d797d7a6d799d79c d79ed798d795d792d79f d79ed7a7d795d79ed797 - פרוסות חצילים קלויים בתנור לכל דבר

פרוסות חצילים קלויים בתנור לכל דבר

d797d7a6d799d79c d79ed798d795d792d79f d79ed7a7d795d79ed797 1 - פרוסות חצילים קלויים בתנור לכל דבר

חצילים קלויים מתאימים למגוון רב של סלטים תבשילים וסנדויצ'ים נפלאים.
מי שחוסך קלוריות ימצא בהם נחמה רבה.
הוראות להכנת חצילים קלויים:
לקלף 2 חצילים שתי וערב ולחתוך פרוסות של לפחות ס"מ.
להניח על מגש ולפזר עליהם מלח.
לתת לנוח שעה. רצוי בשמש.
לנגב את הפרוסות "המזיעות" בניר סופג.
להבריש מ-2 צידי החצילים שמן זית. לעשות מסג' עם הידיים כדי שכל שטח החצילים מ-2 הצדדים יימרחו בשמן. אין צורך בהרבה שמן.
לשים ניר אפיה על תבנית גדולה ולסדר את החצילים צפוף.
לחמם תנור מראש לחום 185 מעלות.
להכניס את התבנית כשהתנור כבר חם.
לקלות עד לגוון זהבהב
לסגור את התנור ולהשאיר את פרוסות החצילים בתנור סגור כ-30 דקות.
לפתוח את הדלת ולראות שהחצילים שחומים וקלויים
"טיפים"
1. אפשר לקלף את החצילים במלואם או להשאיר חלק מהקליפה למשעי לבן שחור
2. אפשר להשאיר את הקליפה כמו בתמונה.
תהנו

44 תגובות על “פרוסות חצילים קלויים בתנור לכל דבר

  1. שלום פירגה

    במקום להמליח, לייבש ולשטוף את החצילים, אני חותכת לעיגולים (עם הקליפה) ומשרה לכמה שעות/לילה במים מומלחים כדי כיסוי. מעל החצילים והמים אני מניחה צלחת ועליה משקולת. לפני האפייה, אני שופכת את המים ולאותה קערה מוסיפה מעט שמן קנולה, שיעטוף את החצילים; מסדרת אותם על נייר אפיה ולתנור בחום הגבוה ביותר. אם אין תנור טורבו ויש יותר ממגש אחד, כדאי להחליף מקומות כשהמגש העליון משחים.

    קל קלוריות וטעים. טוב לכל מתכון, שדורש חצילים מטוגנים.

    פזית

    • אני אישית מאוד אוהבת חצילים ומכינה אותם
      בהמון צורות אבל התמונה לא משקפת את המתכון
      בתמונה זה חציל מטוגן בשמן עם ביצה ופרורי לחם (שאגב מאוד טעים)
      המתכון שכתוב כאן אפוי הייתי רוצה לראות תמונה אחרי
      שאפו בתנור כי יוצא יבש ולא כל כך טעים וגם לא נראה כך

      • מרים,אז ככה, כדי שיצא עסיסי…פריך,,,זהוב,,,,
        תחתכי פרוסות עבות ותשמני גם את ניר האפיה וגם את החצילים
        יש להפוך מדי פעם ולשמן מדי פעם (אני מרססת בתרסיס וזה עושה עבודה מעולה)
        החצילים יוצאים עסיסיים,שחומים ופריכים.
        אני כבר שנים לא מטגנת חצילים גם לתבשילים וגם לסלטים.
        אם את רוצה לחסוך בשמן תרססי בפעם הראשונה היטב ותהפכי רק פעם אחת.
        בהצלחה smile

      • אני מכינה בתנור כל הזמן רק להבריש בשמן זית ללא השריה במלח יוצא פיצוץ ומצבעם מהמם!

    • נועה,אם תשאירי אותם חומים זהובים ולא שרופים אז אפשר לגלגל.
      תנסי ותשתפי אותי smile

  2. שלום דליה
    יופי של מתכונים.
    אני נעזרת בהם מדי פעם
    מאחלת לך ןלכל משפחתך חג חנןכה שמח( כמה שאפשר לשמוח ביום כזה?)
    מסרי ד"ש לאביבה מקוה שהיא מרוצה במקום מגוריה החדש
    כל טוב
    כרמלה שטרן

    • כרמלה שלום רב
      אמא אצלי לשישבת.
      כיף לקבל ממך תגובות לאתר.
      אני שמחה שאת מכינה ונהנית.
      ד"ש חמה מכולנו וחג שמח smile

  3. פירגה שלום,

    עשיתי את החצילים והם ממש התייבשו לי. יש לך מושג למה? (ריססתי בספריי שמן במקום למרוח).

  4. פירגה שלום,
    כמה זמן בערך, דקות/רבע שעה/חצי שהע ןכן', . צריך לקלות את החצילים, עד שמוכנים וחומים? ודה.

  5. שלום, אין לי זמן להשרות את החצילים במים עם מלח. אז אני פשוט שמה שמן זית ומלח על כל פרוסה ולתנור ואין להם שום מרירות אחר כך. למה חושבים שחציל מר לי הוא לא מרגיש מר בכלל !!!
    :?

    • מרינה, באמת יש שלל דרכים להכנת חצילים.

      תכיני כפי שאת מבינה ורגילה והעיקר שתהנו מהתוצאה smile

  6. יש לי שלושה סוגי חצילים שונים. לבנים. עגולים ורדרדים ושחורים קטנים וצרים. אשמח לשמוע ממך מה אפשר לעשות משלושה סוגי חצילים.. המון תודה

להגיב על בועז לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *