d7a7d795d7a7d795d7a1 d7a7d79cd79ed7a0d798d799d7a0d795d7aa d7a9d799d7a8123 - עוגת קוקוס קלמנטינות בחושה ונפלאה

עוגת קוקוס קלמנטינות בחושה ונפלאה

d7a2d795d792d7aa d7a7d795d7a7d795d7a1 d7a7d79cd79ed7a0d798d799d7a0d794 d7a1d799d79ed795d7a0d794 - עוגת קוקוס קלמנטינות בחושה ונפלאה

את היפיופה הזו הכינה סימונה
זו אחת העוגות שקיבלה את מירב המחמאות והתשבוחות בפורומי האוכל השונים של תפוז.
עוגת החורף של פירגה – מתוקה ורטובה בצבע יפהפה של הדרים.
לפי מספר המסרים והתגובות הטעימות שקיבלתי,כמעט כולם כבר מכירים. כמעט כולם כבר טעמו. כמעט כולם ממשיכים להכין גם בקיץ כי אין טעם לחכות לחורף ולהחמיץ טעימה טובה.
אפשר להכין בתבניות מאפינס כעוגות אישיות ואפשר להקפיא.
המצרכים בקערה גדולה:
כוס וחצי קוקוס
כוס סוכר
2 כוסות קמח רגיל
שקית אבקת אפיה
לבחוש ביחד ולהוסיף:
כוס שמן קנולה
כוס מיץ קלמנטינות טרי סחוט ומגולען ולא מסונן
2 ביצים שלמות
חצי כוס מים חמים
לערבב היטב עד למיזוג החומרים.
ליצוק לתבנית ולאפות בחום 175 מעלות כ-40 דקות.
צבע העוגה זהוב חום.
להוציא את העוגה ולחורר אותה בקיסם ומיד לצקת סירופ חם
סירופ חם על עוגה חמה:
כוס מיץ תפוזים או מים מהולים ב-1/2 כוס מייפל או סוכר .
לקרר בטמפרטורת החדר.
לפזר קוקוס ולקשט בסירופ מייפל

תבניות מתאימות: עגולה מספר 24 או מלבנית 27X33

הערה:
נהדר גם עם מיץ תפוזים – הצבע משגע.   אני מוסיפה צימוקים.
ואת המרשימה הזו הכינה שיר123

d7a7d795d7a7d795d7a1 d7a7d79cd79ed7a0d798d799d7a0d795d7aa d7a9d799d7a81231 - עוגת קוקוס קלמנטינות בחושה ונפלאה

135 תגובות על “עוגת קוקוס קלמנטינות בחושה ונפלאה

    • הייי גלי יקירה
      לא חשבתי שתגיבי אחרת.העוגה הזו הצלחה כבירה :lol:
      תודה ובכיף smile

  1. קראתי בתגובות – והייתי מוכרחה להכנס לבדוק- נשמע נהדר וזו תהיה עוגת השבת השבוע!!
    המון תודות לכל ה""אופים"" שהגדירו אותה כעוגת השנה..ננסה ונדוח… . :lol:

  2. כל התגובות שהועברו מהמלצת היום:

    תגובות
    17 תגובות על ”המלצת היום -עוגת קוקוס קלמנטינות“
    מאת נאוה:
    6 במאי 2009 בשעה 05:02 (לערוך)
    שלום פירגה,

    ברכות על האתר הנפלא! אני אורחת מזדמנת, שנעזרת רבות במתכונייך.
    היום הכנתי את העוגה ושידרגתי עם שוקולד מריר (ממתכון אחר שלך) כמו שיש. יצא מעולה מעולה. הבת שלי טרפה וגם השכנים.
    המון המון תודה.
    אין עלייך, אלופת העולם!

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    מאת טלי:
    14 ביולי 2009 בשעה 20:34 (לערוך)
    פירגה, עוגה פצצות הכנתי לשבת ופשוט טרפו אותה ולא נישאר אפילו פרור ליום ראשון…
    עשיתי ציפוי משוקולד מריר עם קצת מיץ תפוזים וכף סוכר זה הוסיף המון לטעם של העוגה
    הילדים השתגעו על זה וכך גם אנחנו.
    אלפי תודות על מתכון מנצח!!!

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    פירגה Reply:

    יולי 14th, 2009 at 21:32

    ערב טוב טלי יקרה
    נהניתי לקרוא את ההמלצה וההצלחה של העוגה.
    שילוב תפוז שוקולדה תמיד עושה לי טוב. אז,העונג כמובן גם ש ל י
    תודה.

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    מאת מירה:
    1 בנובמבר 2009 בשעה 14:43 (לערוך)
    הי פירגה,
    רציתי להכין עוגת קלמנטינות וקוקוס. נשמע סוף….
    אני רואה שקיימת באתר גם עוגת קלמנטינות וקוקוס (בחושה).
    מה ההבדל ביניהן. זה נראה לי זהה.
    ושאלה נוספות: האם מיץ התפוזים והסוכר שמשקים את העוגה,
    אמורים להיות חמים ? (לבשל אותם קודם ?)

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    פירגה Reply:

    נובמבר 1st, 2009 at 15:34

    הי מירה יקרה
    המתכון הוא אותו מתכון רק שהוא בהמלצת היום ואז יש כפילות. חלק מהמתכונים מומלצים בקטגוריה הזו.

    צריך לערבב היטב את הרוטב שהסוכר יימס.במידה ולא אפשר לחמם קלות.
    רצוי לחורר את פני העוגה כדי שתשתה יותר טוב את הרוטב.
    תהני,עוגה מעלפת.

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    מאת מירה:
    1 בנובמבר 2009 בשעה 18:01 (לערוך)
    תודה על התגובה המהירה.
    אני מתחילה לאמץ את המתכונים שלך,
    הכל נראה נפלא.

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    פירגה Reply:

    נובמבר 1st, 2009 at 18:10

    תודה מירה
    אשמח מאד מאד ושיהיה אימוץ קל ומלבב ובעיקר טעים
    המשך יום נפלא

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    מאת Galit:
    10 בדצמבר 2009 בשעה 19:09 (לערוך)
    Hi Pirge, its me again, I made the cake , and it was so good like any other time, almost nothing left, thank you!
    Galit

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    פירגה Reply:

    דצמבר 10th, 2009 at 19:44

    גליתי תודה ממוש.איזה יופי שגם את נכנסת לקבוצת האוהדים. מריעה לך

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    מאת nava:
    1 בינואר 2010 בשעה 22:45 (לערוך)
    עוגה מעולה!
    הכנתי אותה היום במטרה לנצל את המנדרינות שהיו לי בבית והיא יצאה ממש ממש טעימה.
    את הסירופ הכנתי עם קצת יותר מרבע כוס אבקת סוכר כי לא היה לי מייפל ולא כ"כ הבנתי איך זה ייסתדר עם סוכר רגיל (איך הוא אמור להתמוסס? אמורים לבשל אותו עם המיץ?)
    מה שכן, היא קצת התפרקה לי כשהוצאתי אותה מהתבנית , כנראה בגלל שהכנתי אותה בתבנית סיליקון.
    לא נורא, זה לא מנע המשפחה שלי לאכול בכפית מה שנשאר בתבנית ולהינות מכל ביס
    אין ספק שזה מתכון מצויין – כמה פשוט ככה טעים
    תודה רבה!

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    פירגה Reply:

    ינואר 1st, 2010 at 22:59

    נאוה ערב טוב
    לגבי השאלה ששאלת אם הסוכר יתמוסס. אפשר לחמם מעט עד להתמוססות ולקרר. אין בעיה.
    השליפה מתבניות סיליקון היא כשהעוגה קרה לגמרי. אני מניחה שזה מה שעשית.
    עוד תגובה נהדרת לעוגה מנצחת.תודה רבה לך אני בטוחה שתכיני אותה הרבה ותפנקי את בני משפחתך. תוכלי גם לגוון ולהכין בתבניות מאפינס.

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    מאת ענת:
    6 בינואר 2010 בשעה 10:06 (לערוך)
    העוגה ניראת מהממת ובטוח טעימה-שאלות:
    חייב לשים את הסירופ למעלה? ניסיתי לעשות עוגה של יעל מוינה -שגם שופכים עליה בסוף מיץ תפוזים
    לא כל כך אהבו היות והעוגה היתה רטובה בפנים.
    ושאלה כללית – חצי כוס מים חמים ו-2 כוסות קמח-נורא יעזור אם תוכלי לרשום בגרמים.לפי איזה כוס?יום טוב

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    פירגה Reply:

    ינואר 6th, 2010 at 10:12

    ענת בקר אור
    העוגה צריכה להיות קצת רטובה בלי הסירופ היא די יבשה.
    את יכולה להרטיב עם חצי כמות או אפילו פחות. גם קצת רוטב ישמור על לחות והיא תהיה טעימה מאד.
    הכוס שאני תמיד משתמשת היא כוס הזכוכית השקופה הכי פשוטה קטנה שיש עם הידית נדמה לי 200 cc
    בקר נפלא וטעים

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    מאת העוגה יצאה משו משו!!!:
    8 בינואר 2010 בשעה 13:15 (לערוך)
    שידרגנו, בדומה להצעה שניתנה פה, עם גרידת תפוז ושוקולד ציפס, יצאה יאמייייייייייייייייי!!!

    תודה על המתכוןsmile

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    פירגה Reply:

    ינואר 8th, 2010 at 14:20

    הי משו משו
    כל פעם שנוספים עוד מעריצים לעוגה אני מתמוגגת מהצלחתה.
    יש לה באמת כבר מגוון שידרוגים טעימים שהאחרון בהם הוא להפוך אותה לעוגת שיש . יאמי.
    המשך טעים ושבת שלום

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    מאת אילה:
    9 בינואר 2010 בשעה 14:51 (לערוך)
    פירגה,אני מעוניינת לאפות את העוגה בתבנית סיליקון,לפי מייטב ידיעתי אני יכולה להוציא את העוגה מהתבנית רק לאחר קרור מוחלט,ולפי המתכון אני צריכה להרטיב את העוגה בעודה חמה,לדעתך אני יכולה להרטיב את העוגה בתוך תבנית הסיליקון כשהיא הפוכה?

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    פירגה Reply:

    ינואר 9th, 2010 at 15:10

    אילה שלום
    אם זו תבנית מאיכות טובה לא צריכה להיות בעיה. תרטיבי מיד ותצנני היטב את העוגה לפני שאת הופכת אותה.
    תחכי מספר שעות.
    בהצלחה

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    הוספת תגובה

  3. התכוונתי…כרגיל להכין את עוגת התפוזים של נעמי
    אבל העוגה הזו בכל מיני ואריאציות מופיעה לי מול העיניים שוב ושוב
    החלטתי להפסיק את "המרדף" שלה אחרי ולהכין אותה ויהי מה … laugh laugh laugh

    במקום קלמנטינות סיפחתי את התפוזים שהיו מתוכננים לנעמי ;) והוספתי שוקולד צ'יפס
    "גנבתי" חתיכה רק כדי לטעום את התענוג הזה :oops:

    נראה לי שתהייה תחרות הוגנת בין נעמי לעוגה הזו
    אגב, צריך לשמור אותה במקרר?

    • הי ברבורית
      העוגות האלה מאד שונות.כל אחת והייחוד שלה.
      לשמור במקרר אבל להגיש בטמפרטורת החדר.
      השילוב תפוז שוקולד מענג במיוחד.
      תהנו ושבת שלום smile

  4. התענוג הזה עלה לי ביוקר (ביום שישי אני אוהבת לישון עד מאוחר ככה אני מיידעת את עצמי שלא יוצאים לעבודה בשעת בוקר מוקדמת כל כך ;) )
    כל הלילה חיכיתי לבוקר כדי להתענג עליה שוב (זה מצחיק כי לפני השינה כבר טעמתי אז מה היה לי לחכות לבוקר בקוצר רוח :twisted: )

    יצאה מעולה , רטובה במידה הנכונה (שמתי כוס לעוגה וכוס לסירופ ומסתבר שקניתי תפוזינה ולא תפוז)

    • ברבורית בקר טוב עם ניחוח קלמנטינה/תפוז בבית ועל השפתיים.
      יש לרשום זהירות על התבנית .נגמר בצ'יק……. ;) :lol:
      תודה על המחמאות שהוספת ושבת שלום smile

  5. פירגה ערב טוב
    העוגה הזאת היא התחליף הנפלא והמוצלח לעוגות ההדרים ששמים בהם המון ביצים ועם הקצפה שבסוף נופלות ונהיות כמו צמיג !!!
    העוגה הזאת היא פשוט תחליף יותר קל ויותר טעים ויותר בטוח ובלי הרבה ביצים !!
    פירגה שתהיי בריאה , מאז שגליתי אותך , אנחנו נהנים laugh

    • בקר אור אמיר
      תודה מקרב לב .
      העוגה הזו מוחמאת ברמות.חהחהחהחהחה.איזה יופי.

