אורז עופות וירקות ארוחה למשפחה.
מצרכים לסיר גדול :
כ-8 חלקי עוף
1/4 כוס שמן לכל הטיגונים.
2-3 גזרים חתוכים למקלות לא דקות +שורש פטרוזיליה שלם נקי + 1/2 כוס צימוקים ושקדים (לא חובה)
אם אתם אוהבים חציל תוסיפו פרוסות עבות של חציל קלוי
בצל אדום חצוי ופרוס דק
בצל לבן חצוי ופרוס דק
1/2 ראש שום מופרד,נקי
1/2 כרובית מחולקת לפרחים ג ד ו ל י ם
פרוסות מ-3 תפוחי אדמה מקולפים
2 כוסות אורז
אופן הכנה:
מטגנים בשמן את תפוחי האדמה ומשחימים מ-2 הצדדים. מוציאים על ניר סופג.
מטגנים את העוף ומשחימים ומוציאים לקערה.
מטגנים בשמן שנשאר את הירקות כולל הבצלים והשום בהקפצה עד שיזהיבו.
תבלינים:
3 כפות גדושות פפריקה מתוקה, 2 כפות גדושות גריל עוף, כף דבש או סוכר חום, כפית פפריקה חריפה, כפית אבקת קרי, 1/4 כפית קינמון, כפית כמון ,פלפל שחור ומלח. אם התבלינים מוגזמים לכם, תתבלו להנאתכם ולטעמכם.
הרכבת הסיר:
לפני שמסדרים את הסיר מרתיחים בקומקום כ-10 כוסות מים ומחממים את התנור ל-200 מעלות.
משמנים את כל הסיר עד למעלה ומסדרים בתחתית את תפוחי האדמה אחד ליד השני . מעליהם הירקות והעוף ומעל לכל לפזר את האורז. לפזר את כל התבלינים. להתחיל למזוג לסיר את המים הרותחים עד שיגיעו 1 ס"מ מעל כל התכולה. מוזגים לאט מהצדדים ומעל. זה הזמן לטעום ולשבח טעמים.
להרתיח 8 דקות בלי מכסה ולהעביר לתנור שחומם מראש לחום 200 מעלות,אחרי 10 דקות מורידים את חום התנור ל-100 מעלות ואופים עם מכסה 1/2 3 שעות. חובה מכסה תואם שהסיר יהיה סגור הרמטי.
לפני ההגשה להפוך את הסיר למגש הגשה.
"טיפ" – לפני שהופכים את הסיר על מגש עגול גדול,כדאי להניח את הסיר על מגבת טבולה במי קרח ולשחרר עם סכין את הדפנות.
תהנו
היי
האם אוכל להכין בבוקר ולהשאיר בתנור על חום נמוך עד לארוחת הערב או שהאורז יתייבש?
או לחילופין להכין בבוקר , ולחמם בערב?
פשוט מנסה למזער הכנות ולכלוך לקראת ארוחת ערב. :cool:
ועוד שאלה
האם הטיגונים של העוף ושאר ירקות נעשים באותו סיר?
בקר טוב ניצה
הטיגונים כולם בסיר הבישול,כן.
נראה שהאורז יתייבש אחרי כל כך הרבה שעות בתנור
:|
פירגה יקרה האם לערבב את התבלינים עם המים הרותחים או רק לפזר מעל האורז לפני ששופכים את המים?
תודה לאה קליין
זה מה שאני עושה- מערבבת קודם עם המיים ורק אחכ מוסיפה לתבשיל ואז כל התבלינים מתפזרים באחידות
פירגה יקרה אני נוהגת לשים נייר אפיה גם בתחתית וגם במדדים ואז המקל ובה משתחררת בקלות מה דעתך?
לאה יקרה,לגבי ניר אפיה אני לא יודעת,מפחיד שיישרף .
אפשרי לתבל במים ואז לצקת על התבשיל.
תהנו
היי
יש לי רעיון לגבי הכנות מוקדמות ותקני אותי אם אני טועה:
אטגן ואניח את כל המצרכים בסיר כולל האורז והמים( או בלי המים שלא יספגו באורז)
ואתחיל בבישול 4 שעות לפני ארוחת הערב, מה דעתך?? ;)
ניצה,זה נשמע רעיון טוב.
תעדכני איך יצא
היי
בסוף החלטתי להכין את המקלובה עם בשר בקר שהכנתי ופרסתי יום קודם. הכנתי בדיוק לפי המתכון וכחלק מהנוזלים השתמשתי בציר מבישול הבשר. יצא מעולה . :lol:
ניצה,ככה צריך,לנסות ולהצליח.
גם אני אכין כך.תודה
כמה מלח בערך שמים בכזאת כמות??? תודה
לא יודעת כמה, :cool:
שמים קצת משהו 1/4 כפית וטועמים ומוסיפים לפי הטעם האישי של כל אחד.
פירגה שלום
הכנתי אתמול לארוחת שבת וכרגיל כמו בכל מתכוניך יצא מעדן.
שבת שלום
תודה יעלה יקירתי, המתכון הוכן לבני ביתי וזו הסיבה שהוא טעים ;) ;)
מהלב עם המון אהבה ממני אליך
שלום פירגה
רציתי לשאול אם יש אפשרות לעשות את התבשיל על הגז ולא בתנור ?
תודה
חגית,לא ניסיתי על הגז.
האם אני יכול לבנות את הסיר בשישי
ובשבת בבוקר להכניס לתנור?
ערב טוב, לדעתי והבנתי, ניתן לטגן את כל הטיגונים יום קודם ואת ההרכבה לעשות ביום ההכנה.
בהצלחה
האם ניתן להכין יום קודם ורק לחמם למחרת?
אין בעיה רותי