נימוחות נפלאה בצבעים מהממים ובטעם משכר לארוחה נהדרת.
המצרכים בשקית ה"קוקי":
עד 10 חלקי עוף
בצל קצוץ
מעט מים+כף אבקת מרק בצל -לבחוש
כף רוטב סויה קוקימן
מלח ופלפל לטעם
פפריקה מתוקה ,שום טרי, מלח ,פלפל ,כמון וכורכום
3 כפות סילאן/דבש
עד 10 חלקי עוף
בצל קצוץ
מעט מים+כף אבקת מרק בצל -לבחוש
כף רוטב סויה קוקימן
מלח ופלפל לטעם
פפריקה מתוקה ,שום טרי, מלח ,פלפל ,כמון וכורכום
3 כפות סילאן/דבש
לערבב היטב
לחמם תנור ל-200 מעלות
לסגור את השקית ולשים אותה בתבנית גדולה של התנור. לעשות חתך ק ט ן בחלקה העליון .
לחמם תנור ל-200 מעלות
לסגור את השקית ולשים אותה בתבנית גדולה של התנור. לעשות חתך ק ט ן בחלקה העליון .
לאפות 40 דקות. להוציא ולהפוך את השקית ולאפות עוד כ-20 דקות. העוף כל הזמן בתוך השקית.
לא נורא עם נשפך קצת רוטב לתבנית. בודקים שהעוף רך .
לא נורא עם נשפך קצת רוטב לתבנית. בודקים שהעוף רך .
————————————————-
המצרכים לשקית "קוקי" תפוחי אדמה:
8 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לשמיניות (גדול) לא לבשל
4 בטטות מקולפות וחצויות – לא לבשל
5 כפות שמן
4 שיני שום דפוקים בפטיש שניצלים
2 שיני שום כתושות
בצל גדול חצוי ופרוס
כף דבש או סילאן
3 כפות יין מסוג מתוק
מלח או אבקת מרק עוף
פלפל שחור
כף פפריקה מתוקה גדושה
כף רוטב צ'ילי או קטשופ
קורט קינמון
4 בטטות מקולפות וחצויות – לא לבשל
5 כפות שמן
4 שיני שום דפוקים בפטיש שניצלים
2 שיני שום כתושות
בצל גדול חצוי ופרוס
כף דבש או סילאן
3 כפות יין מסוג מתוק
מלח או אבקת מרק עוף
פלפל שחור
כף פפריקה מתוקה גדושה
כף רוטב צ'ילי או קטשופ
קורט קינמון
אופן ההכנה:
לטגן במחבת עם השמן את הבצל והשום עד הזהבה קלה
להכניס את יתר החומרים כולל תפוחי האדמה
להקפיץ ולערבב 2 דקות.
להעביר לשקית "קוקי" ועדיין לא לסגור אותה
להניח בתבנית אפיה – לשטח את התכולה בתוך השקית.
לפזר 2 כפות חמאה/מחמאה מגוררת
לסגור את השקית .
לחורר בסכין או מזלג כ-4 חורים
לאפות כשעה ורבע או שעה וחצי כשלפחות פעם אחת במהלך האפיה הופכים את שקית התפוחים.
לטגן במחבת עם השמן את הבצל והשום עד הזהבה קלה
להכניס את יתר החומרים כולל תפוחי האדמה
להקפיץ ולערבב 2 דקות.
להעביר לשקית "קוקי" ועדיין לא לסגור אותה
להניח בתבנית אפיה – לשטח את התכולה בתוך השקית.
לפזר 2 כפות חמאה/מחמאה מגוררת
לסגור את השקית .
לחורר בסכין או מזלג כ-4 חורים
לאפות כשעה ורבע או שעה וחצי כשלפחות פעם אחת במהלך האפיה הופכים את שקית התפוחים.
תהנו
היי פירגה
איזה ריחות נדפו במטבח אצלי מהמתכון הזה.
יצא מצוין.נראה נהדר וכרגיל מחר הטועמים שלי יחוו דעתם.
לא הוספתי כוס מים בשקית העוף.מעדיפה בדרך כלל פחות נוזלים.בכל מקרה הצטברו נוזלי הרוטב ומיצי העוף.
תודה על המתכון.
אגב..מתכון רולדת הבסקויטים+סילאן וטחינה [לא מוצאת אותו בבלוג שלך]להיט היסטרי ומבוקש מאוד.בתי הכינה לאירוע בעבודה כשאני מדריכה מילולית וחזרה עם וואו גדול של התלהבות הטועמים שביקשו מיד מתכון.
תודה וישר כוח.
הדבר הכי טעים שהכנתי! כולם אמרו שיצא טעים ואני מכינה את זה כמעט כל שבוע!
מצויין,אם טעים לך,אז תכיני בכיף.
תודה לך.
פירגה צהריים טובים,
האם אפשר לאפות בצורה זו גם סטייק פרגיות במקום חלקי עוף?
תודה והמשך יום טוב.
אולי כן.
יש לי מתכון טעים.
http://pirge.co.il/אוכל-שילדים-אוהבים/פרגיות-ארוחה-בתנור
רב תודות על מתכון טעים, ברור ופשוט לכאורה אבל מקל על עבודת המטבח ובעיקר באירוח כאשר צריך מנה אחת לפחות ״בטוחה״ שכולם אוהבים.
תודה רבה עליזה, שימחת אותי שחזרת לשתף אותי. שיהיה יום טעים ונפלא והמון בריאות