מהבצק הנפלא הזה מכינים סהרונים, כרוכיות, אזני המן ועוד יצירות כיד הדמיון. מתאים להכין מטעמים לפורים.
מצרכים:
1/2 קובית שמרים לחים 25 גרם = כף שמרים יבשים
מיכל שמנת חמוצה = 200 מ"ל – לפרווה שימו מעדן וניל מסויה
200 גרם חמאה רכה
3 חלמונים (אין שימוש לחלבונים)
3/4 כוס סוכר
קורט מלח
1/2 3 כוסות קמח רגיל (הכי הרבה לשים בבצק 4 כוסות קמח ולא יותר)
לציפוי : מערבבים בקערית ביצה טרופה עם מעט שמן , אפשר גם להוסיף כפית דבש.
אופן הכנת הבצק במיקסר/בקערה:
לערבב בקערה את השמרים עם השמנת או מעדן וניל פרווה, עד שיימסו .
להוסיף חמאה רכה ולבחוש. להוסיף חלמונים, סוכר ומלח וללוש עם 1/2 3 כוסות קמח .
הבצק אמור להישאר ד ב י ק
הכי הרבה 4 כוסות קמח . ל א י ו ת ר.
לאסוף את הבצק הדביק ולעטוף אותו בניילון. לשים במקרר ל-3 שעות . אפשר יותר.
הבצק לא תופח אבל חובה לשים במקרר. הוא נראה כמו בצק פריך וכיף להכין איתו מאפים.
הכנת הסהרונים :
לשים שוב את הבצק עם תוספת קמח. מקמחים את השיש.
קורצים כדור בגודל ביצה ג ד ו לה. מרדדים לעיגול קצת עבה בעובי של 4 מ"מ .
שמים בנדיבות מלית (סמיכה) לאורך בשולי העיגול ומגלגלים לכרוכית קטנה
מעגלים את הכרוכית הממולאה לצורת סהרון (חצי ירח) ומהדקים קצוות . מניחים על ניר אפייה עם התפר למטה.
מברישים ביצה ואופים .
הכנת סינרולים במלית גבינה:
מרדדים עלה בעובי 4 מ"מ לצורת מלבן
מורחים מלית גבינה מתוקה ומגלגלים לכרוכית
שמים את הכרוכית במקרר לשעה.
חותכים פרוסות עבות ומניחים כל פרוסה בשכיבה
מברישים ביצה ואופים
אופים בתנור בחום של 175 מעלות כ- 30 דקות.
הבצק מתאים למגוון עוגות אישיות במליות שונות, סינרולים, כיסונים וגם לאזני המן.
כל מלית תתאים בתנאי שתהיה סמיכה.
מלית גבינה ועוד מליות תמצאו בקטגוריה : מליות מתוקות
תהנו
נפלאאא
פורים שמח
פורים שמח גם לך דליוש
פורים שמח!
בדיוק לזה חיכיתי, גיוון לבצק הלבן הנפלא שלך. המון תודות!!!
בכיף מליסנדה.לבריאות.
האם אפשר להחליף מרגרינה בשמן?
יש באתר בצקים וגם שמרים על בסיס שמן. לא זה.
שלום! אם הבצק לא אמור לתפוח מה תפקידו של השמרים בדיוק! אודה לך על ההתיחסות
דורי,לא כל בצק שמרים אמור לתפוח.
מעולה …
תודה על הטעימות.
תודה רבה לינדוש.
אתמול הכנתי עם הנכדה.יצאו 1/2 2 תבניות גדולות של מאפים טעימים להפליא.
יום נפלא לך.
פירגה שלום. הכנתי מלית פרג לאוזני המן והמלית התקשתה לאחר שהתקררה. כיצד ניתן לרכך את המלית חזרה. אודה לתשובתך. בתיה
בתיה שלום
שימי את הפרג הקשה בסיר.. אפשר להוסיף כף גדושה חמאה או ריבה טובה.
תוסיפי 1/2 כוס מים ותערבבי. במידה וחסר מים תוסיפי עוד קצת.לערבב על להבה קטנה עד שהפרג רך.
האם יש במלית כבר דבש? סילאן? סוכר? תבלינים ותוספות?
כרגיל מתכון מעולה!
חג שמח לך ולמשפחתך!!!
חג שמח אלה לך ולמשפחתך.
חג עליז וטעים.
היי פירגה. האם ניתן להפוך את הבצק מחלבי לפרווה?
תודה וחג פורים שמח.
מיטל,אולי יש תחליף סויה לשמנת.תבררי בסופר.
אם לא, תכיני עם שמנת לבישול פרווה.
חג שמח
חג פורים שמייח לך ולמשפחתך
חג שמח לורית,לך ולבני ביתך
למרוח ביצה גם על אוזני המן והאם הבצק יוצא לאחר האפיה רך כמו שבצק שמרים יוצא או פריך? תודה
ריקה ערב טוב.
אני לא מרחתי ביצה אבל אפשר.
הבצק יוצא כמו בצק שמרים . בצק רך אבל לא עבה.
האם המאפים מהבצק הזה מתאימים להקפאה ?
בצק נהדר ויש הרבה מליות לבחור. גם מלוח וגם מתוק. פיתרון לפורים הקרוב. האתר והמתכונים שתמיד עובדים והכול ברוחב לב ובנדיבות. תודה!
בקר טוב,
זה באמת אחד הבצקים הטעימים שלי. אפשר להכין ממנו לא רק אזני המן אלא גם מאפים אישיים וכרוכיות ועוד מאפים כיד הדמיון.
תכינו ותהנו.חג שמח