      נא לשים לב למתכון חדש של מאפינס/עוגה תפוז תפוח שלא פחות טעים מזה…… הכנסתי היום לאתר.
      אתם תראו את המתכון רק במייל של יום א' בבקר.
      סוף שבוע נפלא smile והמשך טעים

  6. תגובה חדשה לפוסט #11870 "עוגת קסטה קרם וניל פצפוצים בציפוי גנאש"
    מאת : עדנה‏ (IP: 212.143.154.164 , shlomiad.bb.netvision.net.il)
    תגובה:
    smile פירגה שלום!
    כמו תמיד לפני הכנת מתכונים שונים אני נכנסת לאתר היום עשיתי 3 עוגות לפי המתכונים שלך.
    1.עוגת שיש טחינה וקקאו-עוגה יפה,גבוהה כמו שאני אוהבת.
    2.עוגת קוקוס קלמנטינות-רכה נימוחהנהדרת
    3.וגם את העוגה הזו קסטה-עשיתי אותה בפיירקס גדול יצאה יפה מרשימה שמתי ישר בפריזר,כדי שאני לא אתחיל לישר אותה. smile
    תמשיכי להעביר לנו ממתכונייך המעולים תודה.

    אפשר לראות כאן את כל התגובות לפוסט הזה:

    • הי עדנה יקרה
      הקוקוס קלמנטינות מדהימה את כולם בארץ ובעולם כולו.
      תכיני גם כשאין מיץ טרי עם פריגת ותהנו
      שלך,פירגה smile

  7. הי פירגה,
    אני יכולה להכין אותה באינגלישקייק?
    אם כן, 2 תבניות?
    תודהsmile

  8. הכנתי את העוגה בגרסת התפוז בשתי תבניות אינגליש קייק.
    זו כבר פעם שניה השבוע שאני מכינה אותה.
    עוגה מ ע ו ל ה
    לדעתי ביום השני (אם נשאר משהו) היא טעימה עוד יותר…

    אצלנו חורף עכשיו וזו העוגה המושלמת ליד הקפה…

    • שיר יקירתי
      צודקת שביום השני היא טעימה יותר , כי אז כל הנוזלים והטעמים נספגים.
      תודה על ההמלצה וחוות הדעת המתוקה שלך.
      תהנו וחורף נעים(איזו קנאה ;) )

  9. פירגה בוקר טוב
    במקרה גלשתי והגעתי לעוגת קוקוס קלמנטינות/תפוז,היות שאני מוזמנת אצל הבן והוא אוהב
    מאוד קוקוס אני הולכת להכין אותה מיד אחרי שאקנה את התפוזים.
    אעדכן אותך לגבי התגובות בהמשך
    להתראות בינתיים

    • אנטה יקרה הי
      היא נהדרת , מיוחדת, כל כך טעימה.
      אחרי שתכיני אותה אם אתם אוהבים קוקוס,תקישי את המילה קוקוס בחפש באתר . יש לי המון עוגות קוקוס בחושות במגוון טעמים נפלאים.
      בהצלחה ותהנו smile

  10. פירגה בוקר טוב
    בסופו של דבר הכנתי עוד עוגה שתישאר גם בבית.בארוחה אצל הבן היו גם המחותנים,הבאתי את המתכון איתי.כולם התמוגגו ממנה אפילו הנכד בן 11 חודשים אהב את העוגה
    תמיד אשמח לעדכן אותך לגבי התגובות זה המעט תמורת המתכונים הנהדרים שאת מעשירה אותנו
    תודה ממני אנטה

    • אנטה יקרה
      את נהדרת ותמיד משמחת אותי בתגובות נפלאות וטעימות על מתכונים מהאתר.
      יישר כח לשתינו :lol: תודה.

  11. העוגה בתנור, אבל לא הבנתי את נושא הסירופ חם לעוגה חמה
    לחמם את הכוס מיץ תפוזים
    ולמה הכוונה ב- "כוס מיץ תפוזים או מים מהולים ב-1/2 כוס מייפל או סוכר".
    כוס מיץ תפוזים או כוס מים שמהולים בסוכר (כמה) או כוס מם מהולים במייפל (כמה).
    וכאמור האם לחמם אותם?
    אודה לתשובתך המהירה

    • אילנה
      כתוב:

      כוס מיץ תפוזים מהולים ב-1/2 כוס מייפל או סוכר .

