d7a1d797d79cd791 d79ed799d79dd79dd79d - סחלב פרווה מתכון חלאבי

סחלב פרווה מתכון חלאבי

מים - סחלב פרווה מתכון חלאבי

 

בלוזה סחלב
מהספר של גרסיה גרגו הבישול הלבנוני
הכנתי כדי לפנק את בעלי שהוא ממוצא חלאבי
בדרך כלל אני מכינה סחלב עם ח ל ב . זה שונה לגמרי ושווה לטעום פעם.
הציפוי המקורי הוחלף אצלי לסילאן ולגרנולה.

מצרכים:
כוס קורנפלור
כוס מים
4 כוסות מים
1/2 כוס סוכר
כף מי ורדים
50 גרם שקדים חצויים
30 גרם פקאנים חצויים
30 גרם צנובר

אופן הכנה:
מערבבים את הקורנפלור עם כוס המים עד שאין בכלל גושים
מרתיחים 4 כוסות מים ומוסיפים תוך בחישה את הקורנפלור
ממשיכים לבשל על להבה קטנה עד שהנוזל מסמיך ומבעבע. כל הזמן בוחשים.
מקטינים להבה ומוסיפים סוכר ומי ורדים
מבשלים 5 דקות נוספות עדיין תוך כדי בחישה
מסירים מהאש ומוזגים לצלחות שטוחות- כ-3 צלחות
מערבבים את הפיצוחים ומפזרים מעל הבלוזה
מצננים שעה בטמפרטורת החדר וחותכים למעוינים
מגישים ק ר.

אני הגשתי בצלוחיות אישיות (נראה לי שכדאי להצמד לאופן ההגשה שרשום במתכון המקורי)

והגשתי עם גרנולה וסילאן
תהנו

19 תגובות על “סחלב פרווה מתכון חלאבי

    • אילנית,חלק מהמתכונים זהים למתכונים של חמותי ז"ל. לא יאומן.
      ברגע שהספר יצא קניתי אותו. אחות של בעלי טילפנה למחברת הספר לגב' גרגו והודתה לה באופן אישי על הספר שהוציאה.

      smile

  1. נכנסתי אתמול לחנות התבלינים הקבועה שלי בשוק הכרמל ועל המדף ראיתי בקבוקון של מי ורדים. "הגיע הזמן לעשות משהו עם מי ורדים" חשבתי לעצמי…
    ואת, פירגה, משלימה לי הבוקר את המשימה. אז תודה לך

    • צמחוני הי
      כיוון שהעתקתי את המתכון מהספר של גרסיה אין לי מה להוסיף ואפילו אם אתה צודק,אין לי אפשרות לתקן זאת.
      בהחלט רשום בספר סחלב ומוגש ק ר.
      בכל אופן,כתמיד,תודה על השיתוף ותשומת הלב smile

  2. פירגה ערב טוב!
    :oops: :oops: :oops: במשפחה של בעלי שהם גם סורים אבל דמשקיים עושים את זה תמיד בט"ו בשבט, וקוראים לזה בלטה {עם שתי נקודות מתחת לאות – ל – וקמץ מתחת ל -ט – } וזה מאוד טעים . נראה לי מעולה להוסיף את הגרנולה והסילאן. יישר כוח!

    • ערב טוב דליה
      נחמד לשמוע עוד שם למתכון.אני לא זוכרת ששמעתי אצל משפחת בעלי את השם שהזכרת. בכל אופן,טוב שיש שותפים לקינוח הטעים. תנסי עם הסילאן והגרנולה.זה טעים טעים.
      סוף שבוע נפלא
      smile

    • שלו פירגהיקרה!
      :oops: :oops: :oops: כתבת שהכנת את הבלוזה מהספר של גרסיה גרגו -ספר לבנוני. לכבוד יום המשפחה קבלתי מתנה מבעלי -בן העדה הסורית-את הספר החדש "ניחוחות חלב" -ממטעמי המטבח החלבי- שנכתב על ידי פופה דוויך [דואק].ספר חדש מעניין ומקסים שמשמר את כל המטבח הסורי-חלבי. לדעתי זה יעניין אותך מאוד.הוצאת כנרת הוצאה לאור. :oops: :oops: :oops:

  3. כל מה שקשור למי ורדים..זה תענוג צרוף…למרות שלא כולם מתחברים לטעם..ואגב , הבדל שמיים וארץ בין מי ורדים לתמצית ורדים..התמצית יותר עשירה בטעם (כמה טיפות במקום פקק מי ורדים)..מניסיון…אני מכין סחלב מחלב וחלווה וזה פשוט טעם מעדן . לא מתחבר כ"כ לבסיס של מים בלבד , אבל כאן זה נראה ממש טעים .
    smile

    • גיל ערב טוב
      אם תראה בקטגוריה:קינוחים יש לי מגוון מתכונים של מלבי וסחלב בטעמים משגעים כמו:שוקולד,תפוזים על בסיס של חלב,שמנת עם מי ורדים ועוד……אוהבת גיוונים ושידרוגים.
      תהנה :lol:

  4. קניתי ספר הבישול הלבנוני /גרסיה גרגו לפני שנה ,כאשר רציתי להכין עוגת בסבוסה גליתי שעמודים 183-184 נתלש מהספר.איך ניתן לקבל צילום של הדפים.
    אשמח לקבל הדפים למייל או לפקס' 08-8590363 תודה.

  5. היי פירגה המצאתי היום מתכון נהדר ואף נטול
    מלבי קר
    1/2, כוס אורז חי טחון דק במטחנת קפה
    1, פחית קרם קוקוס
    1, כוס מיים עבור האורז הטחון
    סוכרזית, או
    1/2,כוס סוכר
    מספר טיפות מי ורדים
    אופן ההכנה
    לשפוך תוכן פחית קרם קוקוס,לחמם מעט על אש קטנה
    בצד לשפוך בהדרגה כוס מיים על האורז הטחון,לערבב בזהירות שלא יהיו גושים
    להוסיף את האורז המומס במיים עם הסוכר / (סוכרזית) ביחד
    לערבב על אש קטנה עד שמסמיך לערבב כל הזמן עד שנהייה סמיך
    להוסיף מספר טיפות מי-ורדים לסגור את האש בערך אחרי 5-7 דקות
    להעביר כשמתקרר לכוסיול/צלוחיות לעטר במה שרוצים שוקולד מגורר,שקדים,קינמןן פיסטוקים
    לקרר ולהגיש בתיאבון

  6. את המתכון ששלחתי חשוב לערבב כל הזמן כמו המתכון שלך
    עד להורדה מהאש

  7. אכלתי את הבלוזה בבית של חברתי שקיבלה תבנית ,
    שם היה סולת וקומפלור צבע מאכל אדום ורוד אשמח למתכון הזה היה טעים בטרוףrinasason@walla.com תודה מראש

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *