dscf8188 - עוף ותפוחי אדמה בקדירת חרס

עוף ותפוחי אדמה בקדירת חרס

DSCF8188 - עוף ותפוחי אדמה בקדירת חרסקדרה בהרמוניה של עוף ותפוחי אדמה , אפוי בתנור לארוחת ערב שבת.

מצרכים:
6 ירכיים גדולים בלי עור
6 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לפרוסות
בטטה גדולה מקולפת חתוכה לפרוסות
2 בצלים מקולפים פרוסים דק
2 עגבניות פרוסות דק
4 גבעולי כוסברה או פטרוזיליה – שלמים
כ-10 שיני שום נקיים ופרוסים.

תבלינים בקערה עמוקה :
כף פפריקה מתוקה
כף תבלין סטיק
כף ראס אל חנות / בהראט
כף וחצי גריל עוף
כף אבקת מרק עוף למעוניינים בלבד
1/2 כף כמון
1/4 כפית קינמון
1/2 כוס שמן זית
1/4 כוס מים רותחים
1/4 כפית מלח,1/4 כפית פלפל שחור
לערבב . אני טועמת ומשפרת אם צריך. מי שאוהב מתקתק יוסיף 1/4 כוס סילאן.

הכנת הקדירה:
למטה תפוחי אדמה ובטטה
לקחת כ-2 כפות מהתיבול ולצקת על תפוחי האדמה והבטטה ולערבב היטב שיתכסו בתבלינים.
לקחת כל ירך ולעסות עם התבלינים שבקערה ולהניח מעל לירקות שבקדירה
מעל לכל לפזר פרוסות בצל , פרוסות עגבניות ופרוסות שום.
לצקת מלמעלה את יתר התבלינים שבקערה.
לצקת ע ו ד 1/4 כוס מים רותחים מאחת הפינות ,ממש מהפינה לא מעל.
לכסות את הקדירה במכסה ת ו א ם. .
לחמם את התנור לחום 200 מעלות ולאפות 1/2 2 שעות
כחצי שעה לפני הארוחה מכינים אורז לבן
מסירים מכסה ומרטיבים את החלק העליון בהרבה מהרוטב.
אופים בלי מכסה בחום 170 כ-10 דקות שכל העסק ישחים ויפיץ ניחוחות משגעים.
מגישים את העוף עם הרוטב והירקות מעל לאורז.
תהנו.

43 תגובות על “עוף ותפוחי אדמה בקדירת חרס

  1. שבת שלום פירגה
    נקרא מעולה
    האם זה יצא יבש אם אשתמש ב"פרפר" של חזה?
    איזה תבלין סטיק את משתמשת?
    smile

    • רותי,ערב טוב
      זה יוצא מאד עסיסי ועם רוטב,אבל פרפר חזה צריך לאכול מיד בתום הבישול אחרת יתיבש.
      תבלין סטיק אני קונה בחנויות מיוחדות לתבלינים ולא בסופר. התחלתי לשים את התבלין הזה כמעט בכל תבשיל של בשר ויוצא נהדר.
      smile

      • גם תבלין לסטק שנמכר בסופרים באריזה או בשקית מוצלח מאד כמו של תבליני מיימון
        אני משתמשת רק בו

  2. המראה של האוכל משגעה ומריח טעים בשבוע הבא אני אבשל וחוץ מזה כל המתכונים שלך מדהימים יישר כוחך לילה טוב

  3. פירגה שבת שלום! האם את משרה את כלי החרס והמכסה שלו במים לחצי שעה לפני הכנת התבשיל?

  4. פירגה יקרה/ חברה ממש מעדן , הבשר ממש נמס אפשר למרוח אותו, תמהרו להכיו.
    יש לי שאלה מה עלי לעשות כדי שתפוחי האדמה והבטטות לא ידבקו לתחתית?

    בקשה נוספת שלא שייכת לארוחה אבל אני מנסה להיעזר בך
    טעמתי עוגת שוקולד בחושה פראלין של מאפיית בראון בתל אביב
    האם יש לך אפשרות להשיג את המתכון? פשוט טעים ברמות.
    שבת שלום ותודה על המתכונים המופלאים שלך
    לאה קליין

    • לאה,תמרחי את התחתית עם טחינה גולמית במקום שמן.

      רוני ונציה מגישה מתכון לעוגת שוקולד פראלין המשלבת שוקולד עם אגוזי לוז, מחית פרלין וליקר פרנג'ליקו. אישית ומקסימה, עם מרקם רך ונמס, לא דחוסה וכבדה מדי, וגם לא אוורירית מדי
      רוני ונציה פורסם: 21.06.09 , 11:21

      עוגת שוקולד פראלין
      המרכיבים ‭12)‬ מנות):
      275 גרם שוקולד מריר משובח ‭53%)‬ קקאו‭,(‬ קצוץ
      100 גרם אגוזי לוז קלויים וקלופים
      3 כפות ‭20)‬ גרם) אבקת סוכר
      ‭1/4‬ כוס ‭25)‬ גרם) אבקת קקאו משובח (רצוי הולנדי)
      175 גרם חמאה רכה
      ‭1/2‬ כוס ועוד 3 כפות ‭140)‬ גרם) סוכר
      ‭1/3‬ כוס מחית פראלין (בחנויות מתמחות)
      6 ביצים, מופרדות
      2 כפיות ליקר פרנג'ליקו
      2 כפיות תמצית וניל טהור

      הכלים: 12 תבניות נייר חומות בקוטר 6 ס"מ (בחנויות מתמחות)

      (צילום: רונן מנגן)

      אופן ההכנה:
      מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך ‭160)‬ מעלות).
      בקערת מתכת בינונית ממיסים את השוקולד מעל לסיר עם אדים. מסירים מהאש ומניחים בצד עד שהתערובת הופכת לפושרת.
      במכל מעבד מזון שמים את האגוזים עם אבקת הסוכר והקקאו ומעבדים בכמה תנועות קצובות עד לקבלת אבקה עדינה (יש להיזהר מעיבוד יתר שיהפוך את התערובת למחית).
      בקערת מיקסר מקציפים את החמאה עם ‭1/2‬ כוס הסוכר עד לקבלת תערובת קלילה ואוורירית. מוסיפים פנימה את מחית הפראלין ומערבלים היטב. מוסיפים את החלמונים בזה אחר זה ומקציפים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים את הפרנג'ליקו ואת הווניל, ולאחר מכן מוסיפים את השוקולד המומס. מקפלים פנימה את תערובת אבקת האגוזים.
      בקערת מיקסר אחרת מקציפים את החלבונים לקצף רך. מוסיפים בהדרגה את שלוש כפות הסוכר שנותרו וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב וגמיש. מערבבים שליש מכמות הקצף לתערובת העוגה, ולאחר מכן מקפלים את הקצף שנותר.
      מניחים את תבניות הנייר מעל לתבנית אפייה שטוחה ויוצקים את התערובת לתוכן, עד לשני שלישים מגובהן. אופים ‭15-14‬ או עד שהעוגות תופחות, פניהן יבשים עם סדקים מעליהם. מצננים את התבניות צינון מלא מעל לרשת. מעבירים אותן למגש, בתבניות הנייר, מכסים ומניחים במקרר עד לייצוב. מגישים בתבניות הנייר בטמפרטורת החדר עם כדור גלידה וניל או קצפת ליד

  5. הכוונה היתה כמובן לתבשיל הקדרה עם העוף ותפוחי האדמה
    תודה לאה קליין

  6. פירגה תודה על תשובתך.
    את יכולה לומר לי בדיוק איזה תבלין לבקש? פשוט לבקש בחנות תבלין סטיק?
    סליחה על ההפרעה
    רותי

  7. פריגה
    בוקר טוב, ממש מתכון מנצח לחורף קריר
    האם אפשר להכין בסיר ברזל במקום בחרס.

    יום נפלא smile

    • ענת,אני שמחה שאהבת.
      כל סיר מתאים.האיכות טעימה יותר בחרס.
      בהצלחה והנאה
      שבוע טעים ונפלא לכם.

  8. פירגה יקרה תודה רבה
    האם אפשר לאפות את הען\וגה של רוני ונציה בתבניות אינגליש קיי
    כמה זמן אפיה באינגליש קייק או עוגה עגולה?
    האם אפשר להחליף ליקר פרנגליקו במשהו אחר?
    תודה רבה שבוע ניפלא וחם
    לאה קליין

    • בכיף, לאה
      לגבי אינגליש קייק אני לא בטוחה בכלל. צריך לנסות.
      ליקר זה שאלת טעים אישי ואת יכולה להחליף למה שנראה לך טעים ומשתלב.
      שבוע נפלא ובהצלחה.

  9. אם אכין את המתכון ה"מגרה" הזה, בסיר או בתבנית אחרת, יהיה הבדל רציני בטעם?

  10. ושוב אני בעניין קדירת החרס, אני מעוניינת לקנות אחד כזה, האם יש גודל שאני צריכה לבקש, או שיש גודל אחיד?, אם תוכלי לענות לי במהרה כדי שאוכל לקנות, אודה לך מאוד

    • חגית שלום,
      אני לא מכירה מה הולך היום בסירים האלה.שלי ישן.
      אבל תקני מה שאת רוצה ותמיד אפשר להכין רק חצי סיר.
      שבת שלום

    • חגית שלום וברכה,
      יש כמה גדלים של סיר חרס, אולי רק 2 גדלים.
      תקני אחד שיתאים לכמות האנשים בבית.
      בהצלחה!
      רותי

  11. פירגה שלום
    אנחנו לא כ"כ אוהבים לשלב עגבניות בתבשילים, האם במתכון הזה עגבניות זה קריטי, ייצא טעים גם בלי?

    תודה

  12. שלום פירגה.
    נראה מתכון מיוחד. אפשר לאפות בתבנית חד פעמית מכוסה בניר כסף?
    תודה רבה

    • אסתר,כן,
      רק שהייתי מבשלת חצי בישול את הירקות הקשים לפני האפייה, כדי למנוע הפתעות.

  13. היי פירגה מתכון מעולה שנהפך למתכון קבוע אצלנו בשבתות (אחת לשבועיים) אני משנה את התיבול שמה רק 2 כפות פפריקה מלח פלפל אבקת מרק, כפית סילאן , 5 כפות שמן, 5 תפוחי אדמה בלי בטטה ובלי עגבניות . מעולה ומומלץ

  14. היי פירגה שכחתי לשאול מדוע הבצל תמיד נשרף לי אולי צריך לשים אותו על תפוחי האדמה ולא על העוף ? ולמה הוא משמש בכלל לטעם ? להוספת נוזלים ? שבוע נעים

  15. הרבה שנים הסיר שלי עמד מיותם ,
    נדמה לי שלפני שימוש צריך להשרות אותו במים
    מי תזכיר לי ?
    הסיר שלי אובלי , חרס בחוץ קרמי בפנים
    תודה

    • הי ריקי,זה מה שאני עושה ליתר ביטחון. זה לא מזיק.
      לא ראיתי את ההערה הזו.
      בהצלחה smile

  16. תודה על מתכון מעולה! החלפתי תבלין לסטייק בגריל עוף ואבקת מרק בחווייג׳ למרק, סתם כי זה מה שהיה לי, שמתי חצי מכמות השמן וכפול כמות המים. לא כתוב מתי לשים את הפטרוזילה אז פשוט שמתי מעל העוף ומתחת לבצל והעגבניה. לצורך ההשחמה העברתי לתבנית גדולה, כדי שהכל יקבל מכת חום. המתכון הצליח להתמודד עם כל השינויים והכל יצא מאוד מאוד טעים.

להגיב על ריקי לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *