d797d7a6d7a4d795d7a8d799 d7a9d79ed7a8d799d79dd792d791d799d7a0d7941 - פיתות,חצ'פורי,לחמניות ממולאות,מיני פיצות ועוד.....

פיתות,חצ'פורי,לחמניות ממולאות,מיני פיצות ועוד…..

טונה שמרים גבינה - פיתות,חצ'פורי,לחמניות ממולאות,מיני פיצות ועוד.....

פיתות,חצ'פורי,לחמניות ממולאות,מיני פיצות ועוד…..  פשוט לשחק באוכל,וזה כיף.

בסיפוק רב משתפת אתכם בבצק נפלא , מפתיע בעדינותו ובאיכותו. יעשיר את המטבח שלכם עד בלי די.
הטעם של עוד ומגוון המאפים שניתן להכין ממנו הוא ללא גבולות……

אני הכנתי: חצ'פורי, לחמניות ממולאות בטונה , מיני פיצה , לחמניות בציפוי גבינות , ספיחה צמחונית, והאפשרויות כרימון וכיד הדמיון.

את הבצק לשים במיקסר בקלי קלות וכל אחד יכול.

מצרכים והכנה במיקסר:
שמים במיקסר את וו הלישה
3 כוסות קמח מנופה
1כף שמרים יבשים
מערבלים את השמרים בקמח ומוסיפים:
כפית ש ט ו ח ה מלח
1/2 כף סוכר
מוסיפים:
1 ביצה
1/4 כוס שמן
3/4 כוס מים
לערבל 10 דקות
להוסיף את הגבינות:
150 גרם גבינה בולגרית מגוררת
150 גרם צהובה מגוררת מכל סוג
להמשיך לערבל את הבצק ביחד עם הגבינות
אם הבצק מאד דביק מוסיפים עוד קמח וממשיכים לערבל
הבצק מוכן כשהוא מתפתל מסביב לוו הלישה ועדיין ד ב י ק מעט.
עוטפים את הבצק ה ד ב י ק בניילונית ומעבירים לקערה גדולה. או משאירים בקערת המיקסר ומכסים את כל הקערה בניילונית.
ההתפחה על השיש  עד שמכפיל נפח.
בידיים מקומחות מעבירים את הבצק שתפח לשיש מקומח
בעזרת מעט קמח קורצים 10 כדורים שווים.
שימו לב:
לכל מאפה זמן אפייה אחר (בגלל הגודל) והצורה
המאפים אמורים לקבל גוון זהוב חומי יפה . ניתן להקפיא ולחמם שוב בתנור/אובן.

הכנת חצ'פורי עם ביצה :

d797d7a6d7a4d795d7a8d799 d7a9d79ed7a8d799d79dd792d791d799d7a0d7941 300x225 - פיתות,חצ'פורי,לחמניות ממולאות,מיני פיצות ועוד.....

חצ'פורי עם ביצה

לוקחים כדור אחד מתוך העשר ומניחים אותו על מעט שמן.מכדררים אותו שוב על השמן.
באמצע הכדור עושים גומה עמוקה וגדולה .למתוח את הקצוות תוך כדי עיצוב "כמו אמבטיה" עם דפנות גבוהות מאד.
לפזר בתחתית גבינה צהובה ולהתפיח כ-20 דקות.
אחרי 20 דקות התפחה צריך לסדר שוב את ה"סירה" , להדק את הגבינה לתחתית וליצור שוב דפנות גבוהות.
לאפות את ה"סירה" עם הגבינה הצהובה בחום של 190 מעלות בתנור שחומם מראש, כ-5 דקות , חצי אפייה או עד להזהבה. בעזרת כפית ל ה ד ק את הגבינה ולסדר מקום לביצה.
לשבור פנימה על הגבינה ביצה עין. להמשיך לאפות עד שהביצה מוכנה.

הכנת פיתות:

d7a4d7aad795d7aa d79cd790d7aad7a8d799 300x225 - פיתות,חצ'פורי,לחמניות ממולאות,מיני פיצות ועוד.....

שמים קצת שמן על השיש ומגלגלים את כדור הבצק בשמן . מותחים עם האצבעות לצורת פיתה. מעבירים על ניר אפיה בתבנית גדולה (יש מקום ל-4 פיתות) מפזרים זעתר+שומשום ומרססים בטיפונת שמן.
אופים בחום 190 מעלות כ- 8 דקות או עד שמשחים .

הכנת מיני פיצה:

d79ed799d7a0d799 d7a4d799d7a6d794 d7a9d79ed7a8d799d79d d792d791d799d7a0d794 300x225 - פיתות,חצ'פורי,לחמניות ממולאות,מיני פיצות ועוד.....

מיני פיצה

שמים קצת שמן על השיש ומגלגלים את כדור הבצק בשמן .
בעזרת האצבעות מותחים את הכדור לעיגול בינוני . עובי לא יותר מ-3 מ"מ.
למרוח באמצע ולא בשולי הבצק קצת רוטב אדום של פיצה (אפשר קטשופ עם קצת רוטב צ'ילי) גבינות זיתים ומה שרוצים.
את השוליים מרימים טיפה.
מברישים ביצה רק מסביב לבצק.
אופים בחום 190 מעלות כ-8 דקות או עד שהשוליים מזהיבים חומים.

ספיחה: מליות צמחוניות

שמים קצת שמן על השיש ופותחים את כדור הבצק בעזרת השמן
שמים בפנים כף מלית ( חצילים פלפלים קלויים+פסטו וגבינה, סלט טונה, סלט אנטיפסטי ,או אחר…) ומעלים מעט את השוליים על פני המלית.
שמים על ניר אפיה בתבנית מברישים את השוליים בביצה ומפזרים שומשום
נותנים לנוח כ-20 דקות
אפיה בחום 190 מעלות כ-10 דקות . צבע המאפים זהוב חומי.

הכנת לחמניות ממולאות בציפוי גבינה שומשום:
אפשר ללא מלית ורק לפזר גבינה מעל.

d79cd797d79ed7a0d799d795d7aa d7a6d7a4d795d799 d793d791d799d7a0d794 d7a9d79ed7a8d799d79d d792d791d799d7a0d7943 300x225 - פיתות,חצ'פורי,לחמניות ממולאות,מיני פיצות ועוד.....

לחמניות ממולאות בציפוי גבינה-פירגה

שמים קצת שמן על השיש ומכדררים את הכדור
בעזרת סכין עושים חריץ עמוק .
מברישים ביצה ומפזרים שומשום . מרססים טיפונת שמן.
(את הלחמניות האלה ניתן למלא במליות נבחרות ולכדרר ללחמניה סגורה).
נותנים לנוח 20 דקות
אפיה בחום 190 מעלות כ-10 דקות . צבע הלחמניות צהוב חומי.
תהנו

88 תגובות על “פיתות,חצ'פורי,לחמניות ממולאות,מיני פיצות ועוד…..

  1. פירגה בוקר טוב !! בין כל החדשות הנוראיות , את פתאום צצה והופכת את העצב לחיוך , פתאום הבוקר נעשה יותר יפה, יש תכנית עשיה , דברים חדשים, תמונות מאוררות את כל החושים .
    אווה! איזה תמונות ! והכי חשוב שבטוח מצליח ויהיה טעים כמו שאת כותבת ,
    תודה לך על קרן אור ששלחת לנו.
    יום טוב ואופטימי ! smile

    • לידיה מקסימה
      תודה על שפע המחמאות.באמת,אני שמחה שאני מפיגה לך קצת את המועקה מהחדשות האחרונות.
      כלום לא נהיה יותר קל. עם הגיל המתקדם,אנחנו גם די משלימים עם כל הנעשה וזה ממש לא טוב.
      אני מקווה שהצעירים של היום שהם דור המשך, יתקוממו וילמדו מה הדרך הנכונה כדי להמשיך לשרוד.

