d79bd795d7a9d799d7aa d7a9d799d7a81231 - עוגת שוקולד הכי עסיסית לפסח

עוגת שוקולד הכי עסיסית לפסח

שיר1231 - עוגת שוקולד הכי עסיסית לפסח

עוגת השוקולד שתכינו כל יום בפסח. הכי עסיסית והכי משובחת שאפשר לדמיין. עוגה בחושה בקלי קלות.
את התמונה שלחה לי לפני מספר שנים שיר 123

המצרכים בקערה:
כוס אבקת קקאו
3/4 1 כוסות סוכר
2 כוסות קמח מצות לעוגות טחון דק מאד, או מסונן פעמיים.
1/4 כוס יין מתוק ונפלא גם עם המרה למים….
שקית אבקת אפיה
3/4 כוס שמן רצוי קנולה
3 ביצים טרופות במזלג
ל ע ר ב ב    ו ל ה ו סי ף :
1/2 1 כוסות מים פושרים
שוב לערבב היטב לבלילה ד ל י ל ה
לצקת לתבנית משומנת מספר 24 (לא קפיץ) כי הבלילה די דלילה.
לאפות בחום 175 כ-40 דקות. אחרי כ-30 דקות כדאי להניח ברפיון ניר כסף כדי שפני העוגה לא ייראו מדי שרופים ולהמשיך לאפות כרגיל עד שהעוגה מוכנה.
לצקת את הקרם /הסירופ על פני העוגה ולצפות באגוזים /קוקוס קלוי

סירופ חם על עוגה חמה מיד אחרי האפיה:
1/2 מיכל שמנת מתוקה רגילה או פרווה להרתיח רק עד לסף הרתיחה ולסגור להבה—להוסיף מיד 100 גרם קוביות שוקולד מריר-לבחוש לקרם דליל ולצקת על העוגה. כדאי לחורר את העוגה שהרוטב ייספג היטב.
לצנן את העוגה היטב ולשמור במקרר .

"טיפ"
1. במקום כוס אבקת קקאו עם 3/4 1 כוסות סוכר,אפשר לשים כוס אבקת שוקולית עם 3/4 כוס סוכר אחת בלבד .
לפני האפיה כדאי להטיח בקלילות את התבנית על השיש וזה כדי למצק את העוגה ולמנוע בה בקיעים.

2. קוקוס קלוי מכינים במחבת יבשה תוך כדי בחישה עד שמזהיב קלות .מוסיפים כפית סוכר חום בוחשים ומשדכים ומיד

מורידים מהאש שלא יישרף.

תהנו

59 תגובות על “עוגת שוקולד הכי עסיסית לפסח

  1. פירגה בוקר טוב. למה שנחכה עד לפסח? מנסה כבר על בני המשפחה בשבת הקרובה. תודה.

  2. בקר טוב,
    רוצה להכין לשבת ואין לי קמח מצות…..
    מה אפשר במקום קמח מצות?
    תודה..

    • דנה את יכולה להמיר:
      ל-2 כוסות קמח רגיל + שקית אבקת אפיה
      ולהשלים את הנוזלים לעוד 1/4 כוס. שיהיו 2 כוסות נוזלים.

  3. שלום פירגה האם אפשר להכין עם קמח תפוח אדמה וללא שמנת מתוקה?
    תודה ולילה טוב

    • ציפי ערב טוב,
      אי א smile פשר להכין עם קמח תפוחי אדמה. השמנת מתוקה זה האישו ;) של העוגה.

  4. תודה רבה! נראה טעים!!!
    שאלה:
    2 כוסות קמח מצה לפני סינון או אחרי הסינון (אני בחו"ל ואין כאן קמח מצה טחון דק…).
    תודה!

  5. בוקר טוב פירגה.
    עשיתי ניסיון לפני פסח.
    עוגה טעימה מאוד שבטוח תככב אצלי בפסח.
    תודה. מכל המשפחה

    • נלה תודה רבה לך ולכל המשפחה שטעמה ואהבה.
      לבריאות והמון אהבה smile

  6. היי פירגה.
    גם אני עשיתי הקדמה לפסח.
    אצלי גם אהבו עוגה טעימה ורכה שאכין אותה שוב.
    תודה פירגה והמשך פורה. ממני וממישפחתי.

