המתכון שלי הוא נוסטלגי מבית בעלי.
מצרכים:
מחבת עם מכסה תואם
ביצים
חומץ
מים
שום
מלח
פלפל שחור
צנוניות טריות,נענע
אופן הכנה:
במחבת עמוקה מטגנים בשמן שום קצוץ (אנחנו אוהבים הרבה)
כשהשום מזהיב מוסיפים לאט ובעדינות חומץ מהול במים.
בדרך כלל 2-3 כפות חומץ על כוס מים אבל הטעם אישי ואפשר להוסיף עוד חומץ
כשהמים מתחממים מוסיפים ביצים שלמות מפזרים עליהם מלח ופלפל
מערבבים בעזרת כף מסביב לביצים את הנוזלים ועושים מעין מערבולת.
מכסים במכסה ומבשלים עד שהביצים מוכנות.
מגישים עם לחם שחור,צנוניות טריות ונענע
תהנו
מעולה
המתכון חדש לי :lol:
הי דליוש,המגרעת היא שזוללים עם המעדן הזה הרבה לחם. שווה לנסות ולהכיר.
אשמח לדעת מאיזו עדה המתכון ומה השם המקורי שלו.
לילה טוב מיכל,
המתכון מבית הורי בעלי.
אמא של בעלי ז"ל הכינה את המתכון הזה לאבא של בעלי ז"ל, והוא היה מתענג עליו.
היה מסוגל לחסל לחם שחור טרי שלם עם המאכל הזה.
המוצא הוא חלאבי. השם בערבית הוא : באד בחל . (ביצים בחומץ).
מועדים לשמחה