תפוחי תנור אמא 1 730x410 - עוף בצלים ועגבניות על מצע תפוחי אדמה

עוף בצלים ועגבניות על מצע תפוחי אדמה

תפוחי תנור אמא - עוף בצלים ועגבניות על מצע תפוחי אדמה

מעדן ביתי אפוי,מהיר הכנה ושובה לב.  נפלא לשולחן שישי לכל המשפחה.

 

מצרכים:
חלקי עוף – אפשר להכין רק מפולקע
6 תפוחי אדמה מבושלים חצי בישול.(אפשר לשלב בטטות אבל לא לבשלם  תחילה)
4 בצלים
8 עגבניות
שום
תבלינים

מכינים רוטב בכלי :
1/2 כוס מים, שיניים פרוסות מ-1/2 ראש שום מקולף , 1/2 כוס שמן זית , 3 כפות גריל עוף , 3 כפות פפריקה חריפה+מתוקה , כמון, כורכום, קורט קינמון, מלח ופלפל שחור.

אופן הכנה:
רצוי להכין בתבנית עמוקה חד פעמית.
שכבה תחתונה לסדר פרוסות תפוחי אדמה בעובי 1 ס"מ (בלי קליפה).את התפוחים כדאי לבשל תחילה 20 דקות שיתרככו.
מעל לתפוחי האדמה לסדר את כל העוף ומעל  לכסות בשכבה של עגבניות פרוסות ובצל פרוס.

יוצקים את הרוטב בעזרת כף על פני כל התכולה (לשים לב שהרוטב יחלחל גם בין השכבות).
עוטפים את התבנית בניר כסף. מחוררים בכמה מקומות.
חום תנור : 190 מעלות. אופים שעתיים.
לפני ההגשה מורידים ניר ומשחימים.
תהנו

103 תגובות על “עוף בצלים ועגבניות על מצע תפוחי אדמה

  1. נראה מעולה…!! ;)
    אבל האם אפשר במקום לאפות לבשל?
    בתודה מראש נטלי :lol:

  2. ווווווווווווואאאאאאאאאאאאאאאאא smile
    בוקר טוב :lol: :lol:
    כבר על הגז ריח משגע אני אישית חילקתי חצי לגז חצי לתנור ;)
    בצהרים עידכוני טעימות laugh
    פריגוש מתגעגעת כל יום בודקת מה חדש
    קיץ חופש ים עבוווווווווודדדדדהההההההההה
    שתהיה שבת שלום :lol:

    • הי יוסי
      הכמות שנכנסת בתבנית הגדולה של התנור.
      רק שים לב שתהיה שכבה אחת מכל דבר . אפשר לסדר צפוף.
      בהצלחה ותהנו. smile

  3. נתקלתי בבלוג שלך במקרה ולשבת זאת ניסיתי את המתגון הזה שלך. הנאה צרופה.

    תודה אורלי

  4. היי פירגה בוקר טוב,
    בדרך כלל אני בקטע של אפייה, אבל המתכון הזה העלה בי נשכחות מבית אמא.
    אצלנו מכינים את אותה מנה רק עם פרוסות של בשר בקר.
    ומאחר ואיני אוכלת בשר הייתי מוסיפה לי חזה עוףשלם שהיה יוצא עסיסי ביותר.
    תודה לך על הכל……………. :lol: :P smile

  5. היי פירגה בוקר טוב לך
    יופי של מתכון גם נראה נהדר וגם טעים מאד.
    נוסה בשבת וקצר הצלחות.
    תודה לך שאת נמצאת אצלי ואיתי.

    • רחל מקסימה
      כיף ועונג לי ותודה רבה רבה שרשמת חוות דעתך על המתכון אחרי שהכנת. smile

  6. היי פירגוש :lol:
    המתכון נראה נהדר , אני מתכונן להכין אותו השבוע נשארו לי כמה פרגיוות והכנסת לי רעיון טוב מה לעשות איתם ובקרוב ננסה את המתכון. בהזדמנות זאת אני מחפש מתכון לצלי שוקי הודו באם יש לך? אפשר לקבל ?
    תודה מראש. :lol:

  7. מנדל ערב טוב
    נראה לי שעם פרגיות יצא מעולה.יש לי באתר כמה מתכונים עם פרגיות .
    לא הכנתי עדיין כלום עם שוקי הודו.
    ערב נפלא לך smile

  8. אפיתי היום את המאכל המדהים הזה. קודם כל..אחרי כמה דקות היה ריח נהדר בבית, ריח של הבצל והשילוב של הכל…
    ואחרי שעתיים..העליתי קצת את החום של התנור ונתתי לעוף קצת להשחים ואז טרפנו את העוף. (הבן סיים מנה ורצה עוד אחת).
    תודה רבה!!

  9. פירגה יש לי ריח משגע בכל המטבח….
    הכנתי קצת שונה, יותר כצלי. טיגנתי בהתחלה את העוף ללא העור עם הבצל ואח"כ הרכבתי את המנה בתוך הסיר כמו שהמלצת.
    שמתי על אש בינונית נמוכה, וזה מריח נהדר.
    מחכה לבעל שיבוא ויטעם כדי שנשמע מחמאות (כמובן שכל הקרדיט הולך אליך) smile

  10. פירגה בוקר טוב
    מתכון מנצח,טעים מאוד השבט שלי מאוד אהבו מגדול ועד קטן
    כל הכבוד על הרעיונות הנפלאים שלך
    ממני אנטה

    • אנטה מקסימה
      איזה עונג לי לקרוא את התגובות על המתכונים שהכנת.
      המשך טעים ופינוק לכל המשפחה.תמיד smile
      תודה

  11. מתכון טעים מאוד. עשיתי לערב שבת וכולם נהנו. לא שמתי גריל עוף כי לא היה לי וגם יצא מצויין!
    תודה פריגה.

    • הי תמרי
      איך אני אוהבת שמתחילות להתווסף תגובות למתכונים.
      את נהדרת ותמשיכי להכין ולהנות smile

  12. וואוו, ממש ממש טעים!!!
    לא עזבתי את התבנית.
    מומלץ בחום!! תודה לך פירגה :P !!!

    • ציפי.ואואואואו גם ממני
      עונג לי לקבל מחמאות כאלה.
      תודה שחזרת לשתף אותי,את נהדרת.

      smile

    • תודה אתי
      אשמח לתגובות ממך גם אחרי שתכיני מהמתכונים שבאתר.
      המשך טעים ונעים ביחד עם כולנו.ברוכה הבאה smile

    • אורלי הי
      תקני בטטות קטנות ותניחי אותן למעלה שלמות. לא לבשל לפני. תכניסי הכל ביחד לתנור.
      בבקשה smile

  13. פירגה שלום
    אם אני משתמשת בתבנית רגילה (לא חד פעמית) צריך לשמן אותה קודם?
    תודה! smile

  14. פירגה נהדרת,
    ממש עכשיו הוצאתי מהתנור את התבנית.
    הניחוח עוטף את הבית.
    כל כך כייף עשית לי עם המתכון מהימים ההם.
    המון תודה ושנה מאושרת לך ולבני ביתך.

  15. 1. האם את משאירה את העור על העוף ?
    2. האם את יכולה פחות או יותר לומר לי כמה את שמה מכל תבלין ?
    בתודה מראש !

    • תשובות:
      העור? רצוי להשאיר בגלל שהוא נותן המון עסיסיות לתבשיל. תמיד אפשר אח"כ להסירו.

      תבלינים:מכינים רוטב בכלי :
      1/2 כוס מים, שיניים פרוסות מ-1/2 ראש שום מקולף , 1/2 כוס שמן זית , 3 כפות גריל עוף , פפריקה חריפה+מתוקה , כמון, כורכום, קורט קינמון, מלח ופלפל שחור.

      אם את לא יודעת,הכי טוב שתקחי קנקן ותכניסי את המים+השמן ותתחילי להוסיף מהתבלינים בקורטים.כל פעם תטעמי על קצה הזרת עד שתגיעי לטעם שלכם.

      בבקשה smile

  16. היי פירגה,
    בהמשך לשאלה על כמויות התבלינים, כמה פפריקה מתוקה וחריפה? את יכולה לדייק? זה מאוד חשוב לי.
    וחוץ מזה גריל עוף איפה משיגים?
    תודה וחג שמח!

    • אסנת גריל משיגים בסופר או בחנות תבלינים.
      שימי כפית וכך תמשיכי להוסיף עד שתגיעי לטעם שאתם אוהבים.או חריף או מתוק או ביניים.
      כל הזמן לטעום
      smile

  17. הכנתי היום שוב יוצא נהדר ומתאים מאוד להגיש על קוסקוס. כולם זללו מגדול עד קטן ;)

  18. מדהים! פירגה היקרה! תענוג גדול הוא לי להכין כל יום דברים חדשים ממטעמייך! הבעל שלי פשוט התענג על האוכל!!!! כמו כן הכנתי אוזני המן מבצק לבן ועוגת פרג פשוט נפלא!!!!!! ישר כוח
    שבת שלום וחג פורים שמח לך ולבני משפחתך! :lol:

    • קורים לזה סינייה זה אוכל סורי אבל במיקום עוף זה הולך עם בשר טחון מתגנים את הבשר הטחון אחר כך כחצי קילו בערך מפזרים אותו בתוך סיר חותכים בצל מפזרים על כול הסיר וגם תפוח אדמה ושיכבת עגבניות שלוש כפות קדושות של רסק עגבניות בתך קעראה קפית מרק עוף מלח לפי הצורך פילפל שחור לערבב ולישפוך לטוך הסיר אוכל פצצה עם חלה

  19. שלום פירגהת כותב בעלה של אילנית.
    רציתי להודות לך על כל הבישולים שאשתי למדה ממך.
    הבעיה היא שאני משמין! :P
    בישולים,מאפים,ומתוקים! כמה אפשר לאכול?!
    מצוין, שוב תודה, יוסי.

    • ליוסי בקר טוב
      תודה שטרחת לכתוב לי.שימחת אותי הבקר.
      מאחלת לשניכם רק טוב ולבריאות :lol:
      תודה מקרב לב smile

  20. פירגה המתכון הזה הפך למתכון קבוע בביתנו ואהוב על כולם
    אני מכינה אותו בבישול ולא בתנור ויוצא מעולה.
    רציתי לשאול אותך אם לטעמך יתאים להוסיף כוס או שתיים של אפונה לקראת סוף הבישול?
    ועוד שאלה אני רוצה להכין לערב ואין לי מספיק גריל עוף, אפשר להוסיף 3 כפות גריל עוף והשאר פפריקה מתוקה?
    תודה! smile

    • הי אלה
      באמת יופי של מתכון
      את יכולה להוסיף את האפונה בסוף.
      לגבי התיבול,בהחלט את יכולה לשדרג כרצונך smile
      תמשיכי להכין ולהנות smile

  21. פירגה שלום
    המתכון הזה הפך למתכון קבוע בביתנו כולם אוהבים אותו מאוד.
    אני מכינה אותו בבישול בסיר רחב יוצא נהדר
    אני רוצה להכין אותו להיום בערב ורציתי לדעת האם ניתן לשלב אפונה בתבשיל? אם כן להוסיף בהתחלה או לקראת סוף הבישול?
    ודבר שני ראיתי עכשיו שיש לי פחות מ-3 כפות גריל עוף, האם אפשר להשלים עם פפריקה מתוקה את מה שחסר?
    תודה! smile

  22. בוקר טוב
    איך עדיף להכין את המנה על הגז או בתנור?האם כדאי לשים יחד פרגיות כרעיים וירכיים?

  23. פירגה המתכון הנ"ל העלה לי זכרונות ילדות מאוד יפים את המתכון הנ"ל אימי הייתה מכינה לנו

    הולכת להכין ליום שישי.
    ושוב תודה עבור כל המתכונים שלך למרות שאני לא כותבת לך לכן אני עכשיו מפרגנת לך עבור כל המתכונים, תודה!

    • יפה בכיף,אני שמחה שאני מביאה לכם מהנוסטלגיה הטעימה.
      תכיני ותהנו smile

  24. ביתי אירחה אותנו בביתה והכינה את העוף. יצא מעדן לעילא ולעילא חוסל הכל. רך טעים עסיסי. אכן יש להכינו בתבנית עמוקה. וגם עוף ברוטב מייפל.מעולה הולכת אני להכינו גם.

    ביתי שלא נוגעת בנתחי עוף טרי (ולא טועמת/אוכלת)הכינה זאת , ועל כך מגיעות לך כל המדליות מזהב.

    הכינה עוד ממבחר מתכונייך עוגה קרה מביסקוויטים, ועוד מאכלים.

    תבורכי הצלחת להפעים בה את בטחון בהכנת המאכלים במטבח. smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile הפכה להיות גרופי שלך ב 100%. smile smile smile smile smile

    • ציפי יקרה,כולי צמרמורות מהתרגשות
      שולחת חיבוק חם מקרב לב לבת שלך.באמת, ריגשת אותי כל כך.
      אני מקווה שתכינו עוד מתכונים מהאתר והעיקר שתהנו.
      אני מאושרת שהטעם שלי מתאים גם לכם.
      חיבוק smile

  25. פירגה שבת שלום!
    הכנתי לשבת את העוף, יצא מדהים וקיבלתי מלא מחמאות מהבעל והילדים!
    נשארה חתיכה אחת בשבילי… :eek:
    העיקר שהחברה נהנו!
    פירגה תודה רבה על עוד מתכון מנצח!!!
    המשך טעים ביחד,
    שי לי.

