המצרכים ששמים בקערה:
1/2 1 כוסות גרנולה עשירת פיצוחים אגוזים שקדים (חלק גם שלמים) גם חמנייה,לוז, דלעת.הכל הולך…….
ביצה שלמה
1/2 כוס קליפות הדרים מסוכרות צבעוניות חתוכות קטנטן – אפשר לקנות כבר מוכן
1/2 כוס שוקולדצ'יפס מעורב לבן ומריר
3 כפות ממרח תמרים
1/4 כוס שמן רצוי קנולה
1/2 כוס סוכר חום
כוס קמח מלא
3/4 כוס קמח רגיל
3/4 שקית אבקת אפיה
כפית אבקת סודה לשתיה
אופן ההכנה והסברים-הערות:
ללוש בידיים לעיסה ד ב י ק ה.
בעזרת הידיים ליצור ולהניח גושים גדולים ומעט לפחוס- להניח על ניר אפיה באופן ל א סימטרי.
את השוקולדצ'יפס שנופל לשולי הקערה (משום מה הוא לא נתפס בעיסה) לשדך לעוגייה בנעיצה.
מדי פעם לשטוף את הידיים כי כשהידיים דביקות קשה להכין את העוגיות.
אני שמתי 12 עוגיות ג ד ו ל ו ת בכל תבנית גדולה של התנור. העוגיות מתרחבות.
לחמם תנור לחום 175 ולאפות כ -8 דקות . העוגיות נאפות ממש מהר ונעשות חומות.
לאחר האפייה, העוגיות עדיין רכות. כשיצטננו,הן יתקשו.
לא לגעת עד שממש ממש מתקררות.
אחרי צינון לשחרר כל עוגיה עם מ ר י ת רחבה.
מסדרים בעדינות בקופסת העוגיות כשבין השכבות מונח דף ניר אפיה למנוע הדבקות.
תהנו
אני מכינה עוגיות קווקר על אותו פרנציפ אבל ,21/2 כוסות קווקר עדין, 1 כוס קמח מלא + א. אפיה .3/4 כוס שמן וחצי כוס כמו סוכר(לסוכרתיים). מוסיפה כ1/4 כוס גרעיני חמניות, 1/4 שומשום,1/4 אגוזים פרוסים ו1/4 חמוציות(בלי סוכר) ו2 ביצים .קצת קינמון מערבבת בכף .יוצרת עוגיות שוטחת אותן על תבנית עם ניא רפיה ואופה בהתאם להנחיות שלך . טעים. טעים.
חדי,יאמי
הערה להמלצה של חדי:
המתכון אכן מעולה !
אך בשום אופן לא מתאים לסוכרתיים,בגלל הקמח-והקוואקר .
(קוואקר וקמח= הם פחמימות ההופכות בגוף לסוכר.)
פירגה היקרה,
בעבר היה לך מתכון מעניין של עוגיות, נראה לי שקראת לזה: עוגיות פיצוחים.
אני לא מצליחה למצוא אותו
תוכלי לעזור לי?
תודה שרי
חיתוכיות שיבולת שועל
כדורי גרנולה
ויש עוד……….
שרי יקרה, רשמי בחיפוש את המילה גרנולה ואחרי החיפוש רשמי גם את המילה שיבולת שועל.
יעלו לך מגוון מתכוני עוגיות וחיתוכיות.
הי פירגה, מה אפשר לשים במקום התמרים? תודה שרי
שרי יקרה, במקום תמרים: דבש, סילאן, חמאת בוטנים, מייפל
בבקשה