d7a4d7a9d798d799d793 d791d798d798d794 - פשטידת בטטות וירק

פשטידת בטטות וירק

בטטה - פשטידת בטטות וירק

 

מצרכים:
קילו בטטות כ-6 בינוניות מבושלות עד לריכוך חלקי
2 תפוחי אדמה מבושלים בקליפה
1/4 כוס שמן קנולה
3/4 כוס קמח רגיל
4 ביצים טרופות
2 בצלים קצוצים מטוגנים בחלק מהשמן עד להזהבה
1/2 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
1/2 כוס שמיר טרי קצוץ
5 עלי עירית קצוצה
פפריקה מתוקה
מלח,פלפל שחור
קורט אגוז מוסקט

מי שרוצה פשטידה עשירה חלבית….
ניתן להוסיף גבינות:  חבילה גבינת "טוב-טעם" 250 גרם
200 גרם גבינה מגוררת מסוג קשקבל או צהובה מגוררת אחרת (נהדר עם גבינת פרומעז)

אופן הכנה:
מקלפים את הבטטות ותפוחי האדמה.
את הבטטות חותכים לעיגולים
את תפוחי האדמה פורסים לפרוסות.
מערבבים בעדינות הכל ביחד בקערה גדולה.
לשמן תבנית קפיץ מס' 26
לפזר עליה מעט פירורי לחם
לצקת את הבלילה וליישר.
לאפות בחום 175 כ-40 דקות או עד שמשחים
להגיש ולהנות.

10 תגובות על “פשטידת בטטות וירק

  1. בס"ד
    פירגה ישר כח על כל המתכונים הנהדרים .
    האם יש אפשרות לעשות קטגוריה של פשטידות פרווה ,פשוט יותר קל לחפש , למרות שגם החלביות מעולות .
    בברכה ותודה שרה :P laugh :P laugh :lol: :lol:

    • מיכלי,אפשר בכל תבנית ואחרי שתכיני תראי להתאים את כמות הבלילה לגודל התבנית smile

  2. אני רוצה לעשות כמות לחמישה אנשים ועם גבינת פרומעז אז הכמות שרשומה למעלה מספיקה או שיותר מדי?ועוד משהו את הגבינה פרומעז לגדרד או ככה לחתוך ולהוסיף פרוסות? smile

    • מיכלי הי,הכמות גדולה ומספיקה.
      את הפרומעז תחתכי קטן ותוסיפי.
      בהצלחה smile

  3. שלום,
    לשים את השמן בתוך הבלילה? כמה ואיזה? יש 3/4 שמן רגיל ו1/4 קנולה.
    תודה

    • גילה ערב טוב,לא חשוב איזה שמן . ס"ה צריך כפי שרשום 1/4 כוס.
      מתוך הכמות הזו, תפרישי 2-3 כפות לטיגון הבצלים ואת היתר לבלילה.
      בהצלחה. smile

להגיב על מיכלי לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *