עוגת שמרים נוסטלגית, הגיע מהצפון דרך קרובת משפחה ומאז נחלת כל המשפחה.
בצק בסיסי קל להכנה שמתאים לכל עוגות השמרים שעולות על דמיונכם.
החל מעוגיות אישיות,קרואסונים, עוגות שושנים, עוגות שכבות במלית נס קפה של פעם ועוד….
כל אחד יכול להכין.
בצק בסיסי קל להכנה שמתאים לכל עוגות השמרים שעולות על דמיונכם.
החל מעוגיות אישיות,קרואסונים, עוגות שושנים, עוגות שכבות במלית נס קפה של פעם ועוד….
כל אחד יכול להכין.
פשוט ללוש הכל ביחד ולהתפיח. זה כל הסוד.
הבצק נפלא להקפאה והעוגות אחרי חימום כאילו יצאו זה עתה מהתנור והריח משכר.
הבצק נפלא להקפאה והעוגות אחרי חימום כאילו יצאו זה עתה מהתנור והריח משכר.
מצרכים ל-4 תבניות אינגליש-קייק:
2 כוסות חלב פושר
400 גרם מרגרינה רכה בלי מלח (עדיף מרגרינה ולא חמאה) זו דעתי,אבל בהחלט אפשר בחמאה.
4 ביצים
1 ק"ג קמח (לא להוסיף יותר למרות שהבצק דליל מאוד)
¾ כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים ו/או קוביית שמרים לחים (50 גרם) – להכין ראש עיסה מ-1/2 כוס חלב (מהכמות שיש במתכון, פלוס 2 כפיות מהסוכר שיש במתכון),
להתסיס כ-10 דקות ולהוסיף לחומרים שבקערה
ללוש לבצק דביק ורך . לכסות בניילון ולשים במקרר למינימום 5 שעות או יותר.
נותנים אגרוף עדין וממשיכים להתפיח שוב כשעה. מעבירים לשיש מ ק ו מ ח ועם תוספת של קמח מכינים מאפים. רצוי לעבוד עם קמח רק בכפות הידיים ועל המערוך ולא להוסיף לבצק.
2 כוסות חלב פושר
400 גרם מרגרינה רכה בלי מלח (עדיף מרגרינה ולא חמאה) זו דעתי,אבל בהחלט אפשר בחמאה.
4 ביצים
1 ק"ג קמח (לא להוסיף יותר למרות שהבצק דליל מאוד)
¾ כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים ו/או קוביית שמרים לחים (50 גרם) – להכין ראש עיסה מ-1/2 כוס חלב (מהכמות שיש במתכון, פלוס 2 כפיות מהסוכר שיש במתכון),
להתסיס כ-10 דקות ולהוסיף לחומרים שבקערה
ללוש לבצק דביק ורך . לכסות בניילון ולשים במקרר למינימום 5 שעות או יותר.
נותנים אגרוף עדין וממשיכים להתפיח שוב כשעה. מעבירים לשיש מ ק ו מ ח ועם תוספת של קמח מכינים מאפים. רצוי לעבוד עם קמח רק בכפות הידיים ועל המערוך ולא להוסיף לבצק.
המצרכים למלית קקאו שוקולד לערבול במיקסר:
המלית ל-2 או -3 כרוכיות ולא לכל כמות הבצק.
100 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר
2 כפות קינמון
5-4 כפות קקאו
4 כפות גדושות שוקולד השחר או נוטלה
ליקר קוניאק, או רום לטעם – לערבל עד לקבלת קרם חלק.
100 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר
2 כפות קינמון
5-4 כפות קקאו
4 כפות גדושות שוקולד השחר או נוטלה
ליקר קוניאק, או רום לטעם – לערבל עד לקבלת קרם חלק.
אם הקרם קשה,עדיף להוסיף מעט שמנת מתוקה,יין או חלב ולא עוד שומן.
4 כפות חלבה מפוררת לערבב או לפזר אותה על העלים מעל לקרם.
4 כפות חלבה מפוררת לערבב או לפזר אותה על העלים מעל לקרם.
סירופ להרטבה:
לבשל בסיר קטן סירופ ולצקת עם כף באופן שווה על העוגות מיד בצאתן מהתנור :
½ כוס חלב
½ כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
½ כוס חלב
½ כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
מלפפים כל 2 רולדות ממולאות בממרח נבחר (מורחים על כל העלה כמות נדיבה) ומניחים בתבנית אינגליש קייק משומנת היטב
מתפיחים שוב ואופים בחום 175 כ-35 דקות או עד שישחימו. אם העוגות משחימות מהר ובפנים עוד לא עשויות , יש לכסות ברפיון בניר כסף ולהמשיך באפיה מספר דקות נוספות.
מתפיחים שוב ואופים בחום 175 כ-35 דקות או עד שישחימו. אם העוגות משחימות מהר ובפנים עוד לא עשויות , יש לכסות ברפיון בניר כסף ולהמשיך באפיה מספר דקות נוספות.
והעוגות כפי שהכינה פלנט:
"טיפים"
1. הערה חשובה – שימו לב! קחו קערה גדולה מאוד כי הבצק תופח למימדים.
2. מיד אחרי האפייה לצנן את העוגות לעטוף היטב בניילונית ולהקפיא. הפשרה במקרר.חימום בתנור.
תהנו
פירגה שבת שלום
לקארין גורן מתכון דומה רק שכמות החמאה והחלב היא חצי מהכמות שלך על אותה כמות קמח,האם העוגה שלך יוצאת כתוצאה מכך יותר רטובה?הריי יוצקים בסוף גם רוטב שמרטיב.מה משמעות המרגרינה על פני החמאה
בקר אור שקדי שבת שלום
המתכון של הרטובה והטובה עוד לפני שקארין נולדה.
לא הייתי מחליפה דבר וחצי דבר מהמתכון המקורי. כדי להבין במה מדובר
יש להכין את המתכון כפי שמובא ועם מרגרינה אם אפשר…. ואפילו להכין ראש עיסה משמרים טריים.
זו יצירת אמנות בבצק שמרים, כפי שלא הכרת מעולם.
אשמח לשמוע במיוחד חוות דעתך.
פירגה
יצאו מהתנור 2 קראנצים גבוהים(מעל גובה התבנית)ריח מדהים בכל הבית,ברצוני לציין שהבצק היה הנוח ביותר לעבודה מכל בצקי השמרים איתם עבדתי עד כה,לגביי הטעם נראה לכשתתקררנה.
פירגה,היא פשוט נפלאה,כולם פה מתמוגגים,אבל מקטרים על המחיר(תרתי משמע)175 גרם חמאה בכל קראנץ,חגיגת כולסטרול
תודה פירגה, שוב על התגובה המהירה.
שכחתי להוסיף בתגובה הקודמת שלמרות כל המכשולים, 2 העוגות מאד טעימות.
שקלתי אבל לא ניפיתי.
ינוסה וידווח בפעם הבאה.
להת',
סמדר.
הי פירגה,
ניסיתי שוב ואכן הניפוי עשה את כל ההבדל.
שוב תודה,
סמדר.
היי אני חדשה פה ומאוד מיתרשמת סיקרנת אותי לגביי השמרים אני בדרך כלל עושה שמרים עם קיפולים[יומיים עבודה]וזה תמיד בחמאה .אני רוצה לנסות את המתכון שלך אבל עם חמאה במה הוא כל כך שונה מהמרגרינה?מירקם?טעם? ועוד שאלה כדאי את הקריספיות או את זאת?
אילוש יקרה ברוכה הבאה לבית החם והטעים שלנו :lol:
שמרים רטובה וטובה אישית מעדיפה במרגרינה.אבל רבים כבר הכינו אותה עם חמאה והתוצאה טובה.
לדעתי טעם המרגרינה פחות משתלט על טעם החמאה. לשיקולך כמובן.
הקריספיות שונות לגמרי מהשמרים רטובה וטובה.
קריספיות כשמם כן הם. לא תופחות וקריספיות מאד .אנחנו מעדיפים אותם ע"פ הרטובה.
אפשר להכין מהקריספיות כרוכיות גדולות ר ג י ל ו ת או כרוכיות אישיות קטנות.
הרטובה וטובה כמו כל עוגות השמרים אוורירית גבוהה מאד ומרשימה בצורה ובטעם.
מהרטובה מכינים את כל סוגי עוגות השמרים שיש ומה שבא לך.
אשמח לשמוע חוות דעתך אחרי שתכיני.
בהצלחה ובברכת חג שמח לך ולבני ביתך
זו הפעם הראשונה שאני מכינה עוגת שמרים, עד עבשיו היה לי פחד לא מוסבר מזה, ויצא מצויין. הריח המדהים נשא בחלל הבית, וגרם לעילפון חושים… תודה רבה רבהההההה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
כל הכבוד לך ורד יקרה
הצטרפת למועדון המעריצים של הבצק רטובה וטובה.
הבצק הזה נוח להכנת כל מאפי השמרים שאת חולמת עליהם.
מקווה שתכיני שלל מאפים ותהני את בני ביתך.
סוף סוף מצאתי את מלית השזיפים שלך :!:
ידעתי שראיתי אותה פעם (בשיטוטי האינסופיים במתכונים שלך), ולא הצלחתי למצוא אותה שוב.
נראה לי שזה יהיה נהדר אם תוסיפי את זה במליות המתוקות. חבל שלא יראו את המלית הזאת.
היא יכולה להתאים להרבה מהבצקים שנתת, וזאת בדיוק עונת השזיפים.
ויני
אפשר להכין כמו מלית תפוחים אבל משזיפים:
מלית תפוחים בסילאן
10 תפוחי גרנד קלופים חתוכים לקוביות בינוניות
מבשלים כ-15-20 דקות ב-3 כפות סילאן מתוק+2 כפות סוכר חום.
בוחשים מדי פעם עד שהתפוחים יתקרמלו ויקבלו צבע אדמדם
מוסיפים כף קינמון+קליפת לימון+ כפית אינסטנט פודינג וניל ומערבבים. מצננים.
מורחים על העלה ריבה/ קונפיטורה
מפזרים פירורי עוגיות/אגוזים קצוצים , צימוקים , חתיכות תמרים יבשים
ואת מלית התפוחים. מתאים ל-3 רולדות
פירגה – את מלית התפוחים בוודאי שראיתי.
אבל אני חיפשתי דווקא את מלית השזיפים שלך :P והיא מופיעה רק פה (ולא בשום מקום אחר). זאת עונת השזיפים וכדאי לנצל את זה.
בגלל זה חשבתי שכדאי שאת מלית השזיפים תוסיפי בקטגוריות המליות.
עכשיו אני "אשבור" את הראש כדי להחליט באיזה בצק להשתמש – יש לך מבחר לא קטן ;)
ויני בקר אור
אני בטוחה שמה שתכיני תכיני הכי טוב שיש.
לא מוצאת מלית שזיפים. תכיני כמו שמכינים את מלית התפוחים אותו דבר ויצא אחלה.
חיבוקים
יום נפלא
פירגה בוקר טוב
לא הבנת אותי. מלית השזיפים שלך נמצאת פה! בתגובות הקודמות למתכון הזה (של השמרים הרטובה) –
יש פה הרי דף נפרד של תגובות קודמות, ושם המלית נמצאת. את נתת אותה בעבר למישהי שחיפשה. אני ראיתי את זה במהלך השיטוטים שלי באתר שלך. והיה לי קשה למצוא את זה שוב.
אבל היא נמצאת פה. לכן חשבתי שכדאי להעביר אותה גם לקטגוריית המילויים.
אוקייי אני אחפש במשך היום ואוסיף אותה למליות.
תודה. את מקסימה.
אני אחסוך לך את החיפוש, הנה המלית שנתת אותה לעוגת השמרים
שמרים רטובה וטובה במלית שזיפים
מלית:
15 שזיפים מקולפים חתוכים קוביות
כוס סוכר
3 כפות סילאן
קינמון או ליקר פירות
מעט מיץ/מים
לבשל את הכל פרט לשזיפים עד שיהיה סמיך וזהוב.להוסיף שזיפים ולערבב ביחד 2 דקות לסנן ולקרר
לרדד 2 עלים ולמרוח ריבה ומלית לגלגל לכרוכיות ולשזור 2 כרוכיות זו בזו
תודה לך פירגה
מקסימה כרגיל.מיד מצרפת לקטגוריה.
תודה :lol:
פירגה יקרה! ברצוני להכין את המתכון מחר ויש לי שמרים טריים( של שמרית) האם זה בסדר? והאם ניתן להחליף את כל כמות המרגרינה בשמן? ומהי ההמרה? בערך 2 כוסות שמן? תודה מראש ולילה טוב
קארין הכנתי את העוגה הזו כפרווה אבל לא רק שמן.
כנסי לחפש באתר: כתבי: מבחר עוגות שמרים פרווה
תהני
תודה פירגה. מה לגבי השרים? האם שמרים טריים של שמרית זה טוב?
קארין,משמרים טריים מכינים ראש עיסה . שמרים יבשים אין צורך.
בבקשה.
היי פירגה
האם את יכולה לכתוב יותר בפירוט איך מכינים את העוגות עצמן. האם ממלאים מגלגלים לרולדה וקולעים מכל שתי רולדות "כאילו" צמה? או שהקיפול כלל לא חשוב? כמו כן היכן נמצאות מליות פרג חלבה ושקדים?
תודה ומראש :
עינת,
תכיני 8 כרוכיות ממולאות.
כל 2 כרוכיות תקלעי זו בזו כבורג. יצאו לך 4 עוגות.
את יכולה להכין רק 4 כרוכיות.כל כרוכית לחצות לאורכה ל-2 ואז לכרוך את 2 החצאים ביחד.
ראי את כל המליות שלי בקטגוריה: מליות.
בבקשה.
מצאתי את המליות, נו באמת איך אפשר לבחור מתוך מבחר כ"כ גדול?????? :twisted:
תכיני כל פעם משהו אחר ותגווני,בכיף שלך. ;)
פירגה הי, מה שלומך? אתמול הכנתי את עוגת השמרים רטובה ועסיסית ויש לי כמה שאלות חשובות:
1. את הבצק צריכים לערבב ביד או שאפשר במיקסר?
2.כמות של מלית שוקולד לכל 4 העוגות?להכפיל את כל הכמויות שרשמת ב-3? נראה לי המון?
3. אחרי שהעוגה יצאה מהתנור היא – צנחה לי… יש לך מושג למה?
4. הפשרת פרוסות עוגה- מהפריזר ישר לתנור לחימום- יצאה העוגה כאילו לא אפויה מספיק…למה?
בכל אופן שלא תחשבי שלא חיסלנו- העוגה נהדרת
אני יכולה ליצור ממנה סינרולים? שבלולי בצק?
תודה רבה רבה
אורנה
אורנה יקרה
העוגה לדעתי לא הצליחה לך .
העוגה יוצאת מאד גבוהה אוורירית ופלאפית.
ברור שאם העוגה לא עלתה אז גם אחרי הקפאה היא לא תהיה טובה.
תבדקי שוב את השלבים של ההכנה.
אפשר ללוש במיקסר.
אפשר להכין מהבצק את כל סוגי עוגות השמרים שאת מכירה שעולים בדמיונך.
העוגה הזו היא עוגת שמרים האולטימטיבית בהרבה בתים בעולם.
מאחלת בהצלחה בפעם הבאה. חבל להחמיץ.
חיבוק
היי פירגה,
האם תוכלי לומר לי מתי נכון להקפיא?
האם אפשר להקפיא אחרי תפיחה ראשונה חלק מהבצק ואז לעשות ממנו גם דברים אחרים בהמשך? או שאפשר רק להקפיא את העוגות לאחר אפייתן?
ועוד משהו- מדוע את ממליצה דווקא על מרגרינה ולא על חמאה? (אני פשוט סקרנית, כי אני ממש נמנעת מהלחזיק מרגרינה בבית ורציתי לדעת עם זה ייצא יותר טעים עם מרגרינה…).
המון תודה, רונה.
רונה כבר הכינו עם חמאה והמליצו כך שאת יכולה להכין. בכיף שלך.
לגבי הקפאה רצוי לאפות ולהקפיא ולפני ההגשה לחמם בתנור או באובן .
בהצלחה בבקשה :lol: שנה טעימה
היי פירגה,
תודה רבה על התשובה. המהירה :lol:
4 אינגליש קייק זה המון בשבילי…אם אני אחלק את הכמויות בחצי זה ייצא בסדר?
למה לא? יצא פחות אבל בסדר גמור.בהצלחה
נהדר. רוב תודות!
שאלה אחת אחרונה!! (סליחה שאני מציקה!)
זה בסדר להכין עכשיו ולהשאיר את הבצק במקרר עד הבוקר?
רונה, אפילו רצוי . תזהרי לא להוסיף קמח מעבר למה שרשום ואל תיבהלי אם הבצק דליל.אחרי שהיית לילה במקרר הוא יהיה נוח.
בזמן ההכנה את יכולה לטבול את הידיים בקמח ובצורה כזו לעבוד.לא להוסיף קמח.
בלילה הבצק יתפח לאט ויסודי .תכניסי אותו בתוך קערה גדולה כי הוא תופח מאד.
לילה טוב
[הוספת תגובה]
היי פירגה, הבצק עכשיו בלישה במיקסר…משום מה הוא לא כל כך נוזלי אבל אני מאמינה שיהיה בסדר. אני אעדכן איך יצא!
שוב תודה רבה.
רונה הכמויות מדוייקות ולא לשנות דבר. למקרר עד לבקר ובהצלחה לבריאות ובבקשה.
בוקר טוב פירגה,
הבצק תפח בלילה במקרר, אבל הוא לא תפח כל כך הרבה. נדמה לי שהיה לו קר מידי- הוצאתי אותו עכשיו וכשנתתי אגרוף הרגשתי שהוא קשה וקר (אגב הוא באמת היה מאוד נוזלי בלילה!). אני חושבת שאשאיר אותו עכשיו בחוץ ואתן לו הזדמנות לתפוח כמו שצריך, אלא אם את חושבת שזה לא רעיון טוב… :?
רונה,הבצק היה אמור לתפוח.
תשאירי אותו בחוץ ואחרי שיתמזג עם הטמפרטורה בחדר את יכולה לחמם את התנור לחום נמוך מאד ולסגור את החימום
להכניס את הבצק לתנור עם דלת פתוחה ולראות מה יקרה.
בכל מקרה תכיני את העוגות וכשאת מכינה את המאפים רק לטבול את הידיים בקמח ולא להוסיף קמח לבצק.
בהצלחה חמודה ונקווה לטוב
תודה רבה על העידוד והליווי והצמוד. :P
היי פירגה, הטריק עם התנור עבד אבל אני לא מבינה איך עובדים עם הבצק הזה- הוא נדבק לי למערוך ואם אני מנסה קצת לרדד עם הידיים הכל נקרע לי..אני בטוחה שזה ממש טעים (מניסיוני הבצק הדביקים הם הכי טעימים ) אבל אני ממש לא מצליחה להביא אותו למצב של בצק שאפשר לעבוד איתו
היי פירגה, הטריק עם התנור עבד, אבל היה לי כל כך קשה לעבוד עם הבצק..על מערוך אין מה לדבר כי הכל נדבק, אז ניסיתי עם היד לשטח קצת את הבצק אבל באמת היה נורא נורא קשה לעבוד איתו. בסוף הצלחתי לאלתר משהו ובטח ייצא טעים אבל הצורה ממש כווץ'!
יש דרך להקל קצת על העבודה עם הבצק? ( ממש חבל לי שתישאר לי טראומה ואני אפחד להכין את העוגה הזו שוב!) מן הסתם קימחתי את הידיים ואת משטח העבודה, אבל למשל לא הצלחתי בכלל להעביר את העוגה, אחרי שהכנתי את הצורה, מהמשטח עבודה לתבנית..
בכל מקרה המון תודות.
וואו, יצא כל כך טעים…לא דומה לשום דבר, פשוט מדהים. בהחלט שווה את המאמץ עם הבצק, אבל אני בטוחה שיש דרך יותר טובה לעבוד איתו שעוד לא עליתי עליה!
ובכל זאת, איזה כיף שיש כזו עוגה מדהימה בבית. אני לא אשתמש יותר באף בצק אחר לעוגות! :P
רונה,תודה יקירתי
אם להבא אחרי התפחה במקרר (של לילה) הבצק ממש רך תעבירי אותו לשיש מקומח ותוסיפי 2 כפות קמח ותעבדי אותו שוב
תני לו לנוח שעה ותמשיכי כרגיל.
תהנו מהעוגות
הי פירגה, בוקר טוב… אני זקוקה לעזרתך:
ברצוני להכין עוגת שמרים במילוי של גבינה… אבל גם עם ריבה. (יש לי ריבת פובידל שפשוט מתחננת לשידוך…) אני מחפשת כבר יומיים, מתכון למלית גבינה, עם גבינה קשה (כמו טוב טעם) שילך טוב עם ריבה. האם את מכירה משהו דומה, או יכולה לחשוב על משהו מוצלח?…
2.הרעיון שלי הוא למרוח שכבה נדיבה של ריבה ומעל להניח את מלית הגבינה…
אשמח לשמוע הצעות נוספות… (אני עדיין ממש לא מומחית בעוגות שמרים ובעבודה עם מליות… תמיד מפחיד אותי שיברח/ ינזל/ ישרף לי…)
תודה מראש, ושיהיה סופ"ש מקסים.
קרסניצקה.
קרסניצקה יקרה
כנסי בצד שמאל לקטגוריה: מליות שונות
בין המליות המתוקות תמצאי מגוון גדול של מליות לעוגות שמרים
את יכולה להכין את מלית הגבינה שרשומה אבל עם שכבה דקיקה של ריבה.
אם את רוצה ריבה בכמות נ ד י ב ה תערבבי אותה עם אגוזים,צימוקים,רחת לקום,פירות יבשים קצוצים
שוקולד צ'יפס בטעמים וכו'…….. שלא יהיה דליל.
בהצלחה והמתכון מוצלח .אין מה לחשוש שלא יצליח.
חתימה טובה
היי פירגה
רציתי לשתף אותך בעלילותי עם הרטובה והטובה:
הכנתי אותה לפני שבוע… עשיתי בצק על פי ההוראות (אבל עם חמאה במקום המרגרינה) אישפזתי במקרר ובבוקר הוא התעורר לו לאיטו- מאוד לאיטו (עד שחששתי בשלב כלשהו שהוא הרוס…) לאחר שהחל להראות סימני חיים, נרגעתי ונפניתי למלאכת המליות:
הכנתי חצי כמות בצק- ומכאן יצאו שלוש גלילות- אחת עם מלית גבינה, אחת עם מלית שוקולד ואחת עם פובידל ואגוזי מלך.
את הגלילות חתכתי לסינרולים אישיים. התפחתי, אפיתי והברשתי בציפוי…
ההמשך ודאי ידוע לך, אך אותי הוא הפתיע- הסינרולים (כ-35) נעלמו… תוך פחות מיומיים. הם פשוט נטרפו, חוסלו (בד"כ בזוגות) על ידי 4 אנשים מביני עניין… והמחמאות, וואו…
אני נותרתי המומה!! :eek:
זו היתה, בפירוש, אחת משתי העוגות הכי טובות שהכנתי אי פעם.
תודה רבה לך על מתכון נפלא
קרסניצקה יקירתי
כל פעם שאני מקבלת את התגובות הנפלאות לעוגה הזו לבצק הזה אני נפעמת מחדש.
אכן,יצירת מופת שאין שניה לה.
מי שמכיר את הבצק כבר יודע שהעוגות שנאפות מהבצק הזה אין דומה ושווה להן.
תודה על השיתוף הטעים והנהדר.
תמשיכו להנות בכיף
חג שמח
היי פירגה נורא רציתי להכין והלכתי לאיבוד במתכון
1. האם את הבצק מחלקים ל-8. כל יחידה מורחים בקרם ומגלגלים לנקניק ואז כורכים 2 צמות זו בזו?
ואז מגיע החלק שבכלל לא ברור לי
יש ציפוי ויש גלזורה? על הציפוי שמחממים בסיר הקטן כתבת לשים מיד כשיוצא מהתנור? ומצד שני מקררים 5 דקות ואז גלזורה? זה לא נותן סה"כ פעמים ציפוי????
תודה…
בקר אור שניצל
בדיוק כך.
מכינים מהבצק 8 כדורים
כל כדור מרדדים מורחים ומגלגלים לכרוכית
כל 2 כרוכיות שוזרים זו בזו ומניחים בתבנית
ס"ה יוצאות 4 רולדות.
הציפוי הראשון שמבשלים בסיר זה הציפוי הרגיל שמורחים על עוגות שמרים .ציפוי חובה.
הציפוי השני לא חובה זה הציפוי גלזורה שרואים בקונדיטוריות הציפוי הסמיך הלבן שמצפה את העוגות והעוגיות.
ממש לא חובה לשים אותו. הוא גם מתוק מאד.
וממש לא חובה להכין את הבצק בצורה שאני כתבתי
הבצק הזה כל כך נוח להכנת כל עוגות השמרים שבעולם על כל צורותיו. מה שבא לך הולך….
ל ב ר י א ו ת
אז הכל בתנור
כתבת שאפשר להקפיא את הבצק- האם אפשר להקפיא בשלב שלפני מריחת הכרוכיות
או שהתכוונת להקפאה רק אחרי שהעוגה/מאפים נוצרו?
או גם וגם
תודה
הי שניצל
מקפיאים אחרי התפחות את הבצק נטו
עדיפות שלי להכין מאפים ולהקפיא את המאפים מ ו כ נ י ם .יוצא תמיד טרי כמו שקונים הרגע
בקונדיטוריה.
הי פירגה, יש לי גם שמרים יבשים וגם טריים מה עדיף?
גלי
תמיד עדיף טריים
פירגה ולגבי ההתפחה, עדיף במקרר או בחוץ ?(מכוסה כמובן)
במקרר.
תודה. השארתי לשעה בחוץ ואז הכנסתי למקרר. (תפח מאד בשעה הזו:)) אעדכן מחר, לאחר הכנה וטעימות
יופי גלי
לא להוסיף קמח
מה שכן אם הבצק רך וקשה לעבוד איתו
שימי קמח על משטח עבודה,על כפות הידיים,על המערוך .
בצק שמרים טוב אמור להתגמש ולהיענות לכל צרכייך.
חיבוק ובהצלחה.
הי פירגה, שבוע טוב.
הכנתי את הבצק הזה וממנו את הקראנץ שיש (כמו בקונדיטוריה). יצאו 4 עוגות טעימות מאד. כולן נאכלו במהלך השבת (השתתפנו בארוחת ששי ופיקניק מרובי משתתפים) וזכו למחמאות.
בכל זאת יש לי כמה שאלות, (אני מנסה להגיע למתכון מדוייק של סבתא ז"ל וזה מאד קרוב)
כשהנחתי את הבצק להתפחה בחוץ בתוך שעה הוא תפח מאד(בערך פי שלוש) אחרי שעה וקצת הכנסתי למקרר והוא ירד לקצת יותר מהגודל המקורי. כשהוצאתי בבוקר השארתי בחוץ לעוד כמה שעות והוא תפח רק טיפטיפה. הבצק היה די נוח לעבודה, אורירי מאד ולח (הקליעה לא ככ הסתדרה לי יפה אבל זה כבר לא שייך למתכון:)) וזמן האפייה אצלי הוא כפול(!) מאצלך(אבל זה גם בעוגות השוקולד והאחרות).
במתכון שאני מנסה להגיע אליו הבצק אחרי האפייה צריך להיות טיפה יותר "נימוח" , קשה להגיד עליו שהיה קצת יבש כי הוא באמת לח ואורירי , אבל אני מחפשת שיהיה טיפה יותר רך. (מקווה שאת מבינה את כוונתי) . אולי לא הייתי צריכה להכניס למקרר?או שיש לך הצעה אחרת?
בכל אופן תודה והיה טעים מאד!
גלי בקר טוב
פשוט תתפיחי את הבצק מההתחלה במקרר ולא בחוץ.
תשאירי במקרר אפילו אם הוא יתפח מאד לפחות 8 שעות .
בזמן שאת מכינה צורות לא להוסיף לתוך הבצק קמח. לקמח את השיש,המערוך,וליצור צורות עם כמה שפחות קמח.. ועוגות שמרים לא צריך לאפות כ"כ הרבה זמן. אפייה ממושכת מייבשת אותן.
פירגה,
אני עושה את העוגה הזו לפי המתכון המקורי שלך, זה שפרסמת בזמנו בפורומים של תפוז, שהוא שונה במקצת ממה שכתבת כאן, והוא יוצא מעולה!
אני לא מחליפה אותו. מבחינתי, זה המתכון הכי טוב שיש לבצק שמרים.
בזמנו כתבת להתפיח את השמרים עם הסוכר בלבד ולהמיס את המרגרינה (אני משתמשת רק בחמאה) בתוך החלב ולהוסיף את הקמח והבלילה לסירוגין.
בנוסף, במילוי המקורי אין קוניאק ונוטלה ולדעתי האישית הוא יותר עדין ויותר טעים, אבל זה באמת עניין של טעם.
אני גם ממלאת אותו בפודינג וניל עם פצפוצי שוקולד והילדים משתגעים על זה.
עפרה ערב טוב
תודה על המחמאות למתכון הנפלא הזה. תודה על מלית הפודינג אבל זה לא דליל מדי? את לא מוסיפה כלום?
אכן,שיניתי את המתכון מעט ואביא אותו שוב למי שרוצה להכין כמו המקור הנוסטלגי:
עוגת שמרים רטובה וטובה מתכונים ו 16:56 | 07/11/04
מתכון: עוגת שמרים רטובה וטובה / מתכונים 11:51 | 22/09/04
הערות של דניאלה לעוגה..
במתכון הזה שמים 1 שקית שמרית (50 גרם) במקום הקוביה.
אפשר להכין לפי סדר החומרים הרשום, עם תוספת מעט מים לשמרית יחד עם הסוכר, או לערבב חומרים יבשים ורטובים בנפרד, ולאחד את שתי התערובות. איך שנוח.
הבצק דביק מאוד ולא מיועד ללישה בשלב זה. זה בסדר. בתום המנוחה הממושכת במקרר הוא יתנהג יפה.
עוגה מעולה.
מתכון: עוגת שמרים רטובה וטובה
לבצק:
2 כוסות חלב
400 גרם מרגרינה בלי מלח
4 ביצים
1 ק"ג קמח (לא יותר)
קוביית שמרים לחים (50 גרם)
3/4 כוס סוכר
למילוי:
חמאה מומסת למריחה על העלים
1 כוס סוכר
2 כפות קינמון
4-5 כפות קקאו
לציפוי:
1/2 כוס חלב
1/2 כוס סוכר
שקית סוכר וניל
אופן הכנה:
1.בקערה גדולה וענקית (הבצק תופח המון)לערבב את השמרים עם הסוכר עד שיתחיל לתסוס (עיסה) .
2. להביא לרתיחה את החלב והמרגרינה. לכבות את האש.
3. להכניס את הביצים שלמות לעיסת השמרים ולבחוש.
להוסיף לסירוגין את הקמח והחלב. לערבב לבצק דביק. לא להתפתות ולהוסיף קמח למרות שהבצק דליל.
4. לעטוף בנילונית את הקערה ולהכניס למקרר למינימום -5 שעות התפחה.
5. לערבב את חומרי המילוי.
6. אחרי ההתפחה, ליצור 8 כדורים שווים.
7. כל כדור לפתוח לעלה על משטח מקומח. למרוח חמאה מומסת ולפזר בערך 2 כפות מילוי.
לגלגל לרולדה.
8. ליצור 8 רולדות. כל 2 רולדות לעצב לצמה. להניח בתבנית אינגליש קייק משומנת
יוצא 4 רולדות בארבע תבניות.
9. אופים בחום 175 מעלות כ-35 דקות. לבדוק אם מוכן.
10. להכין סירופ: לבשל ביחד:חלב+סוכר+סוכר וניל.
11. כשהעוגות מוכנות וחמות, לצקת את הסירופ החם.
אפשר להקפיא.
הערות:
ל-4 תבניות אינגלישקייק
תהנו
את הפודינג אני מסמיכה ונותרת לו להתקרר, כך שהוא יוצא סמיך יחסית (וגם מחזיק בתוכו יפה את פצפוצי השוקולד) ואז אין שום בעיה לעבוד איתו.
מומלץ בחום :P
תודה עפרה. המלצתך טעימה מאד
היי עופרה
למה הכוונה פודינג וניל
ומה זה מסמיכה
אם את יכולה תרשמי במדוייק
תודה
היי פירגה,
תודה תודה על המתכון הנפלא של הבצק הזה! :lol:
הכנתי היום ויצא משהו משהו ;)
הכנתי מחצי ק"ג קמח — יצאו לי 3 תבניות English Cake
יכולתי לחלק אפילו ל-4, אבל לא משנה… מיליתי אחת בשוקולד, השנייה שוקולד חלווה והשלישית סוכר חום, קינמון ואגוזים – גלגלתי וחתכתי ל"שושנות" (יצאו 9 אחדים) ואיזה ניחוח בתוך הבית אפשר להתעלף
סוזן, הכנת מליות טעימות לבצק. אני מדמיינת לי את הניחוחות בבית ;)
תודה על השיתוף הטעים
שבת שלום פירגה.
הבצק שמרים רטובה וטובה במקרר כבר מהבוקר.
אני רוצה לעשות מחציו קרוסונים.האם למרוח בביצה ולפזר שומשום לפני האפייה או שזה ייבש את הבצק?
זה בטוח ישפיע על המירקם החיצוני ..מה דעתך?
ואם גם להבריש את הקרוסונים בסירופ אחרי האפייה ?
מודה לך מראש על תשובתך
חגית
חגיתה,ההרטבה שומרת את הבצק עסיסי לאורך זמן.
כדאי להבריש את הקרואסונים בסירופ אחרי האפיה .
בהצלחה ותהנו
שבוע טוב פירגה
רציתי לשתפך שהמאפים יצאו לי חבל"ז!
עשיתי מחצי רולדות, חלק עם שוקולד וחלק עם חלווה ומחצי שני-קרוסונים..
חייבת לציין שהבצק לא הכי נוח לרידוד..וניזהרתי מהוספת קמח ,כפי שהמלצת,,למרות ששכב מעל לילה במקרר..יכול להיות שזה בגלל שהשתמשתי בקמח שטיבל..יש הבדלים בין הקמחים..בכל אופן הוא נישאר די דביק וכל הרידוד היה על משטח +מערוך מקומח.הבצק של הצמות הקריספיות לעומת זאת היה נפלא לרידוד וממש ידידותי ..
בסופו של דבר,וזה העיקר..הטעם היה גן עדן..ואורחיי טרפו את הכל ולא נישאר לי כלום כדי להקפיא!!
תודה לך אשה יקרה על החשק שאת נותנת לנו לנסות ולפנק את יקירנו!
חגית
חגית יקרה
שמחתי לקבל תגובה כל כך טעימה וזה לא פלא כשהבצק מנצח.
צריך לקמח את השיש והמערוך ולא להוסיף קמח ל ת ו ך הבצק. זו היתה הכוונה.
הבצק ידידותי וכייפי לעבודה
המשך טעים ותודה על המחמאות מקרב לב
סליחה שאני משגעת אותך
האם שמרים טריים הכוונה לשקית שמרית?
תודה שרי
שרי אני מכינה בד"כ יבשים
אני יודעת ש50 גרם טריים=2 כפות יבשים
שמרית פשוט מכניסים את הכמות הרצויה לקמח ולא צריך להכין ראש עיסה. לערבב עם הקמח.
בהצלחה
האם יש אפשרות להחליף את המרגרינה בשמן?
אני ממתינה לתגובה לשאלתי.
אסנת בקר טוב
סליחה על האיחור בתשובתי.
את יכולה להמיר לבצק הנפלא הזה:
http://pirge.co.il/עוגות-ועוגיות/עוגות-שמרים/עוגת-שמרים-רטובה-וטובה-פרווה
פירגה יקרה,
סוף סוף הכנתי את עוגת השמרים, את חולמת על מתכונים
ואני חשבתי מתי אכין את עוגת השמרים המדוברת ובאמת אין מילים , מ ה מ מ ת!!!!!
עצם ההתפחה מהלילה עושה את החיים קלים, לא הרגשתי שטרחתי והופ..4 רולדות מוכנות
והופ אין רולדות…..היית צריכה לראות את התגובות מעניין כולם עצמו עיניים כשאכלו……מצחיק.
תודה רבה, יישר כח !!!!!!!!!!!!!
כוכי,כך צריך להיות, פשוט מושלם.
שמחתי לקרוא את התגובה שכתבת
תודה רבה והמשך טעים
שלום פירגה ,קודם כל תודה על אתר משגע שאני משתמתבו הרבה וגם לומדת דברים חדשים.
רציתי לישאול האם אפשר במקום החלב לשים מים?(כי אני רוצה מתכון פרווה והמתכון לפרווה הוא עם בצק דליל ואני לא אוהבת בצק דליל) . :lol:
לילך,תודה רבה וערב נעים.
אפשר להמיר למים.
בהצלחה לא להוסיף קמח אלא רק אחרי ההתפחה. וגם אז רק על השיש ומעט מאד.
כאלה מחמאות..ולי יש שאלה קשה אי מכינים עוגת שמרים ללא גלוטן?
אסתי שלום
כנסי לאתר של רותה ותשאלי אותה. היא עונה בסבלנות רבה.
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1895708&r=1
האם אפשר לאפות בתבנית אפיה רגילה?
תודה.
ברור,המקור בתבנית רגילה
שלום פירגה, העוגות נראות מעולות ואני כבר שנים חולמת להכין עוגת שמרים אז החלטתי להתנסות בעוגה שלך. אף פעם לא השתמשתי בשמרים אז אין לי מושג בזה.
את יכולה להסביר בבקשה איך מכינים עם שמרית? כמה שמים ומה מתוך מה שרשום במתכון אני לא צריכה לשים?
תודה רבה
לא מכינה עם שמרית
סליחה יש לי שאלה נוספת:
מה הכוונה שהמלית מספיקה ל2-3 כרוכיות? הכוונה ל2-3 עוגות מתוך הארבע?
תודה
הכוונה ל-2 או 3 תלוי כמה את שמה
פירגה יקירתי
שאלתי האם זהוא בצק של אמך בגלל שזה מאוד מרגש אותי כשאת נותנת מתכון של אמא לי לצערי אין אוצר כזה
ריקה יקרה
רוב עוגות השמרים זה מתכונים נוסטלגיים.
תכיני,תזכרי ותהני
שנה טובה
הי, יש לי שאלה לגבי המליות לעוגה. ראיתי את המלית תמרים תחת מליות שונותות ורציתי לדעת לכמה עוגות זה מספיק? ל4? כנל לגבי המלית קקאו
תודה רבה והמתכונים שלך פשוט מעולים!!!
תלוי כמה שאת ממלאה. תמשיכי להכין ולהנות.
שלום יקירתי
הרבה חשבתי על הבצק הזה ולא ידעתי מה לעשות את הרי יודעת שאני כל הזמן מחפשת להגיע למתכונים של אימי שאין לי אף אחד ובכן החלטתי לעשות את הבצק הזה, אין לי מלים הוא בדיוק כמו של אימי למרות שהיא לא התפיחה במקרר פשוט יצאו לי 4 עוגות ענקיות מטוורפות עם ריח בכל הבית מטורף
תודה יקירתי החלטתי שכשאת מפרסמת משהוא אני לא חושבת יותר אלא ישר מכינה את פשוט תיאורטית עברת לגור אצלי
תודה את מקסימה מאחלת לך בריאות וכל טוב
הי ריקה יקרה
מפאת גילי המתקדם,חהחהחהחהחה,מוצאים אצלי בקטגוריה "נוסטלגיה" הרבה מתכונים שמזכירים את בית סבתא או אמא .
באהבה ענקית אני מעבירה אליכם את המתכונים הנפלאים האלה כדי שתעבירו גם אתם הלאה לדורות הבאים.
חיבוק ענק ליום אהבה.
שלום פירגה .
בתמונה האחרונה למטה , זה נראה כמו גירסה נוספת של העוגה , אך בתבנית עגולה ולא בתבנית אינגליש קייק ( כך התרשמתי , לפי אופן החיתוך למשולשים ) .
אשמח לדעת האם אכן אפשר לאפות עוגה זו בתבנית עגולה , ואם כן – כיצד להניח את הבצק הממולא בתבנית כזו , כדי שהעוגה תצא לי בדיוק כמו בתמונה .
תודה רבה .
סיגל ערב טוב תכיני את הרולדות כמו במתכון שיצאו שמנות ותחתכי לחתיכות.
תסדרי את החתיכות בתבנית עגולה מ ס ב י ב עם רווח בין כל חתיכה .
באמצע תניחי 2 חתיכות.
בהצלחה.
הי פירגה ערב טוב שאלה לי לגבי הכמות של הכוסות לנוזלים כמו חלב מים שאת נותנת לא ברורה לי הכמות מכוון שיש לנו כל מיני כוסות במטבח האם תוכלי לרשום את הכמות במיל תודה מראש אגב המתכון של השמרים נראה מעולה אשמח לעשות את העוגות ברגע שאדע את הכמות במ"ל
בקר טוב אמה
כוס =240 מ"ל (בכל האתר שלי) אלא אם רשום אחרת.
בהצלחה ותהני מהעוגות הנפלאות.
אממ..סיר של חמין זה בשרי לא..? והמתכון אממ חלבי משו? חחחחח אבל התמונות מוושלמות! יישר כח
שלום פירגה
הלך לי לאיבוד התכון שלך לעוגת שמרים כמו שפירסמת בעל השולחן
אודה לך אם תחזרי עליו
תודה
ריקה הי,
יש המון עוגות שמרים, אז אני לא כ"כ זוכרת.סליחה.
אורה מכינה מהבצק סופגניות נהדרות,לשיקולכם
אורה Reply:
דצמבר 18th, 2014 at 10:16
בוקר נפלא וחג אורים שמח אמש הכנתי את עוגת השמרים הנוסטלגית ויצא גוטה גוטה עברתי על המתכונים והטיפים שלך ואני הולכת לישם ולהכין את מתכונים הנהדרים תודה וישר כח אגב את הבצק של עוגת השמרים מעולה לסופגניות ויש להוסיף גרידת לימון :lol:
[הוספת תגובה]