d790d795d7a8d796 d7a2d79d d791d7a9d7a8 d790d795d7a8 - אורז ובשר טחון - תבשיל בסיר

אורז ובשר טחון – תבשיל בסיר

עם בשר אורי - אורז ובשר טחון - תבשיל בסיר

נכדתי אור כבר מבשלת לבני ביתה האהובים אוכל טעים.
היא כתבה לי את המתכון וצילמה את התמונה. מזכיר אוכל פרסי טיפוסי .

המצרכים:
2 תפוחי אדמה מקולפים פרוסים דק
5 כפות שמן לכל הטיגונים
2 בצלים קצוצים דק
גזר מקולף מגורר גס
1/2 1 כוסות כרוב ירוק קצוץ דק
1/2 קילו בשר בקר
2 כוסות אורז פרסי
2 שיני שום קצוצות
1/2 כוס כוסברה קצוצה
מלח , פפריקה,כמון,כורכום,פלפל שחור
1/2 2 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:
מטגנים את תפוחי האדמה משני הצדדים ומוציאים לצלחת על ניר סופג
מטגנים את הירקות עד להזהבה ומוציאים לקערה.
מטגנים את הבשר הטחון בהקפצה לפירורים שחומים ומוציאים לקערה נוספת.
מסדרים בתחתית הסיר את תפוחי האדמה המטוגנים
מערבבים את האורז עם הבשר והירקות ומסדרים מעל לתפוחי האדמה
מוסיפים המים ,התבלינים , עשבי תיבול.
מרתיחים וטועמים.משפרים. מבשלים כ-30 דקות על להבה הכי קטנה בסיר מכוסה.
בודקים שהאורז מוכן ומכסים את הסיר במגבת. אם האורז עדיין קשה,מוסיפים עוד קצת מים רותחים וממשיכים לבשל.
תהנו

75 תגובות על “אורז ובשר טחון – תבשיל בסיר

    • באהבה. אוהבת לשתף אפילו במתכונים קלים במיוחד. שיהיה לדורות הבאים לכל הבשלניות המתחילות.
      שכולם יצליחו,אמן.

  1. פירגה כל הכבוד הראש היהודי אכן מוציא לנו פטנטים !!!!! נראה מעדן פיגוזי ;)

    מה גם שאפשר להכין גם משאריות של אורז ובשר שנותרו ממש רעיון :|

    תודה פירגוש היקרה על המתכונים !!!! :P

  2. על פי המתכון אני מבינה שהתפוח לא נפל רחוק מהעץ. :lol:
    תהני מדור ההמשך בבריאות .
    כל הכבוד לאור! smile

  3. בוקר-טוב..
    ניראה מעולה !!
    כבר התקשרתי לאמא שלי שתפשיר בשר טחון שאני אכין לצהריים…

  4. הי פירגה

    מקבלים באהבה את נכדתך אור המוכשרת.
    אני מפחד שמא האורז ידבק לסיר אני נוהגת להשרות את האורז עם מלח ולשטוף. אח"כ מבשלת אותו כמו פסטה אל דנטה ואז מצרפת את כל יתר המרכיבים מערבבת ומאדה 40 דקות על אש קטנה. יוצא מצויין.

    לכמה מנות מספיק המתכון, ומה הטיפ שלא יידבק אם אני עושה בגרסה שלך?

    תודה רבה לך

    • הי פנינית
      תודה רבה.
      לא שמעתי על הדרך שלך. מיותר לדעתי.
      האורז לא נדבק. מנות זו בעיה יש כאלה שיכולים לאכול 1/2 סיר.
      בהצלחה.

  5. פירגה בןקר טוב!

    כל הכבוד לנכדה, וכל הכבוד לסבתא הגאה!
    יש לה סיכוי , למאסטר שף הבא.
    בהצלחה :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

    • חנה בקר טוב
      בהחלט כולי גאוה.
      גם הקטנה בת 5 כבר אופה ומבשלת איתי ורוצה להיות שפית.חהחהחהחהחה.
      תודה.

  6. פירגה יקרה!
    בכל פעם שאת מזכירה את נכדייך האהובים הלב מתרחב smile
    כל הכבוד להם!!!
    אכין לסופ"ש ואז אעדכן, בטוחה שיצא נפלא… :P
    המשך יום טוב,
    שי לי

  7. פירגה שלום
    איפה תפוחי האדמה בתמונה?לא אמורים להפוך את הסיר על צלחת בסוף הבישול?

  8. הי,
    מסרי נא תודות לאור, והמון הצלחות בבגרויות ובכל אשר תפנה, אכן הכל בגנים ולאור יש גנים משובחים!!!
    שפע נחת מכל הנכדים!

  9. הכנתי את המתכון של נכדתך אור, אורז ובשר טחון, פשוט מעולה. אני עוקבת אחרי הבלוג שלך ומאוד נהינית. המתכונים ברורים, קלים, ומוצלחים. תבורכי. אגב, זו אני שדיברתי איתך בתיווכה של לאה מר"פ.
    כל טוב, פיה

    • הי פיה
      ערב טוב . אמסור לאור את המחמאה.
      זה מה שנאמר שהעולם קטן.
      אני מודה לך מאד על הפירגון והשיתוף. המשך טעים וביחד.
      פירגה

  10. פירגה-אני נהנית מאוד מהמתכונים שלך!
    בקשר למתכון הנוכחי אפשר גם עם בשר טחון הודו?

    • אני לא מכירה הודו.אין לי כמעט מתכונים עם בשר הודו. אבל הגיונית,אפשר.
      תודה רבה לך.

  11. שלום פירגה
    הכנתי את המעדן הזה והוא נזלל במהירות הבזק יצא מאוד טעים לטעמם של כל הזללנים.
    לאחר מעשה אני חושבת שאפשר לוותר על הטיגון של תפוחי האדמה ולשים מעט שמן ושכבה של תפוחי אדמה ואחר כך את כל היתר וגם נאלצתי להוסיף עוד כוס מיים כי האורז לא התבשל,אני עשיתי בפעם ראשונה כמוך,אנסה פעם נוספת לפי מסכנותי.כל הכבוד טעים מאוד smile

  12. במתכון כתוב בשר בקר ,הכוונה אני מבינה בשר בקר טחון-לא?

    תודה
    יפה

  13. אהובה שלי,
    להיום בצהריים, הכנתי את המעדן הזה וצירפתי תפו"א צלויים בטחינה וסילאן, הילדים טרפו וביקשו שאכין את האורז הזה לערב שבת
    אין כמוך!!!
    שרי- מעריצה שרופה :lol:

    • שרי יקרה,
      כמו שכתבת,מעדן. גם אצלי התלהבו מאד.
      תמשיכי לפנק ולהתפנק.
      לילה טוב עם חיבוק.

  14. שלום פירגה יקרה,
    יש לי שתי שאלות:
    1)האם לדעתךאפשר לעשות את המתכון רק עם כוס אחת של אורז כדי שהבשר יואגש יותר?אם כן,כמה מים את ממליצה לשים?
    2)איך הכי טוב לחמם את התבשיל?
    ולבסוף,אי אפשר בלי מחמאה לנכדתך המוכשרת :lol: :lol: מעניין למי היא דומה ;)

    • רותי, אני לא בעד שינויים שאני לא מכינה.
      מחממים במיקרו.
      תודה על המחמאות לנכדה המקסימה שלי.

  15. היי פירגה..
    איך הופכים את הסיר שהתפוחי אדמה יהיו למעלה ?
    יש שיטה לזה ?

    • יערית הי,

      מיד אחרי הבישול שימי את הסיר על מגבת ס פ ו ג ה במים קרים,תשחררי קצת מהדפנות עם סכין ותהפכי.

  16. לפירגוה שלום אני ניכנסת לאתר שלך לעיתים קרובות ונהנית מאד . מתכונים פשוטים ומעולים שאפשר להכין ביום יום. אין עליך .אתר מקסים שעוזר מאד, דרך האתר והתגובות שלך ממש היתאהבתי בך את אישיות ניפלאה שאין מילים לתאר.כן ירבו כמוך.הרבה בריאות עד 120.אים אפשר לבקש שתשימי תמונה שלך אני מאד סקרנית תודה : : : : : : : :

    • אסתר מקסימה,איזה מחמאות,חהחהחהחהחהחה. אוהבת אותך. העיקר זה שנמשיך להכין מטעמים לכולם ולפנק את כולם,זה הכי חשוב.
      לא שמה תמונה כי אני אנונימית ולא מתפרסמת……….. אבל אני סבתא נחמדה בלונדינית עם עיניים כחולות.חהחהחהחה.
      חיבוק.

  17. פירגה היקרה!
    אין עלייך!!! המתכונים שלך מעולים מדוייקים וטעימים…
    רק שתדעי שכל מתכון שעשיתי מהאתר שלך (ועשיתי המון) יצא מוצלח ומעולה וקוצר מחמאות רבות…
    למדתי ממך הרבה ויש לי עוד המון…

    תודה גדולה מאחת שרוצה לנסות את כל המתכונים שלך…

    • הי אודי,זו פירגה.תודה מקרב לב.
      אני אראה את התגובה הנהדרת לנכדתי היפה והמוכשרת.
      תודה רבה והמשך טעים ביחד כולנו.
      בריאות ואהבה. smile

  18. הי פירגה

    רציתי לדעת כמה זמן יש לטגן את הבשר לפני הבישול?
    לטגן רק עד ההשחמה? בערך 3 דקות? רק כדי שיהפוך מאדום לשחום?
    תודה

  19. הי פירגה
    רציתי לדעת כמה זמן יש לטגן את הבשר לפני הבישול?
    רק עד שהוא משחים? כלומר בערך 5-10 דקות?
    שכן הוא עובר גם בישול…
    תודה מראש מירי

  20. פשוט מצוין!
    (מותר לטעום לפני ליל הסדר ? גם אם לא… טעמתי! )
    שמחתי לגלות את האתר הזה.
    הכנסתי אותו לקישורים המועדפים
    ואני בטוחה שהמתכונים פה יככבו במטבח שלי מעתה.
    תודה!
    איילת

    • איילת הי חמודה
      אני מאחלת לך המשך עשייה ושהכל יצא טעים ומוצלח ושתמיד תוחמאי.
      בברכת חג שמח וטעים לכולכם smile

  21. הי פירגה,
    אני חדשה באתר ולפני שאני מכינה את המתכון של נכדתך אור (גם לי קוראים אורsmile ) רציתי לשאול האם צריך לערבב מידי פעם כששמים את הבשר ביחד עם האורז? אני שואלת כי אני יודעת שאורז לא מערבבים כי אחרת יוצא עיסתי, אבל יש מתכונים עם בשר שזה בסדר שייצא עיסתי וכן מערבבים. מה כאן? מערבבים או לא?

    • אור,כיוון שלא רשום לערבב …..אז לא לערבב.
      בהצלחה והנאה.
      המשך הנאה ושיתוף ביחד smile

  22. תודה רבה פירגה,
    בזכותך הייתה לנו תוספת מאוד מאוד טעימה לארוחת שבת.
    שבת שלום smile

להגיב על חנה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *