מתאים לניצול חלמונים או חלבונים שנשאר לכם ממאפים/בישולים.
חשוב לדעת: משלבים גז ותנור לכן צריך מחבת מתאימה.
מצרכים:
ביצים לפי מספר האנשים שאתם רוצים לפנק
רוטב צ'ילי ( כפית על כל ביצה) המרה:קטשופ/עגבניות מרוסקות/רסק עגבניות.
מלח ופלפל שחור
גבינה צהובה מגוררת (כף וחצי על כל ביצה)
לקישוט:
עגבניות שרי חצויות
זיתים שחורים וירוקים – לגלען ולחתוך.
תירס
טבעות בצל דקות לא מטוגנות.
פטריות שמפיניון
טונה סחוטה משמן (כמה שרוצים)
עוד קצת גבינה צהובה
זעתר/אורגנו /מלח /פלפל.
אופן הכנה:
טורפים את הביצים עם רוטב צ'ילי ותבלינים ומוסיפים על כל ביצה כף מים.
מוסיפים גבינה צהובה ומערבבים.
מחממים במחבת שמן זית ויוצקים את החביתה עם הגבינה בתוכה.
מקשטים את פני החביתה במה שרוצים מתוך ההיצע למעלה
מפזרים עוד קצת גבינה צהובה וזורים זעתר או אורגנו
מבשלים על הגז (להבה בינונית קטנה) כ-5 דקות ומעבירים לתנור בחום 175 ל-25 דקות או עד שהעסק מוכן.
תהנו.
יאמי :lol:
בכיף
נראה מצויין!
פירגה, יופי של טעמים ,ויצירתיות ,
הכנתי בלי גבינה צהובה, ויצא מאוד טעים.
תודה למתכון הנפלא.
שושי יקרה,טוב לדעת שגם בלי הגבינה יוצא טעים.
לבריאות ושבוע נפלא לך
יואו מטריף!!
תודה פירגה,
לא צריך לחכות שיהיו שאריות ביצים, הולכים מראש על המתכון טעים בטירוף!