עוגת מצות בקרם סחלב שוקולדבציפוי קוקוס קלוי
סחלב מועשר בשוקולד בין שכבות של מצה זה טעים ומיוחד.
מי שרוצה לגוון,מוזמן להכין ולהתענג.
המצרכים:
כ- 8 מצות
2 כוסות חלב – אפשר גם חלב סויה מועשר סידן
1/2 כוס מים מהברז
2 כפות גדושות קורנפלור
100 גרם שוקולד מריר
כף קקאו
1/2 כוס סוכר או לפי הטעם
להוסיף כף גדושה חמאה ונהדר להוסיף 2 כפות ליקר קפה או ברנדי לטעם
לציפוי:
כף קוקוס אגוזים וסירופ שוקולד
אופן ההכנה:
לשים את הקורנפלור והמים בכוס ולערבב היטב עד שאין גושים ולהניח בצד
לשים בסיר:
2 כוסות חלב
100 גרם שוקולד שבור לקוביות
כף אבקת קקאו
1/2 כוס סוכר
לבחוש בהתמדה ולהביא לסף רתיחה.
ברגע שמתחיל לרתוח,לערבב שוב את הקורנפלור עם המים שבכוס ומיד להוסיף לסיר ולערבב כל הזמן עד שיסמיך.
ברגע שמסמיך לסגור את הלהבה
כשהקרם עדיין חם מורחים אות בשכבות בין מצות טבולות במים+יין
לקשט בסירופ שוקולד קוקוס ואגוזים
קוקוס קלוי: שמים קוקוס במחבת יבשה ומערבבים עד שיזהיב.
תהנו
כנסו לעוד עוגת מצות מלאה בשוקולד ובמסורת:
נראת משגעת..
יאמי
תודה דליושה ויום נפלא לך
אחרי החג, במה ניתן להחליף את המצות?
תודה וחג שמח
שרון שלום
תחליפי בפתי בר נראה לי שיצא מעולה.
בהצלחה ואשמח לשמוע אם תכיני,איך יצא :lol:
האם ניתן להכין עם אבקת סחלב מוכנה ורק להוסיף לה קוביות שוקולד? אם זה לא כשר לפסח וזאת הבעיה אכין אותה לאחר הפסח = אני פשוט לא בבית ולא יכולה לקרוא את רשימת המרכיבים
שבת שלום ופסח שמח
נאוה בקר טוב
אם הסחלב המוכן מבושל וחם אפשר להמיס בתוכו שוקולד.
יום נעים
הכנתי אתמול. מתכון מוצלח מאד ותחליף טוב לקרם הקלאסי עם מרגרינה
:lol:
בתיה תודה רבה
המשך יום נעים וטעים
חג שמח פירגה .היתה לי הזדמנות טובה להפטר ממצות שנשארו לי .אפיתילפי המתקון ויצא חבל על הזמן .תודה מכל הלב .
יופי אריה,אני שמחה שבחרת להכין ושאהבת.
תודה על העדכון