הצלי כבש גם אבי שקדי שהכין לחג ,הסריט ומשתף את כולנו בהנאה.
כנסו להכין ביחד איתו ותהנו.
קשה לי להחליט כל פעם מחדש איזה צלי להכין.הצלי הזה כבש אותנו בסערה . כדי לא לשעמם את בני ביתי, אני כל פעם מוסיפה לסיר משהו קטן ואחר כדי שיהיה מענין וטעים.
תמיד עסיסי,רך כמו חמאה וריח שמתגעגעים אליו.
המצרכים לצלי:
נתח פילה טרי מספר 5 במשקל
נתח פילה טרי מספר 5 במשקל
של 1/2 1 קילו
4 בצלים חצויים ופרוסים
5 שיני שום חצויות
3 כפות שמן
2 כפות סירופ מייפל או סילאן
2 גזרים פרוסים עיגולים
סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות או שלמות
4 בצלים חצויים ופרוסים
5 שיני שום חצויות
3 כפות שמן
2 כפות סירופ מייפל או סילאן
2 גזרים פרוסים עיגולים
סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות או שלמות
מי שלא אוהב פטריות ימיר לערמונים. 3 שקיות של ערמונים בואקום .
רבע שורש סלרי
כוס יין אדום רצוי מרלו
מים רותחים
מלח, טימין, אורגנו, פלפל שחור,הרבה פפריקה מתוקה.
כוס יין אדום רצוי מרלו
מים רותחים
מלח, טימין, אורגנו, פלפל שחור,הרבה פפריקה מתוקה.
אופן ההכנה:
לטגן את הבצל הפרוס בשמן ולהזהיב
להוסיף את הבשר ולטגן מכל הכיוונים עד שישחים . להוציא לקערה.
להוסיף את יתר המרכיבים למעט הפטריות ולערבב כדקה.
להחזיר את הבשר , היין וכוס מים רותחים .להוסיף מים שיכסו כמעט את כל הבשר .
לכסות את הסיר ולהרתיח, להנמיך את האש ולבשל כ-3 שעות. (כולל הערמונים)
במשך הבישול לשפר טעמים. לגלגל את נתח הצלי כל פעם על צד אחר.
מדי פעם לראות אם נגמרו המים ולהוסיף מעט מים רותחים
לטגן את הבצל הפרוס בשמן ולהזהיב
להוסיף את הבשר ולטגן מכל הכיוונים עד שישחים . להוציא לקערה.
להוסיף את יתר המרכיבים למעט הפטריות ולערבב כדקה.
להחזיר את הבשר , היין וכוס מים רותחים .להוסיף מים שיכסו כמעט את כל הבשר .
לכסות את הסיר ולהרתיח, להנמיך את האש ולבשל כ-3 שעות. (כולל הערמונים)
במשך הבישול לשפר טעמים. לגלגל את נתח הצלי כל פעם על צד אחר.
מדי פעם לראות אם נגמרו המים ולהוסיף מעט מים רותחים
לפני סיום הבישול מוסיפים את הפטריות לבישול קצר של 15 דקות. להוציא את הבשר ולצנן מספר שעות במקרר
לחתוך לפרוסות ולהחזיר לרוטב.
לפני הארוחה כדאי להשחים בתנור.
לחתוך לפרוסות ולהחזיר לרוטב.
לפני הארוחה כדאי להשחים בתנור.
"טיפ"
1. כדי לקבל פרוסות יפות ישרות ונאות להגשה,תצננו את גוש הבשר אחרי הבישול למספר שעות במקרר.
בעזרת סכין חדה תפרסו ותחזירו לרוטב.
תהנו
ערב טוב פירגה,
רק רציתי לעדכן שהכנתי את צלי הפילה הזה כאחת ממנות הבשר בליל-הסדר….מראש הכנתי כמות משולשת… יצא מדהים ונהדר, האורחים (22 במספר) ליקקו את האצבעות…. זו הפעם הראשונה שבישלתי נתח של פילה מדומה, ואין מה להגיד – רק בזכותך – אפשר לומר שהצלחתי
תודה רבה
ומועדים לשמחה,
עדי.
היי פירגה,
כיצד בסדיוק את "מטפלת" בבשר? כמה זמן את מטגנת כל צד? מעולם לא הכנתי את הבשר הנ"ל?
האם זה מה שנקרא לסגור את הבשר על מנת שהמיצים יישארו בפנים?
אשמח לקבל כל טיפ וכל הסבר
תודה רבה לך
יאמי את מסובבת ומטגנתאת הבשר עד השחמה מכל הצדדים. זה לוקח כמה דקות.
בדיוק זה מה שנקרא לסגור את הבשר.
בבקשה
היי פירגה,
אני רוצה להכין צלי במשקל קילו וחצי ביום שישי:
1. האם עליי לשלש את כל המרכיבים?
2. האם ניתן להכין לא כנתח שלם אלא חתיכות בגודל של גולש? האם בכלל את ממליצה כחתיכות?
3. האם את הסלרי את חותכת?
4. האם ביכולתך לתת מידות יותר מדוייקות של התיבלון (עיקר הבעייה שלי- אני מתנצלת אך אף פעם אינני יודעת מה חסר :twisted: ). כמו גם, מה זה "הרבה פפריקה"?
5. לא כתוב כאן אך שאלה נוספת שברצוני לשאול ברשותך כמובן- האם תמיד את משתמשת בפפריקה הונגרית או מרוקאית? מהי המועדפת עלייך?
המון המון המון תודות
יאמי
יאמי קבלי תשובות.
הצלי במשקל 1/2 1 קילו כך שהכל בסדר. לא היה כתוב ברור.
את יכולה להכין חתיכות. יוצא מעולה.
את הסלרי לחתוך לקוביות.
2 כפות פפריקה ואני לא משתמשת תמיד בהונגרית או מרוקאית. מעדיפה מרוקאית בשמן. אבל….כל פפריקה טובה.
תמיד טועמים את התבשיל אחרי רתיחה ומשבחים טעמים.
בהצלחה.
את מ-ש-ה-ו פירגה'לה יקרה
תודה רבה לך
כמובן שאעדכן (כמו תמיד… :P )
הי פירגה,
אולי… אולי… את ערה ותעני לי עכשיו
הצלי נימצא כעת על האש. בחרתי להכינו יום לפני.
יש לו עוד כשעה להיות על האש.
מספר שאלות בבקשה:
1. האם לחכות שיתקרר לפני הנכנסתו למקרר?
2. יש טעם דומיננטי של היין, האם להשאיר זאת כך?- שואלת זאת בכדי ליישם את הוראתך "לשפר טעמים" :P
3. האם על השבר להיות רך מאוד בסוף הבישול? האם להכניס מזלג/לטעום
תודה
יאמי יקרה
תקררי לפני הכנסת הצלי למקרר.
אחרי הבישול טעם היין יתפוגג.
על הבשר להיות רך מאד.את יכולה לבדוק עם מזלג.
בבקשה ובהצלחה.
יוהו……………………… איזה כיף!!!
אין לי מילים- אני בשוק שענית לי
תודה רבה לך מקרב לב
לבריאות מתוקה.מקווה שיצא טוב וטעים
שבת שלום :lol:
היי פירגה,
במקום סלסלת פיטריות, איזה ירק אפשר לשים במקומו?
האם תפוחי אדמה חתוכים מתאים למנה הזו?
יש לך אתר מקסים, המון מתכונים כבר הכנתי ויצאו מעולים.
שבת שלום
מירב
מירב יקרה תודה רבה.
מקווה שגם בהמשך תהנו מהמתכונים.
אפשר להחליף את הפטריות.אין בעיה.
בהצלחה :lol:
פירגה יקרה,
יצא טעים בטירוף וגם יפה!!!
אורחיי פירגנו, התלהבו ולא השאירו כ-ל-ו-ם.
לא האמנתי שייצא לי כך בפעם הראשונה שאני מתעסקת עם נתח.
תודה לך על המתכון (נים), ההסברים המפורטים, הסבלנות, השיתוף, העזרה והליווי הצמוד.
שיהיה לך שבת שלום פירגה'לה
תודה רבה
יאמי
יאמי יקרה שמחתי שקיבלת מחמאות רבות.זה כיף.
גם מזל שהספקתי לענות לך על כל השאלות.חהחהחהחהחהחה.
המשך קל וטעים
האם צינון הבשר במקרר למספר שעות זה מחוץ לרוטב?
אני מניח שהרוטב גם נשמר במקרר..
שניצל בקר אור
שניהם נשמרים במקרר. ב נ פ ר ד.
שלום לך פירגה, כרגיל יש לי שאלה…
אני רוצה להכין את המתכון עם חצי קילו בשר. האם אפשר לחתוך את הבשר לפני הבישול לקוביות או רצועות ולבשל כך?
עוד שאלה, האם אפשר להוסיף תפוחי אדמה ובטטות? להוסיף בתחילת הבישול או אח"כ?
תודה רבה מראש
אגב, בזכותך אני מקבלת אין ספור מחמאות מבעלי, כמובן שאני נותנת לך את כל הקרדיט
ושאלה אחרונה ששכחתי לשאול, הבשר שיש לי נקרא כתף בקר, כאן לא מחלקים את הבשר למספרים כמו בארץ… זה הבשר שאני צריכה?
תודה!
אלה יקרה
אני שמחה שאת מקבלת מחמאות מהבעל.אין נפלא מזה. מי שאוהב את המטבח ומכין יודע שמחמאות מביאות חשק להכין עוד ועוד ועוד……
לענין, את יכולה לחתוך לקוביות בינוניות.
תפוחי אדמה מוסיפים בהתחלת הבישול ובטטות ב-30 דקות אחרונות כדי שלא יהפכו לדיסה.
ספרי לי איך יצא?
בהצלחה
פירגה אני מכינה את המתכון עכשיו… האם הבשר אמור להצטמק בבישול?
אני מכינה עם קילו בשר כתף לאורחים בערב האם את חושבת שזה יספיק לארוחה ל-4 אנשים?
עופרה,אני מקווה שלא יצטמק אם קנית בשר טוב.
לדעתי קילו יספיק.
תדווחי לנו תוצאות.בהצלחה
פירגה שלום
קניתי כתף בקר קפוא וחתוך לקוביות גדולות. האם יתאים להשתמש בו?
אני רוצה להכין את הצלי לאורחים, בארוחה יהיו גם ילדים, את חושבת שיתאים להוסיף לסיר בתחילת הבישול קציצות מטוגנות מבשר טחון?
ועוד שאלה, האם ניתן להגיש מיד לאחר הבישול או שחייבים לתת לבשר להצטנן?
תודה רבה מראש
אורלי הי
קציצות תכיני בסיר נפרד.ממליצה על כדורי הבשר ברוטב גזר.
לגבי הבשר את יכולה להשתמש בקוביות זה לא משנה.
אפשר להגיש ישר .
בבקשה וערב טוב
שלום פירגה
מה אפשר לשים במקום היין ?
אולי לוותר על היין בכלל
פירגה שלום,
הכנתי אתמול את הצלי ליום ההולדת של בעלי… ונרשמה כרגיל הצלחה מסחררת. :P
הבשר יצא רך ונימוח… הוספתי לסיר גם תפוחי אדמה ובטטות.
אני רוצה להכין שוב בקרוב, ואני רוצה להכין כמות גדולה יותר של בשר, רציתי לדעת אם ניתן להקפיא את הבשר והרוטב.
תודה
אלה שלום ותודה על התגובה הטעימה ששלחת לצלי.
אפשא להקפיא את הבשר והרוטב
מזל טוב לבעל בשמחות :lol:
הכנתי את המתכון לאתמול בערב-ליל הסדר.
יצאתי מעולה ונחטף לגמרי.
תודה על המתכון המעולה.
עירית יקרה
את נהדרת שהואלת לבוא ולשתף אותנו.
המשך חג טעים ונפלא לכם
תודה :lol:
בוקר טוב פירגה!
אני רוצה להכין את המלי הנהדר הזה לארוחת החג.
אני בדיוק באמצע ההכנות וגיליתי שאין לי שורש סלרי, יש לי במקום עלים של סלרי, האם ניתן לשים גבעולי סלרי במקום השורש? ואם כן כמה?
אודה לך אם תעני לי במהרה….
חג שמח
צלי במקום מלי
קרינה שימי עלה אחד
תהנו ושנה טובה
תודה רבה על התגובה המהירה :lol:
שמתי גבעול אחד, לזה התכוונת כשאמרת עלה?
שכחתי להוסיף את הסירופ מייפל בזמן והוספתי אותו לאחר שהוספתי את המים, זה משנה? :oops:
קרינה
גבעול יספיק לארומה
המייפל בכל שלב זה בסדר.
תהנו ושנה מתוקה לכם
פירגה שאלה לי אלייך ,
אני מבשלת בשר בקר רק בסיר לחץ ,
האם זה פוגע באיכות הבשר?
תודה מראש
לאה,אני לא מכירה סיר לחץ
פירגה בוקר טוב
האם הרוטב אמור להצטמצם או שזה בסדר שיש די הרבה?????
והאם אמור לצאת נוזלי או סמיך?
תודה מכל הלב על המתכונים .
משבחת אותך באזני כל המתפעל ממתכון שהוא מהאתר.
שרונה,אני אוהבת הרבה רוטב שנשאר לשים על האורז ולטבול בו חלות.
את רשאית לצמצם את הרוטב עד לכמות שאת רוצה.
תודה על הכל וחג שמח עם חיבוק
היי פירגה,
היום הכנתי את המעדן המעולה הזה לארוחת שישי
האם לשמור את הסיר במקרר על כל תכולתו או להוציא את הפטריות והגזר מהרוטב?
תודה
מיכל יקרה
אף פעם לא נתקלתי בכזו שאלה ואני לא בטוחה בתשובה.
תעשי מה שנראה לך לנכון
שבת טעימה לכם
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
מה לעשות? את מעמידה אותי בקושיות של פסח.חהחהחהחהחהחה
חיבוקים
הצלי מזיל ריר רק בקריאת ההכנה. :lol:
מתכננת להכין לליל הסדר.
לכמה אנשים לדעתך יספיק נתח של קילו וחצי? :eek:
או אולי תדעי כמה פרוסות יוצאות ממשקל זה? ;)
תודה רבה מאד
רחל,אני לא יודעת לכמה פרוסות.אף פעם לא ספרתי ואני לא זוכרת…………………………..
פירגה, את פשוט מדהימה כל פעם מחדש.
ולשאלתי, במתכון כתוב נתח פילה 5. 5 זה כתף ופילה -6.
האם אפשר לבשל בשר מספר 6 (במספר 5 יש כרום באמצע, וילדי לא אוכלים את זה)
חג שמח לך ולבני ביתך
וכמובן, תבורכנה ידייך
רחלי,תכיני עם 6
בהצלחה
צהרים טובים לאלופה,
בשישי הכנתי את הצלי אחד לאחד לאורחי. התבשיל יצא טעים ברמות. שאלה לי איליך האם הצלי צריך לצאת כעיסה או כל אחד לחוד מכיון שאצלי כלל לא הבחינו בפטריות , בסלרי בשזיפים. יכול להיות עקב הטיגון הראשוני עם הקמח זה עיבה את הנוזלים והפך את התבשיל לסמיך? מודה לך על התשובה. יום קסום לך.
הי בובה
אם אתם רוצים את הירקות שלמים תכניסו אותם בסוף הבישול לבישול של 20 דקות.
פירגה יקרה.
אני רוצה להכין את המתכון לראש השנה, ויש לי כמה שאלות-
כנראה אכין את הבשר ערב קודם, איך שומרים את הבשר, בתוך הרוטב או בנפרד?
האם לדעתך 4 קילו בשר יספיק ל12 איש?
תודה מראש
אלה בקר טוב,
4 -3 קילו יספיקו ,בהנחה שיהיו עוד מאכלים על השולחן.
אחרי קירור של כמה שעות תפרסי ושמרי במקרר ב נ פ ר ד מהרוטב, עד לפני הארוחה. אפשר להכין יום קודם.
ביום האירוח סדרי את הפרוסות בתבנית הגשה יפה שמתאימה לאפייה, וצקי מעל את הרוטב . חממי היטב.
שנה טובה ומתוקה.
פירגה יקרה,
כרגע ראיתי שהבשר שקניתי הוא בשר רוסטביף. האם גם הוא יתאים?
עוד שאלה- האם המתכון יתאים גם לבשר כבש?
תודה!
לצלי צריך כתף.
הי פירגה,
קודם כל חייבת לציין שאני מעריצה דגולה שלך שלך. הכנתי את העוגת שמרים רטובה שלך ואנשים השתגעו!!!
שאלה בבקשה- מה אפשר לשים במקום רוטב קרמל/ מייפל? או שזה ממש חשוב למתכון?
הי דינה,זו פירגה
תודה על המחמאות.
ממליצה להכין גם את השמרים קריספית במלית שוקולדה.מתכון דגול ומומלץ.
במקום מייפל אפשר לשים דבש או מעט סוכר חום.
בהצלחה וחיבוק להמשך ביחד.
הכנתי בערב חג שני נהננו מאוד
מאוד טעים :lol:
מאיה,
לבריאות
באהבה
והמשך
הנאה
שלום רב, הכנתי לארוחת הערב, במקום 2 כפות מייפל הוספתי חצי כוס טריאקי.
יצא מדהים.
תודה רבה על המתכון הנהדר.
ולריה,אחלה.
תודה על השיתוף והשדרוג
המשך חג טעים ושמח לכולכם
שלום פירגה. חיפשתי מתכון אצלך כתב טלה בתנור. לא מצאתי. אם תוכלי לאזור לי. תודה וחג שמח
בלה,לדעתי כמו כל צלי כתף אחר. לא נראה שיש הבדל.
חפשי בתבשילי קדירה וחפשי את המתכון שנראה לך מתאים.
שנה טובה