      בכל אופן, שנמשיך לפחות להכין מטעמים,כי זה באמת משמח ומרענן קצת.
      תודה יקירתי smile

    • פריגה
      אני מצטרפת ללידיה
      אני כל בוקר מחדש נפעמת ונרגשת לראות מה שלחת איזה רעיון שדרוג
      לצערי אין לי זמן להגיב כמו כולם
      אבל רוצה להעביר לך את מלוא הערכתי יישר כוח תמשיכי לרגש אותנו כל יום מחדש כי בעשיה יש נתינה
      תודה חג פורים שמח שירי

      • שירי יקרה בקר טוב
        תודה רבה על הפירגון והמחמאות

        הכל באהבה smile

      • תודה יעקב.
        להבא תרד עד אחרון התגובות ותגיב בסוף.
        ממש תודה וחיבוק ליום נפלא smile

  2. פירגה בוקר טוב את באמת קרן אור אמיתית,
    זה דומה לפיתות זעתר את פשוט במילה אחת קסומה, :lol:

  3. שלום פירגה
    אצלי בבית תמיד יש שמרים לחים (בקוביה) מה היחס לעומת השמרים היבשים ? אני חושב שצריך פחות מהלחים אשמח לתשובה.

    • קרן,כנסי לקטגוריה : המרות שבצד שמאל של הדף, ובסוף יש גם המרות לשמרים.
      בהצלחה smile

  4. פירגה את אלופה! החצ'פורי עם ביצה נקרא אצ'רולי חצ'פורי כיוון שהוא החצ'פורי שעושים באיזור אצ'ארה שבגאורגיה! אכלתי כזה לפני כמה חודשים בגאורגיה וזה נורא טעים ונורא שמן! ושלך נראה עשר! כל הכבוד לך

  5. המתכון נראה נפלא! פרגה בבקשה תסבירי "ומעלים מעט את השוליים על פני המלית." הבצק מרודד ל3מ"מ אך נראה מאד עגלגל אחרי אפיה.אשמח לקבל תשובה כיוון שמאד בא לי לנסות

    • בצק שמרים מטבעו יש לו נטיה להתכווץ.לכן,רשמתי מספר פעמים במהלך ההכנה להדק את התחתית ולהרים את השוליים. ממש כמה שיותר להרים ממש גבוה.
      גם אחרי אפיה של 5 דקות לפני שמכניסים את הביצה הבצק תופח.צריך ללחוץ אותו למטה עם כפית ולסדר שוב מקום לביצה.
      בהצלחה smile

  6. פירגה אישה יקרה!

    העלית פה מעדנים, בהחלט ינוסה, את החצ'פורי עם הביצה אנחנו קוראים "ביצה בקן" ואני עושה לילדים עם פיתה, אבל הבצק הזה ניראה לי קריספי וטעים ובהחלט ינוסה.

    במיוחד ששבוע שעבר בעלי קנה אבן לתנור לאפיית בצקים כגון שהעלית כאן…………..איזה כיף, מדהימה שכמותך!

    רחלי.ג. smile :lol:

  7. איזו רשומה משגעת, תמונות נפלאות , הכל נראה טעים ומוצלח. :lol:

  8. עטיפת הבצק בניילונית – האם לעטוף את הבצק עצמו או את הקערה שבו הוא נמצא?

  9. נפלא.
    איזה מגוון, כמה מרץ.
    נראה טעים ביותר, וכמובן אין טעים יותר ממאפים.
    תודה. smile

  10. הי פירגה, המתכון נראה מדהים ואני אנסה אותו בקרוב כפי שאני מנסה ומצליחה רבים מהמתכונים שלך.
    האם הגבינות בבצק הן חובה?

    • בבצק הזה חובה אבל יש לך מגוון גדול במאפי שמרים.כנסי לבחור.

  11. חבל על הזמן..

    זה הזמן להתכונן לפסח ולגמור את כל הקמח שיש בבית.. :)))

    נראה מעולה פרגה. את מדהימה!

