d7a2d795d7a3d7a3 d7aad7a4d795d790 d797d7a6d799 d797d7a8d795d7a1d7aa d7aad799d7a8d795d7a9 - עוף ותפוחי אדמה עם דבש/חרוסת ותירוש

עוף ותפוחי אדמה עם דבש/חרוסת ותירוש

d7a2d795d7a3d7a3 d7aad7a4d795d790 d797d7a6d799 d797d7a8d795d7a1d7aa d7aad799d7a8d795d7a9 - עוף ותפוחי אדמה עם דבש/חרוסת ותירוש

 

d7aad7a4d795d797 d790d793d79ed794 d797d7a6d799 d797d7a6d799 d797d7a8d795d7a1d7aa d7aad799d7a8d795d7a9 - עוף ותפוחי אדמה עם דבש/חרוסת ותירוש

עוף חרוסת ותירוש

במקום חרוסת,שימו סילאן או דבש…מתאים לערבי חגים כמו:פסח,ראש השנה…..וחגיגי כל השנה
דורש מעט סבלנות ותיזוז…אבל משתלם,תאמינו לי משתלם.
מתכון+תמונה:פירגה

מצרכים:
8 כרעיים חתוכים לשניים – אפשר להוריד עור
אמא שלי עושה חתך בכל נתח עם סכין חדה ,לדבריה,הטעם נספג יותר טוב.
6 תפוחי אדמה גדולים מקולפים וחתוכים לפרוסות של 1 ס"מ
2 בצלים חצויים פרוסים גס
2 גזרים פרוסים עיגולים
6 תמרים מג'הול – שלמים ואפשר עוד פירות כמו אננס מסונן מקופסה או משמש מיובש.
5 כפות שמן
1/2 כוס חרוסת (הכנתי עם סילאן נטו+מבחר פיצוחים קלויים) אפשר דבש….
כף רוטב סויה
כף אבקת מרק עוף
3-4 כפות קטשופ
כוס יין תירוש
פלפל שחור ומלח אחרי טעימה

אופן הכנה:
בסיר גדול ורחב מטגנים את הבצלים בשמן ומזהיבים
מוסיפים את הגזרים וחלקי העוף ומטגנים כדקותיים
מוסיפים את כל התבלינים כולל התמרים,החרוסת והיין.
ממלאים את הסיר במים רותחים כ-2 ס"מ מתחת לפני העוף ומרתיחים.
מקטינים להבה. חשוב לשפר טעמים . מבשלים שעה ורבע בסיר מכוסה (משאירים פתח צר ליציאת אדים)
מוציאים ומסדרים את העוף בתבנית הגשה
ממלאים את התבנית חצי גובה ברוטב מהסיר
מכסים בניר כסף ואופים חצי שעה.
מסירים ניר ומשחימים בלי ניר כסף כ-5 דקות בחום 175 מעלות.
מרטיבים ברוטב (צריך שיישאר רוטב כדי שהעוף יצא עסיסי) שבתחתית התבנית ומגישים.

בינתיים, ליתר הרוטב שבסיר מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים כ-25 דקות א ו עד שיתרככו.
מוציאים את תפוחי האדמה המבושלים לתבנית אפיה יפה ומוסיפים כ-2 כוסות מהרוטב שנשאר בסיר
(רצוי לסנן את הרוטב)
אופים ללא כיסוי כ-20 דקות בחום 175 עד שתפוחי האדמה יאדימו ויסמיקו . מדי פעם להרטיב ברוטב שבתחתית התבנית.
מגישים לשולחן את 2 התבניות ביחד.
תהנו

60 תגובות על “עוף ותפוחי אדמה עם דבש/חרוסת ותירוש

      • פירגה צהרים טובים! יש לי שאלה אליך בקשר לעוף. עם עוף יוצא מתוק? עם זה מתוק עם אני יכולה להקטין כמות סילן ו כמות תמרים? תודה מראש מאריאנה

        • מריאנה להבא רשמי את התגובה למטה אחרי כל התגובות כי כך קשה לי למצוא אותך.
          תודה
          יוצא מתוק.לא יודעת אחרת,רצוי לקחת מתכון אחר מהמגוון.
          smile

  1. חג שמח לך,
    החרוסת והתירוש שילוב מדליק וטעים טעים
    תודה על מתכון הנפלא :lol:

  2. חג שמח,האם בשלב בו נכנס העוף לתנור בתבנית לא כדאי להכניס גם את תפוחי האדמה?

    • חיה הי
      רשמי את המילה: חרוסת בחפש באתר ותקבלי את הדף עם המתכון.
      לבריאות ותהני smile

  3. לא יודעת איפה להכניס את השאלה… ;)

    אכלתי באיזה מקום פרוסות עגבניות אני חושבת עם שום (אולי) ומשהו ירוק (כוסברה? פטרוזיליה?) ואולי גם שמן? ואלי עוד משהו?
    לא יודעת ..היה טעים ולא היה את מי לשאול מתכון
    את יודעת במקרה מה זה? ואיך מכינים?

    • ברבורה,יש לי כמה :

      רשמי בחפש: סלט עגבניות או עגבניות ותדפדפי בדפים….

      למשל:
      סלט עגבניות פלפל קלוי ושום

      פורסם בתאריך 13 ביולי 2008 @ 17:01
      מופיע בקטגוריות: יום העצמאות, סלטים, רטבים וממרחים

      האפשרות של הסלט המעדני הזה להעביר את התכולה במג'ימיקס ולהפכו לרוטב.
      המצרכים וההכנה:
      לתוך סיר עם 1/4 כוס שמן זית מחומם מוסיפים:
      קוביות קטנטנות של 4 פלפלים צבעוניים אפשר קלויים ואפשר חלק חריפים
      ראש שום מקולף קצוץ
      מטגנים בבחישה.
      מוסיפים קילו עגבניות בשלות מאד מקולפות חתוכות קטנטן
      מלח או קורט אבקת מרק עוף, פלפל שחור ופפריקה לטעם .
      תיבול נוסף לטעמכם: פטרוזיליה, כמון,מיץ לימון ,כוסברה קצוצה דק.
      לבשל על להבה קטנה כחצי שעה. לבחוש מדי פעם.
      אפשר לקרר ולטחון במג'ימקס ולקבל רוטב נפלא לסנדוויצ'ים,פוקצ'ה או פיצה.
      "טיפים"
      1. מי שאוהב בצל יוסיף בהתחלה עם השום. (בצל קצוץ)
      2. לא חייבים לטגן את השום אפשר להוסיף פרוסות שום.
      3. במהלך הטיגון ניתן להוסיף כל פעם כפית מים.
      תהנו

  4. מתכון מדהים !!! הכנתי פסח שני לאמול בערב , היו לי אורחים, אחי וחברה שלו ושני שכנים חדשים בבלוק, סטודנטים שהצטרפו לארוחה בחדווה, היה שמח כמו , ליל סדר שני והעוף-קצר מחמאות ללא סוף!!! תודה פירה ושנה טובה! ;)

    • עופרה יקרה תודה רבה על המחמאות מהלב.
      נפלא שהגבת למתכון החדש.
      המשך טעים לשבוע נפלא

  5. נראה ממש טעים שווה לנסות!!
    חח..בעצם כמו את כל המתכונים שבאתר..
    תודה :lol:

  6. הי פירגה
    תודה על כל המתכונים מעוררי התאבון שלך. לא כל כך הבנתי – האם את מבשלת את העוף בסיר..אם כן לשם מה לאפות? אם רק לקבל צבע אפשר רק כמה דקות בתנור כי העוף כבר מבושל.
    ומה עם מתכונים לשום טרי?

    • יפצ'י הי
      את לא חייבת.תכיני לפי הבנתך.
      יצא טעים גם כך.
      עדיין אין עוד מתכונים לשום
      smile

    • מאריאנה ערב טוב
      זה בסדר,אני חייבת להזכיר לכם,כי לפעמים יש למעלה מ-50 תגובות ואני לא מצליחה למצוא אתכם באמצע….לכן אני מבקשת לכתוב אחרון בשורה.
      לא רוצה לפספס אף אחת/אחד.
      שלך,פירגה smile

    • סבתא נעמי ערב טוב
      שמחה שאהבת. זה באמת מיוחד ולא שיגרתי.
      אם תישאר לך חרוסת,תכיני לכם.
      תהנו smile

  7. לכמה אנשים זה מספיק? מחפשת מתכונים לליל הסדר, יהיה עוד המון אוכל כמובן, אבל כמה מנות יוצאות כאן? 16?

  8. הכנתי אתמול בלילה לאחר שכשלתי במתכון אחר. יצא מצוין. בהחלט חוויה מתקנת:
    הצבע שחום והבשר מתפורר אל תוך הפה.

    בהחלט מתכון משובח.
    תודה.

  9. smile שאפו על המתכון, הוא יהיה אצלי על שולחני בחג הפסח.אך שאל ת בירור קודם לבשל ואחכ לשים בתנור או אפשרי ישר להכניסו לתנור לאפיה.

    בברכת חג שמח וכשר לך ולבני ביתך. smile :P :P :P ותודה על כל המתכונים הנפלאים שאת משתפת אותנו ובברכת חג פסח פורה ומלא ביצירותייך הנפלאות. אין עליך smile smile

    • ציפי לא יודעת איך יצא.את רשאית לנסות.
      שיהיה לכם חג מתוק וטעים .
      smile תודה מתוקה

  10. פירגה שלום,

    מתכון נראה מעולה!
    ברצוני להכין למחר, ליל הסדר.
    שאלתי: האם אחרי שאופים את העוף והתפוחי אדמה, מוסיפים את כל תפוחי האדמה לתבנית של העוף, כולל את כל הרוטב שלו?
    נא הבהרתך.

    תודה

    • דנה ערב טוב

      אופן ההכנה מחולק לשני חלקים

      חלק ראשון הוא רק להכנת עוף בישול+אפיה

      החלק השני הוא לתפוחי האדמה. smile בישול=אפיה

      כל אחד בנפרד. הרוטב הוא אותו רוטב

  11. פירשה בוקר טוב ,
    תודה על התשובה המהירה.
    שאלה נוספת: מאחר ולא כל האורחים היום חובבים אוכל מתוק, האם ניתן להחילף את התירוש ביין אדום?

    תודה,
    דנה

  12. פירגה יקירתי!
    קיבלתי קופסה של חרוסת קנויה והסתכלנו אחת על השניה ;) וחיפשתי מה לעשות איתה. :?
    כמובן שכמו תמיד, הצלת אותי ומיד מצאתי מה להכין. העוף יצא מ ד ה י ם !!! :lol: הילדים טרפו אותו כי הוא יצא מתוק והגדולים נהנו ממנו כי הוא יצא מתוק….. בקיצור עוף קצת אחרת. תענוג אמיתי !!! laugh
    smile smile smile

    • נורית,שתדעי לך שאין עליך ואני שמחה שבחרת לעשות את החרוסת בשילוב העוף.
      הכי כיף שחזרת עם תגובה כזו נלהבת. :lol:
      המון תודה smile

  13. פירגה יקרה!
    קודם כל רציתי לברך אותך ואת בני משפחתך בשנה נפלאה, מלאת עשייה ברוכה.
    שנית, כמובן שארוחות ראש השנה הוכנו באדיבות האתר שלך…
    דבר קטן, הכנתי את החצי הראשון של המתכון בלבד.
    כבר הכנתי תפוחי אדמה לארוחה (צ'יפס אפוי ברוטב צ'ילי מתוק), ועוף נוסף (צלי עוף אדום),
    ואז נתקלתי במתכון השווה הזה. החלטתי להכין, כאמור, את העוף בבישול, ללא האפייה שאח"כ.
    יצא פצצה!!! :lol: מריח נפלא smile
    תודה רבה!

  14. פירגה את מדהימה!!! "הפילו" עלי להכין את הסדר ואני יושבת מול האתר שלך והבעיה הגדולה שלי היא מה לבחור… smile מה שנקרא – צרוך של עשירים smile פשוט אין עלייך….
    יש לי שאלה בנוגע למתכון הזה:
    ראשית – שמחתי לקרוא שאפשר להוריד במתכון הזה את העור מהעוף. אנחנו מנסים להימנע מטעמי בריאות….
    ועכשיו לשאלה:
    האם את ממליצה להכין את המתכון בשני שלבים: את הבישול בסיר יום קודם ולמחרת את שלב התנור? אני מנסה להימנע מעבודה רבה ביום של ליל הסדר…
    המון תודה מראש וחג שמח לךו למשפחה ותמשיכי להיות כל כך יצירתית!!!

    • תודה רבה יעל.
      כיף שאת מכינה מתכונים שלי לחג ואני מאחלת לך שהכל יצליח ואפילו תקבלי המון מחמאות.
      כן,את יכולה לבשל יום קודם ולאפות ביום האירוח,אין בעיה ואפילו ר צ ו י .
      חיבוק והמשך יום נפלא.

  15. תודה רבה!!! רבה וחג שמח!!!!!
    השנה את תהיי שותפה לסדר בביתנו…. :P smile :lol:

  16. קודם כל – חג שמח לך!
    אני בטוחה שכתבתי לך אתמול את השאלה שלי, אז או שהייתה תקלה, או שאולי כתבתי אותה במקום לא רלוונטי… ועכשיו אני לא מוצאת…
    כתבתי לך שאיך מתכוננים לליל הסדר? נכנסים לאתר של פירגה וההצלחה תהיה מובטחת!!!
    השאלה שלי: יש לי סיר שיכול להכיל את כל 8 הרבעים בשכבה אחת, ויש לי סירים יותר קטנים שאפשר להכניס את הרבעים ב"קומות". איך את ממליצה לנהוג במקרה של המתכון הזה?
    חג שמח ותודה רבה רבה על כל המתכונים!!!

  17. היי פירגה
    גם החרוסת הקנויה טובה או להכין את החרוסת שאת מפרסמת כאן באתר עם בוטנים
    תודה smile smile smile

  18. הכנתי יצא מעולה
    העוף רך וטעים ותפוחי האדמה טעימים – אגב שילבתי את תפוחי האדמה ביחד ויצא מעולה

    המון תודה על המתכון – מתאים לארוחת סדר לשבוע הבא יחד עם העוף האננס .

    המון תודה ושבת שלום

    • צהרים טובים אביבה
      יופי שהכנת ושהוספת עוד תגובה טעימה למתכון. תודה.
      שתהיה לכם שבת נפלאה וטעימה. smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *