העוגה האבודה שלי חזרה לאתר. טעימה יותר,מוקצפת יותר ועדינה יותר. העוגה לא גבוהה…שימו לב.
תבנית מרובעת 27X27 או מלבנית 27X29 האפייה בתבניות אחרות,לשיקולכם .
המצרכים במיקסר לפי הסדר הרשום:
4 ביצים גדולות
1/4 1 כוסות סוכר
2 שקיות סוכר וניל
להקציף במהירות גבוהה 3 דקות
להנמיך למהירות קטנה ולהוסיף:
750 גרם גבינה לבנה 5%
1/2 כוס שמנת מתוקה 38% (כוס רגילה מזכוכית לא מאג)
5 כפות מלאות קורנפלור בזו אחר זו
להקציף במהירות קטנה בינונית עד שמתקבלת בלילה קרמית.
להעביר על התחתית והשוליים של המיקסר את המרית כדי לאסוף את כל הקרם שנדבק, ושוב לערבל.
לצקת לתבנית המשומנת
לאפות בין 50 דקות לשעה בחום 175 מעלות .
בתום האפייה להפריד עם סכין את העוגה מדפנות התבנית
למרות שהעוגה עדיין רוטטת היא מוכנה ותתייצב במקרר.
אחרי קירור של מספר שעות ניתן לפרוס , לזלף סירופ שוקולד ולהתענג
תהנו
איזה יופי של עוגה,גבוהה ואצילית.בהחלט טעמה מורגש מהמסך.חג שמח פירגה לך ולכל הסובבים אותך,שמנ בריאות אושר והצלחה,המשך עשייה נפלאה ומאחלת שתמיד מתכונייך יככבו על השולחנות.
שנה טובה שרית
חג שמח וטעים לכולם
פירגה שנה טובה .
העוגה נראית טעימה ומזמינה .
האם אפשר להשתמש בשתי תבניות אינגליש במקום תבנית אחת מרובעת??? כמו כן האם אפשר להחליף קורנפלור באינסטנט פודינג וניל?.
בהזדמנות זו מודה לך על מתכונייך הנהדרים . חלקם היו שחקנים ראשיים בערב החג
יעלה,בגלל שהעוגה עדינה מאד לא כדאי לשנות כלום.
גם אני מודה לך על המחמאות והפירגון ותמשיכי להכין ולהנות מהמתכונים שבאתר.
שבוע נפלא
פירגה
תודה על המתכון.
יש לי שאלה או הבהרה…… מיכל שמנת מתוקה הוא 250 מ"ל, חצי זה 1 כוס,
שזה אומר 125 מ"ל….
שנה טובה עם המון מתכונים מופלאים שלך, בזכותך, כייף להיכנס למטבח.
בריאות ואושר מהמשפחה
רותי
רותי תודה
הוספתי הבהרה כדי שלא יהיו טעויות. רק 1/2 כוס רגילה.
המשך טעים ושנה טובה.
פירגה תודה רבה לך ואני מקווה שזה בסדר על ההערה הארה שלי……..
מאחלת לך את כל הטוב שבעולם ותודה לך על הכל
מאחלת לך חיים טובים וארוכים
נשיקות
רותי
רותי, את תמיד בסדר. עדיף שלא יטעו. תודה.
אגב, פעם מדדתי שמנת מתוקה מהמיכל וזה מילא לי בדיוק כוס אחת.
בכל אופן,כתבתי במתכון שלא יהיה ספק שזה 1/2 כוס רגילה.
העוגה מומלצת בחום.
שנה טובה.
wow איזה עוגה
מהממת :lol:
תודה דליושה
הי פירגה אני הכנתי את המתכון הקודם שנעלם והעוגה יצא מעולה, אבל לצערי לא העתקתי את המתכון לדף. האם תוכלי לשחזר לי אותו?
לגבי המתכון הנוכחי, אני מבינה שהוא ללא קמח, האמנם?
אין לי את המתכון הקודם.
המתכון הזה בלי קמח. לא בטוחה שאוכל לשחזר את הקודם.
שנה טובה וחג שמח
מקור המתכון: pirge
מצרכים:
4 גביעי גבינה לבנה 9 אחוז
1 שמנת חמוצה
6 ביצים
כוס ורבע סוכר
2 כפות קורנפלור
שקית אינסטנט פודינג שלמה
קליפת לימון מגוררת
אופן ההכנה:
1. להקציף חלבונים וסוכר.
2. בקערה נפרדת מערבבים בכף עץ את יתר החומרים.
3. מערבבים את הקצף עם הגבינה לאט, בתנועות קיפול.
4. אופים בתבנית 26 משומנת בחום 175 מעלות כשעה (אפשר תבנית יותר גדולה, או ליצור הגבהה, כיוון שהעוגה תופחת מאוד).
5. אחרי חצי שעה, אם העוגה שחומה, מניחים דף ניר כסף מלמעלה, וממשיכים לאפות.
לצנן היטב במקרר.
6. לצפות:
בשמנת מתוקה
כוס חלב
אינסטנט פודינג
2 כפות אבקת סוכר
7. להגיש על כל מנה תותים יפים.
זה לא המתכון הקודם.
פירגה רציתי לאחל לך שנה טובה וחג שמח
פירגה 'לה
שתהיה לך שנה נהדרת, שנת בריאות אושר ויצירה, את ממש בלתי נלאית -כל הזמן דואגת לנו למתכונים וברור לי כי עוגת השוקולד שלך זו עם 2 כוסות מים רותחים תככב בערב ראש השנה. כי היא הכי קלה והכי מדהימה וטעימה והכי מהירה. יש לי 25 אורחים לערב החג וצריך לחשוב טעים ויעל ומהיר.
רציתי כאן להודות לך על הכל
שנה טובה לך ולבני משפחתך.
פנינית
שנה מתוקה עם הכושית הנהדרת שכבר מכירים אותה בכל העולם.חהחהחהחה
חג שמח
פירגוש יקירתי :lol: את ענקית אין על המתכונים שלך
העוגה מהממת ..
שנה טובה ….שנה של עשיה טובה….שנה מוצלחת …בריאות טובה…
שנת שגשוג ושלווה.
פירגה רוצה לאחל לך ולכלום שנה מתוקה. :lol:
לינדוש
שנה מתוקה ונהדרת לכולכם
הממממממ על הבוקר ככה?? לא יפה :x נראית משגעת
יעל חביבה
שנה מתוקה ונפלאה עם מתכונים חדשים וטעימים
חג שמח
פירגה בוקר טוב!
העוגה נראית משגעת!
רציתי לאחל לך שנה טובה ומדהימה (כמוך! :P )
שנה של בריאות ואושר,
שנה של הצלחה וברכה,
שנה של התגשמות כל החלומות,
בקיצור, שנה עוד יותר טובה משנים קודמות.
שיהיה חג נפלא ושקט!
אמן!
באהבה שי לי
שי לי
שנה מתוקה
חג שמח ורגוע
פירגה יקרה אין עלייך ניראה לי אני הולכת על העוגת הגבינה לחג :lol: :lol:
שתהייה שנה מתוקה והמון בריאות לך ולבני ביתך
צריך להכין אותה יום ליפני החג ככה תהייה יציבה במקרר[ככה הבנתי [
תודה יישר כוח
לאה תיצמדי לגודל התבנית ולהוראות ההכנה.לא לשנות דבר
בהצלחה ושנה נפלאה
….שנה של אהבה
שנה של בית
שנה של גשם
שנה של דבש
שנה של הנאה
שנה של ויתורים
שנה של זהירות
שנה של חברים
שנה של טיפוח
שנה של ים וטבע
שנה של כסף
שנה של לימודים
שנה של משפחה
שנה של נסיעות
שנה של סקס
שנה של עינוגים
שנה של פגישות
שנה של צחוקים
שנה של קירבה..ריגושים..תענוגות
….מאחת שנהנת מהאתר שלך ולא מגיבה..ועכשיו לאחל לך שנה טובה זו סיבה מספיק טובה…תודה על המתכונים הערות והארות. תמשיכי כך ושנמשיך להנות ולהנות ולהנות :lol:
רינת,מחזירה לך ברכה על ברכה שהכל יהיה בנחת ושלוה.
חיבוק ענק מקרב לב לשנה החדשה
פירגה שלום –
הכנתי את העוגה כמה פעמים, וזכתה למחמאות רבות. :lol:
רציתי לכתוב תגובה ולא מצאתי את המתכון באתר – הוא נעלם! טוב לראות שהוא חזר, ובוודאי יתקבל באהבה רבה בכל בית.
שתהיה שנה מתוקה וטעימה, אוורירית ורכה, מענגת ואהובה.
פוליאנה
שנה טובה ומתוקה
פירגה יקרה רציתי להודות לך על שנה של מתכונים נפלאים ולאחל לך שנה טובה,שנת בריאות,יצירתיות ושנמשיך להנות ממתכונים שאין כדוגמתם.שולחת לך חיבוק ענק ואת כל הברכות שבעולם :lol:
רותי יקרה
שנה נפלאה ומלאת השראה ויצירה.
חג שמח לכולכם וחיבוק ענק מכל הלב.
הרבה הרבה תודה על המתכונים הניפלאים שלך. אני מכינה אותם. שתהיה לך שנה טובה עם הרבה בריאות , והצלחה בכל מעשה ידייך.
דייזי יקרה,תוה רבה
תמשיכי להכין ולשתף אותי.העונג שלי.
שנה יצירתית לכולנו.
שנה טובה
פירגה יקרה
למרות כל שפע אתרי האוכל והבלוגים למינהם את נשארת אחת, יחידה ומיוחדת !!
זה פשוט תענוג גדול לשוטט באתר, מאות מתכונים מכל הסוגים,
חלקם חדשנים, חלקם מזכיר נשכחות…זכרונות ממטעמי העבר של הורינו או של הסבתות.
תודה רבה לך!
באמת תודה, אני לא יודעת אם יש אדם אחד נוסף שיש לו אתר כל כך מיוחד ומושקע.
מרגישים כאילו חלק ממך נמצא בכל מתכון, הסבלנות שבה את עונה לכל שאלה ! ראוי לציון לשבח!!
אני מאחלת לך מכל ליבי שנה טובה ומתוקה, בריאות ואושר לך ולבני משפחתך
המשיכי להעשיר אותנו במתכונים, המשך יצירה פורה
בהערכה רבה
איריס
איריס יקרה
האתר זה אני
האתר זה כולי
האתר זה נשמתי וכל כולי בו.
לפעמים אני חושבת שקיבלתי מתנה בזיקנתי שאין שני ואין ערוך ודומה לה.
תודה לבן שלי שתמיד תמיד אזכיר אותו ואת המתנה שהביא לי לפי מספר שנים לגיל 60.את האתר.
שבאמת אמשיך ביחד אתכם לבשל ולאפות ושייגמר רק בשיבה טובה
שנה טובה ומתוקה לכולכם
לשפית מס' 1 בעולם; שנה טובה ומתוקה, המון בריאות ואושר ושכל משאלות לבך יתגשמו לטובה. אוהבת עד בלי סוף; שרי – מעריצה שרופה
תודה שרי,תמשיכי להיות מפרגנת מספר 1 מקסימה ונהדרת
שנה נפלאה לך ולבני ביתך
פירגה יקרה- שנה טובה ומתוקה
תמשיכי לחדש ולרגש במתכונייך הנהדרים… אוהבים אותך
שאלה בקשר לעוגת גבינה- האם להפריד מיד בתום האפיה את התחתית? ומתי להכניס למקרר? לא כ"כ מובן לי.
דבר נוסף אם מוציאים מייד את העוגה היא לא תיפול? לא משאירים עוד זמן מה בתנור כדי שהעוגה לא תצנח? אודה לך אם תעני לי כי אין לי נסיון עם עוגות גבינה אפויות
חג שמח
ביטון שלום
כלום ממה שכתבת לא מופיע במתכון.לא צריך להסתבך.
לאפות כמו שרשום .חד וחלק.
בתום האפייה להפריד עם סכין את העוגה מדפנות התבנית-קצת להפריד עם סכין את השוליים זה הכל . העוגה נשארת ב ת ו ך התבנית עד שמתקררת וכך עוברת למקרר.
בהצלחה.
פירגה יקרה
הכנתי את העוגה לפי ההוראות בדיוק אך הבלילה יצאה דלילה ולא קרמית -סמיכה, אין לי מושג מה יצא בסוף… נחכה ונראה מקווה שלא יתפשל..
הבלילה אכן דלילה. לא ממש סמיכה. לא צריך להוסיף כלום .
אחרי זמן האפייה, אם היא עדיין מאד נוזלית כסי בניר כסף ברפיון והמשיכי באפיה עוד מספר דקות.
כשהעוגה תתקרר שימי אותה במקרר לכמה שעות. שם היא תתייצב.
הבהצלחה ותהנו
שלום פירגה!
עוגה נפלאה נחטפה ברגע שהנחתי אותה על השולחן
ישר כח כל מה שאני מכינה מהאתר שלך פשוט נחטף……
העברתי לכל המשפחה והחברות את המייל שלך
בברכת חג שמח ושנה טובה
תמי יקרה שלום וברכה
המחמאות שימחו אותי מאד עד דמעות.
אני שמחה שהאתר שלי יבקר בהרבה בתים ושכולם רק יהנו מהמטעמים
שנה נפלאה ומתוקה לכולכם
פירגה היקרה
חייבת לספר לך שהעוגה יצאה מצויין בסופו של דבר!!!
הילדים אכלו ונהנו , הבעל אהב וכבר כולם יודעים אצלי בבית שהמתכונים הטעימים (בייחוד באפיה) נזקפים לזכות פירגה.
שנה טובה וכל טוב ועוד הרבה שנים של מאכלים ביתיים וטעימים :lol:
ביטון יקרה,ממש חיכיתי לשמוע ממך שוב.
אז בסוף העוגה הצליחה לך.אני ממש שמחה. למרות החששות שלך,ידעתי שהיא תצליח.
תזכרי שעוגות גבינה בסוף האפייה נשארות מעט "רוקדות" ולא יציבות והן מתקשות במקרר. לא צריך לאפות אותן יתר על המידה.
שנה טובה והמשך נפלא ביחד
יצא טעיםםם. כצפוי…
למי שלא אוהב מדי מתוק הספיק לי 3/4 כוס סוכר
מירי תודה על ההערה למתיקות.כל אחד יכין רצונו.העיקר שהעוגה מוצלחת ושיצאה לכם טעים.
המשך יום נהדר
פירגה היקרה ,
העוגה יצאה מדהים כל כך טעימה שלאכול אותה אחרי הצום, היה ניפלא! :lol:
(כמובן שהורדתי מהסוכר)
תודה !!!
תודה רבה ליז
שמחה שהצליח לך שלא כמו ששרית דביר כתבה.
תהנו ממנה.
היי פירגה,הכנתי את העוגה שלך שנראית סוף הדרך.יצאה בגובה 1 ס"מ!!!!!למה?עשיתי בדיוק לפי המתכון.שנה טובה וחג שמח :lol:
למה? לא יודעת . תכיני כמו שרשום. אין לי פתרונות אחרים.
שנה טובה ובהצלחה בהמשך.
ושימי לב היטב.
יש דרגות הקצפה במהלך ההכנה. מהלך חשוב ביותר.
אכן הכנתי עפ"י המתכון,כולל רמות ההקצפה השונות.הבלילה בסוף צריכה להיות דלילה או סמיכה?תודה על תשומת הלב.
די סמיכה . תמיד עוגות גבינה צריכות להיות בבלילה סמיכה.
תודה רבה פירגה,אכין שוב…
הכנתי את העוגה יצאה מצויין.
לציפוי הוספתי שמנת מתוקה ופודינק וניל וחלב סוףףףףףףףףף.
תודהההההההההה.
נהדר. תודה על ההמלצה.
שבת שלום פירגה
הכנתי את העוגה ויצא מדהים|!!!!
תודה על התכונים הנפלאים
רחלי,תהנו חמודה לבריאות
בסד
שלום פירגה,
גיליתי את האתר היפה שלך לפני כמה שבועות…
אני מעיינת בו הרבה, ואני ממש אוהבת רעיונות ומתכונים חדשים לגיוון.
תמיד חיפשתי איזה מתכון קל לעוגת גבינה אפויה, ללא בסיס, סתם ככה משהו טעים עם השוקו …
והנה מצאתי !
העוגה הזאת נהדרת ! ממש טעימה…
בעלי ואני מאוד נהננו…
מן הסתם אחזור עליה שוב ושוב…
תודה לך…
לאוהבת מתכונים חדשים בקר טוב
אני שמחה שגילית את האתר והצטרפת אלי.
תודה על השיתוף וחוות דעתך על המתכון והאתר.
מאחלת לך המשך טעים ומגוון כמו שיש באתר שלי.
לבריאות.
היי פירגה כתבתי לך כמה פעמים לגביי העוגה הגבוהה אני מצפה לתגובה אשמח תתייחסי לשאלתי .
פירגה היקרה אני שמחה מאד להכיר את האתר שלך ואותך הרבה ממליצים ומפרגנים עשיתי את העוגה הזאת פשוטה וטעימה ממש בעלי מאד אהב אותה זאת העוגה שהוא הולך לאכול בחודשים הקרובים :P :P רק שאלה קלה אם אפשר איך אני מונעת מהעוגה "להתפוצץ" ?
לתשובתך אודה מראש …………מיכל
אין לי מושג. תנסי שוב אולי לא תתפוצץ.
מיכל הי, אני שמחה שהצטרפת לאתר שלי. תודה ומאחלת לכם שיהיה טעים כל הזמן.
תודה לך יישר כח
העוגה מעולה ממש! רציתי לשאול האם אני יכולה להכין את העוגה יומיים לפני ההגשה? אם לא האם יש עוגת גבינה אחרת שטובה לכך? תודה
כדאי טרי היא הכי טעימה באותו יום
האתר מקסים, חיפשתי עוגת גבינה, אחותי סיפרה לי על האתר ועל עוגת גבינה מוקצפת , העוגה קלה וטעימה מאוד… אך שאלה: העוגה עלתה נהדר אך לאחר שהוצאתי אותה מהתנור לאט לאט היא ירדה, מה עשיתי לא נכון?? אך למרות שעלתה היא לא בצקית וטעימה מאוד… אודה לתשובתך :lol:
לא "קיפלת" נכון. בקיפול נכון העוגה נשארת גבוהה.
בהצלחה להבא.
בס"ד
פירגה ערב טוב
הכנתי את העוגה יצאה טובה אבל לא כמו בתמונה .
לא נורא העיקר טעימה מאוד .
כרגיל כמו כל המתכונים שלך .
תודה וישר כח . :P :P :P :lol:
בס"ד
פירגה צהריים טובים .
אחרי לילה במקרר
העוגה נהייתה עוד יותר טעימה , יציבה , בקיצור מ…ע…ו…ל…ה.
תודה ושוב ישר כח על המתכונים הנפלאים .
שריתה :P :lol: :lol: :lol:
שריתה,אני רואה שהצליח לך.
תמיד עוגת גבינה טעימה יותר למחרת.
בריאות ואהבה.
היי פירה,
לא צריך לכבות את התנור ולהשאיר אותה לפחות שעה.? כדי למנוע נחיתה של העוגה?
זה נראה מגרה מידי מה יהיה עם הדיאטה?? ;)
לא צריך לקפל את הקצף לבלילה?אם אקפל זה יצא יותר אורירי? :lol:
הי,לא, גם לא כתבתי להשאיר.,בקיצור,להכין ב ד י ו ק כמו שרשמתי.
עוגה טעימה וקלה להכנה.
אכן, לאחר צינון של כמה שעות – הכי טעימה.
תודה על התגובה אודי
טובה,איפה כתבת? אני לא מוצאת כלום.
כנסי למתכון ראי את התגובות. כתבי את התגובה שלך אחרונה בשורה אחרי כל התגובות שכבר קיימות.
:x