  12. בוקר טוב. תמונות שנותנות חשק.
    מה אפשר להליף את הגבנות?? (הקטן שלי רגיש ללקטוז)

    • האישה והעששית
      אני כמעט בטוחה שהבצק של הפוקצ'ה יתאים לכל המאפים האלה.
      בהצלחה smile

  13. פירגה שלום,
    המאפים נראים נפלא! האם אפשר להחליף את הגבינה הבולגרית בגבינה צפתית?

  14. פירגה – פשוט נהדר.
    לצערי, לא אנסה לפני פסח – אני כמעט גומרת את מלאי הקמח.
    וגם מלאי הזמן הולך ואוזל. אבל אחרי פסח בלנ"ד, נראה לי שאעוט על זה.
    יש לי רק שאלה – מאחר שהמיקסר שלי הוא פרווה, האם אני יכולה להוציא מהקערה את הבצק לפני שלב הוספת הגבינות ולהמשיך את הלישה ביד?
    ויישר כוח על המתכון. ממש עושה חשק♥

    • רותי הי, לושי ביד יותר זמן. את כבר מכירה ותרגישי את הבצק לגבי זמן לישה
      מקווה לשמוע תוצאות טעימות
      בינתיים,פורים שמח smile

  15. וואי פירגה מתאים לי לחיסול הקמח לפני הפסח, האם ניתן להכין פיצה גדולה או פוקצה :lol:

    • מרתה,עדיף שתכיני קטנות
      או
      שתנסי לאפות אחת גדולה אבל את הבצק לאפות רק חצי זמן קודם בלי רוטב ומלית ואחר כך תוסיפי.
      מה דעתך?

  16. שלום לך פירגה
    קראתי על אבן לתנור לאפית בצקים,מה זה ? אולי תוכלי להבהיר לי ?
    תודה לך
    תמר גפן

    • תמר יקרה
      לא יודעת וגם נראה לי שלא אדע אף פעם. זה לא אישו במטבח שלי.משאירה את זה לשפים ולמסעדות.
      :P

  17. אין מילים. ושאלה: הכנתי קישואים עגולים ממולאים. יש לך רעיון מה לעשות עם המילוי מהקישואים?

  18. תודה פירגה
    נראה מעולה. עכשיו נשאר רק לנסות…
    אין לי מיקסר, אבל יש לי אופה לחם. נראה לך שאני יכולה לעשות את הבצק באופה הלחם במקום במיקסר (בתוכנית בצק)?

    • אין לי מושג לגבי לישה באופה.תנסי ושימי לב שהבצק צריך להיות טיפונת דביק.
      בהצלחה smile

  19. בוקר טוב
    קראתי בעיון ובשקיקה את המתכון. אם אני אמורה לעטוף את הבצק בניילונית ולהכניס לקערה
    איך הבצק יתפח אם הוא עטוף. או שמה הכוונה לכסות את הבצק?
    בהחלט מתכוונת לנסות

  20. ג ד ו ל !!!!!!!!!!!!!!!! ותודה על הקישור.
    אתמול הכנתי שבלולי פיצות מ"בצק שמרים נפלא "שלך והוספתי כפית סוכר. במתכון הזה אני רואה שהוא כבר עם הסוכר. זכיתי למחמאות רבות. הבאתי אותם לשבעה של אדם מאד יקר- ואין לי מילים על המחמאות שזכיתי.
    בהזדמנות זו רציתי לשאול מה ההבדל בין הבצקים הללו , וכן מה תפקידה של הביצה בבצק הזה? האם שומרת מפני התייבשות?

    המון תודה לך יקירה שתהיה לך שבת נהדרת. האתר שלך מצויין .

    • פנינית,כל מתכון לענינו וגופו. כל מתכון עם המיוחדות שלו. לא יודעת מה ההבדל.
      כל המתכונים שלי מעולים. אני אוהבת לגוון ולשנות שכל פעם יהיה לנו משהו חדש וטעים.
      שבת שלום וחיבוק עבור כל המחמאות.

  21. את גרוזינית???????????????????? כי אני כן! ושמחתי לראות באתר אצ'רולי חצ'פורי! :lol:

  22. היי פירגה בוקר טוב,
    תחילה אני רוצה להודות לך על המתכונים הנפלאים, את מצליחה לשמח אותי ואת משפחתי כל שבוע, מאז שהתחלתי להיכנס לאתר פתאום שולחן ערב שישי נראה חגיגי במיוחד וכולנו נהנים מאוד. תודה
    רציתי לשאול האם אפשר להכין בצק שמרים, להטפיח אותו לרדד לצורה הרצויה ולהקפיא עד לשימוש?
    אני פשוט רוצה "לקצר" ההכנות לשבועות.
    תודה וחג שמח
    מיכל

    • מיכל תודה מקרב לב על התגובות הנהדרות. שתמיד יהיה טעים על שולחנכם.

      לאפות קודם ואחר כך להקפיא smile

      חג שמח smile

  23. צהריים טובים פירגה.
    הכנתי הבוקר את הבצק להכנת המאפים מתוך ידיעה שהערב יש לי אורחים.. כרגע עודכנתי שהביקור נדחה למחר… האם ניתן לשמור את הבצק במקרר.. במקפיא.. איפשהו??? הוא יוצא כ"כ רך ותפוח וכ"כ חבל לי…

    • אביטלי, במחשבה שניה אני חושבת שעדיף להכין הכל מחר.אז שמרי עטוף היטב בנילון במקרר.

  24. שלום פירגה יקירתי ;)
    השעה 2 בצוהריים וידעתי שאצלך אמצא מתכון קליל וטעים :lol:
    ואכן מצאתי את המתכון הניפלא הזה…
    שיש בו מהכול,גבינות,לחם,והכול בחבילה אחת…נמאס לי מבשר…וזה ילך ניפלא עם סלט טרי טרי
    תודה על המתכון הניפלא הזה..
    הולכת ליקנות מצרכים ולהכין לבני מישפחתי
    המשך יום ניפלא
    ממני בהמון אהבה
    רחלי

  25. שבת שקטה ומבורכת לך פירגה
    יצא טעים טעים טעים…………….וטעם של הבצק מעולה
    וגיוונתי מעל הבצק
    שמתי על הבצק ממרח זיתים וגבינה צהובה,רוטב עגבניות לפיצה וגבינה צהובה,וזיתים קצוצים,
    וזאטר…זה שידרג את הטעם הניפלא
    יצאו לי 12 חתיכות…הייתי צריכה להכין עוד חצי כמות…כי טרפו את הכול.וויתרתי על שלי(((אכלתי רק 1))))בפעם הבאה העשה כמות כפולה.
    וביצה שמתי ולא אהבו את זה…
    שתהיה שבת שקטה ומבורכת לכולנו..אמן
    תודה על המתכון הניפלא הזה במיוחד
    אהבנו
    :lol:

  26. הי פירגה

    הכנתי מהבצק סתם לחמניות (התעצלתי להכין משהו יותר מושקע) והן ממש טעימות!
    הכנתי חצי קמח רגיל וחצי מלא, וכנראה בגלל זה הבצק לא יצא דביק כמו שכתבת.
    מעולה!
    בפעם הבאה בטח אנסה להכין עם ציפוי או מילוי…

    אורלי

  27. פירגה יקירה,
    אשרייך על אתר קסום ומפנק ,
    משאיר טעם של עוד ועניין ,
    תגובות הקוראים מבורכות ומשלימות את החסר.
    אוהבת את האתר עוקבת ונהנית
    תבורכי…ת

    • מירית יקרה
      תודה על מילים כל כך מחממות.
      באהבה גדולה ובשמחה אני חולקת עם כולכם.
      חיבוק חם.

    • המתכון פשוט מעולה!!! הכנתי מיני פיצות ואת המתכון עם הביצה…פשוט מתכון ענק!

      שאפו על השיתוף של המתכונים הנהדרים! :lol:

      • תודה חיה.איך אני שמחה שהיצירות שלי מתאימים גם לכם.זה אושר גדול.
        לבריאות ובאהבה.

