מרק בטעם מזרחי עם נגיעות קרעפלך טעימות להפליא במלית "פירה"
מצרכים למרק:
3 עגבניות מגוררות בלי קליפה
3 כפות גדושות רסק עגבניות
כפית סחוג או פפריקה חריפה/מתוקה
בצל קצוץ דק מטוגן בשמן
1/2 כוס עלי שמיר קצוץ דק
1/4 כוס עלי סלרי עלים קצוץ דק
2-3 עלי פטרוזיליה קצוצים דק
כף מלאה אבקת מרק עוף או מלח
כף סוכר
1/2 כוס אורז
מלח ופלפל שחור אחרי טעימה
הכנת המרק:
מטגנים בצל ומוסיפים את הסוכר,העגבניות והרסק ומטגנים דקה
מוסיפים את יתר המרכיבים וממלאים את הסיר במים
מרתיחים וטועמים שוב לתיקון הטעמים ומבשלים עד לריכוך האורז.
קרעפלך תפוחי אדמה:
http://pirge.co.il/בצקים-שונים/מתכון-קרעפלך-או-ורניקס-במליות-שונות
מגישים מנת מרק חמה עם 3-4 קרעפלך ונהנים
תהנו
תודה על המתכונים הנפלאים
שאלה – כשאת אומרת 2-3 עלי פטרוזיליה האם הכוונה לעלים בודדים או לגבעולים?
אשמח לתשובה
אורנה
הי אורנה
הכוונה במתכון לגבעולים.
למעשה,כל הנושא של התיבול מאד גמיש וכל אחד יכול להתאים לו את המינונים בעצמו,
בעיקר במתכונים שלי שהם לא גורמה ולא מתכוני שפים.
אז לשיקולך וטעמך,העיקר שיהיה הכי טעים שאפשר.
נראה נפלא ! :lol:
חן חן אילניתי
הכמויות שציינת, לאיזה תכולת סיר את מתכוונת??
נגה,כל המרקים שלי לסיר מרק גדול. 4 ליטר 5 ליטר…..
יאמי ממי מ..מ… נשמע טוב נראה מצוין ושווה הכנה
האם הקרעפלך קנוי?
את יכולה אבל המתכון שרשמתי מעולה ושווה להכין.
הכנתי אתמול המרק טעים ביותר,
גם בלי הקרפלך.
עדנה תודה אבל עם זו חוויה שלא נגמרת.חהחהחהחה
יופי ששיתפת.