מאפה עם תחתית ושכבת ציפוי אגוזית קריספית במיוחד
כדי לא לפספס את הטעם הנפלא תכינו גם במשך השנה
בקערה:
כרוב ירוק במשקל 700 גרם חתוך לרצועות עבות+300 ג' בטטה מגוררת גס
4 ביצים גדולות
5 כפות שמן
כף אבקת מרק בצל
כף סילאן או סוכר חום
בצל בינוני מגורר ומטוגן להזהבה בחלק מהשמן
250 גרם גבינה כנען
100 גרם גבינה צהובה מגוררת- מכל סוג
מלח ופלפל שחור לטעם
מכינים בצד כוס של 200cc עם:
1/2 כוס קמח מצה/פירורי לחם
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים קטן
מערבבים.
אופן הכנה:
משמנים תבנית עגולה בקוטר 24 או 26
1/2 כוס מהקמח+אגוזים משדכים לקערת המצרכים ומערבבים היטב,טועמים על קצה הזרת ומשפרים טעם.
על התבנית המשומנת מפזרים 1/4 כוס מתערובת קמח המצה והאגוזים
יוצקים את תערובת המצרכים ומיישרים
מכסים ב-1/4 כוס הפירורים שנשארו
מנקדים בגושים קטנטנים של מרגרינה את פני המאפה (בערך כף)
אופים בחום 175 כ-30 דקות עד שפני המאפה משחימים.
למאפה פרווה לוותר על הגבינות
תהנו
מועדים לשמחה פירגה יקרה
מאפה נהדר :P
בהחלט מתכוונת לנסות אותו בקרוב מאד
מתה על בטטות, ומסקרן אותי השילוב עם הכרוב ואגוזים למעלה
צריך להיות מיוחד מאד
חיבוק גדול
וויני
וויני מקסימה
זה יוצא כל כך טעים שממליצה מראש להכין 2 ;)
חיבוק חוזר
נראה מצויין
:lol:
חן חן אילניתי
מאפה מצוין ומשביע במיוחד שאני רעבה כל תקופת הפסח
השילוב של אגוזים בטטות וכרוב נראה מעניין מאוד
תודה על מתכון הנפלא :lol:
שולי,מאפה נפלא ובאמת משביע
תהני
ממש רוצה לנסות להכין לארוחת ששי – נראה מעולה. :lol:
ואני דווקא לא אוהבת בטטות… :?
נראה לך עדיף להחליף בתפוחי אדמה (בשביל הפחמימות) או בגזר (בשביל המתיקות והצבע)?
המשך חג שמח וטעים
איך ומה שבא לך פוליאנה
המשך חג שמח
טוב, אז להלן חוות דעתי – זה לא טעים
זה מאדדדדדדדדדדדדדדד טעים!! :lol:
בהחלט מומלץ מאד,
אגב – הכנתי את זה עם כרוב מעורב עם קצת גזר, כי זה הדבר היחיד שהיה היום בסופר, ואני לא הייתי מוכנה לוותר.
ויני חמודה,איזה רעיון נפלא להכין עם המארז כרוב+גזר.
להבא אאמץ.
חג שמח וחיבוק מכל הלב
היי פירגה,
המתכון נראה נהדר!
בצרוני להכין לשולחן ליל הסדר,
איך אוכל להמיר את המתכון למאכל פרווה (ולוותר על הגניבות).
תודה,
דנה
דנה,לא יודעת איך יצא בלי גבינה כי לא הכנתי בלי
ראשית ממש יצאה מאוד ט ע י ם !!!
תודה לך פירגה על המתכון המוצלח.
למעשה חיפשתי מתכון לניצול כרוב ובטטות, שנותרו ,
וכשנתקלתי במתכון, ,, לא חשבתי פעמיים והכנתי כמות כפולה שהספיקה ל- 2 תבניות.
רוצה לציין שאני לא הוספתי גבינות, ועדיין יצאו הפשטידות בטעם נפלא..
כמו כן,
נצמדתי לכול שאר חומרי המתכון במדוייק,אבל ,,לא משתמשת בכלל באבקות -מרק ,
לכן,
המרתי את אבקת מרק -הבצל ,לשימוש בבצל נוסף מטוגן,
לבסוף יצא טעים ביותר עם טעם האגוזים הנהדר.
מומלץ להכין לכול פסח
החבריםם-הגולשים ,תאמצו את הפשטידההכול כך טעימה הזו.
ולך פירגה כול הכבוד על המתכון הטוב ,
הפתעת אותי הפעם בפשטידות נהדרות ללא קמח ,
שיוצאות כול כך מוצלחות ומתאימות לפסח.
שרון חמדתי.שמחתי לקרוא את התגובה שלך,על השינויים והשידרוגים.
כל הכבוד. תודה על ההמלצות
חג שמח וטעים