  28. שלום פירגה. אני הכנתי את הבצק ורציתי לשאול האם זה טוב שהבצק יתפח למימדים גדולים יותר מכפול מהנפח? כי עכשיו הוא כבר ממש גדול ואני רוצה להכין את זה רק לארוחת ערב. יש לך הצעה?
    שתהייה שבת שלום!

    • תני לו "בוקס" קטן .הוא יוריד מעט מהנפח.
      זה בסדר גמור רק תדאגי לקערה גדולה.
      שבת שלום וטעימה לכם

  29. פירגה שלום,
    ארוחת השבועות שלי כמעט כולה ממתכוני האתר המדהים שלך smile
    שאלה לי לגבי הקפאה – אם אני מכינה היום מיני פיצות ופיתות מהבצק הזה אפשר להקפיא ולהפשיר ביום שבת?
    אותה שאלה גם לגבי המאפה גבינות סגור…

    המון תודה על המתכונים ועל התשובות..

    smile

  30. אהלן פירגה! חג שמח!
    ברצוני לשאול לגבי מגוון המתכונים וההצעות שהצגת כאן (עם ביצה, עם טונה, עם ירקות, מיני פיצה ועוד),
    האם ניתן להכין היום ולאכול מחר בערב חג?
    אם כן, אז איך לשמור את זה ומה לעשות לפני ההגשה? תודה!

    • חוץ מביצה טרייה (עין) בבצק, את יכולה להכין הכל היום. אין צורך להקפיא ליום אחד, אבל לשמור במקרר.
      לפני ההגשה מחממים היטב את התנור (250) ומורידים לחום שבת 50-70 מעלות. מכניסים את התבניות מכוסות בניר כסף ומחממים עד להגשה.
      חג שמח וטעים.

      שנה טובה.

  31. היי פירגה,

    האם אפשר להקפיא את הכדורים, במידה ואין צורך להכין מהם דברים ואז האם אפשר להוציא מההקפאה ולעשות מה שבוחרים. תודה.

    • אני קודם אופה ומקפיאה. אני לא מכירה את הבצק הזה באופן שכתבת.
      אפשר לקחת חתיכה ממנו ולהקפיא ולנסות לעשות כפי שכתבת. smile
      יום טוב smile

  32. בוקר טוב פירגה. הכנתי אתמול את הבצק ויצא נהדר ורך, הכנתי 4 פיצות ו- 4 לחמניות קטנות.
    הבצק לא כל כך תפח. כמה שמרים טריים (שמרית) צריך לשים? שמתי 4 כפיות.
    יום נעים וגשום :P

    • אולה,שימי 1/2 חבילה,אם לא תופח שימי את הבצק במקום חמים,אפילו ליד תנור.
      יום נפלא גשום ונעים גם לכם smile

  33. Shalom Dear
    kindly let me know where the name Pirga is coming from and how did you start this Awesome web site
    toda
    Jacob :lol: :lol: :lol:

    • יעקב,
      אפשר לקרוא בעמוד הראשון של האתר …אודות פירגה

      ולקבל תמונה עלי ועל משפחתי והתשובות כולם שם.
      שבת שלום

  34. המתכון מאד מוצא חן בעיני.
    אך הייתי רוצה להכין אותו בלי גבינה.

    האם בלי גבינה, עדיין תתקבל תוצאה דומה, טובה?

  35. פירגה היקרה, שאפו על כל המתכונים המדהימים שמעשירים לנו את המטבח, תבורכי מפי עליון יש לי שאלה אם אני מכינה בצק לפיצה או פוקצ'ה האם חיבים להכניס את הגבינות לתוך הבצק או שאפשר לוותר. באהבה רות..

  36. פירגה היקרה,
    אני רוצה לנסות את המתכון ויש לי מספר שאלות:
    האם הבצק ממשיך לתפוח בתנור?
    לכמה פיצות קטנות הבצק יספיק? אני רוצה משהו בגודל של שבלולי פיצה.
    האם אפשר להכין ביד? אין לי מיקסר.
    האם יש לך מתכון טוב לרוטב פיצה?אשמח להכין smile

להגיב על דב לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *