מתכון משפחתי מהצד ההונגרי (לא בטוח שהמקור משם)
המצרכים ואופן ההכנה ל-8 סירות חצילים:
4 חצילים חצויים לאורך
מוציאים את תוכן החצילים ומשאירים מעט מאד למסגרת
קוצצים את תוכן החצילים ומכניסים בינתיים לקערה
כוס אורז שבושל בהרבה מים רותחים 15 דקות-לסנן
3 כפות שמן זית לטיגון הבצלים.
3 בצלים קצוצים
1/2 כוס או כמה שרוצים:קשיו,פיסטוק חלבי,צנובר . אפשר מעורב או רק סוג אחד
אופן הכנה:
במחבת עמוקה וגדולה מטגנים בשמן זית 3 בצלים ומזהיבים.
כשהבצל זהוב מוסיפים ומטגנים ביחד את תוכן החצילים עד לריכוך כ-5 דקות
מוסיפים:
את הקשיו או הצנובר ,פיסטוק קצוצים
2 כוסות פטריות קצוצות
גזר חתוך לקוביות זעירות
מטגנים ביחד עוד כדקה.
מוסיפים ביצה טרייה , מלח ופלפל שחור ומערבבים ביחד.
מכבים להבה ומוסיפים את האורז ופטרוזיליה טרייה קצוצה
מוסיפים מרוטב העגבניות בערך 1/2 כוס
מערבבים.
ממלאים את סירות החצילים בתערובת.
התערובת מספיקה בדיוק ל-8 סירות מלאות
מצרכים והכנה לרוטב עגבניות :
בצל גדול קצוץ
3 שיני שום כתוש
3 כפות שמן זית
פלפל שחור
קופסה גדולה 800 גרם של עגבניות משומרות
קופסה קטנה רסק עגבניות
כחצי כוס מים
כפית סוכר
קורט קינמון
כף אבקת מרק עוף /מלח
מטגנים בצל בשמן עד להתחלת צבע. מוסיפים את השום
ומערבבים דקה . מוסיפים את העגבניות ואת שאר המרכיבים ומטגנים.
רצוי לטעום את הרוטב ולשפר טעם.
אם צריך מוסיפים עוד מים בכמות שתכסה קצת יותר מ-3/4 גובה הממולאים.
יוצקים את הרוטב מעל ובין החצילים.
מכסים בניר כסף
מכניסים לאפיה בחום 175 לשעה בערך.
מדי פעם יוצקים מהרוטב על החצילים
בודקים שהאורז רך ומוכן.
"טיפים"
1. מי אוהב שילוב של חצילים בטחינה.לצקת על המנה ממש לפני ההגשה טחינה גולמית או מתובלת כל אחד לטעמו ולחמם
בתנור כמה דקות.
2. מי שאוהב רוטב חלק יכניס את הרוטב למעבד מזון
באה מבית הונגרי ואף פעם לא ראיתי , או שמעתי על מאכל שכזה- בטוח שלא הונגרי ….אבל נשמע מעניין וטעים..והיות ןאני מאוד אוהבת חצילים ..נראה… ננסה….אוהבת מאוד את הפלפלים הממולאים שלך וזה די ""דומה""……
אההההה, גיסתי הונגריה. היא נתנה לי את המתכון.
טעים מאד. שווה לנסות.
בקר טוב
כבת למוצא הונגרי ומכירה את רוב המאכלים ההונגרים, לא מבינה את הקשר להונגרי. מצד שני נשמע מצויין כמתכונים אחרים ממוצא של פירגה שיוצאים טעימים נפלאים. אין ספק שאנסה ושמו בישראל חצילים ממולאים של פירגה. תודה לך אשה יקרה
תכיני ותעדכני אותנו אם טעים
הי פירגה, תודה על המתכון. להונגרים אמנם יש מוסקה על בסיס תפ"א וגם על בסיס חצילים, אך הנוסח הספציפי הזה אינו הונגרי. קשיו, פיסטוק וכו' לא היו בהונגריה בזמנו. אני כן ממלאה חצילים קטנים עם בשר ואורז ברוטב עגבניות, אך ללא הפיצוחים. התיבול גם מעט שונה, אך תמיד טוב ללמוד ולגוון.
גיסתי הונגריה ולכן המתכון ממנה וכך נכתב.
מקווה שיהיה לכם טעים
היי פירגה ערב טוב
חצלים אצלי זה אופססיה לא חשוב איזה מתכון הכל מתקבל בברכה.
שאלה לגבי גודל החצילים
תודה מראש
חולה על המתכונים שלך
חנה תודה רבה.
תבחרי יפים שאפשר לחתוך לחצאים יפים.לא גדולים אבל גם לא קטנים.
גם אני בגלל אהבתי לחצילים , הכנתי עשרות מתכונים באתר.
לבריאות
מה אפשר לשים במקום ביצה? אני טבעונית…
לא מכירה משהו במקום ביצה.