d790d7a4d795d7a0d794 d7a4d798d7a8d799d795d7aa - אפונה במחבת

אפונה במחבת

d790d7a4d795d7a0d794 d7a4d798d7a8d799d795d7aa - אפונה במחבת

 

יש בפריזר אפונה ירוקה? מיד תהיה ארוחה טעימה.

קצת תבלינים וקצת הקפצות וגם יהיו תוספות והכל מוכן תוך 10 דקות.

המצרכים וההכנה:
1. מבשלים אפונה בהרבה מים רותחים ומרככים עד לפריכות ומסננים
2. מטגנים במחבת ע מ ו ק ה ב- 3 כפות שמן זית 3 בצלים חצויים ופרוסים ומזהיבים.
מוסיפים מארז פטריות בכמות של בערך 300 גרם ומטגנים ביחד עד להזהבת הפטריות. מוציאים לקערה.
3. במחבת הטיגון משחימים שקית של 100 גרם שקדים מולבנים.
מוסיפים בחזרה למחבת את הבצל הפטריות והאפונה המסוננת.
מוסיפים 3 כפות סילאן תמרים
כפית פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה לטעם
מלח או כפית אבקת מרק עוף
פלפל שחור
מערבבים דקה או שתיים.
טועמים ומשפרים טעם.
"טיפ"
1. כדי שגם הקטנים יהנו,תכינו את השקדים המוזהבים ותגישו בכלי נפרד.
תהנו

27 תגובות על “אפונה במחבת

  1. ברכות על האתר עלי והצליחי.
    אני מבשלת כבר זמן רב על פי מתכונים שלך וכל המשפחה אוהבים מאד.
    המתכון נוסה ונחל הצלחה מרובה טעים בטרוף וקל להכנה.
    כמו כן אני מפרסמת את האתר שלך לכל מי שאני פוגשת

  2. שבת שלום פירגה,
    היום לארוחת צהריים, שילבתי שני בין שני מתכונים פשוטים להכנה , טעימים ובריאים.
    הכנתי אפונה במחבת עם פטריות ובמקביל בישלתי סלט בורגול חם עם בטטות ! (הוספתי דבש לשני המתכונים). השילוב יצא מוצלח וטעים, מתקתק כמו שאנחנו אוהבים, הבעל היה מבסוט ושבע וזה מה שחשוב ;) . כל מה שנשאר לו זה לשטוף את הכלים… ולי לנוח laugh
    שבת שלום מגיברלטר…
    מאיה ב.ב. :lol:

    • מאיה יקרה
      איזה מתכונים טעימים הכנת.אהבתי את המתיקות במתכונים.נהדר.
      תודה לך וד"ש למרחקים :lol:

  3. וואוו וואו
    כל כך פשוט וכל כך טעים
    ושוב טעמתי אפונה שאני לא אוהבת ושוב ….מצא חן בעיני ;)

    מכיוון שמגיעים אליי אורחים מחר יש לי שאלה
    האם הפריכות של האפונה תישמר גם למחר? איך לחמם את זה על מנת לשמור את המוצלחות שלה?
    (את השקדים הנחתי בקופסא לחוד)

    • ברבורה יקרה
      מחר שימי את האפונה במחבת יבשה ותחממי דקותיים. זה יחזיר קצת מהפריכות שלה.
      כמובן עדיף להכין ולהגיש.
      תהנו smile

  4. היי פירגה

    תודה על המתכונים הנפלאים!!!!!

    2 שאלות ברשותך:
    1. באיזה שמן מטגנת?
    2. פטריות שמפיניון? לחתוך לפרוסות?

    שתהיה שבת נהדרת smile

    • מירב הי חמודה תודה רבה smile
      במתכון הזה שמן זית —כמובן שלא חובה ואפשר שמן אחר
      הפטריות שמפיניון חצויות
      שבת נפלאה וטעימה smile

  5. אהה..מצאתי
    בינתיים מיגנטתי אל המקרר
    כרגע אני צריכה לעבור את השלב שמסרב להתעסק עם חיטה
    אין לי מושג אם אוהבים כאן בבית את זה…והאמת שאני שוקלת אם לנסות ולהכין משהו שלא יזכה כאן להתייחסות :oops:

    אוכלים את זה חם?

    • חם,כן,
      אני ביום חורפי מזמינה חברים לערב שקט ונעים ,מוציאה את הסיר כולו למרכז השולחן
      וכל אחד לוקח לו מהסיר הישר לצלחתו.
      אני חושבת שזה תבשיל נהדר. smile

  6. עוד שעה האורחים מגיעים
    החלטתי לעשות גם את זה

    ושוב…נתקעתי :twisted: בלי שקדים יש לי בוטנים אפשר להשתמש במקום?

    • אפשר בוטנים מחוסר שקדים. ותהנו מהאורחים ושיהיה אירוח נפלא ומהנה ובעיקר טעים smile

  7. פירגה, אני מכינה המון מתכונים שלך ואף פעם לא מגיבה… אז הגיע הזמן – המתכונים שלך נהדרים!
    ופעם ראשונה שהכנתי את המתכון הפשוט והטעים הזה, שגם קיבל צבע נהדר בזכות הסילאן.
    תודה לך. :P

    • מיה,איזה כיף שבאת להגיב. תודה רבה.
      לבריאות ועם המון אהבה ושימשיך כך כל הזמן.
      סוף שבוע נפלא ורגוע לך smile

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *