קונים קמח מוכן עם שמרים והמיקסר עושה את העבודה .
המתכון על גב האריזה.
מצרכים:
2 תבניות אינגליש קייק משומנות
1/4 3 כוסות קמח שמרים לעוגות
150 גרם חמאה רכה מומסת
2 חלמונים (שומרים את החלבון לציפוי)
1/4 כוס כמו סוכר
1/2 כפית שטוחה מלח
1/4 1 כוסות מים או חלב פושרים (שמתי קצת פחות לפי הצורך…)
למלית: כל ממרח ללא סוכר לפי טעמכם.
אופן הכנה:
שמים במיקסר את כל המצרכים חוץ מהמלח ומערבלים לבצק חלק
מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד לקבלת כדור גמיש ונעים למגע.
לכסות את הקערה במגבת למשך 1/2 1 שעות.
לקמח את הידיים ולשלוף את הבצק לשיש מקומח.
לחלק את הבצק ל-2
לרדד למלבן גדול ולמרוח את המלית על פני כ ל המלבן ולגלגל לכרוכית.
לחתוך את הכרוכית ל-2 לכל האורך ולשזור את שני החלקים זה בזו.
להניח בתבנית אינגליש קייק ולהבריש חלבון. לתת לנוח לחצי שעה.
לאפות בחום 170 מעלות כשעה.
אני אחרי 50 דקות מכסה ברפיון בניר כסף וממשיכה לאפות עוד 10 – 15 דקות.
אחרי שהעוגות מתקררות שומרים אותן בפריזר וכך העוגות נשמרות טריות לאורך זמן.
"טיפים"
אם אין קמח עם שמרים, אפשר לערבב כף מלאה שמרית או שמרים יבשים עם קמח ולהמשיך להכין לפי הרשום.
תהנו
יופי של מתכון. תודה.
מכיוון שאני לא ממש אוהבת להתעסק עם שמרים טריים אשמח אם תוכלי להעלות מתכונים
שמשתמשים בהם עם הקמחים שיש בהם שמרים.
הי נגה
גם אני לא משתמשת בטריים.
אגב, את כל המתכונים שלי ניתן להכין עם הקמח החדש שמכיל כבר שמרים. פשוט לשים את כמות הקמח שרשומה במתכון ו ל א להוסיף שמרים.
כל המתכונים שלי עם שמרים יבשים.
כנסי לראות את המגוון של העוגות שאני מכינה…..
http://pirge.co.il/category/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%99%D7%95%D7%AA/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%95%D7%AA-%D7%A9%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D
יש אפשרות להשתמש במקום חמאה בשמן זית ובמקום הקמח שמרים בקמח מלא?
לא נראה לי
תודה יקירה,
שמרתי במועדפים.
עושה את החיים ואת האפייה קלים יותר. :P
נגה חמדתי,
את לא חייבת לשמור במועדפים.
בדף הראשי באתר בצד שמאל יש את כל הקטגוריות.
פשוט תבחרי מה שאת רוצה ותדפדפי.
כל המתכונים באתר שלי קלים וטעימים מאד.
בהצלחה והמון הנאה
פירגה היקרה אני רוצה עם שמרים יבשים להכין
אז מה עושים .בלי קמח שמרים מוכן
בולגריה יקרה בקר אור
לכמות הקמח שרשומה במתכון תוסיפי כף שמרים יבשים/שמרית ותערבבי.
בהצלחה .
הי פירגה ,איך זה שהעוגות כל כך מוזהבות עם ציפוי חלבון? חשבתי שרק עם חלמון אפשר להשתמש
הי נורית,בשביל הצילום,הברשתי בביצה שלמה. פיזרתי אבקת סוכר שנמסה מיד. ואז צילמתי וזו התוצאה.
:lol:
שלום פירגה
האם אפשר להחליף את החמאה בשמן? :lol: :lol:
עינת ערב טוב,
כך במתכון.לא יודעת.
שלום פירגה,
אני חייה בחול ואין אצלנו שוקולד השחר, האם אפשר להשתמש בנוטלה?
אשמח על תשובה מהירה לפני כניסת השבת בעוד יומיים \
תתודה על כל המתכונים הנהדרים שלך, המשיכי כך, את עושה את משפחתנו מאושרות עם מתכונים שכאלה.
ישר כוח..
שירה,בקר אור לך
נוטלה מצויין.
את יכולה גם להכנס לקטגוריה מליות מתוקות .יש שם עוד אופציות.
לבריאות והמשך טעים ביחד
פירגה שלום
ברצוני לשאול אם ברצוני להקפיא ( לא נחוץ לי לסופ"ש זה} האם כדאי להקפיא לפני האפיה ואז להפשיר ולאפות כשארצה לארח או לאפות ואז להקפיא.
תודה מראש על התשובה
לאה
לאה בכל מקרה יש כמות גדולה להקפאה.
אני אופה,מקררת,חותכת בתוך התבנית למנות ומקפיאה.
כך כל פעם אפשר להוציא את הכמות הנכונה ולא צריך לחמם את הכל.
בהצלחה
קוניאק מגביר את תפיחת בצק השמרים. כדאי?????
נדיה,אני לא יודעת.
תקראי בגוגל.
לילה טוב
הפטנט שלי לממרח ללא סוכר
הוא להמיס נאמר 100 גרם שוקולד לא סוכר עם כף גדולה חמאה או מרגרינה
מעט תמצית וניל
לקרר ואחר כך למרוח
ניתן כמובן לעשות כך עם ריבות.ללא סוכר
פירגה יצא מעולה מעולה
הכנסתי לתוך תבנית שקעים.
וגם 3 תבניות אינגלש קטנים שולחת לך מלא חיבוקים
טרפתי שני שושנים מה עם הדיאטה
:lol:
בולגריה חביבה,
תודה רבה ומלוא הברכות לבריאות טובה.
באהבה,מפירגה
שבת שלום
תודה על המתכון.
לא מצאתי ממרח שוקולד ללא סוכר.
אפשר להכין גם את המילוי עם "כמו סוכר"? (כמובן עם קקאו וחמאה) זה ייצא טעים להחליף הסוכר בכמו סוכר, גם בבצק וגם במילוי?
תודה!
בקר טוב אודליה יקרה, אפשר בהחלט להכין קרם שוקולד עם תחליף סוכר. רק שלא יהיה דליל מדי.
בהצלחה והנאה
חג שמח
גם בבצק ניתן להחליף את הסוכר בתחליף סוכר.