המצרכים וההכנה:
פסטה לפי בחירה מבושלת לפי הוראות היצרן.לסנן ולהוסיף אליה כף שמן זית.לערבב.
לטגן 2 בצלים גדולים קצוצים ב-3 כפות שמן זית ולהזהיב.
להוסיף 3 שיני שום פרוסות ולטגן עם הבצל דקה.
להוסיף חצי קילו בשר טחון ולפורר בעזרת מזלג תוך כדי טיגון
כשהבשר משנה את צבעו והופך פירורים להוסיף לסיר:
1/4 כוס עלי סלרי קצוץ דק
2 כפות פטרוזיליה או כוסברה טרייה קצוצה
לטגן ביחד כמה דקות תוך בחישה.
ולהוסיף:
קילו עגבניות טריות מגוררות ללא הקליפה או קופסת עגבניות כתושות מרוסקות .
בנוסף גם 3 כפות רסק עגבניות
צ'ילי מתוק או חריף או פלפל צ'ומה לשים לב לחריפות ולא חובה
2 כפות קטשופ
כפית סוכר
קורט קינמון
כף פפריקה מתוקה
פלפל שחור
כף גדושה מרק עוף /או מלח
כוס מים רותחים או יותר לפי סמיכות הרוטב.
לערבב ולבשל ביחד כרבע שעה.
לטעום ולשפר טעמים.
ניתן להוסיף עם טיגון הבצל גם:
כוס גזר קצוץ קוביות קטנות
כוס קוביות פלפלים צבעוניים
להגיש עם פסטה, אורז, פתיתים, קוסקוס או "פירה"
תהנו
נשמע נהדר, פירגה.
אימצתי בחום♥
תודה רותי,תספרי אם אהבתם
נראה טעים! מרכיבים מעניינים!
תודה. אנסה.
יום טוב!
בילי,אשמח לשמוע גם את חוות דעתכם אחרי טעימות.בהצלחה
:lol: אחלה מנה לחורף תודה
נירה,אני מקווה שיהיה לכם טעים
באהבה והמשך יום נפלא
יאמי מנה אהובה וטעימה. :lol:
באהבה ותודה
היום זה פעם שניה שאני מכינה את המתכון
המשפחה מאוהבת בו ומבקשת כל הזמן
תודה ;)
תודה מאיה,באהבה ענקית וכיף שכך.
שבת שלום וטעימה לכולכם.
מתכון נפלא נכנס למועדפים..
תודה פירגה :lol:
סמי,יופי,אהבתי את התגובה הנהדרת. תודה.