולם ;)
שבוע טוב פירגה
אתמול, גיסתי = בשלנית מקצועית (בת 81) הכינה את אזני המן בבצק לבן והיא שיבחה אותם. :lol:
צרפתי לך גרופי נוספת ………….. אני אתן לה מתכונים נוספים שגם היא תהנה.
מחבקת אותך ומודה לך על כל הדברים הנפלאים שאת משתפת אותנו.
מירי יקרה בקר טוב
איזה יופי . שימחת אותי מאד. מסרי לה תודה והמשך טעים.
תודה רבה לך וגם חיבוק
היי פירגה
האתר שלך אחלה, יש אווירה טובה, ושפע מתכונים, ולצמחונית כמוני זה ממש גן עדן. שאלה- את יכולה להסביר מה ההבדל בין שני הבצקים לאוזני המן שלך – הבצק הלבן והבצק ביסקוויט ?
שרון,תודה רבה והמשך טעים.
2 המתכונים שונים לגמרי במרכיבים. לדעתי יש לי עוד בצקים לאזני המן באתר.כל אחד לגופו.
תנסי את שניהם לגיוון. שניהם נפלאים.
בהצלחה
הי פירגה,
אני רק מתחילה לגלות את שפע האוצרות באתר שלך, ובינתיים מאוד נהנית מהם! (וגם כל הזוכים לטעום כמובן).
רציתי לשאול האם ניתן להקפיא את הבצק ולהפשיר ביום אחר כשרוצים למלא ולאפות?
ואותה שאלה לגבי בצק הביסקויט לאוזני המן.
וגם- איזה משני הבצקים את ממליצה לי להכין? (אם היה זמן הייתי מכינה את שניהם..)
רוב תודות :lol:
סיגל
סיגל בקר טוב
תכיני תחילה את הבצק הלבן.תאחסני בקופסאות.לא צריך להקפיא למרות שאפשר.
הכנתי היום אוזני המן במילוי, תמרים, שוקןלד נטלה, שוקולד וקוקוס, אגןזים עם קינמון וריבת תותים מה לומר הכנתי המון והאורחים שהגיעןו לארוחת צהרים חיסלו הכל!!! דרך אגב הכנתי את עוגת נס הקפה שוקולד קוקוסמהבלוק של אילנית היתי מוזמנת ליום הולדת והמחמאות היו רבות רוב העוגה חוסלה ואת הרבע האחרון המארחת החברה שלי השאירה לה למחר……מה אומר ומה אוסיף מאז שגיליתי אותך אני כל הזמן אופה ומבשלת כל הכבוד לך!!! :lol:
בקר טוב אילנית
תודה על שפע המחמאות
היי פירגה, אני רוצה להכין את האוזני המן האלו. איפה אני יכולה למצוא מתכונים למילויים?
בקטגוריה:מליות
הי הבצק יצא דביק רגע הוא נח במקרר
מה צריך לעשות? תודה מראש
הי אראל
אחרי שעה במקרר,
תקמח מעט את השיש ותניח את הבצק על הקמח
תגלגל אותו קצת בקמח
תחלק אותו ל-3
כל חלק תרדד על משטח מקומח (תקמח גם את המערוך) למלבן
למרוח ולקרוץ.
זהו……הכי פשוט והכי טעים
בהצלחה
דבר ראשון אני בת ….
שמתי אתו אתמול במקרר לכל הלילה
ורק היו בערב יהיה לי זמן לטפל בו זה לא משנה נכון ?
אראל בהצלחה ותספרי לי אחרי איך יצא.
הצורותלא יצאו משו מיוחד היה לי קשה לרדד ולקרוץ
יש אפשרותלקבל טיפים לזה ?
משהו שלא עשית טוב. תנסה להבין מה.
כמה פשוט ככה טעים.
מילאתי בממרח חרובים בטעם שוקולד – יצא מצויין !
בשנתיים האחרונות קניתי אוזני המן, ובדיעבד זה די טפשי. לעשות בבית זה מהיר, פשוט, זול והרבה יותר טעים.
תודה.
שרון,נפלא.
תהנו מאזני ההמן הנפלאים תודה ששיתפת
פירגה המקסימה!!!
צריך לקרוא למתכון אוזני המן בבצק המושלם!!!
הכנתי את האוזני המן במיקסר (את הכוס הרבעית שמתי לאט לאט באמצע הלישה של המיקסר) ותודה לעצתה של שיר.
יצאו טעימות ומושלמות.. לא נפתחו לי באפייה הבצק יצא רך וטעים, ושמתי מילוי הכי פשוט שיש שוקולד השחר ויצא מהמהם!
תודה על המתכונים הנפלאים פירגה
כל העצות שלך במתכונים עוזרות מאוד והכל יוצא טעים.
תודה
טלי
טלי,
אוהבת אותך ומאחלת לך יום מקסים וטעים לבריאות
הי פירגה-
שאלה דחופה:
התחלתי להכין ופאום גיליתי שנגמר לי הסוכר הלבן…
אפשר להחליף בסוכר חום?
ואם כן- באותה כמות?
בתודה, אורלי.
להכין עם סוכר לבן.
הי פריגה במקרה חיפשתי בצק מילוי והיגעתי למתכון זה במקרה. שתי שאלות לי איליך:
האם אפשר הקפיא את הבצק ? האם אפשר להוריד את הסוכר ולהשתמש בבצק למילואים מלוחים? מצפה לתשבה. תודה לך נפלאה :lol:
הי בובה על שתי שאלותייך אני לא יודעת לענות.אז תנסי להקפיא חלק קטן ולהכין כמות קטנה מלוחה.
בהצלחה.אשמח אם תעדכני.
אין אין דברים כאלה….ברגע שהכנסתי לפה את האוזן המן…תחושת העונג והחיוך לא עזבו את פניי
מתכון מצויין וחובה בכל בית!!!!
הבצק נימוח בפה והטעם גן עדן….בנות לא לוותר להכין!!!!
תודה רויטל
עכשיו תוכלי להכין משלוח מנות שכולו מהבצק הזה.ראי כאן,
http://pirge.co.il/%D7%A0%D7%95%D7%A1%D7%98%D7%9C%D7%92%D7%99%D7%94/%D7%9E%D7%A9%D7%9C%D7%95%D7%97-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%A9%D7%92%D7%A2-%D7%95%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%95-%D7%9E%D7%94%D7%91%D7%A6%D7%A7-%D7%94%D7%9C%D7%91%D7%9F
תכיני שלל מאפים מדהימים ובעיקר שתהנו.
שלום פירגה
אפשר להשאיר לילחה בקרור?
תודה
ריקה,עדיף להכין כפי שרשום.
זה הבצק של הכרוכיות?
בקי,זה הלבן,מתאים לכל מאפה.
או קיי תודה ופורים שמח ומתוק :lol:
היי פירגה
האם אפשר להכין מבצק זה סהרונים עם רחת?
תודה
בוודאי.
אפילו יהיה מעולה סהרוני רחת.
היי, האם משתמשים בחמאה קרה? ובאיזה וו לישה משתמשים אם לשים במיקסר? תודה מראש!
לא,רכה,שיהיה קל ללוש.
אפשר ביד. לא חובה במיקסר.
האם הבצק לאוזני ההמן הוא בצק פריך /עלים /סוג אחר ?
חן,סוג של פריך.תכיני,תלמדי להכיר אותו כפי שאלפים כבר מכירים.
ה ב צ ק, זהו זה, זה בדיוק מה שחיפשתי ומחר אני מכינה את אוזני ההמן, יש פרג, יש תמרים, ויש המתכון שלך. תודה תודה. חג שמח לך ולמשפחה שיהיה בכיף.
אתי,תצליחי ושכולם יהנו מהמאפים ומהחג הנפלא.
חג שמח.
חג מאושר שמח ונפלא ,לך פירגה ולבני משפחתך ,אמן !!
.הבצק נראה טוב ינוסה !.
אני מוסיפה לבצקים תמיד גרידת לימון/תפוז/קלמנטינה ,
אין חלמונים ,ויוצא פריך כפי שרשום נהדר !!!!.
חג שמח לך ולכלנו אמן
רחלי ערב טוב וחג שמח לך ולבני ביתך
אני ממלאת בממרח שוקולד מומס וחתיכת חמאה וחצי שוקולד מריר,עם קוקוס,ואגוזים,וגרידת תפוז
לפי העיין ממרח שוקולד נהדר גם
חג שמח
;) ;)
רחלי,שתמיד יהיה טעים אצלך.
חג שמח
תודה פירגה גם אצליכם תמיד טעים