  7. היי פירגה יקרה,

    האם אפשר להמיר את הסוכר בתחליף לסוכר,בכדי שאפשר יהיה להכין גם למי שאסור לו סוכר ?

  8. ערב טוב פירגה.
    העוגה מעולה. באמת עסיסית רכה ושווה כל ביס.
    התחלתי רק בביס והמשכתי בכמה חתיכות.
    ישר כח.

    • ניצה ערב טוב,
      תודה רבה. יש בקטגוריה עוגות לפסח עוגות אחת אחת. …… כל מה שתכיני יקבל המון מחמאות.
      לבריאות ועם המון אהבה. smile

  9. שלום,
    אם כתוב לאפות ב- 175 כ- 40 דקות
    באיזה טמפ' צריך לאפות בטורבו וכמה זמן?

    תודה

  10. שלום לך יקירה,
    האם אפשר להחליף את רבע כוס היין המתוק באותה כמות מיץ תפוזים או קפה?

    שוב חג שמח ובריאות!!!! smile smile smile

  11. חחח… זאת עוגה שמככבת אצלי כל שבת.. במיוחד לבעלי…
    לא מוכן לוותר עליה .. אני משלבת 1/2 כוס שוקולית+1/2 כוס קקאו
    ו2 כוסות קמח + שקית אב. אפיה..
    ואז גם ניסיתי אותה בפסח בשינוי הקמח וכם יצאה מוצלחת…

    • נורית הי,
      אני שמחה שאת מכירה ומכינה את העוגה הנהדרת הזו.
      תמשיכי לפנק את המשפחה,בכיף.
      לבריאות ובאהבה smile

  12. פירגה שלום,
    יש השנה קמח תופח לפסח ונראה לי שהוא טעים יותר מקמח מצות.
    מה דעתך- אפשר להחליף את קמח המצות ובאיזה כמות?
    המון תודה על מתכונים נהדרים ;)

  13. פירגה שלום,
    הכנתי את העוגה עם קמח תופח לפסח ויצא מדהים.
    צדקת, העוגה באמת שוקולדית ועסיסית מאד. במקום ציפוי השוקולד ציפיתי בקצפת משמנת מתוקה
    ותותים. לא מורגש בכלל שזו עוגת פסח.
    תודה על מתכון טעים וחג שמח :P :P :P

    • יעלה שלום,
      נפלא שלא הססת והכנת את העוגה הנהדרת הזו.
      אני שמחה כל כך שכולם אהבו ונהנו.
      זה חשוב שבפסח יהיו עוגות טעימות לאור המצרכים הדלילים שיש לנו.
      תנסי את כל העוגות השחורות לפסח. כולן מדהימות.
      חג שמח וטעים smile

  14. פירגה יקרה,
    כשחמתחילים לחשוב על תפריט ליל הסדר, לאן נכנסים? לאתר של פירגה! תודה על ה כ ל!!
    שאלה: מה הקשר של הטיפ על הקוקוס? האם יש קוקוס בעוגה? אני לא רואה ברשימת המרכיבים שיש קוקוס.
    תודה!!

  15. פירגה יקרה,
    תודה עבור המתכונים הנפלאים.
    האם ניתן להכין את העוגה מראש ולהקפיא אותה??
    אם כן איך מפשירים??
    תודה וחג שמח לך ולמשפחתך!!

    • הי שירי יקירה, תודה רבה kiss
      אפשר להקפיא ולהעביר אותה למקרר לפחות 10 שעות לפני ההגשה.
      אפשר גם להשאיר על השיש שעתיים שלוש לפני האירוח.
      תהנו וסופ"ש מקסים וטעים לכם. heart

  16. תודה,
    משום מה התערובת לא יוצאת דלילה כלל. חבל שהכמויות הן ב"כוס" ו"שקית", במקום בגרמים.
    הוספתי מים עד שיצא דליל- ISH… נראה איך יצא.

  17. ערב טוב!
    היום עשיתי את העוגה הזו וגם היא יצאה מאד טעימה ובלי קרם.
    אני מוסיפה בנגלה השנייה שקדים טחונים כי אני חושבת שזה מטשטש את
    הטעם של קמח המצה,
    תודה לך פירגה !

    • ערב טוב דבי,
      שוב תודה על השיתוף והמחמאה. בהחלט שקדים יכולים להוסיף גם טעם מעודן ומיוחד לעוגה.
      לבריאות והמשך טעים.

להגיב על יעל לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *