מצרכים לפי הסדר הרשום:
קערה ג ד ו ל ה:
קילו קמח מנופה
כף שמרים יבשים
מערבבים ומוסיפים:
1/2 כוס או יותר אגוזים קצוצים
1/2 1 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
מערבבים ומוסיפים את הרטובים:
1/2 כוס שמן זית
ביצה שלמה
3-4 כוסות מים פ ו ש ר י ם
אני שמתי תוך כדי לישה 3 כוסות מים וזה הספיק לי
הבצק יצא לי טיפונת ד ב י ק אבל נפרד מדפנות הקערה.
לשתי הרבה זמן בידיים,חילקתי ל-2 חלקים שווים
שימנתי היטב 2 תבניות ככר (אינגליש-קייק) עד למעלה.
יצקתי לכל תבנית מחצית עיסה ושמתי בצד ל ה ת פ ח ה
אחרי 3 שעות הבצק הכפיל נפח. (שימו לב אולי אצלכם יהיה מהר יותר).
הברשתי ביצה , נוספת כמובן מזו שרשומה במתכון ופיזרתי הרבה שומשום .
אפיה בתנור שחומם מ ר א ש לחום 180 מעלות ל-25 דקות. אצלי זה נאפה בדיוק בזמן הזה.
בתום 25 דקות כדאי לנעוץ בלחם לפחות ב-2 מקומות סכין חדה , ממש עד לקרקעית ולראות שהוא אפוי היטב.
"טיפ" שווה: כדי לשמור על הטריות והארומתיות חיתכו את הלחם לחצאים,ניילנו ושימרו בהקפאה עד לארוחה הבאה.
תהנו
בוקר טוב
כבר הריח באפי שאלונת האם במקום האגוזים
אפשר לשים זיתים?
תודה ושבוע טוב :lol:
לאה בקר טוב
את יכולה להכין עם כל טעמי הלחם שיש בשוק. גם להוסיף תבלינים/תוספות.שימי לב לכמות הסוכר,ובהתאם תורידי.
שבוע נפלא
שבת שלום פירגה..
אם אשתמש בתבניות אינגליש חד פעמיות יהיה טוב? ומכיוון שזה קילו קמח כמב תבניות צריך, משהו כמו 4 או 5? תודה פירגה.. :lol:
סוזן הי,כתוב שהכמות ל-2 תבניות ככר.
פשוט תכניסי 1/2 גובה בצק לתבניות ותראי כמה תבניות צריך.
שבת שלום
שבוע טוב פירגה
אפשר להכין מקמח כוסמין?
ציפי,אם בד"כ מכינים לחם עם קמח כוסמין,אז גם את זה אפשר.
הי פירגה
אפשר לא להוסיף את הביצה בבצק ? , אגב מה היא תורמת?.
אם רוצים להוסיף קמח מלא או שיפון באיזה יחס כדאי עם הקמח הלבן?
תודה על כל המתכונים היצירתיים והמוצלחים שלך.ישר כוח!
נוי,צריך להכין כפי שרשום או ללכת על מתכון אחר.אולי טבעוני?
קמח מלא לא יוצא טוב וחובה לשדך אותו עם קמח רגיל לפחות חצי חצי.
לבריאות ובהנאה
נראה נפלא!
בשמחה דליוש
היי!
ניסיתי יצא מעולה!
ראיתי שהתיחסת למתכון של פוקסי לעונת שושני תמרים.
נראה מרשים וטעים-האם לדעתך הסירופ מספיק ל 2 העוגות?
כל טוב לך!!!
הי אלה. תודה על המחמאות ללחם אגוזים.
על איזה מתכון מדובר (של פוקסי)
מתכון של פוקסי?
שלחי קישור.
תודה
תודה על ההתיחסות המהירה.
מדובר במתכון של עווגת שמרים שושנים במילוי ממרח תמרים
ראיתי שהתיחסת שם לכתבה.
תודה !
הי אלה
אני חייבת קישור למתכון.ניסיתי לחפש ומצאתי כמה מתכונים של עוגות שושנים.
יש קישור?
המתכון בפורום המתכונים של תפוז מאתמול.
שוב תודה !
את 10!!
הי אלה,אני כמובן אמשיך לענות על כל שאלה/קושיה מתוך המתכונים שבאתר שלי.
כנראה המתכון המדובר ל א שלי.
כששואלים שאלה או נותנים מחמאה כותבים אותה בתגובות שבמתכון, אחרי כל התגובות הקיימות,בסוף.
המשך עשייה משובחת וטעימה ובעיקר ביח ד
בוקר טוב,
תוכלי להסביר למה הכוונה לשים לב לכמות הסוכר ובהתאם להוריד בתגובה מספר 1?
תודה רבה ויום נעים
בקר אור תירנית
כמובן שאם מכינים לחם מלוח עם תוספות מלוחות מורידים את כמות הסוכר. שמים למשל כפית.
בהצלחה