  26. שלום פירגה, לאחר ניסיון מדהים עם מתכון אחד שלך, והמלצות חמות מחברים, הבנתי שלבחור מתכון שלך זה ללכת על בטוח.. :lol:
    שאלה לי- במתכון הנוכחי האם הכרחי להוסיף כזו כמות של שמן? הרי העוף בעצמו מפריש כמות יפה מאוד של שומן? אולי ניתן להוריד כמות או להמיר במשהו אחר? :?

    בתודה מראש :P

  27. שלום פירגה האם אפשר להכין את העוף עם העגבניות והבצל בבוקר ולחמם בערב?

  28. שלום ובוקר טוב! אני רוצה להכין את המנה עכשיו בבוקר האם אפשר לחמם בערב וזה יהיה אותו הטעם?

  29. מכינה אותו לחג הפסח. ;) ;) הוא פשוט מעולה ;) ;) :lol: :lol:

    בברכת חג פסח כשר ושמח עם חופן ענק של דברים טובים שפע מהכל.

    • ציפי,אני גדלתי על המתכון הזה ואהבנו אותו מאד.
      אני שמחה שבחרת להכין אותו ומקווה שתהנו מאד.
      לבריאות וחג שמח smile

  30. המון תודה על עוד מתכון מדהים שגיליתי באתר שלך!!
    בזכותך יצא לי שם של בשלנית ובבית יש תמיד ריחות טובים של אוכל, משהו שאף פעם לא חשבתי שיגידו עליי, אז אכן שינית את חיי במובן כלשהו, שוב המון תודה שאת חולקת את הידע שלך smile

    • דריה יקרה,תמיד לומדים ואני עד היום לומדת למרות גילי המופלג.
      תמשיכי להכין מטעמים ולפנק את המשפחה.
      שבת שלום smile

  31. שלום פירגה אני חדשה…סלחיחה על הבורות אבל אני לא יודעת כמויות וכל פעם שאני מכינה משהוא לא יוצא טוב בבקשה תוכלי להגיד לי כמה כפות אוו כפיות זה 1/2וגם 1/3 בבקשה ככה אני ידע תודה מאיה :P

    • מאיה,אין לי כמויות. שמים קצת וטועמים ולפי הטעם מוסיפים.
      ניתן להוסיף כל זמן הבישול תבלינים עד שמתקבל הטעם הטעים.

  32. שלום פירגה, אני מכינה מלא מתכונים מהאתר שלך, זה האתר המועדף עליי. פשוט- אני יודעת שיצא מוצלח smile
    הכל כתוב בצורה מפורטת וברורה והתמונות- מדהימות.
    בזכותך, אני מבשלת/ אופה מאכלים טעימים והמחמאות מכל עבר, הבעל, ההורים, החמות, בת השנה שלי, בדרכה smile כיף לקבל אותן. אז בהחלט מגיעה לך תודה ענקית!

    תודה תודה, smile
    אודליה

  33. פירגה נגמר לי השמן זית sad יש מצב שאני אעשה עם שמן רגיל ויצא גם טעים :? תודה לך smile

  34. היי פירגה,
    הכנתי את התבשיל מספר פעמים ויצא טעים ביותר, אבל הבעל לא אוהב תפוחי אדמה….
    יש לך רעיונות איזה ירקות נוספים יתאימו לתבשיל?
    תודה! smile

    • אלני ערב טוב,
      אפשר לוותר עליהם. אין בעיה.
      תכיני לבעלך סיר ירקות שהוא אוהב.
      לבריאות smile

  35. ערב טוב פירגה,
    רציתי לשאול לדעתך, אני מכינה את המתכון מספר רב של פעמים בבישול על הגז והוא תמיד נהדר.
    חשבתי לשחק קצת ןלנסות להכין עם בשר גולש או צלי. נראה לך שיתאים?
    האם היית משנה משהו בתיבול או בזמן הבישול?
    אני מתכוונת להכין עם 2 קילו בשר על הגז.
    מאוד אשמח לתשובתך, שבוע טוב! smile

    • הי אורלי,עדיף להכין מתכונים מוכנים לגולש וצלי. אגב, יש המון אצלי באתר. באמת טעימים מאד.
      תכיני ותהני. smile

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *