אורז חצוף,חגיגי,"גונב" את תשומת הלב מיתר התוספות
מצרכים והכנה:
מכניסים לסיר 4 כפות שמן קנולה
מזהיבים בצל קצוץ ומוסיפים:
2 כוסות אורז יבש
1/2 כוס צימוקים לבנים וכהים
100 גרם שקדים מולבנים או חצויים בלי קליפה
מטגנים כ-2 דקות –או עד להזהבה קלה—-מערבבים כל הזמן שלא יידבק לתחתית הסיר.
מוסיפים 4 כוסות מים רותחים
מעט מלח לטעם
מערבבים
סוגרים במכסה תואם
מבשלים על להבה נמוכה 20 דקות – מכוסה
קישוט: אגוזי קשיו קלויים עם צימוקים.
תהנו
קישור להכנת האורז שלב אחר שלב ע"י אבי שקדי:תכינו ותהנו
בישול האורז או רק אחרי שהוא מוכן?
את כל זה מטגנים בדיוק כמו שכתבתי וממשיכים לפי המתכון
מצרכים והכנה:
מכניסים לסיר 4 כפות שמן קנולה
מזהיבים בצל קצוץ ומוסיפים:
2 כוסות אורז יבש
1/2 כוס צימוקים לבנים וכהים
100 גרם שקדים מולבנים או חצויים בלי קליפה
מטגנים ה כ ל …. כ-2 דקות –או עד להזהבה קלה—-מערבבים כל הזמן שלא יידבק לתחתית הסיר.
נראה טעים אני גם מכינה :lol:
דליוש,בטח שאת מכינה,כמו כולם. האורז מסוג המתכונים שכולם מכינים בעיקר בחגים ובערבי שישי.
חג שמח חיבוקים
היי פירגה
בתמונה זה נראה שיש אגוזי קשיו, האם להוסיף גם את האגוזים האלו? או רק שקדים
כתוב בסוף המתכון למטה……קישוט.
פירגה יקירתי , האם אורז בסמטי הודי יכול להתאים ?
אין בקר אור
אני לא משתמשת באורזים כאלה,אבל…..הגיונית? אפשר עם כל אורז חוץ מריזוטו.
בהצלחה
וחג שמח
לפירגה היקרה.
תודה רבה רבה לך על המתכונים הנפלאים
.בבר
כת שנה טובה לך ולבני משפחתך.
גליה בקר אור
שנה טובה ומתוקה,שנה של בריאות וכל טוב
חג שמח לך ולבני ביתך
גם השנה התוספת הזו תהיה על שולחן החג…
חג שמח פירגה!
תודות ענת, יופי שאהבת ושיתפת.
ושוב,חג שמח ושנה טובה ונפלאה
מכין את האורז כרגיל
מטגן בצל וכשהוא מתחיל להיות חום מוסיף את הצימוקים מערבב כ 2 דקות ואז מוסיף לאורז המוכן ומערבב.
את השקדים המולבנים אני קולה במחבת ללא שמן כ 2-3 דקות ומכניס לאורז עם הצימוקים.
בתאבון ;)
תודה דן
שנה טובה וחג שמח