לחמניות פרעצל
מצרכים בקערה:
5 כוסות קמח לבן רגיל או שטיבל 1
כף סילאן
2 כפות שטוחות סוכר לבן
כף וחצי שמרים יבשים
1/2 1 עד 2 כוסות מים חמימים
5 כפות שמן
כפית מלח
אופן ההכנה:
מערבבים עם היד את החומרים היבשים.
יוצקים לקערה את הרטובים ומערבבים היטב בעזרת היד כ-3 דקות לבצק דביק .
מעבירים את הבצק לקערה ג ד ו ל ה מכוסה בניילונית .
מכניסים למ ק ר ר –להתפחה יפה של כמה שעות.
כשהבצק תפח,מעבירים אותו לשיש מקומח בעזרת ידיים מקומחות.
מכינים לחמניות שזורות או שבלולים. מניחים על ניר אפיה משומן קלות, מתפיחים שוב.
מברישים בביצה טרופה במזלג מהולה בכפית סילאן וכפית שמן. מפזרים אם רוצים גם שומשום.
מחממים תנור בראש. אופים בחום 175 כ-20 דקות או עד שמזהיבים מתחילים לקבל גוון חום
הבצק מתאים גם לפרעצלים דקים ופריכים…..פשוט מכינים מהבצק שרוכים ממש דקים בצורת פרעצל וההכנה אותה הכנה.
תהנו
רוצה להכין ב'קייטנת הנכדים' בלי סילאן. אפשרי? יש תחליף?
אשמח למענה מהיר (כמו תמיד). תודה!
אפשר לוותר טובה.
תכייפו לכם ותהנו מהטעם הנפלא….
ב"ה
מה שלומך פירגה יקרה?
בצק קל מאד להכנה.
אהבתי מאד את הקליעה של הלחמניות בפוסט שלך.
האם יש דרך להסביר מילולית,
או שפשוט צריך לראות?
הי מלי,את יכולה להכין כל צורה שאת רוצה.
אם את רוצה את הצורה של הפרעצל,תכנסי לגוגול ותרשמי : הכנה פרעצל בתמונות.
בהצלחה
שלום רב פירגה
קבלתי את עצתך ולמדתי דרך היוטיוב את הקליעה
יצאו לחמניות נהדרות
גם יפות למראה, וגם טעימותתת!!
תודה רבה רבה!
האתר שלך מופלא
מלי,תודה חמדתי.
אני שמחה כל כך שהצליח לך. לבריאות ועם המון אהבה ו……שימשיך כך. ;)
בוקר טוב פירגה,
5 כוסות קמח = 1 ק"ג קמח?
תודה
Kימי,עד כמה שאני יודעת אז כן.
תודה רבה