      הכוונה לכוס מיץ תפוזים +1/2 כוס מייפל או חצי כוס סוכר

      כנ"ל לגבי המים

      בהצלחה

  12. הי פירגה יקרה
    מאחר שכעת אין זו עונה של קלמנטינות, האם אפשר להכין עוגה זו ממיץ תפוזים? האם כל מיץ תפוזים יתאים? תודה

    • למפרגנת
      בוודאי שמיץ יתאים. אני מכינה עם פריגת.
      לפעמים כתוב על בקבוק המיץ שלא מתאים לאפייה,אז לשים לב.
      smile

  13. הי פריגה,
    שכחתי להוסיף סוכר והעוגה כבר בתנור האם ניתן להציל אותה?

    • ואואואואוווו
      אף פעם לא הכנתי עוגה בלי סוכר.
      לא יודעת מה יצא לך :oops:

  14. חשקה נפשי בעוגה זו, אך מה לעשות וחודש אב זו לא בדיוק העונה לפירות הדר?? חיפוש בבית העלה לימון בודד, שאת המיץ שלו סחטתי לתוך כוס. יצא בערך שליש כוס, את השאר מילאתי במים וזה מה שהוספתי במקום מיץ קלמנטינות. את קליפת הלימון המגוררת הוספתי לעוגה גם כן.

    יצאה עוגת קוקוס נפלאה ושחומה בטעם לימון עדין. מומלץ מאוד!

    והסירופ? אני מודה ומתוודה, בדרך כלל אני מוותרת וויתרתי גם הפעם, כי בעלי לא חובב של המתוק-מתוק הזה. הוא מעדיף עוגה שתהיה במרקם נוח להחזיק אותה ביד. אבל זה עניין של טעם, אמרנו כבר, לא? :lol:

  15. היי פירגה,
    מצטרפת לשלל המחמאות! כל מחמאה מוצדקת.
    הכנתי עם מיץ תפוזים של פריגת, ובשתי תבניות אינגלישקייק, ה"בעיה" היחידה עם העוגה הזאת שהיא מתחסלת מייד!
    תודה רבה והמשך שבוע נפלא

    • אורני חמודה
      שוב הלב מתרחב לקרוא את התגובה שלך smile .נפלאאאאאאא
      פתרון פשוט ;) להכין ישר כמות כפולה מכופלת ;) שייפתור את הבעיה החמורה ;)

  16. בוקר טוב פירגה,
    האם טעמו של הקוקוס מאוד דומיננתי בעוגה.
    בעלי לא כל כך אוהב קוקוס. איזה תחליף את מציעה במקום קוקוס ?
    או, שאני יכולה להוסיף את הקוקוס והוא לא כל כך מורגש ?
    שיהיה לך סוף שבוע נעים. smile smile

    • מירי בקר אור
      לדעתי הוא יאהב קוקוס אחרי שיטעם ממנה ;)
      סוף שבוע נפלא smile

  17. פירגה יקרה,
    ביום שישי הכנתי את העוגה והיא יצאה מעולה, כמו שכולם כותבים ומחמיאים.
    קיבלתי הרבה מחמאות וכולם נהנים ממנה.
    יישר כח והמשיכי לפנק אותנו בדברים טעימים.
    :lol: smile

    • מירי יקרה
      והכי חשוב השבעל אהב ;) קוקוס?
      אני מקווה שקיבלת מחמאות מכולם.באמת עוגה נפלאה smile

  18. וואוו!!!! עוגה מצויינת. עוגה כ"כ פשוטה לכאורה אבל פשוט לא הפסקנו לאכול וגם הילדים מאוד אהבו.
    אחרי אין סוף מתכונים של עוגות תפוזים וחיפוש אחר העוגה האולטימטיבית הגעתי לעוגה הזאת. האמת שהדפסתי את המתכון לפני הרבה זמן אבל רק עם בוא הסתיו פתאום התחשק להכין. הייתי בטוחה שכמו בכל מתכון שלך העוגה תצא מעולה. בעלי לא הסכים שאגע בקלמנטינות smile אז עשיתי תפוזים. יצא כמו שרציתי ואפילו טעים יותר. אין עלייך. כל מתכון מנצח.

    ובנימה זו, חייבת לשאול משהו נוסף, בכוונה מגיבה כאן ולא במתכון המקורי. אני אופה הרבה. ובכלל הרבה מתכונים שלך והכל מצליח. חוץ ממתכון אחד: עוגת שיש רכה מאד על בסיס מים. המתכון נקרא כ"כ טעים שהייתי בטוחה שיצליח בגדול. הכנתי פעם אחת וכל העוגה צנחה והבלילה הלבנה לא נאפתה ונשארה בטעם של ביצה(הוספתי רבע שעה לזמן האפייה המקורי). סרבתי לוותר והכנתי פעם שנייה ושוב אותה בעייה בדיוק sad . אני לא מבינה מה אני עושה לא בסדר. התנור אופה בסדר(עובדה לכך היא שני המתכונים שלך שהכנתי בשישי smile ) . מה יכולה להיות הבעיה? אני מוסיפה את הקצף לבלילה הלבנה בתנועות קיפול. אשמח לתגובה שלך. חייבת להכין שוב כי יודעת שיצא טעים.
    תודה על מתכונים נהדרים שגורמים לנו הרבה שמחה. smile

    • תודה גל
      הקוקוס קלמנטינות/תפוזים מנצחת ללא ספק.

      לדעתי גם עוגת שיש על בסיס מים מנצחת לאור התגובות הנהלבות ממי שהכין.
      אצלי היא כבר קבוע בפריזר.אין עליה לדעתי.

      היתה בעיה שבהתחלה ה"קיפול"היה במיקסר ולחלק זה לא הלך…
      אחרי ששיניתי את הקיפול ידני אני לא רואה שום סיבה שהעוגה לא תצליח. אני הכנתי 4-5 פעמים עם כל אופציות המילוי ויצא תמיד מהמם.
      פשוט לא יודעת.מוזר לי מאד. מאד.
      אחרי הקיפול הבלילה צריכה להיות מאד פוכית ואוורירית.לא נוזלית. ממש אפשר לקחת עם כף הפוכה ולא נוזל כלום.
      תנסי לקפל יותר בעדינות,ברגש. smile

  19. עזרת! הבלילה יוצאת לי יחסית דלילה אחרי הקיפול. אולי זו הבעיה. אנסה שוב(אם יהיה אומץ…) ואחזור לעדכן.
    ואם אפשר לשתף-העוגה הקבועה אצלי בפריזר היא השמרים רטובה וטובה(אחת במילוי פרג ואחת במילוי שוקולד) :P
    שוב תודה.

    • גל, בעוגת שיש על מים

      אם הבלילה דלילה,זה לא יצא לך. חבל על זמן האפיה.

      הבלילה חייבת להיות מאד נפוחה, אוורירית,כמו פוך.

      משדכים כף אחרי כף מהקצף לעוגה ואחרי כל כף מקפלים לאט לאט.
      רצוי אפילו לתבניות להוריד עם כף.

      בהצלחה

  20. הי פירגוש, זו אני מהפורום.
    העוגה נראית משהו…
    חלק מבני ביתי לא אוהבית קוקוס. האם הטעם והמרקם של הקוקוס מורגש?

  21. פירגוש 2 שאלות:
    האם בעוגה עם הקוקוס מורגש מרקם הקוקוס?
    והאם טעם השקדים מודגש? העוגה מיועדת גם לילדים קטנים.
    תודה לך.
    2 העוגות ניראות מדהימות!

  22. היי פירגה, את מאמינה שעד עכשיו לא הכנתי את העוגה הזו? איפה הייתי?
    הכנתי אותה הערב, קלה וטעימה. תודה על עוד מתכון מנצח! smile

  23. העוגה יצאה 10 אין מילים הכנתי אותה אתמול.
    אבל היא יצאה לי נמוכה למה.
    היא אמורה לצאת נמוכה או קצת גבוהה, smile

  24. היי
    אין עלייך המתכונים שלך מככבים אצלי בבית
    ונהדרים בפשטות ההכנה וטעימים בטרוף.
    הכנתי את העוגה הזאת עם חמאה (לא היה לי שמן בכבישה קרה :oops: ), חופן אגוזים גרוסים.
    יצאה נהדרת ורכה.
    2 שאלות
    1. עם שמן תשאר למחרת גם רכה? laugh
    2. אפשר לחורר את העוגה ולהרטיבה ברוטב של שוקולד עם 2 כפות נס קפה קצת מים חמים?
    במקום הסירופ תפוזים

    מה את אומרת?

    • היי,שאלת עם שמן תישאר רכה למחרת? אז כן וגם כמה ימים אחרי .בקיץ,עדיף לשמור במקרר. כנ"ל לגבי חמאה.

      לגבי הרוטב זה שאלה של טעם. לי אישית לא טעים שוקולד בעוגה הזו. אם טעים לך,הכל הולך.
      בהצלחה ותהנו smile

  25. פירגה :twisted:

    הרגע הכנסתי לתנור
    פתאום ראיתי ששכחתי את חצי גוס המים החמים לבצק
    זה אסון??? :x :x :x
    ייצא בסדר??? :x :x :x

  26. בוקר טוב פירגה הנהדרת. רציתי לשאול לגבי הקוקוס כמה זה כוס וחצי קוקוס בגרמים?

  27. היי פירגה

    אני רוצה להכין את העוגה הזו ליום ההולדת של חמותי

    רציתי לשאול אם יש עוד עוגות פרווה בלי מרגרינה?

    ולגבי העוגה הזו האם אפשר להכין יום מראש והאם תחזיק נסיעה לצפון?

    תודה

  28. צהרים טובים לך
    איך בדיוק שופכים את הסירופ על תבנית עם חור קודם צריך להפוך את העוגה לא?
    אבל אי אפשר להפוך אותה רק כאשר היא קרה

    מה לעשות :twisted:

  29. אבל פירגה זה לא פייר
    אצלך התמונה העוגת קוגלהוף רטובה ומבריקה מלמעלה ולא מלמטה.
    :oops:

    • חמודה שלי,
      אז תעשי כך:
      תוציאי את העוגה אחרי שתתקרר. הפוכה.
      תחממי את הסירופ
      תדקרי אותה מעט עם קיסם
      צקי את הסירופ החם על העוגה הקרה.
      שמרי את העוגה מספר שעות במקום סודי שלא יפתחו אותה עד שתספוג את כל הטעמים.
      תהנו.

    • אפשר,אבל לדעתי יש עוגות אחרות שלי שמכילות. את העוגה הזו תכיני כמו שהיא שהטעם לא ייגנב לה.
      ממליצה בחום.

    • אין לי מושג. יכול להיות שיש כבר עוגות עם יוגורט דומות באתר.
      שווה חיפוש בעוגות בחושות.
      בהצלחה.

    • מיכל בקר אור
      אם הוא יבש,אז כן.שווה לנסות.תורידי קצת מכמות הסוכר שרשומה במתכון.
      בהצלחה smile

  30. פירגה- העוגה נפלאה. לקחתי לעבודה וכל פעם מבקשים שאביא כזאת שוב.
    הכנתי גם כמאפינס -רק בלי הביצים, עבור חברה טבעונית. יצא יפה וטעים באותה מידה (אם כי יותר מתפורר כמובן). ישר כוחך ויבורכו ידייך smile

    • הי גלית,שמחתי לקבל את התגובה שלך ובעיקר לגבי היעדר ביצים בעוגה.
      אני יודעת שאת הכושית הרגילה מכינים הרבה בלי ביצים והתגובות מעולות.
      אישית לא הכנתי אף פעם עוגות כאלה בלי ביצים.
      יופי שאפשר לשמח את כולם.
      שבת שלום smile

  31. אין לי תפוזים לסירופ, כמה סוכר/ מייפל צריך להוסיף למים כך שלא יהיה מתוק מדי והאם הכוונה למים פושרים או מהברז? תודה ושבת שלום

    • עמליה הי,
      רשום במתכון:

      להוציא את העוגה ולחורר אותה בקיסם ומיד לצקת סירופ חם
      סירופ חם על עוגה חמה:
      כוס מיץ תפוזים או מים מהולים ב-1/2 כוס מייפל או סוכר .את יכולה רק רבע כוס מייפל

      לקרר בטמפרטורת החדר.
      לפזר קוקוס ולקשט בסירופ מייפל
      תבניות מתאימות: עגולה
      smile
      בהצלחה

  32. הי פירגה, תודה על התגובה המהירה. אם אני שמה רק רבע כוס מייפל בכמה מים צריך למהול? ושאלה נוספת האם הסירופ חובה או שהעוגה תצא טובה גם בלעדיו. תודה

    • אני מכינה המון פעמים ללא הסירופ והעוגה נהדרת. את יכולה לטפטף קצת מיץ מעל במקום. עוגה מעולה!

      • תודה ענת.
        גם אני מכינה לפעמים ללא הסירופ.
        באמת עוגה נפלאה לכל שעה smile

  33. יש לי שתי שאלות: מתי מוזגים את המייפל לקראת הסוף, מיד אחרי שהרטבנו אותה או כשהעוגה קרה ויציבה? השאלה השניה: איך העוגה יצאה גבוהה עם שתי ביצים בלבד? למרות שלפעמים שמה יותר במתכונים אחרים ובכל זאת יש לי את הבעיה הזו, לא יוצאות לי גבוהות וישרות. אמנם בזו שמתי אבקת אפיה ואפיתי אותה בתבנית 24 אבל מתנפחת קצת באמצע ומסביב נשארת נמוכה. אגב, הטעם מעולה ! תודה על התשובות !!!

    • הי,
      אני שמה את הסירופ מיד אחרי האפיה כשהעוגה חמה.
      תכיני בתבנית 24 אז יצא לך גבוה.
      בהצלחה smile

  34. פירגה חבל על הזמן על העוגה המופלאה הזו. הפכה עוגת הבית של מלא מלא בתים מיד עם בוא הקלמנטינות הראשונות לשוק.
    בעצם כמו כל המתכונים שלך ויודעת על לא מעט המצליחים את האוכלים שלהם בזכות הבלוג שלך.
    ♥ :lol:

    • תודה רבה פילדס,
      אני נהנית להוסיף עוד מחמאות למתכון הפלא הזה.
      יש עוד עוגות קלמנטינות בעוגות הבחושות שלי בקטגוריה.
      אני מקווה שתמשיכי להכין ושכולכם תהנו
      תמיד smile תודות

    • שרית ,יש באתר שלי עוגת תפוזים שקדים והיא מוצלחת מאד.
      שילוב מנצח smile
      תודה רבה.

  35. פירגה יקרה האם אני יכולה לקבל את מתכון עוגת מיץ קלמנטינות עם רויון וחתיכות אגוזים
    אני פשוט לא מוצאת אותה
    תודה רבה ושבת שלום לאה קליין

    • מיכל,אפשר כל עוגה בחושה להכין כמאפינס.בודקים אחרי כ-30 דקות. אפילו כדאי 25.

  36. הכנתי סופסוף והעוגה הזו כל כך טעימה. קלות ההכנה (חוץ מלסחוט את כל הקלמנטינות) לא מעידה על התוצאה הרכה והסופר טעימה. תודה.

    • ריקי,ברור שקלמנטינות/תפוזים אותו דבר
      זה נוזל וזה נוזל….בהצלחה smile חג שמח

  37. עוגה מדהימה
    זאת העוגה השנייה שלך שניסיתי (שמנת תפוזים)
    במילה אחת מושלמות
    יש לך עוגה שוקולד ברמה הזאת ?

    • בקר אור איילה,מה שלומך?
      למעשה כל העוגות הבחושות שלי על רמה גבוהה,וזה בגלל שאני פשוט אוהבת ל"שגע" את העוגות שלי בטעמים מיוחדים.
      כל עוגות השוקולד נפלאות. בעיקר הבחושות עם כל התוספות והגיוונים.
      יש קטגוריה לעוגות שוקולד.
      למשל:
      http://pirge.co.il/חגים/טו-בשבט/כושית-בנגיעות-חלבה-ואגוזים

      אבל כולן בני אותה משפחה עם ה-2 כוסות נוזלים , באמת כולן משגעות.

      גם לחג הפסח המצאתי עוגות רטובות ולחות שעונות על כל הציפיות. (בחושות)
      תתחילי להכין מה שנראה לך,באמת הכל טעים.
      לבריאות ובאהבה smile

  38. עכשיו אני חיייבת מתכון מושלם
    לעוגת גבינה שבועות בדרך
    ואני מממממממש סומכת עליך :x

    • איילה,הכי מרשימה בעיני זו העוגה הקרה,הבוואריה גבינות.אפשר לעשות עליה המון ואריציות של ציפויים מיוחדים.
      לגבי אפויות,יש את עוגת גבינה ג'לי ופרי י,או הפירורים הקרה.
      למה שלא תבחרי מתוך ההיצע שיש בצד שמאל (בקטגוריות) עוגות גבינה אפויות/קרות ועוד…..
      בהצלחה smile

  39. לא מצאתי אשמח אם תישלחי לי קישור

    לעוגת גבינה בחושה
    תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *