המצרכים בקערה:
4 כפות גבינה רכה כמו למשל סקי 5%
2 ביצים טרופות במזלג
1/4 כוס מיץ תפוזים
3/4 כוס שמן רצוי קנולה
1/4 1 כוסות סוכר
1/2 2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
תפוח עץ מקולף חתוך קוביות
כוס פירות יבשים קצוצים קטן
אפשר להוסיף כף ליקר מכל סוג – אפשר במקום גרודת לימון
אופן ההכנה:
לערבב.
לאפות בתנור שחומם מראש ל-175 כ-45 דקות או עד שקיסם יוצא יבש
להגיש עם אבקת סוכר גלידה או סירופים למיניהם.
מתאים ל-2 תבניות אינגליש קייק – למלא 1/2 גובה. או תבנית 24 עגולה.
תהנו
את התמונות הבאות הכינה וצילמה: שריתב – ש712 תודה לשרית המדהימה על היצירתיות שבצילומים שלה.שלא ייגמר לעולם.
שלום פירגה,
לפי התמונה העוגה נאפית בתבנית אינגליש קייק.האםהכמות מספיקה לתבנית אית או יותר?
שבת שלום וסוף שבוע נעים
ל-2 . למלא רק 1/2 בכל תבנית.
בהצלחה וסוף שבוע נפלא גם לך.
פירגה צהריים טובים, מה שלומך? כבר הכנתי את העוגות הן בתנור וזה מריח נפלא איזה שילוב מדהים!!! אני אעדכן אותך איך יצא ובנתיים להתראות ושתהיה לך שבת קסומה!!! באהבה, נטלי קורן : :twisted: )
שבת נפלאה וטעימה.
אופס… בטעות יצא לי פרצוף כזה …. קבלי :lol: :lol:
נראת חבל"ז
שבת נפלאה!
שבת שלום וטעימה אילניתי.
פירגה שבת שלום!
נשמע מדהים, אפשר לוותר על הגבינה או לשים משהו אחר?
וכל זאת בכדי שהעוגה לא תהייה חלבית.
תודה
נא לעבור לעוגה אחרת שיש באתר. יש קטגוריה עוגות פרווה.כולן מדהימות.
בוקר טוב
העוגה נראית סוף…
תפוח עץ אחד מספיק?
אחד ולא יותר.
האם אפשר לקחת סיכון להמיר את זה לתרכיז של סוכלרוז ללא סוכר בקיצור אותו כמות של כוס ורבע לסוכרזית לא בשקיות
לא יודעת.
שבת שלום לך יקירתי הדיאבטית
כן בהחלט אפשר למיר לסוכרלוז אבל: החישוב הוא 1.5 סוכרלוז לכל 1 מידה של סוכר
לכל שאלה נוספת
מיקי
עוד שאלה זה לא ניראה דחוס מידיי 21/2 קמח אין אפשרות פחות
לא יודעת
2.5 כוסות קמח הן שוות ערך ל: 300 גרם קמח. כך שזה ממש לא דחוס מידי!!!!!!!!!!!
מיקי
תודה רב ה
נראה טעים!
עוגה נפלאה!!!!!!!!!!!!
תודה רבה והמשך קסום.
מיקי
תודה רבה.מקווה שהתגובה אחרי ההכנה והטעימה?
ב…..ר……ו……..ר………!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
תודה רבה.עכשיו אני רגועה.חהחהחהחהחה
חיבוק ליום נפלא.
פירגה יפתי
את אלופה ללא עוררין!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
המשך שבוע נפלא וכמובן עם מלא הטנא מתכונים טעימים!!!!!!!!!
שלך
מיקי
מיקי יקירי
תודה ענקית והמשך טעים לכולנו.
שבוע טוב!
נראה מקסים פירגה היקרה עושה משהו מאוד מאוד דומה במאפניס
ושמה מילוי אוכמניות יוצא נפלא ומאוד מרשים.
בהצלחה לכל מי שמנסה.
תודה חנה.תכיני ותהנו.
מרגיש לי טעיםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם
ינוסה בהקדם …….
תודה ,
שבוע טוב יקרה ,
שרית-ב
הי שריתי
מה שלומך ?
שמחתי מאד לקבל פנייך הבקר.
תודה רבה וכרגיל,אשמח לראות את תוצרתך המרהיבה.
שבוע נפלא מחובק ומתוק לך.
פירגה בוקר טוב.
יצא ממש טעים,
תודה רבה ניבה.
ח ן חן ניבה
שבוע טוב.
מתכון קליל ומעולה!
כטה טעימה.
הוספתי חמוציות אדומות ומשמשים יבשים.
תודה :lol:
ריקי,מאד שמחתי לקרוא שהכנת ושאהבתם.
תודה מקרב לב שחזרת לשתף.
היי ושאלה…האם ניתן לוותר על הפירות היבשים והתפוח??אם כן אז מה ניתן לשים במקום?תודה
הגזמת, לא??? הרי זו העוגה.
קחי מרשם אחר לטעמך ותהני.
יש לי שאלה בקשר לכפות-האם אלו כפות גדושות או רגילות? כמה גר' זה יוצא?
כפות גדושות-לא יודעת גרמים.
פירגה צהריים טובים, מה שלומך? חזרתי לעדכן שהעוגה יצאה משגעת!!!! :lol: התחסלה על ידי כל המשפחה טעימה בטירוף!!!! כולם כבר מצפים למתכון הבא חחח … שיהיה לך שבוע מקסים וטעיםםםם … נטלי קורן. ;)
באהבה נטלי.
היי פירגה.
טעים טעים אמרנו פה אחד אני ובעלי.
כל הכבוד לך.
תודה .
אליה,זה נפלא שאהבתם ונפלא ביותר שחזרת לשתף אותי.
תודה מעומק ליבי.
היי העוגה נראית נהדר יש לי רעיונות לשידרוג
למי שלא רוצה פירות יבשים או תפוח ניתן להוסיף
1 אגס מגורר או 1 גזר מגורר עם מעט קינמון (במקום התפוח)
1 כוס אגוזים מעורבים או חצי כוס אגוזים חצי כוס קוקוס פתיתים (במקום פירות יבשים )
אפשרי גם עם האגוזים לגוון בשוקלד צי"פס לבן או חום חצי כוס או שוקולד עם אגוזים מגורר
מקווה שעזרתי
רחלי
הכל כתוב במתכון שלי. שמי שרוצה יכול להוסיף. וכמובן שתפוח מחליף אגס וכו'….
תודה רבה. תמיד טוב שיש עוד רעיונות.
פירגה שלום,
עוגה שהיא ממש הצלחה.
תודה.
היי רציתי לשאול…האם לעוגה יש מרקם של עוגת גבינה…או בעצם מרקם של עוגה בחושה רגילה??אני שואלת את זה בגלל הכמות הקטנה של הגבינה לעומת הכמות הגדולה של הקמח.אשמח לתשובה.תודה
צריך להכין,קשה להסביר.
ברור לי שצריך להכין….מעונינת להכין היום….בגלל לז חשוב לחי לדעת אם יש לעוגה את אותו מרקם רך של עוגת גבינה….
המרקם קצת גבינתי וקצת אחר. שונה מכל עוגה שהכנת.
אחרי שתכיני,תכירי את המרקם. אז בהצלחה ותשתפי אותי אחרי טעימות.
תודה.
פירגוש ,
הכנתי את העוגה , וכמעט שאין כבר עוגה ……..
כמה מפליא , עוגה ב – 5 דקות ואלף טעמים לה ……
הכנתי גבינה בעצמי מ – 4 אשל , ובגבינה זו השתמשתי , הוספתי צימוקים , חמוציות ודובדבנים מסוכרים חצויים , וכמובן תפוח מסוג פינק ליידי . וכהמלצתך בחרתי להוסיף גרירת לימון צהוב גדול וריחני …..
אפיתי ב – 2 תבניות אינגליש קייק בצורת חצי גליל כשהתחתית מחורצת .
לכשהתקררו ציפיתי באבקת סוכר מעורב במיץ לימון סחוט טרי .
העוגה רכה ונימוחה וכ"כ טעימממממממממה וכמעט איננה……….מסוג שכל פרוסה מביאה עוד פרוסה עם רצון עז להמשיך וליישר ………
המון תודות , אהבתי מאוד והשותפים שטעמו והיו שותפים לחווית הטעימה , אהבו ומודים לך ….
קיבלו מתכון וכתובת האתר שלך .
יש לי בעיה עם העלאת תמונות למחשב יכולה מנייד לנייד . שלחתי לנירה'לה ואולי היא תשלח לך מחר .
נ.ב.
כשהייתי צעירה ובתחילת הדרך , היתה עוגה בחושה שהייתי אופה , שהכילה קופסאת גבינה , צימוקים וחבילה מרגרינה …… היום יש לי בעיה עם שימוש במרגרינה , וחמאה אני מתעבת ………. היום אני אופה בדרך כלל רק עם שמן , לכן תודתי לך כפולה ומכופלת , שהשכלת להשתמש בשמן …… ת – ו – ד – ה !
שרית-ב ♥♥♥
שריתי, התמונה הגיע בשלום. צירפתי אותה למתכון.
היא יפהפיה כמו כל התמונות המדהימות שאת שולחת לי ושאני רואה בפורומי האוכל ברחבי הנט.
המשיכי להכין,לצלם,שכולנו נהנה.
תודה וחיבוק מקרב לב.
הי שריתי מתוקה
מה שלומך? כל כך שמחתי לראות אותך הבקר.ממש ממש.
כמובן שהעונג שלי לשמח אותך בעוגה טעימה. את כבר מכירה את הקטגוריה שלי לעוגות בחושות .כל העוגות מוכנות ב- 5 דקות,בחישה וזהו……מגוונות טעמים וצבעים.
לאחרונה רוב העוגות הבחושות שאני מכינה הן עם שמן.
העוגה שכתבת בסוף זו עוגת אינגליש קייק מקורית. גם אני זוכרת אותה מימי ילדותי. יש לי אותה באתר על בסיס שמן.
הנה הקישור אליה: עוגת אינגליש קייק גבינה וצימוקים
http://pirge.co.il/נוסטלגיה/אינגליש-קייק-גבינה-וצימוקים
אשמח מאד לתמונות היפות שלך,ואם לא עכשיו,הרי בוודאי תכיני אותה שוב ותצלמי לי לאתר. אני "מתה" על התמונות היפות שלך. לללא ספק,התמונות הכי יפות ברשת.
חיבוק ליום נפלא ותודה מקרב לב.
ערב טוב פירגה,
ידוע לך אם בקופסא של 250 גרם גבינה יש מספיק עבור 4 כפות גדושות? :?
יש מספיק.
איזה עוגה יאמי…האם ידוע לך באיזו תבנית אפתה שרית?
2 אינגליש קייק.
שלום פירגה יקרה!
לפני כחצי שעה הוצאתי את היוגה מהתנור והיא ניראית נהדר! אפיתי בתבנית פיירקס עגולה בקוטר 25. שמתי אגוזי מלך ושוקולד צ'יפס. תודה ענקית!
תהנו ממנה.
ערב טוב.
שלום פירגה עשיתי את העוגה רק במקום סוכר עשיתי עם כוס -כמו סוכר ויצא מעולה תבורכי שבת שלום
:lol:
מלכה תודה רבה. את כל הבחושות ניתן להמיר לכמו סוכר.
שבת שלום
פירגה יקרה
אפיתי את העוגה אתמול, העוגה פשוט נהדרת. טעימה ועסיסית בדיוק כמו שאני אוהבת.
תודה . ושבת שלום
אביבה,נהדר לקבל עוד ועוד קומפלימנטים לעוגה הזו.
שבת שלום וטעים לכם.
פירגה יקרה,
אפיתי את העוגה והבאתי אותה אתמול למפגש חברתי.רציתי לעדכן אותך ש"זכינו" להמון מחמאות וכמובן שניצלתי את ההזדמנות כדי לספר על האתר הנהדר שלך :lol: :lol: :lol:
רותי תודה לך ולכל החברה שאהבו.
אני מקווה שכולם יכינו מהמטעמים שבאתר ויחזרו לספר לי כמה שזה טעים.
המשך נפלא ביחד ושימשיך להיות טעים לכולם.
פירגה היקרה,
ברצוני להודות לך מקרב לב על האתר המושקע והמתכונים הנפלאים.
בכל הזדמנות הנני ממליצה לחברות ומכרים על האתר.
בזכותך יכולות הבישול והאפייה שלי השתפרו לאין שיעור.
גם את המתכון הנ"ל הכנתי ויצא מעולה, כרגיל!
באהבה והערכה רבה,
אתי
אתי,תודה גדולה על הפצת האתר בקרב מכרייך. תמיד אני אומרת שלא מספיק אנשים נהנים משפע המתכונים וההיצע שיש בו.
אמשיך בנתינה ואהבה לכולכם.
ערב נפלא.
שלום פירגה!
הכנתי השבת את העוגה הזו וגם את עוגת השוקולד הכושית עם הגבינה שלך. קצרתי הצלחה. תמשיכי בפעילותך הברוכה והיצירתית! תודה!
נשמונת,תודה על ההמלצה לעוגה.
שבוע נפלא לך.
פירגה יקרה.
הכנתי את העוגה. היא בדיוק מה שבעלי אוהב לקפה של בוקר. כפירות יבשים השתמשתי בקוביות של פפיה ללא צבע ודלות בסוכר, מחנות התבלינים ברכסים. (אני מהצפון). יצאה עוגה מעולה!.
שוב תודה על היצירתיות וההשקעה. על כך שאת נדיבה כל כך במתכונים ומרעננת את המטבח שלי!
סוף שבוע חמים ונעים
תודה לילה,רק עכשיו אני רואה את המחמאות על העוגה שהכנת.
מאחלת לשתינו המשך ביחד ונפלא ובעיקר טעים.
העוגה נראית נפלא. תודה על המתכון והתמונות הנפלאות, הן שלך והן של שרית. :lol:
נירה
באהבה נירוש.
תודה על המחמאות והפירגון.
:lol:
:lol:
אפיתי אותה הערב עם שזיפים מיובשים וגרידת תפוז. יצאה ממש טובה! בפעם הבאה אפחית מכמות הסוכר. תודה לך פירגה על עוד מתכון מעולה!
נשמונת ערב טוב
תמיד אפשר לשחק עם כמויות סוכר במאפים. כל אחד ישים לטעמו.
תמשיכי להכין ולהנות בדיוק כמוני ;) :lol:
תודה חמודה
מתכון מעולה, אני שמתי כוס מיץ תפוזים והוספתי גבינה והפחתתי מכמות הסוכר. נהדר